Direktlänk till inlägg 27 januari 2013

Träning - Bara på skoj

Av Malin de Besche - 27 januari 2013 21:06

All träning ska vara rolig för att man ska orka hålla på. Men för att prestera och förbättra behöver man ett mål något att systematiskt sträva mot. Då krävs det fokus och att man kör på även när det tar emot. Trots det är det roligt att träna.


Lika roligt som jag tycker att det är att träna med ett fokus och sträva mot mina mål, lika roligt tycker jag att det är att träna planlöst. Bara röra på sig för skojs skull.

När det kommer till löpningen läggar jag upp program för att pressa tiden på milen och halvmilen. Så småningom ska jag även lägga in program för att kunna springa längre.

Basketträningarna är för att, ganska givet, bli bättre på just basket. Styrketräningen och cirkelfysen kör jag för att helt enkelt bli starkare och därmed ha en möjlighet att nå mina mål.

Men idag valde jag att köra något som bara är roligt, Dans Fusion. Det är ett danspass som blandar disco, funk,Dans   jazz, latino, rock och swing.

Det var väldigt enkel koreografi så det var inga större problem att komma in som helt ny och köra på. Ganska enkelt att hänga med, vilket är en förutsättning för mig. :) Jag slås av vilken glädje som förmedlas på passet, eller egentligen på hela Friskis.

Den här gången valde jag att lämna bilen hemma. Jag sprang ner till Friskis på ca 9 minuter, en sträcka på knappt 2km. När jag kom fram bytte jag om från mina löparkläder till bekväma kläder att dansa i. När passet var klart bytte jag om till mina löparkläder igen och sprang tillbaka hem igen. Men jag valde en annan väg för att få en lite längre sträcka. Streckan blev 2,7km som jag sprang på ca 15 minuter. Ditvägen var inte alls blåsig och kall. Hem däremot var både blöt, kall och tung med all modd och en aning uppåtlutning i ca 1km. Antar att jag det blev kallare eftersom att jag blivit svettig både på ditrundan och under danspasset. Det märks också på tempot som var långsammare på hemfärden.

Jag kände mig nöjd efter dagens pass som var "bara på skoj". Men faktum är att även detta är något som hjälper mig att nå mina mål. Att vara rörlig är oerhört viktigt för att kunna ta till sin maximala styrka. Så även "bara på skoj" kan vara ett medvetet val för att komma steget närmre målen.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin de Besche - 6 juni 2016 10:24

Det är försommar och det är en tid med mycket firande. Den här helgen har jag verkigen varit massor av firande. Då har träningen fått stå tillbaka lite. Så jag har fått lägga in ett par extra vilodagar för att hinna med allt firande.   I torsdags...

Av Malin de Besche - 1 juni 2016 23:08


I morse vaknade jag och mådde inte alls bra. Så pass att jag ställde in tiden hos sjukgymnasten. Jag skulle ha tejpats för att se om det skulle hjälpa mig i min löpning. Men med ganska hög press på jobbet just nu kände jag att jag inte kunde stanna h...

Av Malin de Besche - 28 maj 2016 18:12


Jag är väldigt trött på att känna att jag inte kan ta i fullt ut att ett hårt löppass känns avlägset. Att jag inte kan köra på som jag vill är frustrerande. Igår hade jag ett besök hos sjukgymnasten efter en hel månads upphåll. Jag behövde höra vad h...

Av Malin de Besche - 24 maj 2016 22:51

Ibland är inte omständigheterna så som man tänker eller planerar. Det är lätt i sådana lägen att bara ge upp och strunta i allt. Men det är inte alltid det ända alternativet. Ibland får man anpassa sig och helt enkelt make it work.   I Söndags ha...

Av Malin de Besche - 21 maj 2016 23:41


Att ha legat i influensa har tagit hårt på kroppen och har hållit mig helt från träning och har sakta börja komma igång med promenader och lättare gympass tredje veckan. Idag drog jag igång med löpning och utegym. Nu ska jag snart vara tillbaka.   ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ orkanensmitt med Blogkeen
Följ orkanensmitt med Bloglovin'

Sök i bloggen

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9 10 11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mina mål

Springa milen på 45 min .......( )

Springa halvmilen på 20 min ..( )

Springa halvmaran ..............( )

Klara 1 chin ......................( )

Klara 35 armhävningar......... (X)

Klara 50 armhävningar......... ( )

Stå på händer (minst 3 sek)....( )

Stå i plankan 7min ..............( )


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se