Alla inlägg under juni 2014

Av Malin de Besche - 21 juni 2014 22:22

I morse hittade jag en utmaning som redan hade startat sedan ett par dagar. Jag låg efter enligt farthållaren, men jag var fast besluten att komma ikapp. Jag ska klara att ta mig "Jorden runt på 80 dagar". Och nu är jag i fas.


Efter ha ätit frukost satte jag igång att pyssla och komma i fas med mitt hem. Det blir lätt rörligt när man jobbar heltid och inte är hemmavid så mycket. Lite lunch sedan en löparrunda för att forsätta min färd runt jorden.

Jag joggade ganska lugnt ner till spåret. Jag hade bestämt mig för att det skulle bli en runda på ungefär 8 kilometer. När jag kom in spåret ökade jag på lite grann men höll ändå ett ganska lungt tempo.

Andra varvet bestämde jag mig för att öka på tempot lite och låta det blir en snabb 2K runda. Det blev inte jättesnabb då min träningsvärk tog emot och knäskyddet korvade sig så det skavde lite. Men ändå något sabbare än första rundan.

Jag sprang förbi gymet men stannade inte vid det denna gång, utan fortsatte hela vägen hem.

 

Så nu har jag kommit i fas i utmaningen. Jag ligger endast 1 poäng ifrån farthållaren så det ska nog inte vara så svårt att få till de där i snitt 3,75km/dag.


När jag kom tillbaka åkte jag och barnen iväg och kollade på 22 Jump street. Kul film utan någon form av djup.

 


#JordenRunt80dagar #Träning #Löpning #Utmaning

ANNONS
Av Malin de Besche - 21 juni 2014 09:37

Utmaningar är bra för motivationen. Idag när jag registrerade mitt löppass på jogg.se så kom jag över en utmaning som absolut kan vara motiverande att få till löpningen i min träning. Löpningen har ju fått stå tillbaka för annan träning och löpningen behövs ju om jag ska klara Tough Viking och halvmaran.


Tävlingsperioden är från 18 juni till 5 september - 80 dagar. Man ska samla 3000 poäng under den här perioden som då ska motsvara Jorden runt. Man ska köra 300km, 100mil cykel eller 30000m simning för att vara med i utlottningen av en resa för två till Playitas på Fuerteventura, träningsresa med Apollo.

Kravet är att man registerar sina pass på Jogg-, cykel- eller svettig.se

Det var väldigt enkelt att registrera sig till tävlingen eftersoma ett jag redan har ett konto på jogg.se och löpningen som jag registrerat innen jag klickade att jag ville delta har räknats med.

 

Jag ligger 63 poäng efter farthållaren. Jag måste alltså springa lika långt till som jag gjort hittills för att ligga i fas.

För att komma upp i 300km löpning måste man springa 3,75km per dag i snitt. Eller 7,5 varannan dag. :)

Så det får nog bli ett litet löppass idag så kommer i fas.


#Löpning #Träning #JordenRuntPå80dagar #Utmaning

ANNONS
Av Malin de Besche - 20 juni 2014 23:28

Det har varit så kallt så det är nästan är overkligt att det är midsommar. Eftersom att min bror och hans sambo ska ha barn igen vilken dag som helst nu så fick sommarfirandet bli på hemmaplan, hemma hos dom, istället för trippen till Åland. Det gav mig lite extratid till träning.


För första gången på flera veckor så hade jag väckarklockan avstängd. Jag hade beslutat mig för att ha en sovmorgon, men solen väckte mig hyfsat tidigt. Skulle man våga hoppas på fint väder den här midsommarafton?

När jag fått i mig lite frukost klädde jag om för ett litet träningspass. Även om det var soligt så blåste det ganska kallt.

 

Men det blev en runda på ca 5km som avslutades med lite gymmande i utomhusgymet vid spåret.

Lätt jogg till spåret och därefter lite löpskolning innna jag körde 2 km tempolöpning. Därefter saktade jag ner och joggade lungt till gymet.

   Jag körde:

 •  2x10 benböj
 •  2x10 axelpress
 •  2x10 rodd (liggandes på mage)
 •  2x10 rygglyft
 •  2x10 rodd genom att dra mig upp

Därefter joggade jag hem.

När jag kommit hem stretchade jag lite innan jag gick in i duschen och gjorde mig i ordning för traditionellt midsommarfirande.

Sillunch, glass och jordgubbar, byggande av och dansande runt midsommarstången. Dagen/kvällen avslutades med den obligatoriska grillningen.

         


#Midsommar #Grilla #Midsommarlöpning #Midsommarträning #Sillunch #Midsommarstång

Av Malin de Besche - 19 juni 2014 23:00

Man kan lätt få intrycket att vi i Sverige vill öka intresset för damidrotten. Damfotbollen tex får allt mer mediautrymme. Men det går långsamt. Sen är frågan något större än lilla Sverige. Man måste gå globalt och jag har klart för mig vem jag tycker bär ansvaret.

 

Nu är det Fotbolls VM. Tror inte att någon tar miste att jag menar Fotbolls VM för herrar. För skulle det ha varit för damer hade jag varit tvungen att förtydliga det. I Sverige spelar våra herrar i Allsvenskan och damerna i Damallsvenskan. Troligt att det är ganska många, kanske till och med de flesta som inte ens är med på vad jag är ute efter. I USA spelar basketspelarna i NBA och damerna i WNBA.

Man spelar tennis och damtennis, fotboll och damfotboll, hockey och damhockey osv. Det är som att herrsporten är den "riktiga sporten" och damidrotten bara är en avknoppning. Vilket man ifs kan säga att det var. Herrarna var liksom först. Men det är väl ändå en förlegad syn?

Här har förbunden och tävlingskommitéerna ett ansvar tycker jag. Vi har ju uppdelat dam- och herridrott vilket jag tycker är helt rätt, men namnen får inte få det att låta som att damernas idrottande är mindre värd eller mindre viktig. 

 

Det finns idrotter där detta inte alls förekommer. Friidrotten och simning är en förebilder. Där heter det inte damhöjdhopp, damkula, damtresteg osv. Det heter inte heller damsimning eller herr- respektive damsimhopp heller för den delen. Utan det kommer ett tillägg om att det rör sig om damer eller herrar om det ens nämns.

Dessa sporter inbillar jag mig i varje fall när jag kollar i media att det inte är så stor skillnad på intresset för damer och herrar i dessa idrotter jämfört med andra.

 

Fotbolls VM för herrar är STORT trots att Sverige inte ens är med. Media är fyllt av den och man kan följa spelprogram och hur lagen går vidare i alla typer av media. Radio, TV, tidningar och Internet.

Min fundering är, varför går inte VM för damer samtidigt? Nu kvalar damerna och har folk ens koll? Se på OS. Där går dam och herr tävlingarna parallellt och visst är intresset större för damerna då?

Herrarna hoppar fortfarande högre, springer snabbare och får bättre tider på simningen, men det är fortfarande lika spännande med både herr- och damidrotten.


En annan reflektion är att Sverige idag slog Ryssland i EM-kval i Basket på damsidan. Det har inte pratats om speciellt mycket. TV4 nyheterna tex nämnde det inte ens. Utan la en hel del på ett VM där Sverige inte ens deltar.

 

Jag tror att vi måste få in en mer självklar syn att vara engagerade i både herr och damidrotten och inte få damidrotten att låta som en trevlig avknoppning där herridrotten är den riktiga.

 • Är det VM, EM eller what ever så borde det vara parallellt, damer och herrar.
 • Döp om mästerskapen så att båda låter som den riktiga idotten. Herrallsvenskan, damallsvenskan, FotbollsVM för herrar, FotbollsVm för damer, MNBA och WNBA osv...
 • Sätt den kamp där vi har svensk trupp med i rampljuset

Grattis Sveriges damer till den fantastiska segern som ger er ett steg närmre i kvalet. Jag håller tummarna!


#Damidrott #Herridrott #FotbollsVM #EM-KvalBasket #Fundering


Av Malin de Besche - 18 juni 2014 22:34

Att kunna träna hårt kräver sitt psyke. Man måste ju inte vara i sitt livs form för att kunna träna hårt. Träna hårt gär man ju utifrån sin fysiska förmåga. Däremot tror jag att det finns en vana hos en vältränad att kunna pressa sig så det blir hård träning på den nivån man är.


Även om man tränar många pass i veckan så är det ingen självklarhet att man har kämparandan, den som driver en att ta ut den sista orken man har. Det är något man besitter och och bland kan den finnas men sitta långt inne, eller inte "vara aktiverad".


När jag kliver in i ett gym själv har jag svårt att hitta den där kämpen. Att bara träna på måfå, speciellt styrketräning, gör att jag går på halvfart. Jag måste ha en plan, ha klart för mig vad jag ska göra i tid och antal. Extra taggad blir jag om jag har en tidspress och att jag får hålla ett tempo.

Tävlingsmoment gör också att jag kan köra lite hårdare, men det får inte kännas för övermäktigt, att jag inte har en chans.

 

På basketträningarna har vi många tävlingsmoment. När vi ska göra upphopp, springa eller vad det nu kan vara så ser jag till att klara flest eller "komma i mål" först. Lyckas jag få in skärpan så sätter jag mina skott också. Jag är bättre att sätta skott som jag gör i farten än stilla stående. Tror att det har att göra med att det då går på känsla mer än stillastående. Då tänker jag mer. Men i farten så har jag mina skygglappar på som stänger ute allt som inte har med det jag håller på med att göra.


Cirkelfysen som vi kör på jobbet så kör vi ju 2-3 varv. Då tänker jag att jag ska klara fler reps än förgående varv. Går vi ner i tid så tänker jag procentuellt. När jag hör Jessika räkna ner på sekundrarna så ökar jag farten, jag går in i min "tränartrans". Då har jag tävlingsmomentet med mig själv och passet går går ut på att ha puls.

 

Vid löpningen har jag kämpar jag mot klockan. Ibland lägger jag in att jag ska öka tempot mellan ett visst antal lyktstolpar mellan jämna mellanrum, eller springa så fort jag kan upp för backar.

Om jag känner att tröttheten kommer över mig och att tempos sjunker kan jag plötsligt få lite extra krafter om jag möter någon i spåret, eller att jag ser någon längra fram som jag bestämmer mig för att komma om, alternativt inte tappa ur sikte. Det räcker med att någon ser mig så kommer de där dolda krafterna.


Så för att ge det där lilla extra behöver jag:

 • Ha klart för mig vad som ska göras
 • Ha något mätbart
 • Ett tävlingsmoment
 • Någon som ser mig

Vad får dig att ta ut det allra sista som kroppen förmår och som även ger ditt psyke ett träningspass?


#Träning #MentalTräning #SistaDroppen #Svettig #Kämparanda

Av Malin de Besche - 17 juni 2014 20:27

Idag provade jag att åka kommunalt till jobbet. Det tar lite längre tid än med bilen, men får mer tillfälle att röra sig. Lite längre sträckor att bära väskorna och idag hade jag en extra med mig för idag skulle det svettas i vårt fina gym.


När jag satt på bussen och tåget och hörde människor hosta och snörlva ville jag krypa in i något skal eller dra en glaskupa över mig. Vill verkligen inte bli sjuk. Efter jobbet så klev jag ner i vår källare där Jessika vändtade på mig för att ge mig en rejäl omgång. Och jag var laddad.

Vi körde 2 varv 40 sekunder och 1 varv 30.

Station 1: Löpbandet

Station 2: Armhävning med klapp (med klapp måste jag köra på knäna)

Station 3: 2kg hantlar i vardera hand liggandes på mage på bänk. Växelvis en hand framåt en bakåt längs kroppen.

Station 4: Squats med axelpress (med hantel)  

Station 5: Situps med kettlebell

Station 6: Box på säck (tempo)

Station 7: Benspark framåt i maskin

Station 8: Medicinboll, på rygg - Överhuvudet ner mellan fötter

 

Varv ett började jag kungt men sen ökade jag. Det var som att det inte gick att hålla tillbaka. Så skönt att ha tillbaka den känslan.

Varv 2 var det bara att öka. Varv 3 var lite kortare tid så jag ökade i intensitet och i vikter där jag kunde.


Träningen tog ungefär 30 minuter intensivt race. När passet var klart körde jag lite rörlighetsövnignar. Med lätt stång körde jag några squats med sträckta armar över huvudet. Sen några yogaövnignar som duvan och hunden. Sen tog jag ett rep och checkade av rörligheten i mina axlar. Man har repet sträckt mellan händerna framför kroppen. Sedan för man repet över kroppen utan att böja armarna så att man har repet bakom kroppen, utan  att ha släppt greppet.

Man tar så smal fattning man kan för att kunna föra repet över kroppen. Målet är 25 cm. Där är inte jag än.


Jag var taggad hela passet och körde på till svetten rann om mig. Men jag kan säga att jag luktade bra mycket godare än min middag.


Igår hade jag köpt blåmusslor i vakuumförpackning vilket visade sig vara ett misstag. Det var ett paket på 1,5kg. När jag öppnade paketet så luktade det inte godis.

Såg att det låg ett par trasiga i paketet så jag antog att det var därför, Men när jag gått igenom hela paketet så visade det sig att det var knappt 1/4 som gick att använda. Är musslan öppen ska det räcka med att knacka lite på den för att den skulle stängas. De som inte var trasiga stängdes inte. Musslorna hade helt enkelt dött i den där förpackningen. Så det var sista gången som jag köpte musslor i sådan förpackning. Det blir i nät nästa gång-

 

Detta var alltså musslorna som inte gick att använda.

Av Malin de Besche - 16 juni 2014 23:07

Det har gått några dagar då jag har "kokat soppa på en spik". Jag har fått vara kreativ för att få ihop en vettig måltid till middag då det helt enkelt inte funnits tid till att handla. Men jag insåg att nu skulle inte ens det fungera. Förrådet var slut. Så idag fick det bli ändring på det.


Det har varit lite diffust om det skulle bli basketträning idag fram till idag egentligen. Det är ju sommarlov och då måste man ha speciellta sommarbokningar i hallarna. Men jag hade styrelsemöte inplanerat och jag visste inte hur länge det skulle hålla på. Packade därför basketväskan för säkerhets skull. Men mötet drog ut på tiden och jag skulle fått en knapp halvtimme om jag tagit mig dit. Därför passade jag på att åka och handla istället. Jag hade inte många grönskaer kvar i kylen.

I min vagn la jag ner några av säsongens varor.


Frukt och Grönsaker

Gurka  

Färskpotatis

Isbergssallad

Spenat

Ruccula

Sparris

Paprika

Tomat

Vattenmelon

Citroner

Gullök


Jag kunde ju faktiskt ha köpt fler säsongsvaror men jag hade inte läst på innan så det togs helt och hållet från vad jag kunde minnas och jag kunde inte se den där skylten de brukar ha med säsongsvaror. Antar att jag får komplettera vid nästa handling. :)

Jag önskade att jag hade kunnat köpa makrill, men jag får nog ta mig till en Fiskaffär för att få tag på det. Nu till sommarn finns det inte en enda fisk i "Äkta varas fisklista". Men jag fick i varje fall tag på blåmusslor som hade säsong tidigare i det här kvartalet.


Det är skönt när man kan se att kylen är fullproppad igen.

När jag handlar säsongsvaror så ger jag mitt bidrag till att vara klimatsmart. Och imorgon ska jag åka kommunalt till jobbet eftersom att jag inte har en tid att passa efter jobbet. Tänke att jag skulle göra det fram till semestern. Då kan jag läsa på lite mer om vilka fystester jag kan köra på tjejerna sen för att se vilken form de är i.


#Säsongsvaror #Grönsaker #Storhandling

Av Malin de Besche - 15 juni 2014 17:38

Dag 3 är till ända och jag har fått en hel del nya idéer och möjlighet att prata med flera coacher och har fått möjlighet utbyta erfarenheter. Nackdelen är att man blir väldigt stillasittande och träningen har fått stå tillbaka.  Men med lite vilja så råder man bot på det.


Mitt fadderbarn som bott hos mig ett par dagar skulle åka hem tidigt på morgonen så därför klev jag upp väldigt tidigt för en söndag morgonon för att säga hej då. När hon åkt gav jag mig ut på en morgonrunda. Jag körde min vanliga runda och skulle avsluta med en annan väg hem, men sprang lite fel så det blev en aning längre än vad jag planerat.

Det blev en runda på totalt 8,31km enligt rundan jag mätte upp på jogg.se


Lite knappt med tid efter det men jag hann i tid till dagens sista clinics.

James Scott visade oss ett rejält fyspass som gjorde att killarna inte hade mycket krafter kvar. Längtar efter ett eget sådant fyspass, där man nästan kryper fram efter.

Passet innehöll sprint, backa och slide i olika riktningar,tempo och kombinationer. För att ge en av killarna lite extra utmaning fick han ha en mask som skulle ge honom lika mycket syre som vid höhöjdsträning.

 

Fick också en del tips på parövnignar, där man som partner står för motståndet. Rörelserna påminde om övningar i maskiner. Tex när den som skall träna ligger på mage håller partner i hällarna medan man drar dom mot rumpan. (Tränar hamstrings).  James hade en regel och det var att de aldrig skulle sätta händerna på knäna eller på annat sätt ställa sig i en ställning för återhämtning.

  

Sedan kom David Blatt och pratade mer om sin filosofi. Denna gång om zonförsvar. Det var lite för avancerat för mina tjejer som kommer att få börja med zonförsvar i år. Men jag får kolla mer på filmerna när de kommer sen och kanske köra någon variant som blir lite enklare för dom. Men det blir nog först en bit in i säsongen.


När de tackat för sig fick vi en liten stund att prata med coacherna och även ta lite bilder. Jag frågade James lite om hans fys pass, så nu i sommar kan tjejerna räkna med att få svettas rejält.

  

#BartinClinic14 #Meetandgreet #Basket #Inspiration #Höghöjdsträning #Höghöjdsmask

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ orkanensmitt med Blogkeen
Följ orkanensmitt med Bloglovin'

Sök i bloggen

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26
27
28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mina mål

Springa milen på 45 min .......( )

Springa halvmilen på 20 min ..( )

Springa halvmaran ..............( )

Klara 1 chin ......................( )

Klara 35 armhävningar......... (X)

Klara 50 armhävningar......... ( )

Stå på händer (minst 3 sek)....( )

Stå i plankan 7min ..............( )


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se