Alla inlägg under juni 2014

Av Malin de Besche - 6 juni 2014 10:04

Jag brukar inte känna att jag vill träna direkt på morgonen. Det känns inte som att kroppen är vaken förrän senare på förmiddagen. Men det är mycket som ska hinnas med idag och jag behöver börja testa att springa distans med mina lättare skor.


Jag vaknade långt tidigare än vad jag behövde. Försökte slumra till lite men det gick sådär. Tog en tennisboll och passade på att lägga under mig på olika ställen för att komma åt triggerpunkter. Sen kände jag mig ganska pigg.

Så jag klädde på mig och kl 8 på morgonen stod jag redo för morgonlöpning.

Eftersom att jag inte har sprungit distanslöpning i mina tunnare och lättare löparskor som jag införskaffade till XL-galan så tänkte jag att det var lika bra att testa på det. Eftersom att jag inte kan köra 100% direkt på morgonen.

 

Det gick bra. Inga krämpor eller smärtor någonstans. Tänkte dock ganska mycket på tekniken just för att undvika just  det. Rundan var på 5,5km och jag kom runt på 28:18, dvs 5:09-tempo

När jag kom hem duschade jag och åt lite frukost. Nu är jag redo för att fira Sveriges Nationaldag.

 


#Morgonlöpning #Löpning #Nationaldag #Nationaldagsfirande #Morgonträning

ANNONS
Av Malin de Besche - 5 juni 2014 23:05

Idag är det många unga som tar studenten, så också min systerson. Därför blev det vilodag för mig och inställd träning för tjejerna. Tidsbristen gjorde också att det bara blev gosaker till intag och inte blev det på normala tider heller. Men va sjutton, det är inte studentfirande varje dag.


 

Jag missade tyvärr utspringet, men jag fick chansen att gratulera vid mottagningen. Vi var några som gick ihop och köpte Lasse Åbergs ölsejdlar som studentpresent.

 

Hade inte hunnit få i mig någon lunch, så jag åt massor och snabbt av mormors goda smörgåstårtor. Fräscha och inte alls så där mastiga som smörgåstårtor kan vara. Detta för att hon gjorde smeten på creme fraische och uteslöt majonäs.


När jag kom hem var jag fortfarande tokmätt. Därför blev det bara lite lättare förtäring istället för rejäl middag.

 

Inte det mest näringsrika, men MUMS vad gott!

ANNONS
Av Malin de Besche - 4 juni 2014 22:58

Onsdag och veckans mest jäktade dag. Mycket på jobbet och mycket köer som gjorde att jag fick ganska kort om tid för att lag mat och äta. Att köra på utan att direkt ta det lungt under hela dagen gör att man behöver ett träningspass att få utlopp för all stress. Och idag dessutom mitt 100:e pass


Efter att ha slängt i mig maten åkte jag och min dotter till basketträningen. Jag hade många på plats men det var skador och förkylningar mm så det var flera av dom som satt vid sidan av eller gjorde alternativa övningar.

Idag hade jag planerat att det skulle bli ett pulshöjande skott pass. Så de fick ett antal skottövningar som skulle utföras i tempo och mellan varje skottövning skulle de utföra någon form av fys som tex:

Upphopp

Sittande rotation med boll

Armhävningar

Utfallssteg

Planka med rotation

Jumping Jacks

Skottövningarna var skott i rörelse där de kör varannan gång. Byte ska ske i tempo.

  1. En passade under korgen. Pass från top of the key ner till passare. Rörelse mot blocket där man får en pass, landar straid stopp och sjuter.
    Nästa skottövning kör man samma sak men åt andra hållet
  2. Passare under korg passar till top of the key. Denna gör en stegfint, ett kotssteg och avsslutar med en layup.
    Nästa skottövning kör man samma sak men åt andra hållet
  3. Passare passar till top of the key och springer sedan ut mot vinge. Den som tagit emot passen dribblar fram till passare, gör en benfint och driver mot korg och avslutar med ett hookskott.
    Nästa skottövning kör man samma sak fast åt andra hållet.
  4. En passare passat till tjej som rör sig 3-sekundersområdet, 5 positioner

Sen avslutade vi med lite spel, där man fyller på vid varje anfall. 2mot1, 3mot2, 4mot3 och slutligen 4mot4

Vi snackade lite om kommande sägsong och jag gav dom en utmaning. Under en vecka ska de bära runt på en basketboll, dygnet runt.

 

Sen var det dags för min egna träning som också var mitt hundrade pass för i år. Ett svettigt pass.

Aguilitystegen som uppvärmning

Olika dribblingar fram och tillbaka över planen

Lite olika skottövnignar

Sedan körde vi samma spel som jag gjort med tjejerna men vi gick upp till 5mot5. Vi körde ytterligare 2 spelövningar. Fyra från herrlaget spelade med oss vilket gjorde att tempot gick upp en aning.

En välförtjänt dusch och sedan hem till en kopp te, så firade jag mitt hundrade pass.

 

Av Malin de Besche - 3 juni 2014 20:44

Geisten är tillbaka! Gårdagens träning gav mig en lite gnista som väckte lusten till träningen igen och dagens visar att det höll i sig även idag. Kanske var det när jag såg att jag närmade mig 100-timmars strecket som väckte tävlingsmänniskan i mig. Och idag spräckte jag den.


Jessika skulle hem och fira sin sambo som fyller år och frågade om jag kunde ta hand om dagens cirkelfys som vi kör på jobbet. Hon ordnade med alla övningar och mitt jobb var helt enkelt att instruera och peppa. Jag gick ner lite tidigare för att gå igenom övningarna innan. Och när jag testade på övningarna kunde jag helt enkelt inte hålla mig från att köra på. Så det blev lite egen träning för mig innan kollegorna droppade in.

Dagens pass:

Station 1 - Löpband/Crosstrainer

Station 2 - TRX-band Rodd

Station 3 - Rygg/benlyft på pilatesboll

Station 4 - Hantellyft (På mage på bänk pendla med armar)

Station 5 - Skivstång, knäböj med axelpress (De som ville ha lättare körde med hantel)

Station 6 - Höftlyft med sträckt ben (10 st innan man byter ben)

Station 7 - Magövning med kettlebell (Typ situp med ländrygg kvar i golvet)


Så kul att köra med folk som är motiverade och att det är lätt att heja på och korrigera lite så att övningarna görs rätt och man får svar direkt.

Efteråt körde vi lite bålstabilitet, magövningar och ben. Här deltog jag för att vi skulle bli jämnt antal.

Plankan med handklapp med partner framför

Plankan med rotation

Situp med handklapp

Benfällaren

Utfallssteg med rotation


När vi stretchat gav jag mig på ett eget pass med mera kondition. Jag började med att springa på löpbandet. Sedan körde jag 2 minuters löpning på 13-tempo mellan varje styrkeövning som varade i ca 1 minut.

Övning 1 - TRX-band, rodd

Övning 2 - Kettlebell, swing

Övning 3 - Raka slag på boxsäcken

Övning 4 - Skivstång, knäböj med axelpress i högt tempo


Efter 2 varv sprang jag lite längre och jag slutade sjöblöt. Så skönt att kunna ta ut sig igen. Och på vägen hem efter dusch och lite mer jobb kände jag den där sköna tröttheten, framför allt i överkropp och armar.


Efter middagen registrerade jag mitt träningspass på jogg.se och jag kunde se att jag har lagt ner över 100 timmars träning i år. Imorgon kommer jag utföra min 100:ade träningspass.

 

100 timmars träning måste ju firas. Så idag unnade jag mig lite sockerkaka med äpple som min dotter bakade. Hon böt ut smöret mot kokosolja. Inte för att göra den nyttigare, utan för att det var vad vi hade hemma. :)

Av Malin de Besche - 2 juni 2014 23:17

Det är måndag, ny vecka och nya tag. Efter att jag blev sjuk har jag inte riktigt hittat det där goet i träningen. Jag har skjutit på planerade löppass och när jag kört så har jag inte kört på till hundra. Det där med att återhämta sig efter sjukdom är inte bara att besegra det virus eller bakterier som angripit kroppen.


Även om man bara är sjuk en vecka så kommer man lite ur fas. Och ju längre man är borta desto svårare är det att komma igång igen. Speciellt om man måste ängna sig åt låååång och tråkig rehabträning.

Nu har jag tack och lov inte behövt någon rehab om man inte räknar den mentala då. Jag har kört på men inte med den energi som jag önskat.


Idag så fick jag liten gnista under basketträningen. Okej det var inte den tuffaste träningen men det var roligt. Det kändes bra och jag känner att det har gett lite mersmak. Kan kanske dagens träning vara startskottet för att komma tillbaka?

 

Dagens träning:

Agilitystegen

Michael drill - Närskott och skott efter rotering (med tävlignsmoment, mest satta)

Armhävningar och upphopp för loosers

1mot2, 3mot2, 4mot3, 5mot4, 5mot5 (Man fyller på med spelare vid varje anfall)

Vanlig match 5mot5


Av Malin de Besche - 1 juni 2014 23:30

Hela den här helgen har handlat om att få massa saker gjorda som att få ordning hemma och göra något åt min uteplats. Jag har kommit en bra bit men skulle behövt ett par timmar till. Vädret gör ju sitt till som ändrar på planerna, men det var ju inte hela världen. Värre var det med min dotter.


Min plan den här helgen var att utföra en massa ärenden och fixa hemma, både inne och ute, utöver all tid jag skulle lägga på träning. Det var ju långhelg. Fredag gick i rasande fart men jag hann med det mesta som jag planerat innan det var dags för basketträningen.

Efter basketträningen fixade jag mat åt barnen innan jag snyggade till mig och åkte på en lagkamraterna för att käka ihop.


Lördagen var jag lite trött och det regnade en hel del. Jag lyckades ändå få lite gjort, men det blev ingen träning. Om man inte ser klippning av vått gräs som träning. Galet vad trögt det var att dra den manuella gräsklipparen i våta gräset. Jag slet som ett djur och inte mycket hände på gräsnivån.


Idag jordade jag ner mig ordentligt när jag planerade mer blommor och sådde morötter och gav mig på gräsklippningen ytterligare en gång. Jag börjar förstå nu varför man ska klippa gräset när det är tort, riktigt torrt.

Jag fick bryta mitt i och rusa iväg med min dotter som skulle springa minimaran. Så lite springa blev det till bussen.


Vi kom dit precis i tid och skrev in henne (hade inte föranmält). Sedan gick vi runt i tävlingsområdet och kastade bollar, sprang hinderba och sänkte några bollar i en basketkorg innan det var dags för uppvärmning.

 

Jag var på min dotter att värma upp ordentligt, men hon var inte speciellt sugen. Hon var däremot aktiv i gympinguppvärningen i startfållan. Om det beror på detta att hon inte hade någon egen uppvärmning eller om det skulle skett i varje fall. Starten gick bra men efter ett tag fick hon ont i knät och kunde inte fullfölja loppet.

Väldigt snopet när jag stod vi mållinjen och förväntade mig att snart få syn på henne. Planen var att hon skulle ha slagit personbästa idag och så kommer hon haltande in på arenan.


Så nu antar jag att det blir rehab en tid framöver. Inte riktigt vad som var planerat för den här helgen.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ orkanensmitt med Blogkeen
Följ orkanensmitt med Bloglovin'

Sök i bloggen

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26
27
28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mina mål

Springa milen på 45 min .......( )

Springa halvmilen på 20 min ..( )

Springa halvmaran ..............( )

Klara 1 chin ......................( )

Klara 35 armhävningar......... (X)

Klara 50 armhävningar......... ( )

Stå på händer (minst 3 sek)....( )

Stå i plankan 7min ..............( )


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se