Direktlänk till inlägg 6 mars 2015

Nya teorier, nya övningar

Av Malin de Besche - 6 mars 2015 21:11

Min kropp känns som ett mysterium. Jag har gått hos 2 sjukgymnaster och nu till ett helt gäng som utbildar sig. Jag har aldrig gått till någon så tätt som nu, 3 dagar i rad har jag stressat iväg efter jobbet för att dessa studenter ska få lösa mitt mysterium.


Det känns som jag konstant jobbar mot klockan. Fick ett par uppgifter på jobbet som jag var tvungen att lösa innan jag skulle åka till sjukgymnastgänget. Det gjorde att jag kom iväg något senare än planerat. Men det som är lite lyxigt med att vara levande kursmaterial är att det inte är någon större problem att täjna lite på tiden. De har ju ingen annan som ska komma in efter mig. Men lite pinsamt att komma sent till så många som väntar på en.


Jag hade inte hunnit göra min övningar en enda gång på jobbet idag. Men de kollade ändå av min rörlighet och ställde en massa frågor om smärtans grad och uppkomst.


Vi kunde konstatera att jag blivit något rörligare och att jag troligen har flera åkommor som jag måste jobba med.

Jag är stel i ryggen och behöver öka rörligheten. Det kan orsaka värk ner i benet, den sk ischiasnerven. Kan uppkomma av dålig hållning. Jag har generellt en ganska bra hållning, men det finns tillfällen då jag inte har den där svanken som man ska ha för att inte få ont. I bilen så sjunker man ihop i bilen. I soffan när jag lägger upp fötterna på bordet. En vanlig ställning när jag bloggar.

Spänd övre rygg kommer troligen från nacken och orskas nog av att jag alltid bär mina väskor på höger axel, basketväska, datorväska och handväska.

Benproblemet vid löpning är muskelfästet vid rumpan. Det är lederna som tar stryk när jag springer. Jag fick göra lite övnignar för att framkalla smärtan.


Så hemläxan till dess att jag fått en tid och en sjukgymnast för ytterligare uppföljning, då utan publik, ska jag:

Fortsätta med mina bakåtböjningar, böja mig framåt och bakåt stående och lite varianter på det.

Hålla en god hållning med hjälp av minirullen jag fick.

Och för benet ska jag framkalla smärtan så att den når som max nivå 5 på en skala mellan 1 och 10. För detta ska jag lägga foten på något högt, typ soffkanten, och göra höftlyft med belastning endast på det ben som är på soffan. Detta ska jag göra i set om 3x10 runt 3-4 gånger om dagen.

 

Nu ska jag köra detta intensivt ett tag och hoppas på att det ska lösa mina problem. Kan det vara så att man äntligen kommit på lösningen på mitt mysterium?


#Skadefri2015 #SnartSkadefri #Rehab #Övningar #Höftlygt #Bakåtböjningar #LösaMysterium

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin de Besche - 6 juni 2016 10:24

Det är försommar och det är en tid med mycket firande. Den här helgen har jag verkigen varit massor av firande. Då har träningen fått stå tillbaka lite. Så jag har fått lägga in ett par extra vilodagar för att hinna med allt firande.   I torsdags...

Av Malin de Besche - 1 juni 2016 23:08


I morse vaknade jag och mådde inte alls bra. Så pass att jag ställde in tiden hos sjukgymnasten. Jag skulle ha tejpats för att se om det skulle hjälpa mig i min löpning. Men med ganska hög press på jobbet just nu kände jag att jag inte kunde stanna h...

Av Malin de Besche - 28 maj 2016 18:12


Jag är väldigt trött på att känna att jag inte kan ta i fullt ut att ett hårt löppass känns avlägset. Att jag inte kan köra på som jag vill är frustrerande. Igår hade jag ett besök hos sjukgymnasten efter en hel månads upphåll. Jag behövde höra vad h...

Av Malin de Besche - 24 maj 2016 22:51

Ibland är inte omständigheterna så som man tänker eller planerar. Det är lätt i sådana lägen att bara ge upp och strunta i allt. Men det är inte alltid det ända alternativet. Ibland får man anpassa sig och helt enkelt make it work.   I Söndags ha...

Av Malin de Besche - 21 maj 2016 23:41


Att ha legat i influensa har tagit hårt på kroppen och har hållit mig helt från träning och har sakta börja komma igång med promenader och lättare gympass tredje veckan. Idag drog jag igång med löpning och utegym. Nu ska jag snart vara tillbaka.   ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18 19 20 21 22
23 24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mina mål

Springa milen på 45 min .......( )

Springa halvmilen på 20 min ..( )

Springa halvmaran ..............( )

Klara 1 chin ......................( )

Klara 35 armhävningar......... (X)

Klara 50 armhävningar......... ( )

Stå på händer (minst 3 sek)....( )

Stå i plankan 7min ..............( )


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se