Alla inlägg den 7 januari 2016

Av Malin de Besche - 7 januari 2016 22:16

Julledighet, singelliv och skadad kropp har satt sina spår på formen. Under december har jag minskat muskelmassan och ökat de mer mjuka delarna. Vågen visar en större massa fast av det mindre smickrande beståndsdelarna. Så jag har börjat kavla upp ärmarna för att få ordning på det.


Jag har senaste veckorna förutom köra på med den träning jag faktiskt kan utföra tänkt en del på vad jag har stoppat i mig. En ganska enkel sak som jag gjort senaste veckan är att faktiskt ha med mig matlåda till jobbet. Att inte äta lunchen ute gör att jag dels vet vad jag stoppar i mig, det blir min storlek på tallriken och inget någon annan lassar upp och bonusen är att det är billigare.

Jag har numer börjat tänka lite mer på hur mycket jag lägger i lådan. Det är väldigt lätt att lägga upp alldeles för mycket i en matlåda då det inte ser lika mycket ut som på tallriken. Så när jag ska fylla en låda med det som blivit över från middagen så funderar jag på hur mycket jag tog när jag la upp på tallriken. Jag vet ju vid det laget hur mätt jag blev och därmed hur mycket jag ska lägga i lådan. Varje gång tycker jag att det ser mindre ut, men låter förståndet ha övertaget och tala om för känslan att det är rätt mängd.

 

Med dessa enkla medvetna val så har jag börjat återhämta mig. Jag har redan börjat känna att kroppen intar en något fastare form och jag mår fantastiskt. Trots att det har varit helg med 40-årsfirande och en massa gott. Det är vad man regelbundet stoppar i sig som räknas, inte en festlig helg.


Till detta hör ju såklart att hålla regelbunden träning. Och i morse så körde jag ett morgonpass i gymmet på jobbet, där jag fokuserade på bålen. Eftersom att jag inte kom i väg på morgonen så fick det bli det kortaste passet, dvs 5 minuter uppvärmning på crosstrinern och 15 minuter cirkelträning.

1. Skruven - 20st

2. Benlyft med indrag på pilatesboll - 10st

3. Spindelmannen - 20st 

4. Plankan med höftdipp - 20st

5. Utfallssteg med hopp - 20st

 


#Rehab #Cirkelträning #Matlåda #RättMängdMat #Bålträning #UtfallsstegMedHopp #PlankanMedHöftdipp #Viktkontroll #FormaKroppen

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6 7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mina mål

Springa milen på 45 min .......( )

Springa halvmilen på 20 min ..( )

Springa halvmaran ..............( )

Klara 1 chin ......................( )

Klara 35 armhävningar......... (X)

Klara 50 armhävningar......... ( )

Stå på händer (minst 3 sek)....( )

Stå i plankan 7min ..............( )


Ovido - Quiz & Flashcards