Direktlänk till inlägg 17 april 2014

Ut ur dimman

Av Malin de Besche - 17 april 2014 19:26

Nu har det gått någr dagar sen jag skrev sist. Det beror helt enkelt på att jag i måndags klev in i en dimma som var långt ifrån behaglig. Hela måndagen försökte jag hitta fokus att jobba. Jag drack vatten, tog lite promenader och åt frukt. Allt flr att kundra huvudvärken.


Först trodde jag att det var en vanlig huvudvärk jag hade fått. Men när den molande huvudvärken blev skarp för att det letade sig in lite solljus på kontoret. Då insåg jag att det var migrän jag fått. Jag tog en Eze som fanns på jobbet, men blev inte hjälpt. Men fortfarande var värken något sånär henterbar. Lite svårt att fokucera bara.

Jag åkte hem lite tidigare för jag skulle åka till mamma och planera morfars begravning. Jag kämpade mig igenom mötet och innan det var dags att åka till träningen.

Det har ju hänt förr att jag lyckats träna bort huvudvärk och tänkte att jag kunde ha en sådan tur denna gång med. Det gick bra att träna. Så länge som jag sprang var det inga som helst problem, det var när jag stannade uppsom det dunkade i huvudet och lamporna blev jobbiga. Tur i oturen var att halva belysningen inte fungerade så det blev som lite vila när jag var på den delen av basketplanen.

 

När jag kom hem blev värken bara värre. Jag tog Voltaren kapslar, men det blev inte bättre. Jag hoppades att en god natts sömn skulle hjälpa mig att bli av med värken.

När jag sedan vaknade på morgonen har det inte bra alls. Jag orkade inte kliva upp ur sängen. Jag kontaktade jobbet och kollegorna i Motala som jag skulle ha åkt till för att berätta att jag inte kommer.

Jag gjorde små försök att jobba lite en stund på dagen, men fick lägga ner efter bara några timmar. På kvällen tog jag en promenad i hopp om att lite friskluft och blodcirkulation skulle hjälpa. Till natten sen hade jag börjat må riktigt illa. Det fick bli en hink intill sängen.

 

Onsdag morgon och det hade bara blivit värre. Jag hittade några Ezeneo som jag tryckte i mig. När sista tabletten slank ner vid lunch kände jag att jag inte fått en enda paus från värken och jag kände hur orken började tryta. Jag bestämde mig för att ta en promenad ner till centrum för att gå och rådfråga apoteket hur jag skulle bete mig. De tyckte att jag skulle köra Pronaxen, en hel kur och sedan uppsöka läkare om det inte blev bättre.

När jag gick från apoteket drog jag en chansning och gick förbi vårdcentralen. Jag fick turen att prata med en sjuksköterska. I väntrummet började tårarna rinna för att jag hade så ont, mådde så illa och var så utmattad.

När jag kom in förklarade hon för mig att jag måste bryta smärtan. Därför skulle jag ta en rejäl dos på 3 tabletter av pronaxen och sedan ta enligt intruktionen på paketet.

Det blev något bättre och i morse kände jag att jag lyckat kliva ur min dimma, dimma av smärta. Det var förvisso en kortare arbetsdag idag eftersom att det är skärtorsdag, men det kändes underbart att kunna sitta hela arbetsdagen.

Det känns inte som att faran är över men det är betydligt lättare att leva.


#Migrän #Huvudvärk #Illamående #Hälsa

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin de Besche - 6 juni 2016 10:24

Det är försommar och det är en tid med mycket firande. Den här helgen har jag verkigen varit massor av firande. Då har träningen fått stå tillbaka lite. Så jag har fått lägga in ett par extra vilodagar för att hinna med allt firande.   I torsdags...

Av Malin de Besche - 1 juni 2016 23:08


I morse vaknade jag och mådde inte alls bra. Så pass att jag ställde in tiden hos sjukgymnasten. Jag skulle ha tejpats för att se om det skulle hjälpa mig i min löpning. Men med ganska hög press på jobbet just nu kände jag att jag inte kunde stanna h...

Av Malin de Besche - 28 maj 2016 18:12


Jag är väldigt trött på att känna att jag inte kan ta i fullt ut att ett hårt löppass känns avlägset. Att jag inte kan köra på som jag vill är frustrerande. Igår hade jag ett besök hos sjukgymnasten efter en hel månads upphåll. Jag behövde höra vad h...

Av Malin de Besche - 24 maj 2016 22:51

Ibland är inte omständigheterna så som man tänker eller planerar. Det är lätt i sådana lägen att bara ge upp och strunta i allt. Men det är inte alltid det ända alternativet. Ibland får man anpassa sig och helt enkelt make it work.   I Söndags ha...

Av Malin de Besche - 21 maj 2016 23:41


Att ha legat i influensa har tagit hårt på kroppen och har hållit mig helt från träning och har sakta börja komma igång med promenader och lättare gympass tredje veckan. Idag drog jag igång med löpning och utegym. Nu ska jag snart vara tillbaka.   ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12 13
14
15
16
17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mina mål

Springa milen på 45 min .......( )

Springa halvmilen på 20 min ..( )

Springa halvmaran ..............( )

Klara 1 chin ......................( )

Klara 35 armhävningar......... (X)

Klara 50 armhävningar......... ( )

Stå på händer (minst 3 sek)....( )

Stå i plankan 7min ..............( )


Skapa flashcards