Direktlänk till inlägg 1 augusti 2014

Råda bot på träningsfrustration

Av Malin de Besche - 1 augusti 2014 22:51

Den här halvförkylningen gör mig frustrerad. Jag är inte tillräckligt frisk för att utföra ett svettigt och tufft pass. Men jag är inte heller tillräckligt sjuk för att inte känna för ett just sådant pass. Det blir inte bättre av att jag har en kropp som måste komma tillbaka till full styrka och ett stundande kraftprov.

 

Igår kväll hade jag ett par härliga tjejer över för lite grill. Planen var att ta sig in till söder efter. Men allt eftersom temeperaturen solen gick ner kännde jag mig allt hängigare. Tänkte att det var bättre att gå och lägga sig tidigt för att sova bort det skit som nu har tagit sig in i min kropp. 

Och visst sov jag länge. Somnade vid 23 och vaknade vid 10 och huvudet kändes ännu tyngre. Jag gjorde inte ett vettigt handtag på hela dagen. Faktiskt så kan jag knappt komma ihåg vad jag gjorde tidigare idag.

Men efter att ha ätit lunch framåt klockan 14 kändes det mycket bättre. Ringde då en kompis som fyller år idag och kollade om jag kunde komma över på en fika. Det gick bra, så jag åkte förbi affären och köpte glass, glasskopa och födelsedagsljus.

 

Det var jättetrevligt och kul att träffa min vän som jag träffar allt för sällan. 

Eftersom att all missad träning gnagde i huvudet på mig och sjukgymnastens ord om att jag skulle öka belastningen i benet inom smärtgränsen, så ville jag få till någon form av träning.

Men den fick inte vara för tuff pga skiten i kroppen, i varje fall inte konditionsmässigt. Jag bestämde mig därför för ett lungt enklare pass. Utegymmet ligger bara en kilometer från mina vänner. Så jag gick till bilen, snörade på mig skorna och började med rask promenad för att sedan småjogga i nästan gångfart bort till gymmet. Det gick ganska bra. Sedan varvade jag 2 övningar till dess att jag gjort 3 av varje innan jag bytte till 2 nya.


Jag började med Latsdrag och benböj 15 av vardera

   


Sedan gick jag vidare till axelpress (10st) och liggande rodd (15st)

   


Sedan varvade jag bröstpress (15st) med rygglyft (10st)

   

Jag körde bara 10st rygglyft för att inte belasta baksida lår allt för mycket. Jag behöver öka belastningen på dessa långsamt.

Avslutningsvis körde jag pullups med hopp. Dvs jag hoppar lite upp för att ge ryggen mindre belastning då jag inte klarar att göra det än från hängande. Även detta 10st i 3 set.

Sen joggade jag tillbaka.


Jag kände mig mör i benen efter och jag var lite rädd att jag gått för hårt ut. Så jag körde yoga för att få en ordentlig stretch genom hela kroppen. Jag fixade lite middag. Ugnstekt lax med sallad och kokta rödbetor.

 

Nu såhär framåt läggdags så känns faktiskt benet mycket bättre och jag har lyckats tona ner frustrationen av utebliven träning. Hoppas bara att det inte ger negativ effekt på min förkylning.


#Utegym #Rehabträning #Träning

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin de Besche - 6 juni 2016 10:24

Det är försommar och det är en tid med mycket firande. Den här helgen har jag verkigen varit massor av firande. Då har träningen fått stå tillbaka lite. Så jag har fått lägga in ett par extra vilodagar för att hinna med allt firande.   I torsdags...

Av Malin de Besche - 1 juni 2016 23:08


I morse vaknade jag och mådde inte alls bra. Så pass att jag ställde in tiden hos sjukgymnasten. Jag skulle ha tejpats för att se om det skulle hjälpa mig i min löpning. Men med ganska hög press på jobbet just nu kände jag att jag inte kunde stanna h...

Av Malin de Besche - 28 maj 2016 18:12


Jag är väldigt trött på att känna att jag inte kan ta i fullt ut att ett hårt löppass känns avlägset. Att jag inte kan köra på som jag vill är frustrerande. Igår hade jag ett besök hos sjukgymnasten efter en hel månads upphåll. Jag behövde höra vad h...

Av Malin de Besche - 24 maj 2016 22:51

Ibland är inte omständigheterna så som man tänker eller planerar. Det är lätt i sådana lägen att bara ge upp och strunta i allt. Men det är inte alltid det ända alternativet. Ibland får man anpassa sig och helt enkelt make it work.   I Söndags ha...

Av Malin de Besche - 21 maj 2016 23:41


Att ha legat i influensa har tagit hårt på kroppen och har hållit mig helt från träning och har sakta börja komma igång med promenader och lättare gympass tredje veckan. Idag drog jag igång med löpning och utegym. Nu ska jag snart vara tillbaka.   ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mina mål

Springa milen på 45 min .......( )

Springa halvmilen på 20 min ..( )

Springa halvmaran ..............( )

Klara 1 chin ......................( )

Klara 35 armhävningar......... (X)

Klara 50 armhävningar......... ( )

Stå på händer (minst 3 sek)....( )

Stå i plankan 7min ..............( )


Ovido - Quiz & Flashcards