Direktlänk till inlägg 5 oktober 2015

Anpassa träningen till livet

Av Malin de Besche - 5 oktober 2015 22:25

Mitt träningsschema har ändrats många gånger och jag har fått jobba ikapp pass. Dels har ju förkylningen ställt till med en hel del som gjort att jag kommit efter med pass. Kände att jag började komma ikapp, så kom en frestelse jag inte kunde stå emot.


Jag utförde formtestet för vecka 2 i fredags eftersom att jag inte mådde så bra den helgen. Planen var att köra formtestet dagen efter för veckan enligt schemat. Då skulle jag vara ikapp.

På förmiddagen på var jag med min dotter på hennes andra basketmatch för säsongen, vilket slutade i härlig seger.

Så ringer en kompis och ville att vi skulle åka på en spontan kryssning. Där rök tiden för att köra mitt Paolo formtest. Så jag fick ringa runt och kolla att allt skulle funka på hemmaplan om jag åkte iväg vilket det skulle göra efter lite trix.

Men det gjorde ju att hela helgen rök för träning. Så jag fick ytterligare lite att jobba ikapp och dessutom hinna få med lite mer egenträning så att jag kan öka på mina poäng. Det går lite för långsamt och jag måste lägga på ett kål.


Så i morse gick jag upp tidigt för att köra lördagens formtest. Dvs 10 armhävningar, 10 crossfit situps och 15 knäböj i en cirkelträning under 15 minuter. Målet är fortfarande 19 varv och jag klarade 16 hela varv. Jag hoppas att jag kommer att nå målet innan Paoloutmaningen är slut.

När jag kom hem efter lite övertidsarbete, lagade jag middag och sen gav jag mig ut på ett kvällspass med löpning och lite bålträning.


Det är mörkt ute mycket tidigare nu än under sommarn. Så därför åkte reflexvästen och pannlampan på. Det har gått bra senaste gångerna som jag sprungit i ett sträck istället för intervall med gång som jag har gjort under min rehabtid. Så det är så jag springer nu och försöker lyssna på kroppen. Jag avslutar löppasset när jag känner att jag inte orkar ha en perfekt hållning.

Jag sprang bort till det utegym som har lite fler "maskiner" trots att jag inte skulle köra så många övningar. Fokus på bålen och de inre magmusklerna. Jag varvade 2 övningar till jag kört dom 3 gånger innan jag bytte till 2 nya.

Övning 1 & 2 - Benlyft i räckhäv och rygglyft

Övning 3 & 4 - Liggande benlyft och Höftlyft

Avslutade med lite armgång bara för att testa att jag fortfarande kan. Jag ville inte köra allt för mycket överkropp eftersom att det är så mycket överkropp i Paolopasset.

Sprang nästan hela vägen hem. Men när jag roralt sprungit i 32 minuter så kände jag att hållningen började slacka. Så jag körde PW sista biten hem istället.

 

Dagens löppass registrerar jag som söndagens egenträning. Så imorgon ska jag köra måndagens pass. Tisdagens pass kanske kan pressas in senare på dagen. Annars får jag se till att bara ikapp på onsdag istället.

Förkylningen är i princip borta, så nu hoppas jag att jag får förbli frisk och att jag kan lägga in högväxeln för att faktiskt samla lite poäng.


#15medPaolo #15MinuterOmDagen #Fys #Löpning #Formtest

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin de Besche - 6 juni 2016 10:24

Det är försommar och det är en tid med mycket firande. Den här helgen har jag verkigen varit massor av firande. Då har träningen fått stå tillbaka lite. Så jag har fått lägga in ett par extra vilodagar för att hinna med allt firande.   I torsdags...

Av Malin de Besche - 1 juni 2016 23:08


I morse vaknade jag och mådde inte alls bra. Så pass att jag ställde in tiden hos sjukgymnasten. Jag skulle ha tejpats för att se om det skulle hjälpa mig i min löpning. Men med ganska hög press på jobbet just nu kände jag att jag inte kunde stanna h...

Av Malin de Besche - 28 maj 2016 18:12


Jag är väldigt trött på att känna att jag inte kan ta i fullt ut att ett hårt löppass känns avlägset. Att jag inte kan köra på som jag vill är frustrerande. Igår hade jag ett besök hos sjukgymnasten efter en hel månads upphåll. Jag behövde höra vad h...

Av Malin de Besche - 24 maj 2016 22:51

Ibland är inte omständigheterna så som man tänker eller planerar. Det är lätt i sådana lägen att bara ge upp och strunta i allt. Men det är inte alltid det ända alternativet. Ibland får man anpassa sig och helt enkelt make it work.   I Söndags ha...

Av Malin de Besche - 21 maj 2016 23:41


Att ha legat i influensa har tagit hårt på kroppen och har hållit mig helt från träning och har sakta börja komma igång med promenader och lättare gympass tredje veckan. Idag drog jag igång med löpning och utegym. Nu ska jag snart vara tillbaka.   ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mina mål

Springa milen på 45 min .......( )

Springa halvmilen på 20 min ..( )

Springa halvmaran ..............( )

Klara 1 chin ......................( )

Klara 35 armhävningar......... (X)

Klara 50 armhävningar......... ( )

Stå på händer (minst 3 sek)....( )

Stå i plankan 7min ..............( )


Ovido - Quiz & Flashcards