Direktlänk till inlägg 19 maj 2013

Hälsolinje - kalaslinje

Av Malin de Besche - 19 maj 2013 22:10

Planering, planering, det spelar ingen roll hur mycket man planerar, så är man tvungen att ändra på sina planer i varje fall. Upptäckte en tabbe i morse så det var bara att stuva om lite i tiden för att få till det innan gästerna skulle dyka upp.


När jag vaknade i morse funderade jag på att ta en morgonrunda innan allt drog igång, redan innan frukost. Men när jag kommer ner till köket och ska plocka bort det sista från baket igår, så inser jag att jag hade tagit fel burk. På köksbänken ligger en tom burk vanelinsocker (jo jag har sånt hemma) och inte bakpulver!!

Jag tänkte att kakan svällde lite väl lite igår när jag bakade.


Så jag såg till att få i mig lite frukost och sen slängde jag mig i bilen för att hämta upp dottern som sovit över hos en kompis och på vägen handlade vi nya bönor och lite glass och jordgubbar.

Väl hemma så hann vi med att baka, städa, äta lunch och få undan disken. Botten hann att kallna och även den hemmagjorda jordgubbssylt med honung som jag svängde ihop.

Tyvärr har jag varit lite dålig på att fota, men "hälsotårtan" gjorde jag till en jordgubbstårta. Recept på botten hittar du här. På botten la jag min egna jordgubbssylt som var lika enkel att göra som äppelmoset. Sedan lag jag på ett lager grädde som jag sötade med lite honung, fyllde toppen med färsa jordgubbar och stödde över lite kokosflingor. Uppskattades av nästan alla. Ett par barn var lite skeptiska och det var ett par som inte vågade när de hörde att botten var gjord på vita bönor. Fegisar ;-) Fast den smakade inte vita bönor alls och var heller inte sådär grynig som bönor kan kännas.

Den botten som jag råkade ta vanelinsocker istället för bakpulver skar jag upp som en kakak bara.

Utöver detta bjöd vi på:

Vaniljglass

Grädde

Fruktsallad

Turkisk yoghurt sötad med honung

Hallon muffins

Kanelbullar


Något för alla smaker alltså. Man kunde välja hälsolinjen eller vanligt kalasande. Och dottern verkade nöjd med hur hon firades in i tonåren.


Till middag blev det champinjon och räksoppa som jag serverade med ostgratinerade tortillabröd.

1 zucchini , tärnad

4 champinjoner, tärnad

1 chilifrukt, strimlad

2 vitlöksklyftor, finhackade

Paprikapulver, spiskummin efter smak

2msk tomatpure

8dl vatten

grönsakbuljong

1 frp crème fraishe

2dl kokosmjölk

3 grovt rivna morötter

3 dl räkor

Fräs zucchini, svamp, chili och vitlök till vätskan dragits ur. Tillsätt tomatpure och paprikapulver. Häll sedan ner allt utom morötter och räkor och låt sjuda i 10-15 minuter. Smaka av med salt, peppar och spiskummin. Häll därefter ner räkor och morötter och låt allt bli varmt.

Tortilla bröden delade jag på 4, bredde med färskost och hylade på en god ost och gratinera på 200gr till de får färg.


Efter middagen så var det dags att plocka disk igen. Men efter det fick jag min efterlängtade löparrunda. Idag skulle jag springa 8 kilometer. Vädret var disigt och det kändes som man sprang genom molnen.

Det gick kanon! Höll ett bra tempo och jag hade inte ont någonstans. Så skönt. Jag sprang ner till slingan vi har ganska nära. Det är riktigt kuperad bana med några tuffa backar och där sprang jag 2 varv. På vägen hem fick jag springa upp för vår mastodontbacke. Det kändes i luftrören. Tyvärr fick jag håll, när det var mindre än 1 kilometer kvar. Det var helt hopplöst att springa upprätt. Så 100-200m fick jag promenera, stäcka upp händerna och ta några djupa andetag. Då försvann det och jag kunde springa sista biten hem.

Men jag är nöjd med passet i varje fall. Det var inte dåliga backar jag sprang i och mitt träningsschema har ju haltat lite hittills pga ben och fötter. Ett snitt på 5:05 min/km, en snitthastighet på 11,8km/h


Efter duschen åt jag lite av kalsgodiset. Fruktsallad, honungsyoghurt och kokosflingor. Och en kopp chaite. Detta avnjöt jag medan jag såg Sverige vinna VM i ishockey. En rolig match faktiskt, även hockey inte är min favoritsport.

Nu är jag värd att krypa ner under täcket och borra in ansiktet i kudden.  


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin de Besche - 6 juni 2016 10:24

Det är försommar och det är en tid med mycket firande. Den här helgen har jag verkigen varit massor av firande. Då har träningen fått stå tillbaka lite. Så jag har fått lägga in ett par extra vilodagar för att hinna med allt firande.   I torsdags...

Av Malin de Besche - 1 juni 2016 23:08


I morse vaknade jag och mådde inte alls bra. Så pass att jag ställde in tiden hos sjukgymnasten. Jag skulle ha tejpats för att se om det skulle hjälpa mig i min löpning. Men med ganska hög press på jobbet just nu kände jag att jag inte kunde stanna h...

Av Malin de Besche - 28 maj 2016 18:12


Jag är väldigt trött på att känna att jag inte kan ta i fullt ut att ett hårt löppass känns avlägset. Att jag inte kan köra på som jag vill är frustrerande. Igår hade jag ett besök hos sjukgymnasten efter en hel månads upphåll. Jag behövde höra vad h...

Av Malin de Besche - 24 maj 2016 22:51

Ibland är inte omständigheterna så som man tänker eller planerar. Det är lätt i sådana lägen att bara ge upp och strunta i allt. Men det är inte alltid det ända alternativet. Ibland får man anpassa sig och helt enkelt make it work.   I Söndags ha...

Av Malin de Besche - 21 maj 2016 23:41


Att ha legat i influensa har tagit hårt på kroppen och har hållit mig helt från träning och har sakta börja komma igång med promenader och lättare gympass tredje veckan. Idag drog jag igång med löpning och utegym. Nu ska jag snart vara tillbaka.   ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mina mål

Springa milen på 45 min .......( )

Springa halvmilen på 20 min ..( )

Springa halvmaran ..............( )

Klara 1 chin ......................( )

Klara 35 armhävningar......... (X)

Klara 50 armhävningar......... ( )

Stå på händer (minst 3 sek)....( )

Stå i plankan 7min ..............( )


Ovido - Quiz & Flashcards