Alla inlägg under december 2012

Av Malin de Besche - 5 december 2012 22:49

Idag har det varit galet kaos i hela Stockholm. Det har kommit gigantiskt mycket snö och trafiken har varit helt lamslagen. Dagen började med skottning och avslutades med skottning.


När jag vaknade i morse och tittade ut såg jag stora drivor skymma sikten. Då det var dags att kliva utanför dörren var det bara att ta i för kung och foterland för att komma ut. Jag plockade fram skyffeln och började skotta.

Lite morgonmotion tänkte jag.

 

Min chef som bor ganska nära frågade om jag ville ha skjuts till jobbet för att kollektivtrafiken troligen inte skulle fungera som vanligt idag. Och så rätt han hade och så glad jag är att han erbjöd sig.

För när vi satt där i bilköerna hörde vi på trafikradion hur linje efter linje ställdes in. Längs hela vägen såg man hur bilar och framförallt tungtrafikbilar stod och blinkade med varningsblinkers.


När jag satt på jobbet kom flera sms om att de inte trodde att de skulle kunna ta sig till träningen idag på grund av väderleken. Samtliga busslinjer var inställda och biltrafiken gick i snigelfart.

Insåg ganska snart att både tjejernas och damtränignen var tvungen att ställas in. Tänkte att jag får väl köra lite hemmaträning idag.


Jag fick tack och lov fick jag skjuts hem också. När jag pulsat hem den sista biten såg jag att allt jag tidigare skottat var igensnöat. Så jag tog en spade och skottade en lite del av verandan för att kunna öppna dörren.

Gick in och fixade middagen, Kikärtsbiffar med bulgur och en tomatsås.

 

När jag laddat upp med lite näring gick jag ut för att skotta färdigt. Det gick så snabbt och smidigt så jag passade på att ta lite av grannens snö framför hennes grind. Stod och snackade lite med henne innan jag gick iväg för att se hur det var med bilen.

Trots att grannarna hade skottat en del så var bilen helt insnöad.

   

3 timmar totalt, intensiv träning. Det var inte alls nödvändigt med någon hemma träning idag. Jag körde sving med snö som vikt, knäböj med kramsnö som vikt, tränade baksida lår när jag plogade snö framför mig. För att inte tala om min träning av biceps och underarmar. Temeperaturen ökade med tiden så snön blev bara tyngre och tynge ju längre tiden gick.

När jag kände mig hyfsat nöjd med skottningen (eller man kan säga, när jag var helt slut) fick jag alldels mör i kroppen in och tog mig en kopp te. Så trött som jag känner mig i kroppen så inser jag att jag troligen kommer att få träningsvärk av detta.

Och med tanke på att jag troligen inte är helt ensam om all denna skottning idag, så gissar jag varenda en i hela Stockholm kommer att ha lite träningsvärk efter idag. Kanske folk stannar hemma för att de inte kommer upp ur sängen imorgon. Idag stannade ju en del hemma pga att de inte kom utanför dörren.

Vad ska jag registrera detta som för träning på jogg.se? Kan det gå under kettelbells tro? ;-)

Av Malin de Besche - 4 december 2012 22:03

Det är ofta som det blir snack om träning på jobbet. Eller egentligen snack om hälsa, där träning tar stor plats. Jag är helt klart delaktig i att det pratas så mycket om detta heta ämne på jobbet, även om jag inte alltid börjar.


Det är inte många på jobbet som inte känner till att jag tränar basket och att jag i varje fall under våren springer mycket. Det är är många som har snappat upp att jag äter mellanmål och att jag vill hålla en sund livsstil.

Så när jag i morse kom förbi med min matcha latte som förövrigt var det godaste teet jag har smakat, så visste jag precis vem som skulle vara intresserad av att höra om mitt första besök på Blueberry

 

Det kommer inte blir något dagligt besök, för det var inte billigt. Detta gick på 78 kronor! Som jag sa var det riktigt gott te, Matcha Latte, ett grönt te.

Det är rikt på antioxidanter, A-vitamin (10ggr mer än morot!), C vitamin 4ggr mer än spenat, E vitamin 20ggr mer än spenat, samt fibrer och flour! Sägs vara mycket bra mot reumatism, högt kolesterol, hjärtkärlsjukdommar, dåligt immunförsvar, infektioner, matsmältning, hy och fetma. Dessutom har det en avslappnande effekt!

Den lilla "gobiten" var inte det godaste jag ätit. Det var ok, men är ingen favorit. Men den är full av nyttigheter som hallon, gojibär, och raw chocolate.

Jag kommer absolut att gå dit igen, för hälsans skull, men det kommer inte blir så täta besök för plånbokens skull.


Lite senare gick vi och tog en kopp kaffe. Såklart pratade vi träning som jag utan att inleda på ämnet tydligen inbjuder till. På skoj spännde jag min arm och jag lyckades imponera på kollegorna med mina muskler. Jag blev till och med utmanad i armbrytning av en manlig kollega. Hahaha

ArmmusklerHan vann såklart men han var tvungen att kämpa som han sa. Men för att utöka avståndet skulle han träna sina underarmar mer där man bör vara stark för att vinna i armbrytning.


Av någon anledning så inbjuder jag ofta männen till utmaning. Det är inte många kvinnor som försöker hetsa mig eller få mig att anta en utmaning.


Eftersom att jag tycker om att vinna är det ju lite tråkigt att ständigt utmanas utifrån underläge. Såvida vi inte pratar kondition för då har jag goda chanser att vinna. :)



Idag visade jag upp mina blåmärken och var tydligen lite respektingivande och öppnade upp för mer träningssnack, denna gång om basket. :)

Av Malin de Besche - 4 december 2012 00:22

Jag är märkt. Inte för livet men inför helgen när jag ska på julgalan. På matchen i helgen så lyckades mina blåmärken få sällskap av flera.


Fick för mig att gå igenom mina blåmärken. Tog lite bilder och gjorde ett litet kollage. Trots att jag missade de jag har på armarna lyckades jag få ihop lite bilder.

 

Jag tror att det blir långbyxor till julgalan. Och en del smink till ögat. Märkena har nog gulnat till julfesten på jobbet. Då kanske man kan dölja dem lättare med nylonstrumbyxor. :)

Tur att det är roligt att spela basket.  

Av Malin de Besche - 3 december 2012 23:52

Måndag och det är basketträning.Det är inte alla träningar som jag känner att jag lyckas ta ut mig så mycket. Därför har jag börjat köra lite egen träning efter nu. Så även denna gång.


Basket är ruskigt roligt. Men det är en lagsport och därmed blir det på en nivå fysiskt som hela laget mäktar med. Därför händer det att jag inte känner att jag har fått ta ut mig på träningarna.

Några i laget har gett mig smeknamnet "Marathon Malin". Trots att jag aldrig sprungit Marathon. Inte ens en halvmaran. Men de tycker att jag springer "hela tiden". Så en dag får jag väl ta och leva upp till mitt smeknamn. ;-)


När vi la ned träningen för idag och jag akut hade fått rycka ut och hämta dottern vid bussterminalen, åkte jag hem och körde lite hemma träning på 17 minuter.

Det är oerhört effektiv träning som man kan köra på lite olika nivå. Det gick mycket lättare den här gången än i lördags. Det tyder väl på att jag blir allt starkare. Eller att jag har en bättre dagsform. Eller att jag har lärt mig hänga med i koreografin.

När jag kör dessa pass känner jag verkligen att det är styrkan jag behöver bättra på. Kondisen vet jag att jag har.

Av Malin de Besche - 2 december 2012 20:09

Det smällde på ordetntligt precis när jag sprang in i motståndarn. En axel straxt under ögat, som gav en sådan otrolig smärta. Det knakade till i nacken och ner i axeln och jag föll ned till golvet. Då hör jag hur slutsignalen går och matchen är slut.


Det var inte så att vi skulle kunna vända matchen eller att någon målskillad som stod på spel. Men jag kände efter att ha misslyckats med flera avslut ville jag sats ordentligt. Dycker efter bollen, men tjejen lyckas dra sig undan och jag smällen in i hennes axel.

Jag är oerhört glad över att jag inte fick en bläcka. Lite svullet på kindbenet bara. Men tidigare under matchen lyckades jag samla på mig flera blåa märken på låret, vid knät och på smalbenen. Men dessa ställen är i varje fall lätta att dölja. Ansiktet är ju lite värre.

Det blev en förlust till, 3:e den här säsongen. Vi var endast 6 stycken så det blev mycket matchtid.

Det är tur att det är så ruskigt roligt att spela, att det är värt alla dessa smällar. Har fortfarande lite ont i armen efter Alvikmatchen för flera veckor sen.


Jag drog vidare till andra sidan stan för att coacha mina tjejer. De har blivit så duktiga och tuffat till sig. Men när de började gnälla över små rivmärken visade jag dem mina ben, mitt stukade finger och mitt onda kindben. Då sa de att de inte hade så ont i varje fall. ;-)


Sedan var det dags att åka vidare till dotterns match på södra sidan. Tyvärr hann matchen ta slut så det blev endast hämtning.


Hem och fixa lite middag (kycklingben med couscous och mangosås) och sen lite första adventsmys.

Och slicka såren efter en tung förlust, många smällar och tuff match.

 

Av Malin de Besche - 1 december 2012 00:13

Med all denna snö som fallit från skyn så kände jag mig inte alls sugen på att ge mig ut på en löparrunda. Dessutom var jag väldigt sugen på att prova mina nya träningskläder. Därför bestämde jag mig för att prova mina instruktionsvideos som jag fick på hälsomässan.


På jobbet är vi granne med Adidas. Så på lunchen gick jag ner till deras utförsäljning. Det fanns inga skor i min storlek men kläderna var i princip allt i min storlek. Det var jobbigt mycket folk men jag lyckades ändå snappa åt mig lite kläder. Jag är så nöjd med mina nya snygga träningskläder.

 

När jag kommit hem satte jag igång med maten. Skalade potatis och ställde in dem i ugnen för rostning medan jag satte igång med videon på 17 minuter "Träna med Caroline Nilsson - Hela kroppen".

Riktigt bra träning, jobbigt! Passet innehöll mycket ben, mage och rygg.

 

När passet på 17 minuter var klart gick jag ut i köket och stekte på köttbitarna, penslade dem med hackad chilli och honung och ställde sedan in dem tillsammans med potatisen. Sen startade jag nästa tränings DVD som heter "Ben och Rumpa".

 

Mycket benböj, utfallssteg dessa höftlyft. Något som var oväntat jobbigt var att ligga på mage med böjda ben så fotsulorma pekade mot taket och sedan lyfta låren från golvet. Det var galet jobbigt.

När det här passet var slut var min välförtjänta middag klar.

 

Mycket enkel och god middag som sköter sig mycket själv. Jag serverade med vitlökscrèm (creme fraishe och vitlök) samt en sallad.

Det var så gott att jag åt alldeles för mycket. Tog därför en promenad med dottern för att gå iväg med lite källsortering. Sen gick vi förbi affären för att handla.

När vi var tillbaka igen såg jag att det behöve skottas. Kännde då att skottning är också en typ av träning.

Sen jobbade jag såklar lite på mitt mål att klara en chin. Imorgon måste det bli något lättare så jag inte tar ut min inför matchen på söndag.


Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mina mål

Springa milen på 45 min .......( )

Springa halvmilen på 20 min ..( )

Springa halvmaran ..............( )

Klara 1 chin ......................( )

Klara 35 armhävningar......... (X)

Klara 50 armhävningar......... ( )

Stå på händer (minst 3 sek)....( )

Stå i plankan 7min ..............( )


Skapa flashcards