Direktlänk till inlägg 10 maj 2015

Det smällde i hela kroppen

Av Malin de Besche - 10 maj 2015 11:07

Igår tog vi oss igenom den tuffa banan i Hagaparken. Väldigt tacksam för det fina vädret när vi tog oss igenom isvakar, kustjägarhinder och Mountain climb. Men framförallt innan med all väntan och efter när man ska byta om.


Dagen innan hade jag förberett min frukost för att få en bra start på dagen och stå mig genom hela loppet. Provade ett nytt recept på chiagröt som blev en favorit.

  

Chiagröten toppade jag med lite mango, björnbär och jordgubbar.


När jag var klar med packning och frukost så åkte jag och hämtade Jessika. Jag fick låna en våtdräkt vilket jag kom att bli väldigt tacksam för.

 

Vi var ute i väldigt god tid så att vi kunde sitta i solen och njuta medan vi väntade på våra lagkamrater. Jag var väldigt nervös, trots att målet bara var att ta sig igenom eftersom att kroppen inte är helt 100 och att jag lyckats få ett sår i handen.


Sen kom starten. Jag planerade att köra på samma taktik som förra året när jag skulle ta mig igenom första hindret. Att ta rygg på någon som blir mosad av rugbyspelarna och så slinker man igenom när de tar ny sats. Men jag hade inte räknat med att det skulle komma en till från sidan. Så jag åkte på en smäll de första jag gjorde. Men det gick bra.


Nästa hinder var isvaken som var en stor container med iskallt vatten och is. Man skulle ner i den, dyka under ett hinder och hoppa upp på andra sidan. Trots våtdräkt tappade jag andan. Det var toksvårt att andas. Man fick fokusera på att andas lungt så att man kunde dra in luft och dyka under.


Efter en kort löpning kom Steel Walls, som var stora containsers som man skulle klättra över kanten, ner i och upp på andra sidan. Gick väldigt bra att dra sig upp likt en muscle up.


Fortfarande plaskblöt efter isvaken skulle jag ge mig på nästa hinder, Monkey bar. Jag kände direkt att jag var alldeles för blöt och skulle halka. Jag hade mina gymhandskar på mig för att klara av att kräla runt banan med mitt sår, men i det här hindret var det faktiskt en nackdel. Så jag hoppade av och tog straffet på 30 armhävningar.


Krälandet gick väldigt lätt med mina knäskydd. Kunde liksom krypa på alla 4. Det här hindret förstörde mina knän totalt förra året.


Här blev det lite längre löpning till vi kom till ett berg som skulle bestigas i terräng, Mountain climb. Jag försökte springa upp för hela backen, men sista biten blev jag tvungen att gå. Jag var glatt överraskad över hur bra det gick med löpningen. Nästa bestigning var något värre. Det var mer terräng och mycket längre. Uppe på toppen fick man lite vatten och Redbull om man ville. Nerfarten här var jag väldigt tacksam för det fina vädret. Hade det regnat hade det varit en lerkana hela vägen ner. Men nu var det bara att trippa ner.


Nästa hinder, Big Bag kom mina knäskydd till nytta igen. Man skulle ta sig upp för en massa containers och Bigbags som var uppbygda på varann.

 

Bilden är från Tough Vikings instagram


Reebok Blades som kom efter var plank lutade "åt fel håll" som man skulle ta sig över. De var något högre än mig.

 

Bilden tagen från toughviking.se


Sen var det dags att kylas ner igen i Submerge. Vi skulle ut i vattnet och dyka under flytande tunnor. 4 gånger fick jag dyka ner i det kalla vattnet. Jag kan säga att det var bra mycket skönare i vattnet i augusti än i maj.


Kort därefter skulle vi ut i vattnet igen i Pipes. Man skulle helt enkelt krypa genom rör ut i vattnet.


Efter lite längre löpning kom ett enkelt hinder som bara innebar att balansera ett par decimeter över marken.


När vi sprang genom däcken så gick det bra så länge jag hade full fokus. Men minsta lilla störningsmoment så är det lätt att missa. Vilket jag gjorde. Jag trampade lite snett. Men det gick bra bara genom att gå en stund.


Jag tog av mig gymhandskarna när vi kom till Roman Rings. Jag ville verkligen ge det ett försök och med blöta gymhandskar går det inte att få något grepp. Jag soppade ner dom i knäskydden och började svinga. Det gick ruskigt bra. Jag var förvånad över hur lätt det ändå gick. Halvvägs tappade jag greppet med ena handen men lyckades få tag i den igen. När jag var netan framme tappade jag helt och ramlade ner. Det ryckte till lite i ryggen i den spända "ryggfilén" på höger sida.

 

Efter detta började jag också känna av löpningen i rumpan. Men jag fortsatte kämpa. Det var ju inte så långt kvar till mål.


Trots detta var det inga som helst problem att välta stora traktordäckdäck. Jag gjorde det tillsammans med en lagmedlem. Om man hjälptes åt skulle man välta 2 varv.


Sen skulle man kräla igen i hindret crawl.


Nästa hinder var det dags att bli blöt igen. Man skulle klättra upp på en ramp och åka kana ut i vattnet. Fick lite svindel och var lite rädd för att halka när jag klättrade på ställningen. Men i det här vattnet var det faktiskt riktigt varmt.

 

Bilden är tagen från Tough Vikings instagram


Det här hindret samt bära runt på vattenfyllda dunkar var troligen det som de kallade "secret" då jag inte kunde hitta dom i kartan. Dunkarna var riktigt tunga och svåra att bära då de "skvalpade" i dom. men det gick bra.


Nästa hinder som jag hoppade över var Rope climbing så jag aldrig lärt mig klättra i rep. Något som jag måste träna på till nästa gång. :) man skulle klättra upp och sedan plinga i en klocka. Men jag valde 30 armhävningar.


När vi kom till kustjägarna var inte vattnet lika varmt som i secret. Det var rent utsagt iskallt. Först skulle man kräla igen innan man skulle ut i vattnet, klättra upp på kustjägarnas båt i ett nät för att hoppa ut på andra sidan och ta sig upp ur vattnet igen.

 


Vid det här laget var det bara 2 hinder kvar. Jag skulle upp i rampen. Jag gjorde 2 försök och båda gångerna var det någon som inte klarat som gick i vägen, så jag fick inte den fart jag behövde. Gav då upp och tog mina 30 armhävningar istället.

 


Kvar var nu bara elhindret 10000 volt. Med hindret i gott mine från förra året visste jag vad jag hade att vänta. Men i år kändes det som att det smällde mer. Knät kändes som att det drogs isär och en stöt drog genom hela kroppen och jag kände hur hela spända ryggen krampade ännumer för en kort sekund. Jag fick en smäll på foten som jag precis skulle sätta ner i marken vilket gjorde att det blev som att marken försvann under mina fötter. Jag ramlade bakom en bal hö med elen smattrande över mig. Jag reste mig, hoppade över balen, fick ett par kyssar till när jag sprang den sista biten fram till mina lagkamrater som redan kommit igenom. Vi väntade in den sista och sen sprang vi gemensamt över mållinjen.

 


Så härligt att få springa in i mål.

 


Åter igen väldigt tacksam för det fina vädret. Det underlättade verkligen när man skulle byta om till varma torra kläder. Vi satt och vilade en stund i solen innan vi åkte hem.


Hemma slängde jag ut alla kläder jag haft på mig för att torka innan jag skulle slänga de i smutsen. Jag var verkligen rätt klädd för det här loppet. Möjligen bättre handskar.

 

#ToughViking15 #Våtdräkt #Utmaning #Lopp #Lagtävling #HagaParken

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin de Besche - 6 juni 2016 10:24

Det är försommar och det är en tid med mycket firande. Den här helgen har jag verkigen varit massor av firande. Då har träningen fått stå tillbaka lite. Så jag har fått lägga in ett par extra vilodagar för att hinna med allt firande.   I torsdags...

Av Malin de Besche - 1 juni 2016 23:08


I morse vaknade jag och mådde inte alls bra. Så pass att jag ställde in tiden hos sjukgymnasten. Jag skulle ha tejpats för att se om det skulle hjälpa mig i min löpning. Men med ganska hög press på jobbet just nu kände jag att jag inte kunde stanna h...

Av Malin de Besche - 28 maj 2016 18:12


Jag är väldigt trött på att känna att jag inte kan ta i fullt ut att ett hårt löppass känns avlägset. Att jag inte kan köra på som jag vill är frustrerande. Igår hade jag ett besök hos sjukgymnasten efter en hel månads upphåll. Jag behövde höra vad h...

Av Malin de Besche - 24 maj 2016 22:51

Ibland är inte omständigheterna så som man tänker eller planerar. Det är lätt i sådana lägen att bara ge upp och strunta i allt. Men det är inte alltid det ända alternativet. Ibland får man anpassa sig och helt enkelt make it work.   I Söndags ha...

Av Malin de Besche - 21 maj 2016 23:41


Att ha legat i influensa har tagit hårt på kroppen och har hållit mig helt från träning och har sakta börja komma igång med promenader och lättare gympass tredje veckan. Idag drog jag igång med löpning och utegym. Nu ska jag snart vara tillbaka.   ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5
6
7 8 9 10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mina mål

Springa milen på 45 min .......( )

Springa halvmilen på 20 min ..( )

Springa halvmaran ..............( )

Klara 1 chin ......................( )

Klara 35 armhävningar......... (X)

Klara 50 armhävningar......... ( )

Stå på händer (minst 3 sek)....( )

Stå i plankan 7min ..............( )


Ovido - Quiz & Flashcards