Direktlänk till inlägg 10 juni 2014

Stenhård vad

Av Malin de Besche - 10 juni 2014 20:54

Min vad har stelnat till ordentligt. Det är inte alls skönt att dra den över foam rollern. Tar man på den känns det som en sten i benet. Är det 2 dagars rejäl fys som är skurken till min sten i vaden? Kanske, eller i varje fall det utlösande.


Igår efter middagen åkte jag till baskethallen för egen basketträning. Vi körde endast halva tiden i hallen. Sen sprang vi bort till en idrottplats som ligger som i en grop, där vi sedan skulle köra fys. Många härliga backar där som vi fick jobba med mycket ben i.

Först sprang vi upp för backen på ca 40 meter med en lutning på någonstans mellan 50 och 55 graders lutning (uppskattnignsvis). Sedan körde vi lugn jogg ner för den flacka vägen ner igen.

Denna backe kämpade vi med i 3 varv som uppvärmning. Sedan fick vi kämpa på i 8 varv.

 

Sedan fick vi gå utfallssteg baklänges upp för backen, promenad ner och sedan upp igen, tre gånger.

Därefter körde vi lite jämfotahopp i skateparken. Efter ca 30 minuters fys fick vi jogga tillbaka till baskethallen.


Av lite olika anledningar fick jag väldigt lite sömn i natt, men jag kände mig ändå ganska pigg. Och det första jag gjorde när jag kom till jobbet var att slinka in på massagen. Först körde hon lite laser på mina ben och på ena axeln och sedan fick jag välbehövlig massage på rygg och axlar. Jag hade blivit öm.

  

Det var så skönt och på de 20 minuterna hann jag nästan somna.


Men sen var det bara att kliva upp och utföra sitt dagsverke.


Efter en lång dag kom Jessika. Det var dags att köra ett träningspass nere i gymet. Det är skolavslutningstider och sommarväder vilket gjorde att vi fick gymet nästan för oss själva.

Jag måste säga att Jessika är grym på att sätta ihop och anpassa övningarna till olika nivåer och dagsform. Och hon körde med mig så jag fick svettas rejält. Vi körde 2 varv med 40 sekunder på varje station.

Station 1: Löpbandet i hyfsat hög fart

Station 2: Armhävning med klapp (Inte helt lätt, jag hade svårt att hålla rak kropp och putade med rumpan varje gång jag skulle upp i en klapp.

Station 3: Växelvis lyfta höger arm tillsammans med vänter ben liggandes på pilatesboll

Station 4: Liggandes i en bänkpress och hållandes i skivstång, höja och sänka benen. Uppåtläget lyfter man höften och riktar fötterna mot taket innan man sänker benen igen.

Station 5: 20 sekunders "stepup" på bänk i knähöjd för att sedan de följande 20 sekundrarna sätta händerna i ena änden av bänken och samtidigt hoppa fram och tillbaka över bänken.

Station 6: Med hantel, knäböj med axelpress

Station 7: Utfallssteg med kick (Sjunk ner i utfallsteg, explosivt upp och kicka framåt)

 

(Andra varvet körde jag höftlyft på golet med ett ben i luften)

Station 8: Dra i gummiband med höga armbågar, sänkta axlar och vrida med i bålen. (Tempo)

 

Station 9: Benspark i maskin

Station 10: Medicinboll över huvudet liggandes för att sedan i tempo sitta upp och föra bollen mellan fötterna, fram och tillbaka.

Avslutade på löpbandet igen med lite högre fart.


När vi gjort våra 2 varv körde vi 4x25 armhävningar och 4x25 situps. Första set armhävningar körde jag på fötterna, men sen var jag så slut så det fick bli på knäna. Vi varvade armhävningar och situps.


Det var efter det här passet som jag fick min "sten i vaden". Så när jag kom hem så blev det ett par varv med foam rollern. Aj aj aj, min sten gör ont. Lite Voltaren och godnatt på det då.

 


#Styrka #Fys #Träning #backträning #Kondition #Gym

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin de Besche - 6 juni 2016 10:24

Det är försommar och det är en tid med mycket firande. Den här helgen har jag verkigen varit massor av firande. Då har träningen fått stå tillbaka lite. Så jag har fått lägga in ett par extra vilodagar för att hinna med allt firande.   I torsdags...

Av Malin de Besche - 1 juni 2016 23:08


I morse vaknade jag och mådde inte alls bra. Så pass att jag ställde in tiden hos sjukgymnasten. Jag skulle ha tejpats för att se om det skulle hjälpa mig i min löpning. Men med ganska hög press på jobbet just nu kände jag att jag inte kunde stanna h...

Av Malin de Besche - 28 maj 2016 18:12


Jag är väldigt trött på att känna att jag inte kan ta i fullt ut att ett hårt löppass känns avlägset. Att jag inte kan köra på som jag vill är frustrerande. Igår hade jag ett besök hos sjukgymnasten efter en hel månads upphåll. Jag behövde höra vad h...

Av Malin de Besche - 24 maj 2016 22:51

Ibland är inte omständigheterna så som man tänker eller planerar. Det är lätt i sådana lägen att bara ge upp och strunta i allt. Men det är inte alltid det ända alternativet. Ibland får man anpassa sig och helt enkelt make it work.   I Söndags ha...

Av Malin de Besche - 21 maj 2016 23:41


Att ha legat i influensa har tagit hårt på kroppen och har hållit mig helt från träning och har sakta börja komma igång med promenader och lättare gympass tredje veckan. Idag drog jag igång med löpning och utegym. Nu ska jag snart vara tillbaka.   ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26
27
28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mina mål

Springa milen på 45 min .......( )

Springa halvmilen på 20 min ..( )

Springa halvmaran ..............( )

Klara 1 chin ......................( )

Klara 35 armhävningar......... (X)

Klara 50 armhävningar......... ( )

Stå på händer (minst 3 sek)....( )

Stå i plankan 7min ..............( )


Ovido - Quiz & Flashcards