Direktlänk till inlägg 29 april 2013

Jag klarade det

Av Malin de Besche - 29 april 2013 22:14

Nu har jag jag äntligen klarat av UTMANINGEN. Sedan 5 april har jag kämpat med att få till 12 olika pass på Friskis och idag klarade jag det sista passet. En gyminstruktör visade mig runt och hjälpte mig att lägga upp ett träningsprogram för att klara av mina mål.


När jag fick sista passet signerat av gyminstruktören Anna körde jag igenom programmet som jag fått innan jag lämnade in kortet med mina prestationer i UTMANINGEN. Fick då höra att det hade passerat 100 pers som deltagit i UTMANINGEN. Så det är inte bara att kassera in vinnsten. Oddsen minstar ju fler som lämnar in. Men ingen skulle få gå lottlös i varje dall sa de. Det är fortfarande hemligt vad det är man kan vinna.

    

Nu när detta är över måste jag börja planera igen vilka pass jag ska gå. Det som jag möjligen kommer att fortsätta med som jag inte kört tidigare är löpningen. Jag ska försöka få till ett pass där de pratar löparteknik. Sen finns det ju fortfarande pass som jag inte kört än eftersom att de fanns som alternativ till de pass jag kört.


Men dagens pass då. Vi började med att prata lite om vad jag ville få ut av min träning. Jag berättade om mina mål som 45 minuter på milen och att klara en chin. Sen berättade jag att gymträning egentligen inte är min favoritsysselsättning. Men att det kan bli lite roligare om man får ett program att följa. Detta blev mitt program:

 

Den första övningen är för att stärka löparbenen. Mycket vad och baksida lår. I den här maskinen sätter jag stången i midjan och med viktmotstånd springer framåt helt enkelt. Några som såg mig köra övningen sen på egen hand blev tydligen inspirerade. Detta var något som min intruktör hittade på bara för mig. :)

 


Boxhopp som är övning nummer 2 är helt enkelt att hoppa jämfota upp på dessa 2 stepup brädor. Till att börja med en hög och en låg. Kan utöka sen med att ha 2 höga när jag blir riktigt spänstig. ;-)

 


Knäböj Smith är knäböj med skivstång helt enkelt fast den är i spår som gör det hela lite stadigare och man har möjlighet att köra tyngre då säkerheten finns med spärrar om det blir för tungt.

 

I samma maskin ska jag köra utfallssteg med vikter då.


Sedan har vi maskinen som ska hjälpa mig att klara av mitt mål, att klara en chin. Här sätter man inget motstånd, utan man anger hur mycket hjälp man vill ha. Ju högre vikt, desto mer hjälp.

 

Jag skulle variera mig med att köra Pullups ibland. I samma maskin med samma princip ska jag köra dips. Och det kan jag behöva minsann.


Nästa övning, rodd är inget konstigare en en vanlig roddmaskin. Och bröspress är som typ bänkpress fast med hantel i vardera hand. Jag kommer börja med 6kg i varje hand.


Sedan fick jag mig ett par övningar i TRX-band. Jag trodde att jag faktiskt hade bålstyrka. Oj vad fel jag hade. Satan i gatan vad jobbigt det var.

 

I dessa band skulle jag köra in fötterna och sedan ställa mig i planka med händerna i golvet. Sedan ska jag dra fötterna mot händerna och upp med rumpan i vädret i pik som hon sa.

Nästa TRX-övning som jag kunde alternera med var att dra ett ben i taget, så det blev lite som löparsteg.


Och så till sist magrotation med en kettlebell. För att göra det hela lite jobbigare kunde jag dra ut vikten från kroppen så jag får raka armar. Det tuffade till det vill jag lova.


Anna sa till mig att jag inte behövde köra alla övningar varje pass, utan att jag kunde alternera vissa övningar och att jag inte skulle börja med samma varje gång. Det viktiga var att avsluta med magövningarna eftersom att man använder magmusklerna som stödmuskler i princip alla övningar och då får de itne vara helt slutkörda.

Sedan skulle jag tänka på att jag skulle köra en tryckövning efter en dragövning.

Benövningarna kan jag välja att köra explsivt eller tungt. Det vill säga att SMITH-övningarna är tunga medan hennes nypåhittade övning och upphopp på steupbrädorna är explosiva övningar.


Sedan kom vi till det här med streching. Hon verkar ha läst fakta baserat på samma forskning som jag. Streching tar inte bort någon träningsvärk och streching är bra där man behöver öka rörligheten. Istället för streching kan man jogga lite lätt för att inte blir för stum.


När hon var klar med mig och vi sagt hejdå körde jag ett varv med mina övningar. Jag valde de explosiva och jag körde helt enkelt uppifrån och ner. Som bålstabilitet körde jag "piken" i TRX-banden.


Jag tror faktiskt att det kan bli ganska kul. Det var roliga övningar hon gav mig. Så nu är det bara att planera in de här passen.

 
 
Marie

Marie

30 april 2013 07:40

Hej! Inspirerande blogg du har! Jag har också en liten blogg, började egentligen som en "viktblogg", men nu har jag mer inriktning på träning och hälsa! Jag har ännu så länge bara avvverkat sporadiska besök, på ortens gym, men det ska det bli ändring på! (tränar dock 5-6 dar i veckan hemmavid)Ha det bäst!/Marie

http://miasvikt.bloggplatsen.se

Malin de Besche

30 april 2013 09:04

Tack! Ska kika in lite på din blogg me :)
Bästa träningen är ju den som blir av. Själv planerar jag vecka för vecka min träning för att vara säker på att den passar in i mitt livspussel. Så det plingar till i telefonen när det är dags för ett träningspass.
Lycka till med din träning!/Malin

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin de Besche - 6 juni 2016 10:24

Det är försommar och det är en tid med mycket firande. Den här helgen har jag verkigen varit massor av firande. Då har träningen fått stå tillbaka lite. Så jag har fått lägga in ett par extra vilodagar för att hinna med allt firande.   I torsdags...

Av Malin de Besche - 1 juni 2016 23:08


I morse vaknade jag och mådde inte alls bra. Så pass att jag ställde in tiden hos sjukgymnasten. Jag skulle ha tejpats för att se om det skulle hjälpa mig i min löpning. Men med ganska hög press på jobbet just nu kände jag att jag inte kunde stanna h...

Av Malin de Besche - 28 maj 2016 18:12


Jag är väldigt trött på att känna att jag inte kan ta i fullt ut att ett hårt löppass känns avlägset. Att jag inte kan köra på som jag vill är frustrerande. Igår hade jag ett besök hos sjukgymnasten efter en hel månads upphåll. Jag behövde höra vad h...

Av Malin de Besche - 24 maj 2016 22:51

Ibland är inte omständigheterna så som man tänker eller planerar. Det är lätt i sådana lägen att bara ge upp och strunta i allt. Men det är inte alltid det ända alternativet. Ibland får man anpassa sig och helt enkelt make it work.   I Söndags ha...

Av Malin de Besche - 21 maj 2016 23:41


Att ha legat i influensa har tagit hårt på kroppen och har hållit mig helt från träning och har sakta börja komma igång med promenader och lättare gympass tredje veckan. Idag drog jag igång med löpning och utegym. Nu ska jag snart vara tillbaka.   ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mina mål

Springa milen på 45 min .......( )

Springa halvmilen på 20 min ..( )

Springa halvmaran ..............( )

Klara 1 chin ......................( )

Klara 35 armhävningar......... (X)

Klara 50 armhävningar......... ( )

Stå på händer (minst 3 sek)....( )

Stå i plankan 7min ..............( )


Ovido - Quiz & Flashcards