Direktlänk till inlägg 23 maj 2012
Dagens middag fick bli nerplitad i min receptbok. Fisk med med fantastiskt god sås. Glad att det blev ett nytt fiskrecept då barnen allt mindre hyllar fiskrätter. I min reseptbok skriver jag ner alla recept som blivit bra och godkända av barnen. Är godare än det låter. :)
Pangasius med spenatsås och potatis
4port
650g fisk
1/2 dl crème fraishe
2,5 dl mjölk
160g spenat
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
olivolja
1 msk grönsaksfond
1/2 dl vatten
Maizenamjöl
Salt & Peppar
8 potatisar
¤ Portionera upp fisken i en form med lite olja , salt och peppar och ställ in i ugnen på 175gr tills fisken har en innertemperatur på 57gr. (Vit fisk blir torr om den står i ugnen för länge)
¤ Hacka löken och vitlöken och fräs i en kastrull till löken "svettas"
¤ Tillsätt sköljd spenat och låt den ånga
¤ Så snabbt spenaten börjat ånga, tillsätt crème fraishe, mjölk, fond, vatten, salt & peppar.
¤ Red av med Maizena till önskad konsistens.
¤ Servera med kokt potatis och grönsallad
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|
Springa milen på 45 min .......( )
Springa halvmilen på 20 min ..( )
Springa halvmaran ..............( )
Klara 1 chin ......................( )
Klara 35 armhävningar......... (X)
Klara 50 armhävningar......... ( )
Stå på händer (minst 3 sek)....( )
Stå i plankan 7min ..............( )