Direktlänk till inlägg 6 augusti 2014

Trött på riktigt

Av Malin de Besche - 6 augusti 2014 21:31

Det är varmt som sjutton och luftkonditioneringen på jobbet fungerar inte. Hjärnan blir lite seg och arbetar inte så snabbt och effektivt som annars. Man blir trött eller man får en illution av trötthet. Jag ville se till att bli trött på riktigt.


Efter en heldag i varmt kontor och sedan extra lång bilresa eftersom att jag hämtade sonen vid Arlanda, så var jag ganska trött. Inte jättepigg på att åka och träna. Men jag påminde mig att tröttheten bara var en illution. Hjärnan säger till en att det är dags att vila trots att kroppen inte alls är trött. Dessutom hade jag bokat med Jessika att vi skulle träna på utegymet vid Eriksdalsbadet idag.

Så jag svidade bara om och åkte iväg för att möta upp henne. Jag har längtat efter att få träna med henne igen, så det var inte speciellt svårt att motivera sig.


Vi bestämde oss för att köra fokus på överkropp. Bra eftersom att det är min svaga länk och jag måste öka belastningen på benet stegvis. Jag ville ju kunna ge järnet.

Vi körde som tidigare, varvade 2 övningar till vi kört varje övning 3 gånger, innan vi bytte till 2 nya.


Övning 1 och 2

Dips: Eftersom att jag inte är tillräckligt stark att köra vanligt så körde jag med att landa i backen mellan varje och trycka ifrån lite med fötterna. Så många som jag orkade (15-15-10)

 

Hängande benlyft: Vi hängde i armgången och drog upp knäna upp mot bröstet. Så många jag ordkade (15-10-10)


Övning 3 och 4

Axelpress: Helt enkelt lyfta upp över huvudet så många som jag orkade. Eftersom att det var ganska mycket folk idag så var jag tvungen att ta en något tyngre andra vändan. Så därför blev det 15-10-15

 

Chins: Här körde vi bara 10st. Men fick köra 2 varianter pga mycket folk. Så först körde jag på den något lägre så det blir som "liggande chins". Och på den högre (mellan) så körde vi med hopp som hjälp upp.

 


Övning 5 och 6

Bröspress: 10st. Vid det här laget hade mina armar blivit rejält försvagade och det var inte alls lätt att klara av de 10 pressarna, men det gick

 

Marklyft: 15 snabba. Man står vänd mot stockarna, böjer på benen och håller sedan ribban nedanför knäna. Sedan reser man på sig och drar ihop skulderbladen och håller en rak hållning. Med pigga ben var det faktiskt ganska lätt.

 

Övning 7 och 8

Axelpress smal fattning: Detta är bara en stock som gör att man har smal fattning. 20 snabba De sista 20 var ruskigt jobbiga och gick inte så snabbt.

Armhävning mot kant: Jag problem redan vid första set. Jag fick ändra tll att köra armhävning på knä för det gick inte att få till en enda armhävning annars. Armarna var helt slut. Det tog stopp. Men på knä kunde jag kämpa mig till 10 st. De sista 2 fick jag hjälp. Jessika drog mig i linnet upp och så höll jag emot på nedvägen. Frustrerande eftersom att jag gör armhävningar utan större problem annars. Men armarna var slut, så nu kommer jag att bli jättestark! :)


Övning 9 och 10

Situps: Den lutande varianten 15-15-20

 

Dips: Den här gången körde vi mot en bänk och fötterna i marken. 15-25-25 högt tempo


Avslutningsvis så körde jag lite stepup och hopp upp på stockarna för att ge mitt ben lite utmaning.

Stepup på den nästhögsta och jämfotahopp på storleken lägre. Jag vet inte hur många jag gjorde men jag körde så mycket som jag kände var lite utmaning men utan att riskera ökad skada för mitt ben.

 


Efter passet var jag slut. Jag var trött på riktigt. Det var till och med svårt att stretcha. Jag sa det till Jessika att nu har jag fått för stora biceps så det till och med är svårt att böja armen. Inte helt sant utan det var bara totalt uttröttade muskler, men det lät bra. :)


Efter passat hade tröttheten bytt plats. Jag var klar i huvudet men totalt slut i kroppen. Men nu såhär efter dusch mat och lite TV-stund är jag trött hela jag och kommer att sova gott.


Tack för idag Jessika!


#Utegym #Styrekträning #FörberedelseinförToughViking #Dips #Axelpress #Marklyft #Chins #Pullups #Bröstpress #Armhävning #Situps #PilegårdTräning

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin de Besche - 6 juni 2016 10:24

Det är försommar och det är en tid med mycket firande. Den här helgen har jag verkigen varit massor av firande. Då har träningen fått stå tillbaka lite. Så jag har fått lägga in ett par extra vilodagar för att hinna med allt firande.   I torsdags...

Av Malin de Besche - 1 juni 2016 23:08


I morse vaknade jag och mådde inte alls bra. Så pass att jag ställde in tiden hos sjukgymnasten. Jag skulle ha tejpats för att se om det skulle hjälpa mig i min löpning. Men med ganska hög press på jobbet just nu kände jag att jag inte kunde stanna h...

Av Malin de Besche - 28 maj 2016 18:12


Jag är väldigt trött på att känna att jag inte kan ta i fullt ut att ett hårt löppass känns avlägset. Att jag inte kan köra på som jag vill är frustrerande. Igår hade jag ett besök hos sjukgymnasten efter en hel månads upphåll. Jag behövde höra vad h...

Av Malin de Besche - 24 maj 2016 22:51

Ibland är inte omständigheterna så som man tänker eller planerar. Det är lätt i sådana lägen att bara ge upp och strunta i allt. Men det är inte alltid det ända alternativet. Ibland får man anpassa sig och helt enkelt make it work.   I Söndags ha...

Av Malin de Besche - 21 maj 2016 23:41


Att ha legat i influensa har tagit hårt på kroppen och har hållit mig helt från träning och har sakta börja komma igång med promenader och lättare gympass tredje veckan. Idag drog jag igång med löpning och utegym. Nu ska jag snart vara tillbaka.   ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mina mål

Springa milen på 45 min .......( )

Springa halvmilen på 20 min ..( )

Springa halvmaran ..............( )

Klara 1 chin ......................( )

Klara 35 armhävningar......... (X)

Klara 50 armhävningar......... ( )

Stå på händer (minst 3 sek)....( )

Stå i plankan 7min ..............( )


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se