Direktlänk till inlägg 8 mars 2013
Att äta efter säsongsvaror är inte bara miljövänligt. Livsmedel är i regel som mest näringsrik under sin säsong. Dessutom är det lättare och få tag på, därmed kan affärerna kööpa in större mängder och därmed sänka priset. Det finns tillgängligt.
Det finns egentligen inga som helst nackdelar med att handla säsongsvaror. Så jag försöker att ha som vana att gå in på äkta varas hemsida och kolla vad som är under säsong, när jag ska matplanera.
Nu är det en bit in i mars och maten kommer alltså att innehålla en del räkor och strömming, morötter och lök, dessutom kommer jag att äta en del citrusfrukter och äpple.
Nu har jag planerat några dagars middagar. (En arbetsvecka)
Måndag: Skärgårdsgryta (Innehåller gös)
Tisdag: Kycklingwook med cashewnötter (innehåller en del rotfrukter)
Onsdag: Spagetti med räkor och rucola
Torsdag: Morotssoppa
Fredag: Moussaka
Okej fredagen är inte massa säsongsvaror, men det är gott. :) Fortsätter planeringen imorgon. God natt!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | |||
18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 | |||
|
Springa milen på 45 min .......( )
Springa halvmilen på 20 min ..( )
Springa halvmaran ..............( )
Klara 1 chin ......................( )
Klara 35 armhävningar......... (X)
Klara 50 armhävningar......... ( )
Stå på händer (minst 3 sek)....( )
Stå i plankan 7min ..............( )