Direktlänk till inlägg 30 oktober 2015

Inte min dag

Av Malin de Besche - 30 oktober 2015 12:00

Vissa dagar går allt fel. Min dag igår fick ingen bra start och det kändes som att hela dagen fortsatte likadant. Tänk att en liten sak kan ha sådan inverkan på en hel dag. Men slutet av dagen så kändes det som att det ordnat upp si igen och att det inte var så farligt i varje fall.


Jag hade planerat att åka tidigt till jobbet igår för att träna innan arbetsdagen i vårt gym på jobbet. Jag hoppar in i bilen och upptäcker att jag inte kan få igång den. Hur mycket jag än försökter på alla sätt. Vid den tiden är inte många i grannskapent vakna heller. Så jag rusar in och lånar sonens busskort.

Jag höll koll på klockan och tänkte att jag kunde hinna med ett tidigare tåg än vad reseplaneraren uppgav. Jag sprang till nästa byte och missar precis. Den som jag enligt planeraren skulle hinna med var istället lite sen.

Jag komm alltså alldeles försent för att hinna med att träna innan jobbet. Jag fick istället börja arbetsdagen lite tidigare.

Kanske var det min inställning till dagen med den start jag fick eller så hade jag helt enkelt bara otur. Men hela dagen kändes som att den gick i slow motion och allt jag planerat att få färdigt blev inte gjort.

Tur i oturen så blev ett möte jag hade behövdt bilen till inställt i varje fall.

Eftersom att jag börjat dagen tidigare så kunde jag åka hem lite tidigare. Jag ville hinna till fysen så det var bråttom att få igång bilen.

Jag fick hjälp av en granne att gå runt i grannskapen och jaga startkablar och sedan kicka igång batteriet. Hon var helt fantastisk som gav mig den tiden att få igång bilen. Jag såg till att ha igång bilen länge. Jag körde runt och lät bilen stå på tomgång. Jag åkte till Mc Donald's drive through för att kunna fortsätta hålla igång bilen. Efter 50 minuter åkte jag in på en bensinmack för att dels fylla på med kylarvätska och be dom mäta batteriet.

Det var i princip slut sa mätaren och jag provade att starta bilen. Den orkade inte dra igång. Så det bara att köpa ett nytt batteri. Pengar jag abslut hade kunnat tänka mig att föra något roligare för.

Fick dock ett kilo godis som "tröst".


1595 kr fattigare och ett kilo godis rikare så fungerade bilen i varje fall. Lite surt, så nu behövde jag ta mig iväg till fysen för att avreagera mig lite. Jag kom lite sent, men körde igång stenhårt i varje fall.

Jag kom in i slutet av uppvärmningen, så det första jag fick göra var att ställa mig och köra höga knän i en tjockmatta i 60 sekunder. Därefter var det cirkelträning 30 sekunder på varje station5 sekunders bytestid. Efter varje varv körde vi några gemensamma övningar.


Cirkelövningar

Axelpress med skivstång

Doubble crunch - Man drar sig upp både med överkropp och upp med knäna

Knäböj med vikt - Ner med vikten när man står rakt upp, vikten rakt fram på raka armar när man går ner.

Planka i pik på pilatesboll - Fötterna på bollen i en planka. Rulla in bollen med raka ben och höften upp mot taket.

Triceps armhävningar på halv pilatesboll

Plankan

Jägarvila med vikt - Vikten skulle föras på raka armar framför kroppen och ner

Snörra vikt över huvudet och framför kroppen, fram och tillbaka

Doubble crunch med medicinboll i händerna

Biceps curls med kettlebells

Knäböj och axelpress med medicinbol - Gå ner i knäböj, dunka bollen i golvet, för bollen upp över axlarna.


Mellanövningar

 • Vi satt i en ring, tillbakalutade och lät en medcinboll vandra mellan oss. Sedan gick vi långsamt ner med överkroppen under 10 sekunder.
 • Djup knäböj i cirkel och lät medcinbollen vandra. Slutligen rätade vi på oss långsamt under 10 sekunder
 • Magövningar där var och en fick bestämma en övning
  Situps
  Doubble crunch
  Plankan med vridning från sida till sida
  Spindelmannen (Planka och föra knä mot armbåge)
  Situps med box
  Plankan med kickar
 • Två och två , en håller emot medan den andra springer framåt med höga ben
 • Två och två övningar
  Ben press - Raka ben mot taket och rumporna mot varann. En har benen innan för och pressar ut och sedan håller emot medan den andra pressar in.
  Knäböj med armdrag - Man står i djup knäböj i mittemot varann och håller i händerna med armanarna i ett kryss och  sedan drar växelvis medan den andra håller emot.
  Benfällning med höftlyft - Man ligger på rygg med huvudena åt varsitt håll och rumporna bredvid varann. Sendan går man upp i ett höftlyft med fötterna mot taket och byter plats, fäller ner benen och byter tillbaka

Sen kan jag säga att jag fått avreagera mig ordentligt. Det kändes ändå som en ganska bra dag.

 

Idag är planen att ta en liten löparrunda.


#Cirkelträning #Fys #Stockholmsfysträning #DetBlirBättre #Avreaktion #HårdTräning #Parövningar

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin de Besche - 6 juni 2016 10:24

Det är försommar och det är en tid med mycket firande. Den här helgen har jag verkigen varit massor av firande. Då har träningen fått stå tillbaka lite. Så jag har fått lägga in ett par extra vilodagar för att hinna med allt firande.   I torsdags...

Av Malin de Besche - 1 juni 2016 23:08


I morse vaknade jag och mådde inte alls bra. Så pass att jag ställde in tiden hos sjukgymnasten. Jag skulle ha tejpats för att se om det skulle hjälpa mig i min löpning. Men med ganska hög press på jobbet just nu kände jag att jag inte kunde stanna h...

Av Malin de Besche - 28 maj 2016 18:12


Jag är väldigt trött på att känna att jag inte kan ta i fullt ut att ett hårt löppass känns avlägset. Att jag inte kan köra på som jag vill är frustrerande. Igår hade jag ett besök hos sjukgymnasten efter en hel månads upphåll. Jag behövde höra vad h...

Av Malin de Besche - 24 maj 2016 22:51

Ibland är inte omständigheterna så som man tänker eller planerar. Det är lätt i sådana lägen att bara ge upp och strunta i allt. Men det är inte alltid det ända alternativet. Ibland får man anpassa sig och helt enkelt make it work.   I Söndags ha...

Av Malin de Besche - 21 maj 2016 23:41


Att ha legat i influensa har tagit hårt på kroppen och har hållit mig helt från träning och har sakta börja komma igång med promenader och lättare gympass tredje veckan. Idag drog jag igång med löpning och utegym. Nu ska jag snart vara tillbaka.   ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mina mål

Springa milen på 45 min .......( )

Springa halvmilen på 20 min ..( )

Springa halvmaran ..............( )

Klara 1 chin ......................( )

Klara 35 armhävningar......... (X)

Klara 50 armhävningar......... ( )

Stå på händer (minst 3 sek)....( )

Stå i plankan 7min ..............( )


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se