Alla inlägg under januari 2013

Av Malin de Besche - 25 januari 2013 21:38

Det verkar som att jag håller på att fylla mitt liv och min omgivning med massor av nya vanor. Det är utmaningar, nya träningsformer och hälsosamma rutiner på jobbet. Jag bjöd kollegorna för några dagar sen på ett nyttigt knäckebröd och idag överaskade jag dem igen.


Det är fredag och jag kände för att vara extra snäll mot mina kollegor. Eller den känslan fick jag redan igårkväll när jag ställde mig och bakade bröd. Ett bröd som slog högt hos barnen sist. Det bästa är att det är helt glutenfritt så alla mina kollegor kunde äta.

 

Det var riktigt uppskattat och de önskade få receptet, vilket jag med glädje delade med mig. Recept hittar du här

Jag drog en repa ner till närmsta lunchrestauran och fixade lite pålägg till. Brödet gick åt snabbt men jag lyckades rätta en bit till chefen.

 

Plötsligt säger fler att de kommer att baka. Kanske har man infört en ny trend till på jobbet. ;-)

Kollegan som vill ha veckans utmaning med mig förslog att vi skulle utmana varann i bak. Tror att han blev lite rädd när jag slog honom i 90-grader att han byter spår mot det husliga istället. ;-)

När jag sa att han måste göra brödet lika hälsosamt blev han allt lite tveksam igen.


Idag beslutade jag mig för att ta en liten vilodag för att hinna med en massa saker. Så nu har jag matplanerat för ett par veckor framåt och sen är det läge att städa. Gjorde detta framför Gladiatorerna, allt för att optimera tiden. Hoppas att den träningsvärk jag känner i mina stackars triceps efter boxningen kommer att palla med en omgång imorgon. Då ska jag få in dotterns friidrott, egen träning och fortsatt städning.

ANNONS
Av Malin de Besche - 24 januari 2013 21:59

Jag har länge velat ge mig på kampsportsträning. Det ser ju ut som väldigt hård träning och man får möjlighet att slå all frustration ur kroppen. Jag hade bestämt med en kompis att idag, skulle det bli av. Hon vill komma igång och träna och jag skulle få prova något nytt.


Min kompis skickade sms och lät meddela att hon inte skulle hinna till träningen eftersom att hon spontanshopat på IKEA och det blev lite mer än planerat så hon skulle vara tvungen att ordna med transport.

Jag funderade ett tag och sen tänkte jag, äh jag kör. Därför ringde jag till Friskis och svettis och kollade att det fanns plats och sen rusade jag ner, ombytt och klar.

När jag bytt till mina nya fitnesskor och kom in i salen såg jag ett par kända ansikten. En tjej från basketlaget och hennes kille. Hon hjälpte mig att ta fram grejerna som jag skulle behöva.

Ett par handskar, två små sparringkuddar och en stor. Eller som det heter, sparringmitts och sparkmitts.SlagmittsBoxningshandskar

  

Vi började med uppvärmning som påminde en hel del om funktionell träning samt luftslag och sparkar. När det var dags att köra igång blev jag ihopparad med en lite kortare tjej som var där för andra gången.

Mot de små "kuddarna" fick man slå, jabba, köra uppercut och så vidare. Mot de större fick vi sparka, kicka in med knäna. Men vi körde även hammarslag, situps, dips, sidoplanka och burpees.

Det var inte bara jobbigt att slå och sparka. Det var riktigt jobbigt att stå och hålla emot också. Nu var den här tjejen lite mindre än mig och något svagare så med en jämnstark blir det nog ännu jobbigare.

  

Mot slutet fick vi ställa oss i ring och "byta partner". Då fick man varierande storlek och styrka på de man sparrade emot.

Det beror nog mest på att jag inte fått in tekniken ännu, men min kondis blev inte direkt utmanad, men styrkan. Det var riktigt roligt och jag kommer troligen att testa igen. Då kanske jag vågar fota lite också ;-)


Ganska trött i musklerna nu, men kommer nog kombinera passet med ett löppass efter. Jag tog bilen idag, men det beror på att jag var ute i sista minuten och skulle hinna i tid.


Roligt att prova något nytt, få fightas och slåss!

ANNONS
Av Malin de Besche - 23 januari 2013 22:31

Jag skyndade hem efter en dags utbildning på jobbet. Det blev kort om tid idag så det var bara att svänga förbi hemmet för att hämta träningsväskan och vidare till tjejerna träning. Idag var det många borta både bland de yngre tjejerna och i damlaget. Men jag ville ju träna...


Jag hade verkligen sett fram emot basketen idag. Det var 4 tappra tjejer som kom till träningen. Det fick bli lite anpassad träning idag, sådant som just de här tjejerna behövde träna på. Passar och passar i fart.

När jag sedan åkte vidare till damträningen var det inte särskilt många där heller, 4 stycken. Det hade blivit många avhopp i sista minuten. Vi satt och snackade en stund och när de andra 3 tjejerna valde att åka hem, valde jag att göra en vettig träning på egen hand. Jag hade ju ändå kommit dit för att träna.

Jag började med att köra daily dozen. Tolv olika typer av lay ups. Jag körde på tempo och till jag satt från varje position. Sen körde jag 10 straffar och körde ett antal fysmoment för varje miss multiplicerat med 4. Första gången missade jag 3 så det blev 12st av varje fysmoment.

12 armhävningar

12 sit ups

12 rygglyft

12 dips

12 upphopp

12 burpees

12 längder spurt

Sen körde jag ett varv till med 10 straffar. Den här gången blev det 4 missar, dvs 16 av alla moment. Efter det körde jag lite skott och avslutade med plankan. Total träning på ca 40 minuter. Rätt skön träning faktiskt.

Av Malin de Besche - 22 januari 2013 23:12

Det är alltid lika roligt att träffa kollegorna runt om i landet. Man har massor att prata om och en kväll är alldeles för lite för att hinna prata om allt man vill. Vi hade en mycket trevlig kväll med fantastiskt god mat och goda viner.


Resturangen vi var på var Dalanisse. En reataurang i Vasastan som jag verkligen kan rekomendera. Mysig lokal och god mat. Min trerätters bestod av:

Gratinerad Chèvreost på valnötsbröd och syltade rotfrukter

 

Varmrätt; Grillad lax med honungsrostade grönsaker, västerbottenostsås, sparris, kräftstjärtar och dillkokt potatis

 

Och efterrätt; Äppelstrudel med vanlijglass

 

Så himla gott och vällagat.

Nu är det dags att sova för att ladda upp inför morgondagens utbildning.

Av Malin de Besche - 22 januari 2013 16:38

Ibland tycker man att det är lite kort om tid för allt man vill hinna med. Mina dagar är fullt planerade med jobb, träning och familjeliv. Sen ska man hinna vara social också. Jag brukar försöka hinna med allt, men ibland krockar det. Vad ska man välja? Träna eller umgänge...


Normalt sett så lyckas jag oftast med att träna alla pass jag planerar. Och blir det krock så kan man ju kombinera. Ta med den/de du vill socialisera dig med på ett träningspass. Basketträningarna är ju lika mycket socialt som träning. Och jag jobbar nu på att få med en av mina bästa vänner till gymmet. Det blir grymt bra. Även om vi ligger på lite olika nivåer så går det att gå och träna tillsammans.


Men så blir det som idag. Idag kommer kollegor utifrån hela landet till Stockholm för en middag innan utbildningen som ska hållas imorgon. Det finns inte en chans att de skulle vilja ställa upp på ett träningspass en dag som denna.

Då måste jag välja. Det är en kväll som kommer att resultera i ett pass mindre den här veckan för att träffa kollegor som jag träffa runt 1-2 gånger om året.

JAAAA, det är är de värda! :D


Det är inte alltid man måste välja för att träna är en social sak i sig. Men ibland får det sociala utan träning väga över. ;-)

Av Malin de Besche - 22 januari 2013 10:10

Det finns mycket forskning som visar på att hur du tänker och vad du har för inställning har stor inverkan på hur du kommer att lyckas. Att tänka som en vinnare gör dig också till en vinnare. Det handlar inte bara om att tänka, nu vinner jag. Det handlar om en total livsinställning.


Att tänka som en vinnare när det verkligen gäller hjälper säkert en hel del. Men att ständigt ha en positiv inställning till saker och ting, utan att för den sakens skull blunda för problem eller hinder, gör att du har större möjligheter att lyckas. Det handlar om hur man haterar sina problem/hinder, men även hur du tänker när du inte står inför ett problem eller hinder. Man måste förebygga. Enligt min bok om mental träning så ska man dagligen ha en succé ritual där man svarar på minst 3 av följande frågor:  

Och idag ger jag följande svar

Att solen skiner gör mig glad

Jag känner stolthet över ett problem som tyngt mig ett tag som jag lyckats lösa

Jag är tacksam över att ha ett så bra jobb som jag trivs med.


Man blir allt lite gladare och positivare när man tänker ut svaren på dessa frågor. Klart jag är en vinnare! :D

Av Malin de Besche - 21 januari 2013 22:26

Idag var min underbara dotter med på jobbet. Hon hade kompdag från skolan eftersom att det var öppet hus i lördags. Hon hade bakat cupcakes till mina kollegor. Efter middagen åkte vi på informationsmöte på den skola som min dotter eventuellt kommer att börja i till hösten. Sedan i ilfart vidare till min basket träning som redan börjat ...


Det var mycket uppskattat av kollegorna när min dotter gick runt och serverade sina cupcakes.Cupcake blåbär


Hon själv var duktig och höll sig ifrån dem eftersom att hon har som nyårslöfte att bara äta sötsaker en gång i veckan. Hon får själv välja vilken dag hon vill, men endast en. Så om hon skulle tagit en cupcake hade hon förbrukat sin dag för den här veckan och hon skulle inte få något till helgen.

  

Det var när hon hörde om att jag bjudit kollegorna på knäckebröd som hon kom på att bjuda på något som hon kan göra.


Efter jobbet åkte vi hem och fixade middag. Jag packade basketväskan för att jag skulle åka vidare till basketen efter mötet. Det var många frågor så de drog över tiden en aning. Så det var gasen i botten sen. Svängde in vid  en busshållsplats för att släppa av dottern och sedan gasa vidare mot baskethallen.


Jag kom ca 35 minuter sent så snabbt ombyte och börja försöka värma upp innan de skulle ge sig på nästa övning. Hann inte med att värma upp så mycket så det blev en ordentlig rivstart.

Vi skulle köra så många burpees som vi klarade på 1,5 minuter. Jag klarade 23 stycken. Var tvungen att vila efter 12 och sen körde jag 5 till och till slut 6 till. Direkt på det skulle vi ruscha basketplanen fram och tillbaka 2 gånger.

Det rev i luftrören på mig när jag sköt mina straffar. Jag har inte alls känt mig sjuk och känner mig inte sjuk heller. Kanske var det så att det blev en för hård start bara. Sedan blev det lite lugnare träning. Totalt blev det inte mer än 30 minuters träning då vi körde teori sista kvarten.

Men det var intensiva 30 minuter.

Av Malin de Besche - 20 januari 2013 21:52

Det var en jämn och vi spelade riktigt bra. En match med bra lagspel och bra stämning i och mellan lagen. Skuru hade en spelare som lyckades hålla riktigt högt tempo matchen igenom. Imponerande. Mot slutet av matchen blev det lite för spännande då matchen hade kunnat avgöras på straffar.


När jag hade bytt om och väntade in att matchen innan skulle sluta kände jag mig lite skakig. Som när man druckit massa kaffe men utan att äta. Visst hade jag druckit kaffe, men jag åt ordentligt hela dagen. Dessutom satt jag och gäspade där på läktarn medan jag kollade på några tonårskillar spela en fartfylld match. Blev förundrad över en del domslut som den ena domarn tog. Han blåste foul på situationer som inte borde ha varit och missade flera andra.


Det behövdes en uppvärmning för att tröttheten skulle försvinna. Att få upp pulsen lite var precis vad jag behövde trots att det gjorde lite ont innan (den typ av "smärta" man känner när man är trött och man måste röra på sig).

BasketbollOch när det var dags att starta matchen hade jag piggnat till på ett sätt som gjorde att jag kände mig taggad. Mina skott ville sig inte riktigt, men ett par pinnar lyckades jag peta i. I övrigt en riktigt rolig match för vi fick igång ett lagspel större delen av matchen även om passarna i vissa fall, pga av stress hade kunnat vara bättre.

Men med högt tempo, bra returer och snabba uppspel gjorde vi ändå en grym match. Vi spelade jämnt hela tiden, lite för jämnt mot slutet.

Samma domare som dömde matchen innan började göra samma konstiga domslut i vår match och tyvärr var det inte till vår fördel. Jag blev utfoulad och humöret var inte det bästa då jag kände att 2 av dem var helt felaktiga. När jag gick av planen kände jag mig arg. I slutminuten kunde matchen ha avgjorts. Tjejen i Skuru som hela matchen satt 100% av sina straffar missade nu en. Vi ledde med en poäng och var tvugna att ha is i magen och göra avslut med så knapp tid att de inte skulle hinna göra ett anfall. Det lyckades vi med och vann med endast 1 poäng.

I god sportsanda gladdes vi åt vinsten och tackade Skuru, domarna, sek och publik, även om den på våra matcher är ganska liten skara. Skuru gjorde också en bra match med schyst spel. Vreden hade vid det här laget runnit av mig.

Det var en skön vinst, en vinst vi behövde då det gick lite si sådär precis före jul.


Efter en dusch åkte jag hem och konstaterade att det skulle bli en sen middag. Jag tycker att det är optimalt att spela vid 14-tiden. Då hinner man äta lunch innan, smälta maten och komma hem hyfsat för att göra middag. Men man får planera med lite mellanmål, helt enkelt.


Idag blev det lamfärsbiffar och melonsallad med fetaost. I fitness står det att det är optimal mat efter träning. :)

Medan jag stod och stekte biffarna pratade jag i telefon med min gamla tränare från tiden jag spelade i flicklag. Vi kommer att få samarbeta på våra tisdagsträningar då han ska hoppa in i 99-laget. Jättekul!


Nu är jag toktrött och redo för sängen. Sådär härligt trött. God natt!

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ orkanensmitt med Blogkeen
Följ orkanensmitt med Bloglovin'

Sök i bloggen

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9 10 11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mina mål

Springa milen på 45 min .......( )

Springa halvmilen på 20 min ..( )

Springa halvmaran ..............( )

Klara 1 chin ......................( )

Klara 35 armhävningar......... (X)

Klara 50 armhävningar......... ( )

Stå på händer (minst 3 sek)....( )

Stå i plankan 7min ..............( )


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se