Direktlänk till inlägg 16 april 2015

Check up

Av Malin de Besche - 16 april 2015 22:15

Jag har siktet på att vara skadefri inom 3 månader. Men första målet är att klara av Tough Viking om 3 veckor. Därför måste jag jobba hårt och målmedvetet med mina övningar samtidigt som jag ska hålla en balans så att kroppen kan ta till vara på all träning. Det gäller att följa upp.


Idag fick jag åka tidigare från jobbet så att jag skulle hinna till sjukgymnasten för en check up. Hur det gått med övningarna och för att justera dem. Så vi gick in i gymmet och jag fick visa lite grann hur jag grejade övningarna och sen så kom han med förslag de ska justeras.

Jag ska fortsätta med den här ryggövningen men lägga till hantlar/vikt i händerna för att det ska ge lite mer utmaning att hålla balansen.

 

Han visade mig hur jag kunde köra övningen för att stärka höftextension med gummiband för att kunna göra den hemma och inte behöva vara på gymmet.

 

Eftersom att jag inte kommit så långt med övningen när jag ligger på rygg med överkroppen på pilatesbollen och lyfta ett ben i taget än så ska jag fortsätta med den som förut.

 

Höftlyften ska jag göra som tidigare men jag ska varva med att dra tillbaka med endast ett ben för att ge det lite mer utmaning.

Även övningen där jag kliver upp på ett trappsteg med gummiband runt vristerna för att stärka knästräckaren ska jag lämna oberörd då jag inte gjort den så mycket.


Sen tipsade han mig om att köpa en annan typ av gummiband än vad jag haft tidigare. Så jag köpte detta gummiband så jag kan göra övningarna precis som han tänkt sig.

 

Nu är det en vecka kvar till nästa tillfälle och då hotar han med lite smärta. Han ska köra akupunktur, men varnade mig för att det kommer att göra lite ont, på ett helt annat sätt än när jag fått nålar förut. HUA. Men men vad gör man inte för att bli skadefri.


#Skadefri2015 #SnartSkadefri #Rehab #Sjukgymnastik #Gummiband #Höftextensions #Knästräckare #StärkaRygg #Höftlygt #Checkup #SjukgymnastBesök

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin de Besche - 6 juni 2016 10:24

Det är försommar och det är en tid med mycket firande. Den här helgen har jag verkigen varit massor av firande. Då har träningen fått stå tillbaka lite. Så jag har fått lägga in ett par extra vilodagar för att hinna med allt firande.   I torsdags...

Av Malin de Besche - 1 juni 2016 23:08


I morse vaknade jag och mådde inte alls bra. Så pass att jag ställde in tiden hos sjukgymnasten. Jag skulle ha tejpats för att se om det skulle hjälpa mig i min löpning. Men med ganska hög press på jobbet just nu kände jag att jag inte kunde stanna h...

Av Malin de Besche - 28 maj 2016 18:12


Jag är väldigt trött på att känna att jag inte kan ta i fullt ut att ett hårt löppass känns avlägset. Att jag inte kan köra på som jag vill är frustrerande. Igår hade jag ett besök hos sjukgymnasten efter en hel månads upphåll. Jag behövde höra vad h...

Av Malin de Besche - 24 maj 2016 22:51

Ibland är inte omständigheterna så som man tänker eller planerar. Det är lätt i sådana lägen att bara ge upp och strunta i allt. Men det är inte alltid det ända alternativet. Ibland får man anpassa sig och helt enkelt make it work.   I Söndags ha...

Av Malin de Besche - 21 maj 2016 23:41


Att ha legat i influensa har tagit hårt på kroppen och har hållit mig helt från träning och har sakta börja komma igång med promenader och lättare gympass tredje veckan. Idag drog jag igång med löpning och utegym. Nu ska jag snart vara tillbaka.   ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10
11
12
13
14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
29
30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mina mål

Springa milen på 45 min .......( )

Springa halvmilen på 20 min ..( )

Springa halvmaran ..............( )

Klara 1 chin ......................( )

Klara 35 armhävningar......... (X)

Klara 50 armhävningar......... ( )

Stå på händer (minst 3 sek)....( )

Stå i plankan 7min ..............( )


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se