Direktlänk till inlägg 10 december 2012

Från besvikelse till att ta det i egna händer

Av Malin de Besche - 10 december 2012 23:24

Jag saknar verkligen den tid då vi hade riktigt tuffa basketträningar. Nu har vi hamnat i ett läge där den ena ursäkten efter den andra gör att vi blir färre. Och är vi få så är det fler som hoppar av för att "Det inte är någon idé".


Sedan vår coach började med praktik och fick svårt att komma till våra träningar har träningarna tappat lite fokus och fart. Det blir en del flams och en det verkar som en del bestämt sig för att vi inte kan ha vettiga träningar när vi inte har en coach. Här har vi rätt mycket att arbeta med. Sedan har vi några som ger upp så fort de ser att vi kommer att bli få på träningen och prioriterar annat. Därmed blir vi ännu färre.

Det här har ju också visat sig på matcher. Det är nu vi börjat förlora. Förlora matcher som vi borde ha vunnit. Det är tråkigt och hoppas att vi snart kan "hotta upp oss", kanske redan innan coachen kommer tillbaka.


Det blev ingen träning idag. Funderade på att åka till hallen och köra lite själv. Men tänkte att det var bättre att spara in restiden och köra lite egen träning. Så det fick bli en löparrunda i snöyran. Drygt 6km skrapade jag ihop i snö, modd och halka. Det gav härligt sug i benen.

 

Jag klädde på mig ett par vinterlöparkläder från Houdini (grymt bra, väl investerade pengar) och en underställsttröja i ull. Kläder som transporterar bort fukt och håller värmen. Hade också en mössa med transporterande material samt ett par handskar med ficka för hemnyckeln.

Galen! Tänker en del när de hör att jag är ute och springer mitt i vintern. Men faktum är att så länge det "bara" är snö så är det inte så halt. Och mot is kan man ha broddar som man drar på skorna.

Man får automatiskt in lite extra träning för benen då det är tyngre att springa i modd än torr barmark. Dessutom tar du ett bättre löpsteg när du ska akta dig för halkan. Tar man för stora kliv är det lätt att halka till och i djupsnö får du autoamtiskt en bra hållning. Så galen? Nä bara smart :)

 

Träningspasset avslutades med lite styrka i vardagsrummet innan jag åkte och storhandlade. Sharonfrukt blev den "nya" frukten. Har ätit det en gång förr, men det var länge sen. Så den betraktas som ny. :)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin de Besche - 6 juni 2016 10:24

Det är försommar och det är en tid med mycket firande. Den här helgen har jag verkigen varit massor av firande. Då har träningen fått stå tillbaka lite. Så jag har fått lägga in ett par extra vilodagar för att hinna med allt firande.   I torsdags...

Av Malin de Besche - 1 juni 2016 23:08


I morse vaknade jag och mådde inte alls bra. Så pass att jag ställde in tiden hos sjukgymnasten. Jag skulle ha tejpats för att se om det skulle hjälpa mig i min löpning. Men med ganska hög press på jobbet just nu kände jag att jag inte kunde stanna h...

Av Malin de Besche - 28 maj 2016 18:12


Jag är väldigt trött på att känna att jag inte kan ta i fullt ut att ett hårt löppass känns avlägset. Att jag inte kan köra på som jag vill är frustrerande. Igår hade jag ett besök hos sjukgymnasten efter en hel månads upphåll. Jag behövde höra vad h...

Av Malin de Besche - 24 maj 2016 22:51

Ibland är inte omständigheterna så som man tänker eller planerar. Det är lätt i sådana lägen att bara ge upp och strunta i allt. Men det är inte alltid det ända alternativet. Ibland får man anpassa sig och helt enkelt make it work.   I Söndags ha...

Av Malin de Besche - 21 maj 2016 23:41


Att ha legat i influensa har tagit hårt på kroppen och har hållit mig helt från träning och har sakta börja komma igång med promenader och lättare gympass tredje veckan. Idag drog jag igång med löpning och utegym. Nu ska jag snart vara tillbaka.   ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mina mål

Springa milen på 45 min .......( )

Springa halvmilen på 20 min ..( )

Springa halvmaran ..............( )

Klara 1 chin ......................( )

Klara 35 armhävningar......... (X)

Klara 50 armhävningar......... ( )

Stå på händer (minst 3 sek)....( )

Stå i plankan 7min ..............( )


Ovido - Quiz & Flashcards