Alla inlägg under december 2012

Av Malin de Besche - 12 december 2012 16:36

I morse var vi 3 kollegor som samåkte till jobbet, miljövänligt och bra. På väg till jobbet möts vi av en dramatik som skakade om oss en del och vi kom till jobbet senare än planerat.


Det är julfest på jobbet ikväll och därmed samåkte vi för att slippa ha bil till jobbet (förutom chauffören såklart). Plötsligt börjar bilen framför oss att svaja. på bara några sekunder ser vi hur bilen svänger från ena sidan till den andra och till sist drämmer in i mitträcket, spinner runt och hamnar mitt i körbarnan över 2 filer med fören mot trafiken.

 Kvinnan i bilen sitter blickstilla och vi funderar på hur det gick med henne. Vi ringer 112 samtidigt som en annan springer ut till bilen och kollar hur det är med henne. Hon är chockad. Det var svårt att få kontakt med henne till en början men ju mer man pratade med henne desto mer kom hon åter.

Det blev såklart kaos på vägen och bilarna fick sakta ner för att ta sig förbi. En tom tutade, vilket jag har svårt att förstå varför. Det kan ju inte finnas en människa som frivillgt parkerar bilen mitt på en motorled, mot trafiken i rusnignstrafik. Eller?!

Ytterligare en bil stannade och hjälpte till att putta in bilen tillvägkanten. Vi stannade hos henne till brandkåren kom till platsen och försökte hålla henne varm samtidigt som vi pratade med henne.

Hon sa: "Jag har precis lämnat barnen på dagis och var påväg till jobbet. Och nu kommer jag försent. Jag är ju sjuksyster" Underligt hur man tänker i sådana här lägen. Plikten framför allt.


Vi tror att det gick ganska bra med henne. Hon hade ont i nacken och i ena armen. men annars verkade hon mest chockad. Man kan säga att det blev en skakig start på morgonen.

ANNONS
Av Malin de Besche - 11 december 2012 22:16

Ibland rinner tiden iväg och man hinner inte med alls som man önskar. Det var inte lång tid jag fick hemma när jag kom hem från jobbet för att kvista vidare till tjejernas basketträning. Efter träningen skulle dottern hämtas som var på terminsavslutning på scouterna


Det blir mycket snack om snön, men den har ställt till det för mig idag med. Jag har kört fast 2 gånger idag i modden. När jag kom hem hade jag så kort om tid att plocka ihop grejerna att jag inte hann plocka ihop några kläder att träna i.

Annars har jag möjlighet att köra lite träning i hallen fram till att herrarna kommer till sin träning.


Idag la vi mycket fokus på skottet, att ha rätt skotteknik. Vi delade upp tjejerna i olika grupper och de som hamnade i min grupp var oroliga för att de skulle få köra fys. Sist vi delade upp dem i grupper så hade jag fysträning och de sa att de inte kunde gå på en vecka efter att jag var klar med dem. :)

Jag förklarade då att de troligen behövde den träningen då. Förklarade också att bästa sättet att bli av med träningsvärk är att träna. Är det en svår träningsvärk ska man inte göra samma sak som gjorde att man fick träningsvärk, men man ska träna så att musklerna belastas på annat sätt. Om man tex knappt kan röra sig pga benböj så kan det vara bra att jogga. Då aktiveras musklerna men de belastas inte på samma sätt som gett träningsvärken.

Man ökar blodgenomströmningen i de musklerna.

Vidare är det viktigt med sömn och vätska. Återhämtning och utjämna vätskebalansen är oerhört viktigt för snabbare återhämtning och minska skaderisken.

Fys var alltså det som de förknippade mig med. De blev lite lättade när jag sa att vi skulle fokusera på skotteknik. Lite suck och stön över att jag var hård på hur ett skott ska gå till. De ville ju bara skjuta.

Haha jag kommer nog fortsätta vara deras strora skräck.   


När tjejernas träning var slut övade jag på mina egna skott och körde "Daily dozen" till jag satt alla momenten. "Daily dozen" är att utföra ett dussin lay ups på olika sätt.

Från höger:

Överhands lay up - Man lägger i bollen likt ett vanligt skottUnderhandslayup

Underhands lay up - Man lägger i bollen med handen under bollen och låter den rulla av handen  

Power lay up - Man ladndar jämfota nära korg och hoppar jämfora för att lägga i bollen

Vänster hook - Man gör lay up så pass nära korgen att man hamnar under den och lägger i bollen med vänsterhanden likt en krok

Höger hook - Som ovan men nu passerar man korgen så man kan "hooka" i den med höger

Front hook - Dribbla ner mot hörnet, gör en kross over och gör en lay up så du hamnar framför korgen och sedan "hookar" i den med vänster.


Sen gör man samma sak från vänster där ovan bekrivet utförs med höger hand utförs med vänster och vice versa.

Efter hämtningen åkte vi hem och jag lagade middag. Allt blev så sent så jag orkade inte med någon löpning.

Det kommer inte blir någon träning imorgon heller eftersom att vi har julfest. Ångest! får ta igen det till helgen. :)

ANNONS
Av Malin de Besche - 10 december 2012 23:24

Jag saknar verkligen den tid då vi hade riktigt tuffa basketträningar. Nu har vi hamnat i ett läge där den ena ursäkten efter den andra gör att vi blir färre. Och är vi få så är det fler som hoppar av för att "Det inte är någon idé".


Sedan vår coach började med praktik och fick svårt att komma till våra träningar har träningarna tappat lite fokus och fart. Det blir en del flams och en det verkar som en del bestämt sig för att vi inte kan ha vettiga träningar när vi inte har en coach. Här har vi rätt mycket att arbeta med. Sedan har vi några som ger upp så fort de ser att vi kommer att bli få på träningen och prioriterar annat. Därmed blir vi ännu färre.

Det här har ju också visat sig på matcher. Det är nu vi börjat förlora. Förlora matcher som vi borde ha vunnit. Det är tråkigt och hoppas att vi snart kan "hotta upp oss", kanske redan innan coachen kommer tillbaka.


Det blev ingen träning idag. Funderade på att åka till hallen och köra lite själv. Men tänkte att det var bättre att spara in restiden och köra lite egen träning. Så det fick bli en löparrunda i snöyran. Drygt 6km skrapade jag ihop i snö, modd och halka. Det gav härligt sug i benen.

 

Jag klädde på mig ett par vinterlöparkläder från Houdini (grymt bra, väl investerade pengar) och en underställsttröja i ull. Kläder som transporterar bort fukt och håller värmen. Hade också en mössa med transporterande material samt ett par handskar med ficka för hemnyckeln.

Galen! Tänker en del när de hör att jag är ute och springer mitt i vintern. Men faktum är att så länge det "bara" är snö så är det inte så halt. Och mot is kan man ha broddar som man drar på skorna.

Man får automatiskt in lite extra träning för benen då det är tyngre att springa i modd än torr barmark. Dessutom tar du ett bättre löpsteg när du ska akta dig för halkan. Tar man för stora kliv är det lätt att halka till och i djupsnö får du autoamtiskt en bra hållning. Så galen? Nä bara smart :)

 

Träningspasset avslutades med lite styrka i vardagsrummet innan jag åkte och storhandlade. Sharonfrukt blev den "nya" frukten. Har ätit det en gång förr, men det var länge sen. Så den betraktas som ny. :)

Av Malin de Besche - 9 december 2012 20:19

Efter lite sovmorgon idag blev det basket hela dagen. Först min dotterns match, sedan min egna och avslutande i sek under H7:ans match. Med få spelare till matchen spelade jag i princip hela matchen.


Sov lite längre idag eftersom att det blev ganska sent i säng efter julgalan. Skönt att ta igen lite sömn efter en vecka med alldeles för lite sömn. Därför blev frukosten så pass sen att vi var tvugna att åka till dotterns match utan att äta lunch. Satt i sekreteriat på hennes match när de mötte Tyresö. Många domare på läktarn, trots att deras seger inte var hotad någon gång under hela matchen.


Fick svida om snabbt till matchställ då vår match började direkt efter. Tempot på vårt lag var inte högt och många struntade i uppvärmningen. Detta visade sig under matchen med. Vi gjorde inte en bra match. Massa dumma missatag, dåligt tempo och skotten ville inte sitta.

Jag satt totalt 1,5 minut av matchen. Vi var endast 6 stycken, varav en var påväg att bli sjuk. Men eftersom att tempot inte var det högsta var det inga problem att spela hela matchen.


Efter dusch stannade jag och dottern kvar i hallen för att sitta i sek på Herr7:ans match. En Haga seger idag. Eftersom att vi inte hade ätit något sedan frukost (förutom en macka när jag satt i sek) fick det bli syndiga M. Och inte valde jag något nyttigare alternativ, fast jag skippade läsken i varje fall. :)


Ännu en förlust. Förutom dagens basketförlust, stort nedelag i min kosthållning. Dags att skärpa till sig.

Av Malin de Besche - 9 december 2012 01:58

Nys hemkommen från julgalan sitter jag och softar i soffan och spanar in hemsidan för ett gym som en av de jag träffade var med och grundade. Ett gym för bara tjejer.


Jag fick för ett par veckor sen en förfrågan av en bekant som jag lärde känna när jag coachade hennes son, om att gå på julgalan. Hon hade fått tillgång till biljetter till lägre pris.

Tänkte att det kunde vara kul att gå på julgalan och kul att träffa lite nya människor.

Medan vi avnjöt god julmat höll Jakob öqvist och Hanna Hedlund låda. Var lite besviken på Magnus Betnér. Brukar tycka att han är rolig, men idag vara han bara tragisk.

Men resten av showen var riktigt bra. Fick se Loreen, Danny Saucedo, Molly Sandén, Lisa Miskovsky, Lasse Berghagen, Magnus Betnér och Kate Ryan.

Vi pratade en hel del om träning. Det var en tjej i sällskapet som hade varit på träningsresa med Apollo. Jag har för övrigt haft hennes son i min grupp. Vad jag förstod var det typ samma upplägg som den resa vi gjorde.

En annan i sällskapet var en av grundarna till Rosa skrot. Jag ska höra av mig till henne för att köra Thaiboxning. Vore askul att prova! 

Om man går utanför sitt "normala" nätverk kan man träffa många spännande människor. Dessutom lyckades jag bemanna vårt sek till matchen imorgon. :)

Av Malin de Besche - 7 december 2012 22:07

Nu har vintern slagit till på allvar och jag har längtat efter att få kunna springa i snöyran. Det är något speciellt att springa på snöunderlag och flingor singlande runt omkring.


Jag blev kvar lite längre på jobbet idag så det blev knappt med tid för middagen. Jag skar köttbitarna till grytan något mindre för att få ner koktiden. Med maten knappt landand i magen rafasde jag ihop löprkläderna för vinterlöpning och la i basketväskan. Jag åkte till hallen för att lämna av dottern till hennes fredagsträning och gick sedan in i omklädningsrummet för att byta om.

Fodrade löparbyxor, funktionströja, fodrad löparjacka, funktionsmössa och löparhandskar. Rustad för vinterlöpning.

5,3km sprang jag på 28,24 i lungt och behagligt tempo. Ville bara få några kilometer i benen. Jag funderade några gånger på att jag borde ha tagit på mig reflexvästen då jag ibland sprang på bilvägar, även om det var upplyst men...

När jag kom tillbaka till baskethallen gjorde jag 25 armhävningar, 25 sit ups, 25 upphopp, plankan 2 minuter, jägarvila 3minuter och sidoplankan.

Sen var jag med på tjejernas basketträning och gejma lite i 30 minuter. Skönt avslut på träningspasset, om än lite udda att spela basket i tajts och löpardojor.

Sedan hem för lite fredagsmys

Av Malin de Besche - 6 december 2012 21:09

Det är få saker som får en så glad som medmänsklighet. Det ger energi och hjälper en att klara de utmaningar man står inför. Man blir lika glad av att någon utför en vänlig gest som att vara den där medmänniskan.


Jag var på gott humör när jag kom hem från jobbet idag trots att många saker inte gått som jag hade hoppats. Det är fortfarande snökaos och kollektivtrafiken har problem. Jag kom sent till jobbet på grund av just detta. Men vid sådana här tillfällen är det bara att gilla läget.

På vägen hem fick jag ta en lite alternativ resväg för att komma hem. Jag hoppade av vid Norra Sköndal för att byta buss. Där hade plogbilen plogat upp en gigantisk vall. Jag kravlade mig upp för den för att invänta min buss. Då kom ett äldre par bakom mig som lite ostadigt försökte ta sig upp. Jag erbjöd min hand för att hjälpa dem upp. De blev väldigt glada och tacksamma för min goda gest. Sådant gör en glad, att man gjot en god gärning som någon uppsakattar.


När jag kom hem fixade jag middag (grekiska biffar, tomatsås och potatis) innan det var dags att ge sig ut för att skotta färdigt för att kunna komma ut med bilen.

 

Jag kom ut med mina skyfflar och ser att det mesta var gjort. Mina fantastiska grannar hade ägnat timmar till att skotta bort massor. Jag behövde bara skrapa bort lite framför garagedörren och finputsa lite på garageuppfarten. Fast lite tungt var det för snön hade blivit hård, behövde bara inte hålla på så länge. :)

Man blir så glad när vi människor är hjälpsamma och bryr sig om varandra.


Av Malin de Besche - 6 december 2012 12:14

När man läser i tidningen och ser något mindre politiskt korrekt, är det alltid reporten/redationen som ska skämmas? Jag kan tycka att ibland är det betraktaren som ska ta sig en funderare på vad det är för tankar och värderingar denna har.


När jag läser "Fitness Magazine" läser jag den sällan "cover to cover" utan bläddrar lite fram och tillbaka och läser olika delar vid olika tillfällen. Det jag fastnar vid. Eftersom att snön har lamslagit hela Stockholm kom det ingen DN i brevlådan, så jag passade på att läsa i min Fitness istället på väg till jobbet. (För kanske 5:e gången)

Den här gången fastnade jag för insändarsidan där en läsare gnäller på bildval till en artikel i förra numret som handlar om att man ska se till att få i sig tillräckligt med kalcium.

Den här insändaren var så himla besviken för att hon kunde göra koppling till en scen ur en klassis typ av porrfilmsscen.

 

Alltså, när jag läste den här artikeln så gjorde jag inte alls den kopplingen. Är det inte lite betrakteren själv som det ligger en värdering som är lite sne. Letar man inte fel då?

Jag menar när jag hade tonårskillar i min baskettrupp så vred de sig av garv när jag använde ord som "Trekant", "Tillfreddtälld" och "sex" (jag talade om antalet). Borde jag ha fått reaktioner från föräldrarna då?

Nej, jag anser att det i det här fallet är de läsare som reagerat negativt som har fantasin och där ansvaret för den här tolkningen ligger. Tycker trots att jag får tolkningen serverad, att det är lite väl långsökt.

Eller är det bara jag?

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ orkanensmitt med Blogkeen
Följ orkanensmitt med Bloglovin'

Sök i bloggen

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mina mål

Springa milen på 45 min .......( )

Springa halvmilen på 20 min ..( )

Springa halvmaran ..............( )

Klara 1 chin ......................( )

Klara 35 armhävningar......... (X)

Klara 50 armhävningar......... ( )

Stå på händer (minst 3 sek)....( )

Stå i plankan 7min ..............( )


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se