Alla inlägg den 22 januari 2013

Av Malin de Besche - 22 januari 2013 23:12

Det är alltid lika roligt att träffa kollegorna runt om i landet. Man har massor att prata om och en kväll är alldeles för lite för att hinna prata om allt man vill. Vi hade en mycket trevlig kväll med fantastiskt god mat och goda viner.


Resturangen vi var på var Dalanisse. En reataurang i Vasastan som jag verkligen kan rekomendera. Mysig lokal och god mat. Min trerätters bestod av:

Gratinerad Chèvreost på valnötsbröd och syltade rotfrukter

 

Varmrätt; Grillad lax med honungsrostade grönsaker, västerbottenostsås, sparris, kräftstjärtar och dillkokt potatis

 

Och efterrätt; Äppelstrudel med vanlijglass

 

Så himla gott och vällagat.

Nu är det dags att sova för att ladda upp inför morgondagens utbildning.

Av Malin de Besche - 22 januari 2013 16:38

Ibland tycker man att det är lite kort om tid för allt man vill hinna med. Mina dagar är fullt planerade med jobb, träning och familjeliv. Sen ska man hinna vara social också. Jag brukar försöka hinna med allt, men ibland krockar det. Vad ska man välja? Träna eller umgänge...


Normalt sett så lyckas jag oftast med att träna alla pass jag planerar. Och blir det krock så kan man ju kombinera. Ta med den/de du vill socialisera dig med på ett träningspass. Basketträningarna är ju lika mycket socialt som träning. Och jag jobbar nu på att få med en av mina bästa vänner till gymmet. Det blir grymt bra. Även om vi ligger på lite olika nivåer så går det att gå och träna tillsammans.


Men så blir det som idag. Idag kommer kollegor utifrån hela landet till Stockholm för en middag innan utbildningen som ska hållas imorgon. Det finns inte en chans att de skulle vilja ställa upp på ett träningspass en dag som denna.

Då måste jag välja. Det är en kväll som kommer att resultera i ett pass mindre den här veckan för att träffa kollegor som jag träffa runt 1-2 gånger om året.

JAAAA, det är är de värda! :D


Det är inte alltid man måste välja för att träna är en social sak i sig. Men ibland får det sociala utan träning väga över. ;-)

Av Malin de Besche - 22 januari 2013 10:10

Det finns mycket forskning som visar på att hur du tänker och vad du har för inställning har stor inverkan på hur du kommer att lyckas. Att tänka som en vinnare gör dig också till en vinnare. Det handlar inte bara om att tänka, nu vinner jag. Det handlar om en total livsinställning.


Att tänka som en vinnare när det verkligen gäller hjälper säkert en hel del. Men att ständigt ha en positiv inställning till saker och ting, utan att för den sakens skull blunda för problem eller hinder, gör att du har större möjligheter att lyckas. Det handlar om hur man haterar sina problem/hinder, men även hur du tänker när du inte står inför ett problem eller hinder. Man måste förebygga. Enligt min bok om mental träning så ska man dagligen ha en succé ritual där man svarar på minst 3 av följande frågor:  

Och idag ger jag följande svar

Att solen skiner gör mig glad

Jag känner stolthet över ett problem som tyngt mig ett tag som jag lyckats lösa

Jag är tacksam över att ha ett så bra jobb som jag trivs med.


Man blir allt lite gladare och positivare när man tänker ut svaren på dessa frågor. Klart jag är en vinnare! :D

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9 10 11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mina mål

Springa milen på 45 min .......( )

Springa halvmilen på 20 min ..( )

Springa halvmaran ..............( )

Klara 1 chin ......................( )

Klara 35 armhävningar......... (X)

Klara 50 armhävningar......... ( )

Stå på händer (minst 3 sek)....( )

Stå i plankan 7min ..............( )


Ovido - Quiz & Flashcards