Direktlänk till inlägg 27 mars 2014

Dagens träning

Av Malin de Besche - 27 mars 2014 23:20

Som vanligt får jag inte ihop så mycket steg under dagen med mitt kontorsjobb, trots att jag går lite extravändor till skrivaren. Det är min träning som räddar mig att få upp stegen och idag så fick jag äntligen till ett löppass.


Våren är tillbaka och det verkar som att människor har plockat fram sina "sommarbilar", för det är galet mycket mer bilar än för ett par månader sen. Efter en timmes stillasittande i bilen var jag äntligen hemma. Att sittdansa och sjunga högt i bilen när ingen annan hör ger tyvärr inte så många steg på stegräknaren. Men nu var det fritid och det är då jag passar på. Först lite middag. Chillijärpar med mathavre och grönsaker.

 

Järparna 12st

500g köttfärs

1 ägg

0,5dl chilli

salt

peppar

2 vitlöksklyftor

Jag stekte paprika, stor näve grönkål, 1 hackad chilli och några champinjoner. Sedan rörde jag ner lite koktmatvete och 3 soltorkade tomater och lite av oljan. Serverade detta med en klick turkisk yoghurt.


Basket

När jag ätit åkte jag till baskethallen och hade träning med mina tonårstjejer. Som referat av träningen fick jag att det var den roligaste träningen på länge. De kände att de lärde sig saker, det var lagom svettigt och bara roligt. Det var kul att höra, men jag var lite förvånad då jag körde fokus på försvar som inte alls brukar vara så populärt. Men uppenbart var det kul att lära sig hjälpförsvar.

Efter tjejernas träning hade jag lyckats komma upp i närmare 9 tusen steg så den hade uppenbart aktiverat mig också, trots att jag står mest vid sidan av.


Löpning

När jag kom hem bytte jag om för att ta mig en löparrunda. Mina ben gjorde sig påminda, men det var så pass milt att jag inte hade några problem att fortsätta. Det stramade i smalbenen, tryckte lite i vaden strax under knäväcket och i muskeln som går från höften. Jag tänkte hela tiden på hur jag sprang.

Landa under kroppen

landa på framfoten och tryck ifrån med hälen

kicka ordentligt bakåt

Rak hållning och fram med höften

Jag längtade efter stretchen som skulle göra gott i benmusklerna som hela tiden varnade mig för löpningen.

Jag lyckades hålla ett 5:27 tempo, som gick betydligt fortare den senare delen av löpningen. Jag höll ett väldigt lungt tempo i början. Och vilka krafter jag hade kvar när jag skulle ta mig an mastodontbacken som är i slutet av rundan. Jag tänkte det att jag är nog i ganska bra form ändå. Det har varit många gånger som jag "kommit igång" med löpningen och inte kunnat besegra en sådan backe i den fart jag höll.


När jag kom hem avslutade jag med lite enkel och lättsam styrketräning med egna kroppsvikten. Det var träning för att störka utsida höft som ofta är orskaen till många knäskador som löparknä. Fortsatte med lite mer stretch och yogapositioner. Och så självklart några hämska och härliga övningar med min foamroller. Allt för att få spänningarna i benen att släppa efter.


Nu är det återhämtning och sömn som gäller. Den här dagen slutar med nästan 16 tusen steg. :)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin de Besche - 6 juni 2016 10:24

Det är försommar och det är en tid med mycket firande. Den här helgen har jag verkigen varit massor av firande. Då har träningen fått stå tillbaka lite. Så jag har fått lägga in ett par extra vilodagar för att hinna med allt firande.   I torsdags...

Av Malin de Besche - 1 juni 2016 23:08


I morse vaknade jag och mådde inte alls bra. Så pass att jag ställde in tiden hos sjukgymnasten. Jag skulle ha tejpats för att se om det skulle hjälpa mig i min löpning. Men med ganska hög press på jobbet just nu kände jag att jag inte kunde stanna h...

Av Malin de Besche - 28 maj 2016 18:12


Jag är väldigt trött på att känna att jag inte kan ta i fullt ut att ett hårt löppass känns avlägset. Att jag inte kan köra på som jag vill är frustrerande. Igår hade jag ett besök hos sjukgymnasten efter en hel månads upphåll. Jag behövde höra vad h...

Av Malin de Besche - 24 maj 2016 22:51

Ibland är inte omständigheterna så som man tänker eller planerar. Det är lätt i sådana lägen att bara ge upp och strunta i allt. Men det är inte alltid det ända alternativet. Ibland får man anpassa sig och helt enkelt make it work.   I Söndags ha...

Av Malin de Besche - 21 maj 2016 23:41


Att ha legat i influensa har tagit hårt på kroppen och har hållit mig helt från träning och har sakta börja komma igång med promenader och lättare gympass tredje veckan. Idag drog jag igång med löpning och utegym. Nu ska jag snart vara tillbaka.   ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mina mål

Springa milen på 45 min .......( )

Springa halvmilen på 20 min ..( )

Springa halvmaran ..............( )

Klara 1 chin ......................( )

Klara 35 armhävningar......... (X)

Klara 50 armhävningar......... ( )

Stå på händer (minst 3 sek)....( )

Stå i plankan 7min ..............( )


Ovido - Quiz & Flashcards