Direktlänk till inlägg 28 september 2015

Kroppen slog tillbaka

Av Malin de Besche - 28 september 2015 22:54

Det kändes så himla bra i lördags när jag kört mitt träningspass. Det kändes som att jag lyckades driva ut förkylningen en aning. Kände ändå inte att det var läge på söndagen att driva på med ett formtest. Trots att jag då ändå var lite "klok" tog förkylningen ett ärevarv.


Även om man faktiskt kan skynda på tillfrisknandet med att träna ut den (såvida man inte har feber eller halsont) så tänkte jag att det är dumt med ett pass även söndag. Man bör ju ändå vara lite försiktig. Så jag tog mig en liten powerwalk i dryga halvtimmen istället på söndagen. Formtestet kan jag pressa in en av dagarna när man har "egen träning" i Paolos träningsschema.

Det var skönt att krypa ner i soffan efter promenaden och jag somnade hyfast tidigt. Ställde klockan tidigt för att kunna spana in den röda månen (vilket inte gick för att det var för molningt) och åkte också extra tidigt till jobbet för att träna innan arbetsdagen börjat.

Så jag körde dagens träningspass i gymmet på jobbet. Gick lite tungt, det känns att jag har skit i kroppen, men helt ok i varje fall.

Mitt cirkelpass bestod av 5 övningar

Övning 1: Upphopp spark i baken 10 st

Den här övningen är väldigt lätt och jag ser det nästan som en återhämtningsövning. Hoppa högt jämfota och slå klackarna i baken.

Övning 2: Doppa tå 10 st

Jag står på en bänk och "doppar tån" i golvet. Efter 10st byter jag ben och kör 10 där med

Övning 3: Kålmasken 10 st

Den här börjar jag få kläm på. Kanske både lite teknikmässigt men också styrkemässigt.

Ställ dig i armhävningposition och lyft upp bäckenet så att rumpan putar ut. Pressa dig framåt och sänk bröstet så att det nästan nuddar marken, något framför dina händer. Pressa upp armarna tills dig de är raka samtidigt som du håller ner höften. Gå sedan tillbaka steg för steg till utgångspositionen. Upprepa.

 

Övning 4: Utfall på varje ben växelvis 10 st

Den här känns rätt bra de sista "stegen" på varje ben.

Stå med fötterna ihop och rak i ryggen. Stå kvar med höger ben och ta ett långt kliv ut med vänster ben tills knät är böjt i 90 grader. Sänk höger ben så att höger knä nästan nuddar marken. Återgå till startposition och utan att stanna för vänster ben bakåt så att höger ben är böjt i 90 grader. 10st både framåt och bakåt inna jag byter ben.

Övning 5: Omvända armhävningar 10 st

Körde som vanligt i TRX-banden. De sista 2 är tunga alltså. Men med lite vilja så går det.


När 15 minuter gått så var det dags att stretcha och sen gå in i duschen. Ombytt och klar var jag redo att ta mig an arbetsdagen.

Men under dagen kände jag hur jag blev mer och mer förkyld och en feber som kom krypande. Vid 14-rycket modde jag inte bra. Härdade ut 2 timmar till sen åkte jag hem. Det skulle vara årsmöte med basketföreningen (mitt sista möte för den här säsongen). Bävade för det och undrade hur jag skulle stå ut.

När jag kom hem var jag inte alls sugen på att laga mat. Så jag slängde in en laxbit i ugnen och serverade den på en macka med lite sallad. Enkelt och inte mycket till ansträngning. Medan laxen blev klar i ugnen tog jag en liten powernap. Åkte till Årsmötet och när jag kom hem var febern som bortblåst och jag mådde bra.

Tror att kroppen slog tillbaka lite och talade om för mig att det inte var rätt sätt att åka och träna tidigt på morgonen nu när jag har den här skiten. Men att den förlät mig sen och lät mig må bättre.

Nu ska jag ge kroppen den sömn den behöver.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin de Besche - 6 juni 2016 10:24

Det är försommar och det är en tid med mycket firande. Den här helgen har jag verkigen varit massor av firande. Då har träningen fått stå tillbaka lite. Så jag har fått lägga in ett par extra vilodagar för att hinna med allt firande.   I torsdags...

Av Malin de Besche - 1 juni 2016 23:08


I morse vaknade jag och mådde inte alls bra. Så pass att jag ställde in tiden hos sjukgymnasten. Jag skulle ha tejpats för att se om det skulle hjälpa mig i min löpning. Men med ganska hög press på jobbet just nu kände jag att jag inte kunde stanna h...

Av Malin de Besche - 28 maj 2016 18:12


Jag är väldigt trött på att känna att jag inte kan ta i fullt ut att ett hårt löppass känns avlägset. Att jag inte kan köra på som jag vill är frustrerande. Igår hade jag ett besök hos sjukgymnasten efter en hel månads upphåll. Jag behövde höra vad h...

Av Malin de Besche - 24 maj 2016 22:51

Ibland är inte omständigheterna så som man tänker eller planerar. Det är lätt i sådana lägen att bara ge upp och strunta i allt. Men det är inte alltid det ända alternativet. Ibland får man anpassa sig och helt enkelt make it work.   I Söndags ha...

Av Malin de Besche - 21 maj 2016 23:41


Att ha legat i influensa har tagit hårt på kroppen och har hållit mig helt från träning och har sakta börja komma igång med promenader och lättare gympass tredje veckan. Idag drog jag igång med löpning och utegym. Nu ska jag snart vara tillbaka.   ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mina mål

Springa milen på 45 min .......( )

Springa halvmilen på 20 min ..( )

Springa halvmaran ..............( )

Klara 1 chin ......................( )

Klara 35 armhävningar......... (X)

Klara 50 armhävningar......... ( )

Stå på händer (minst 3 sek)....( )

Stå i plankan 7min ..............( )


Skapa flashcards