Alla inlägg under maj 2012

Av Malin de Besche - 15 maj 2012 17:43

Idag hade vi en föreläsare från feelgood som är vår företagshälsovård, på jobbet som pratade om arbetsställningar och vad som händer med musklerna när man sätter dem i statiskt läge. När man har kontorsarbete så sätter man ofta musklerna i statiskt läge och de små musklerna har mindre uthållighet än de större. Och i nacke och axlar har man tydligen många små muskler. Vilket gör att det ofta är där man får problem när man när man har sk kontorsarbete.

Nackvärk   Därefter gick hon runt bland våra arbetsplatser för att ge lite tips om vad vi kunde förändra. Trodde att jag satt hyfsat bra, och det var just vad det var, hyfsat. Flytta skärmarna närmre, sänka tangentbordet och kanske en ny stol, då är jag hemma. Jag fick även ett papper med kortkomandon. Kan många, men detta var många fler. Ska öva in ett om dagen och få det till en vana.

Dagen till ära hade vi en massör också, vilket vi har varje tisdag, 15 min per person. Alldeles för kort men bättre än inget.

Sen pratade hon om träningen hur viktig den är. Genom träning får man bättre hållning och undviker att kompensationsspänna muskler. Det som händer när man kompensationsspänner muskler är att de hamnar i konstant spänt läge. Tex om du har för korta bröstmuskler så drar de axlarna framåt och då får bröstryggens muskler spänna sig för att hålla tillbaka (kompensera). Dessutom blir musklerna mer uthålliga och klarar mer belastning om du är fit. Känns så bra att veta att man gör rätt saker till att må bra.

Min farmor har under många år, när hon hade förmågan, varit ute och sprungit en hel del. Med åldern så övergick hon till promenader. När hon ramlat ner från en stol sa läkaren att hon överlevde fallet för att hon var i så god kondition.


Citat: Den som anser sig inte ha tid att ägna sig åt fysisk aktivitet får senare avsätta tid för att vara sjuk.


Så sant! Heja hurtbullarna!

ANNONS
Av Malin de Besche - 14 maj 2012 22:32

Idag fick bli en vilodag. Fortfarande lite rester av förkylningen och stukat finger har inte riktigt motiverat mig idag. Med vilodag menar jag att jag inte tränat själv.

Jag åkte tåg hem från Solna där jag jobbar, stressad som sjutton eftersom att de har stängt närmsta uppgången pga bygget av den nya arenan. Man åker tåg för att slippa sitta i bilköer, men då hamnar man i tågkö istället. Det gjorde att jag kom ca 20 minuter senare hem än jag räknat med. Så matlagningen fick vänta. Bytte om och packade ihop grejer till basketträningen som jag håller i för flickor födda 2000 och 2001. Det är fantastiskt kul och det man får tillbaka från tjejerna är värt så mycket. När annars betraktas man som en idol?

 Damträningen efter var inställd idag så jag passade på att handla lite på vägen hem. Sen middag, men det är något man får ta när man slarvat med förberedelserna.

Receptbok

Ikväll blev det Borstj med crème fraiche. Jag har en del mål med min träning. I dessa planer ingår även att ha en bra kost som är anpassad till träning. Men jag har ju utmaningen att det även ska passa mina barn. Nu har jag sådan tur att mina barn äter i princip allt. Det är inte många livsmedel som de absolut inte vill äta. Dock har det blivit en hel del lax, då jag bara älskar lax, så nu har de tröttnat på denna underbart goda fisk.

Jag tycker att det är ganska kul att laga mat, men det är ju tiden som gör att det kanske inte blir sådär jätte lustfyllt. Nu har jag kommit in i en period där jag hämtar inspriration från olika träningstidningar. Och de recept som går hem och får rätt höga betyg från barnen samlar jag i den här receptboken. Det underlättar en hel del om man planerar maten i flera veckor i förväg. Handlar det man kan så tidigt som möjligt och bara kompletteringshandlar någon gång i veckan. Allt för att optimera tiden. Och då blir det faktiskt lite roligare även med vardagsmaten.

God natt.

ANNONS
Av Malin de Besche - 13 maj 2012 21:59

Nu har vi spelat säsongens sista match och det gick inte riktigt som vi tänkt oss. Vi började spela riktigt bra, men lät de komma till skott alldeles för lätt och vilka trepoängare sen. Grym skottprocent! Men vi var med hela tiden och gjorde en hel del snygga poäng själva. Men sedan hände något. Vi gav iväg bollar. Vi kände oss alldeles för säkra vid inkast att vi inte gjorde ordentliga passar, vilket gjorde att de kunde byta allt för många passar, och på VÅR PLANHALVA. En gång är ingen gång, två gånger är ok men därefter... förnedrande.

När poängen började rulla iväg kom tröttheten, sura miner och dålig stämning. Vi är ett lag med ganska många som har svårt att förlora. En sur förlust som slutade 71-101. Men vi tackade för matchen, gick och duscha, och några av oss gick ut för att käka ihop. Och de sura minerna var som bortblåsta.

  Det blev O'learys och Hammarby - Värnamo i bakgrunden. (Bajen fortfarande obesegrade) :D

Lite sorgligt att vår Amerikanska vän och lagkamrat kommer att åka tillbaka till USA.

Men vi hoppas att hon kommer att sakna oss så mycket att hon kommer tillbaka till nästa säsong.


Träning inställd på måndag, och tur är väl det. Då får jag vila mitt stukade finger. Det var redan stukar innan och hade nästan läkt helt och nu blir att som att börja om från början.

På onsdag blir det till att tejpa fingret och köra på igen.

Tack alla som var och heja på oss, det är alltid roligt med publikstöd även om det inte räckte hela vägen fram den här gången. Längtar redan till nästa säsong.

Av Malin de Besche - 13 maj 2012 09:27

Då var det dags för mitt första inlägg och då får det handla om en av mina passioner, Basket. Idag är säsongens sista och avgörande match i Dam 4:an. Det har gått väldigt bra för oss den här säsongen då vi endast förlorat 3 matcher utav 15 spelade, varav en förlust är mot Djursholm som vi ska möta idag.

Om vi vinner idag så står vi lika i matcher och det avgörs då på målskillnad vem som blir seriens segrare.

Jag har dagen till ära laddat med en ordentlig frukost. Havregrynsgröt med frysta hallon tillagad i micron med bären i, lingongrova med ost & skinka och grönsaker, ett ägg och ett glas med kosttillskotsdryck.


 

Detta trots att matchen är först kl 17 ikväll, men uppladdningen är redan igång. :)

Nu blir det en massa ärenden innan lunchen.

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ orkanensmitt med Blogkeen
Följ orkanensmitt med Bloglovin'

Sök i bloggen

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<<
Maj 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mina mål

Springa milen på 45 min .......( )

Springa halvmilen på 20 min ..( )

Springa halvmaran ..............( )

Klara 1 chin ......................( )

Klara 35 armhävningar......... (X)

Klara 50 armhävningar......... ( )

Stå på händer (minst 3 sek)....( )

Stå i plankan 7min ..............( )


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se