Senaste inläggen

Av Malin de Besche - 9 maj 2016 21:58

Efter en dryg vecka med influensa är det äntligen dags att sakta men säkert att återgå till verkligheten. Jag är fortfarande inte helt återställd, men jag kände mig tillräckligt stark för att återgå till jobbet. Sen återstår det att se hur snat jag kan börja träna igen.


Jag hostar fortfarande och det är lite jobbigt att andas. Men redan igår kände jag mig tillräckligt stark att åka in till stan för att hämta upp min dotter vid tåget. Hon hade tillringat en långhelg i Göteborg för Göteborg Basket Festival. Fick sedan en god natts sömn och kände att det var dags att göra come back på jobbet.

Det var mycket att ta igen så jag satt och jobbade sent idag. Jag åkte hem fixade middag och sen drog jag på mig löparskorna och drog iväg på en 40minuters promenad.

På grund av hostan så var det lite tungt i början men sen blev det lite enklare. Jag höll ett så högt tempo som jag kände var ok, inte jätte högt alltså.

Fantastiskt vackert nu när det börjar bli lite varmare och ett perfekt sätt att få in lite rörelse efter influensa tiden.

 

Detta blir nog det sätt jag får motionera på den här veckan. Det gäller att skynda långsamt så att jag inte drar på mig något nytt eller påfrestar kroppen mer än vad den klarar av.


#PW #powerwalk #TillbakaTillFormen #efterInfluensan #SkyndaLångsamt #RunKeeper

ANNONS
Av Malin de Besche - 5 maj 2016 18:45

På Valborg kände jag att jag började bli lite förkyld och därefter blev det bara värre. Det har blivit en sjukdomsperiod i berg-och dalbana som har fått mig att slitas mellan hopp och förtvivlan, men framför allt tristess.


När jag vaknade första maj så rev det i mina luftrör men jag kände mig ändå hyfsat pigg. Ju längre dagen gick desto hängigare blev jag. Men jag var tvungen att ta mig en promenad för att hämta min bil som jag hade parkerat i närheten av min vän som vi firade valborg hos. Promenaden började bra även om det var lite tungt att andas. När jag kommit halvvägs så blev promenaden riktigt jobbig. Det var skönt att köra tillbaka hem.

Jag gick och la mig tidigt i hopp om att bli bättre.

Måndag: Jag vaknade tidigt med väckarklockan men stängde av den och skickade meddelande till alla som jag skulle ha möte med att jag skulle bli hemma från jobbet idag. Framåt kvällen mådde jag lite bättre då jag sovit stora delar av dagen och tänkte att jag nog skulle klara av att gå på en efterlängtad föreläsning som jag anmält mig till. När jag fått på mig alla kläder kände jag hur jag blev sämre igen. Det var bara att krypa ner i sängen igen. Men kände mig ändå tillräckligt frisk att en god natt sömn nog skulle göra susen.

Tisdag: Mitt i natten så vaknade jag att att kroppen värkte och hur febern hade stigit. Fortfarande inget snorande direkt utan det var luftrören som rev. Jag började skicka meddelanden till kollegor som jag lovat att jag skulle komma till jobbet. Jag sov hela förmiddagen och sen till eftermiddagen deltog jag i en telefonkonferens.

Onsdag: Vid det här laget hade jag gett upp att kunna arbeta något den här veckan. Rivandet i luftrören utvecklades till ren halsont, men ingen svullnad. Trots svagheten och en feber som åkt jojo så hade jag bärjat tröttna totalt på att vara sjuk. TV-programmen och filmtittandet hade blivit rutin och jag hadeblvit galet uttråkad. Men jag klarade bara inte av att göra något som krävde någon hjärnverksamhet, så jag tom började plocka undan i mitt kaos till hem. Men efter köket så var jag helt slut och fick vila lite innan jag körde hallen.

Torsdag: Piggare än alla andra dagar och det halsonda är borta. Men nu bryter förkylningen ut på riktigt, jag blir snorig. Så har jag gått hela dagen. Fortfarande med låg ork och kan inte utföra något som kräver så mycket av hjärnan.


Nästan en hel arbets- och träningsvecka har gått förlorad hittills och jag känner att jag kommer att få lägga in högväxeln nästa vecka om jag ska hinna med allt jag måste. Lite frustrerande att vara så uttråkad men ändå så utslagen att man inte orkar något. Och dessutom att ha en massa som borde göras.

Det finns de som säger att allt sker av en anledning, att det ska finnas en mening med att jag blivit sjuk. Att det då ska komma något bra utifrån detta.

Men jag ser det inte så. Jag ser det mer som att man gör det bästa av situationen. Sedan kan det vara så att det kommer någonting bra utifrån det. Jag tror att vi lägger mer fokus på att greja saker när vi har fått ett bakslag för att vi känner att vi måste och då kan det bli bättre än vad vi tidigare planerat.

Så när den här förkylningen är över så hoppas jag att jag har kraften och förmågan att lägga i högväxeln och få något bra utifrån den här veckan.


ANNONS
Av Malin de Besche - 1 maj 2016 11:46

Igår va det Valborgsmässoafton och jag hade planerna för kvällen klara. Men det är ju många timmar kvar till kvällen när man fått i sig frukosten. Dessa måste man ju fylla med något vettigt och gärna ta till vara på det fina vädret.


Efter frukosten drog jag på mig träningskläderna och åkte iväg och handlade för att sedan bara lassa in kassarna och sedan dra iväg mot Hammarbybacken. Där mötte jag upp Stockholmsfys för att besegra backens 95 meters höjd.

1. Vi började med att gå upp för halva backen. Där stannade vi till och körde knäböj och armhävningar. Sedan joggade vi upp till toppen.

2. Vi gick ner till 3/4 av backen. Där körde vi ytterligare knäböj och armhävningar. På uppfärden så tog vi en stolpe i taget med full fart. Så varvade vi armhävningar och knäböj.

3. Vi gick ner halvvägs och så vände vi om och joggade upp halvvägs upp, körde knäböj och "spurtade" upp så fort vi kunde resten

4. Vi tog oss ner till foten av backen och körde power walk upp till toppen i ett svep. Här lyckades jag hålla riktigt god fart hela vägen upp utan någon större mjölksyrepåslag. Innan vi gick ner igen körde vi 10 benböj, 10 armhävningar och 10 situps.

5.Vi gick ner halvvägs och så vände vi om och joggade upp halvvägs upp, körde knäböj och "spurtade" upp så fort vi kunde resten. Där här gången gick "spurten" något snabbare än förra gången och jag höll hela vägen.

     

Vi gick ner till foten av backen och sa hej då till varann. Det var dags att ta sig hem. Men jag kunde inte låta bli att ta ett par vändor i armgången i utegymmet som finns där innan jag tog mig till bilen.

GPS:en hade visat mig in i ett bostadsområde så jag hade bilen på andra sidan. Så jag tog mig upp så snabbt jag kunde upp för backen igen och joggade sedan ner och bort till bilen.


Jag kände mig ganska stark efter och väldigt nöjd. Åkte hem duschade, städade och sedan föreredde inför middagen och grillpremiären hos en god vän. Jag hade med mig lax att grilla och Haloumi som jag gjorde en fantastiskt god laxburgare på. När vi ätit och druckigt gott så gick vi till majelden.

 

Mycket trevlig Valborg och då vi var nära parken där elden var kunde jag ge min dotter lite fria tyglar och vara med sina kompisar medan jag gick tillbaka hem till min vän.

När vi var nöjda för kvällen promenerade vi hem. Väl hemma igen kände jag hur förkylningen hade krypit på och att det rev lite i luftrören.  Hoppas att det går över under dagen idag.

Bortsett från förkylningen så var det ett Valborgsfirande helt i min smak.


#Hammarbybacken #Stockholmsfysträning #Backträning #rumpmos #Valbrog #Valborgsträning


Av Malin de Besche - 28 april 2016 21:48

Nu har jag varit 4 dagar i Danmark utan tillgång till min vanliga träning och allt annat som man har som rutin. Men framför allt borta från mina nära. Man får göra det bästa av situationen, göra vad man kan för att få till träningen, till dess att man äntligen kommer hem.


Jag är glad att jag lyckades få till träningen under den här veckan trots att jag inte mådde så toppen i början av veckan och att jag fick kämpa för att motivera mig sen för att komma igång överhuvudtaget.

På planet hem så var jag så trött att jag somnade. Det var en skönt att ta igen lite sömn. Jag åkte direkt till fysträningen efter ett kort stopp kontoret. Så jag fick släpa in resväska och datorväska. Jag var en aning sen så jag fick skynda mig att byta om. Jag missade uppvärmningen så jag joggade runt medan de övriga släpade fram grejer till vår stationsträning. Sen körde vi igång. Det blev många stationer då det var en stor grupp som deltog idag.

Vi var 2 på varje station och vi varvade våra 2 övningar under de 5 minuter som vi körde stationen

Station 1:

#Benböj och axelpress med kettlebells - 10st

#Jägarvila (satte en kettlebell eftersom att det blev lite lätt med så kort tid som man satt)

Station 2:

#Handståendes med kropp i 45 graders vinkel, magen nedåt och fötterna mot väggen. - 3 serier

4 knä mot mage, 4 knä diagonalt , 4 en fot i golvet.

#Maghjul

Station 3:

#Höftlyft situp och kasta medcinboll in tjockmatta - 10st

#Armhävning med händer på medcinboll

Station 4:

En håller mitsar

#Kickar och knän in i mitsar - 10set

Station 5:

#Plankan med en fot på pilateboll och andra ut i sidan, skifta i snabb takt - 20st

#Situps sittandes på pilatesboll och fötterna mot väggen

Station 6:

Båda kör samma

#Rotering över kropp och runt ner till sidan av kroppen fram och tillbaka

Station 7:

#Marklyft hoppa över skivstång och vrida 180 grader, stråla, hoppa framåt och baklänges över skivstången - 5set

#Slänga med tjocka rep

Station 8:

#Bicepcurls med skivstång, 4st och 5:e går upp i axelpress - 3set

#Fällkniven

Station 9:

#Stråla snabba steg över bounce ball -10st

#Magövning sittandes lätt tillbakalutad, föra benen fram och tillbaka över hinder


Det var ett skönt och pass med mycket bra tempo. Äntligen hemma igen.

 

Av Malin de Besche - 27 april 2016 22:00

Det har blivit en del resor till Danmark nu och därför måste jag se till att utforska området för att hitta bra motionsrundor. Att ge sig ut på dessa rundor är nödvändigt eftersom att hela dagarna när så stillasittande och det är mycket träning som uteblir.


Varje gång jag är här i Köge så går jag runt lite i området eller kör en löparrunda bara för att lära mig hitta. Nu tror jag att jag har hittat en bra runda som jag ska fortsätta på när jag kommer att kunna springa och gå lite längre. Dessutom tror jag att rundan blir långt mycket bättre när sommarn närmar sig och det blir lite varmare.

Den här rundan leder ner mot stranden och det finns stigar uppe vid gräskanten så att det blir helt ok att springa utan att direkt dra på sig mjölksyra. Vill man sen så kan man springa i sanden bara för att ge benen en utmaning.

Men det var rätt mysigt att springa här redan nu,

 

Den här rundan kan jag nog säga att smärttröskeln låg på en 2:a så det känns rätt bra.

Jag sprang under ca 23 minuter och tog mig runt 4,37km. Snittiden låg på 05:25, vilket är helt ok. Snart kommer jag hem och kan köra min vanliga tränng igen.


#rehab #rehablöpning #SnartSkadefri #Skadefri2016 #löpning #Träning

Av Malin de Besche - 26 april 2016 22:24

Hela gårdagen mådde jag lite sådär. Det började med dålig sömn, en flygresa och en dag av stillasittande. Till kvällen hade vi en aktivitet med värme och middagen var kanske inte riktigt vad min mage är van vid. Men ett dygn senare så känns det mycket bättre.


Gårdagen hade vi en rätt rolig aktivitet. Nackdelen är bara att det inte fanns några vettiga alternativ. Vi åkte till ett ställe för att brygga vårt egna öl. Först fick man ta lite öl från en rad tappkranar på väggen för att säga vilket öl man ville göra. Men eftersom att jag inte dricker öl så fick jag annat att välja på. Alternativen var läsk och vatten. Hade gärna tagit vin eller torr cider. Men nu blev det en alkoholfri kväll för mig.

 

Hur som hels så jobbade vi i lag och vi skulle helt enkelt följa ett receot. Vi fick lite support av en riktig ölbryggare för att ha koll på tiden och sjudandet.

Först fick vi samla alla ingrediener till ölsorten vi valt och sedan fick vi välja en extra krydda till vår öl för att göra den lite personlig.

 

Rätt mycket socker iden. I väntetiden fick vi korv med bröd till middag. Det blev galet varmt där inne och mitt redan trötta huvud blev ännu tröttare. Men det var en kul upplevelse och en rolig grej att göra med kollegorna även om inte jag dricker öl. Om 2 veckor kan vi hämta vårt färdigbryggde öl.


När vi kom tillbaka till hotellet gick jag och la mig. Jag kände att hela kroppen skrev efter sömn. Så ingen träning för min del och på morgonen så var jag inte alls på topp trots mycket sömn. Så ingen träning på morgonen heller. Men idag när vi avslutade dagens långa arbetspass så åkte vi till hotellet och gick ganska omgående ut för att käka. Efter maten så gick jag och en kollega på en PW.

När vi gått i rask takt i 30 minuter så gick jag in på hotellrummet och funderade på om jag skulle orka med någon hotellrumsträning. Efer e stunds velande så bestämde jag mig i varje fall för att köra och det kändes bra. Jag hade ju fått lite energi av min PW.

 

#Burpees - 10st

#Skruven - 20st

#Rygglyft - 20st

#Utfallssteg - 20st

#Armhävningar - 20st


Detta gjorde jag i en liten cirlelträning under 15 minuter. Så nu ska jag nog kumma sova fott

Av Malin de Besche - 24 april 2016 21:59

Med mitt nu rätt oregelbundna liv så måste jag aktivt välja att upprätthålla träningen och inte bara köra på som jag kunnat göra tidigare. Jag funderade inte så mycket på träningen utan jag visste bara vad jag skulle göra och körde på. Men nu ska den då upprätthållas medvetet.


Fredagen blev en vilodag, såväl som dagen idag. Jag jobbade över och när jag kom hem så fixade jag middag och sen åkte in till stan för att umgås med lite vänner. Det blev ganska sent så också en sen morgon. Men jag såg till att städa upp hemma och när jag äntligen kände att jag vaknat till liv så gav jag mig ut på en runda som jag växlade mellan gång och löpning. 45 minuter bara för att samla kilometer i benen. Under den tiden hann jag ta mig 7,44km, vilket är en snittid på 6:08/km. En rätt ok runda men det är stelt i benen och smärttröskeln låg väl på ungefär 2 (1-10-skala). Vädret var ganksa kallt och blåsigt men älskar ändå den här rundan runt skön.

 

Jag tog en liten paus från löpningen och stannade till i utegymmet. När jag kört mina latsdrag, axelpress, squats, rygglift och benlyft så blev det lite lättare att springa sen den lilla bit jag hade kvar. Men i slutet av rundan så kände jag att mina muskler behöver vila.

Det var den träning jag fick till den här helgen, om man inte räknat med när jag och dottern sprang runt och letade balklänning till henne och givetvis promenaden för att träffa lite vänner till kvällen.


Nu i veckan så är det dags att köra ett race till Danmark igen och jag har packat väskan. Hotellet jag normalt bor på saknar tyvärr ett gym. Vet inte hur det är med det här vi ska bo på nu, så jag förbereder mig på att det blir träning på hotellrummet. Så att få till mina rehabövningar så har jag packat gummibandet.

 

Planen är också att få till en löparrunda under de här dagarna. På det här sättet hoppas jag på att kunna upprätthålla träningen trots att jag är på resande fot med väldigt lite fritid.


#Resa #Packning #SnartSkadefri #skadefri2016 #Gummiband #TräningPåResan #Löpning

Av Malin de Besche - 21 april 2016 22:08

I tisdags efter passet fick jag och en kille frågan om vi kunde leda nästa pass som skulle vara fokus på styrka. Inga problem sa vi och utan att ha prata ihop oss så lyckades vi få ihop ett pass efter lite förvirring. Det gäller att vara kreativ och se till att vi håller tempo.


Pappy hade endast gett instruktion på uppvärmning så det så resten av passet skulle vi få ihop utan att ha pratat ihop oss. Överlag tycker jag att det gick bra och vi höll ett bra tempo på passet trots lite olika tankar från oss som höll i passet.

Uppvärmning:

Hälften av gruppen skulle springa med kettlebells över rummet och sedan springa tomhänt tillbaka. Denna grupp delade upp sig på 2 och började på vardera sida av rummet.

Andra hälften skulle köra en serie övningar. I huksittande position hoppa fram och tillbaka 10 gånger, Situps med luftslag, i huksittande position kliva fram en fot och vrida kroppen fram och  tillbaka med varannan fot, situps med luftslag igen.

Efter 2 minuter bytte grupperna plats och efter ytterligare 2 minuter så körde 5 minuter gemensam övning som fortsatt uppvärmning. Det var en serie övningar.

#HögaKnän från långsida till långsida och sedan baklänges tillbaka.

#Jämfotahopp och stråla 3 gånger

#Armhävningar genom att förflytta kroppen ett steg i sidled åt båda håll och sedan framåt

#HögaKnän tillbaka


Medan vi plockade fram grejer till övningarna och funderade på vad vi skulle göra så fick de övriga jobba och släpa en hand i golvet var 5:e steg


#Stationsträningen

Övningarna varvades per station under 5 minuter där ena övningen bestämde när man skulle byta.

Station 1:

#Knäböj och axelpress med kettlebells - 10st

#Rotation över huvudet och ner framför kroppen med vikt

Station 2:

#Bicepcurls 5st där den sista avslutades med en axelpress - 2 set

#Handstående mot väggen med magen mot golvet och röra benen enligt ett mönster, 4 per sort. Knä mot mage, knä diagonalt under kroppen, fot i golvet i snabb takt.

Station 3:

#Swing med kettelbell - 20st

#Kasta boll in i tjockmatta med höftlyft

Station 4:

#Medcinboll i händerna från liggande med boll över huvudet sätta sig upp och slå bollen mellan fötterna - 20st

#Plankan med en fot på medcinboll och den andra ut i sidan i luften. Snabb takt byta plats på fötterna.

Station 5:

#Marklyft i ett hopp över skivstången vrida 180 grader, stråla, hoppa över skivstången framåt och sedan baklänges tillbaka. - 5 serier

#Slänga med  tjocka rep

Station 6:

#SnabbaFötter i sidled över en bounce ball fram och tillbaka. Stråla på varje sida - 10st

#Plankan med dipp av höft sida till sida.


När vi kört hälften körde vi en kort vätskepaus. När vi kommit runt ett varv avslutade vi med lite magövningar. Vi satt i en cirkel tillbakalutade och med fötterna i luften skickade vi 2 medicinbollar mellan oss. Sedan la vi ner bollarna och på 10 skulle vi luta oss tillbaka sakta sakta. Sedan körde vi lika dant tillbaka upp.

Avslutningsvis körde vi armhävningar. Först en, vila nån sekund, sedan 2st, vila osv till vi kom upp till 10st.

Sen va vi helt färdiga för den här gången.

 

Jag tyckte att det var ett bra och roligt pass. Jag hoppas att övriga också tyckte det.


#Styrka #Fysträning #Stockholmsfysträning #Stationsträning #Svettigt #SnartSkadefri #Skadefri2016

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ orkanensmitt med Blogkeen
Följ orkanensmitt med Bloglovin'

Sök i bloggen

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2016
>>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mina mål

Springa milen på 45 min .......( )

Springa halvmilen på 20 min ..( )

Springa halvmaran ..............( )

Klara 1 chin ......................( )

Klara 35 armhävningar......... (X)

Klara 50 armhävningar......... ( )

Stå på händer (minst 3 sek)....( )

Stå i plankan 7min ..............( )


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se