Alla inlägg under september 2015

Av Malin de Besche - 9 september 2015 22:38

Min förkylning eller vad man ska kalla det går runt på lågvarv. Jag blir inte riktigt sjuk, men jag är inte tillräckligt frisk för att kunna träna. Jag hoppas verkligen att den här halvfartsplågan inte sätter stopp för min utmaning i nästa vecka.


Jag går och hostar hela dagarna. Till kvällen tilltar hostan något och jag får en hostattack för nästan varje andetag. Egentligen skulle jag kanske behöva ta en sjukdag och sova ut, sova bort det skräp som invaderat min kropp. Men det är svårt att med tiden. Mycket på jobbet med både projekt och budget som måste göras, föräldramöte och ett styrelseuppdrag som lider mot sitt slut.

I helgen som kommer så ska mamma firas, kräftor skall intas och återträff med baskettjejerna sker på söndagen.

Därefter, redan på måndagen så börjar vår Paolo-utmaning. Och då måste jag vara återställd så att jag inte tappar en massa poäng.


 Jag önskar bara att den här plågan kan komma till ett slut nu så att jag kan fortsätta mitt liv så som jag vill leva med jobb, träning och allt annat som hör livet till. Det här har ju gjort att jag kommit av mig när det kommer till mina rehabövningar. Det märks i kroppen. Den är svag, stel och känns inte alls på topp.

Vi får se vad ett par långa sovmornar i helgen kan göra för hälsan.

Av Malin de Besche - 6 september 2015 21:51

   Det är annorlunda förkylning jag fått den här gången. Ingen rinnande näsa, ingen halsont eller andra förkylningssymptom. Endast några timmars snörvlande, svullna örongångar och torrhosta. Jag är inte sängliggande eller hängig men kan ändå inte köra på med träningen.


Den här torrhostan är ruskigt jobbig. Jag har kunnat jobba somvanligt, jag har kunnat träffa vänner och leva livet pricis som vanligt bortsett från träningen. Både fredag och lördag blev det kräftor med trevligt sällskap. Jag fick kämpa emot hostan men hade väldigt trevligt i varje fall.

Men så kom jag till veckans sista dag och jag kände att det var dags att röra på sig. Det är lite frustrerande när man känner köra på som vanligt men har en hosta som hindrar. Men en promenad kan man alltid köra om man har orken.

Så jag trotsade regnet och gav mig ut på en power walk.

  

Det blev ett raskt tempo på 8:48/km. Totalt gick jag 6,63 kilometer under 58minuter. Det var min snabbaste PW på den sträckansedan jag började använda runkeeper. PW är ett bra alternativ när man är nästan sjuk.


#TrotsVädret #PW #regn

Av Malin de Besche - 2 september 2015 22:21

När jag vaknade i morse kände jag att jag inte var på topp men var ändå ok. Det var bara att ta sig i kragen gå upp tidigt och återigen åka till flygplatsen för en dagstur till Malmö. Om det är flygresan som påverkade mig, sömnbris eller bara att jag något skit i kroppen, det vet jag inte.


Fick kliva upp tidigt fast det var trögt eftersom att jag skulle bli hämtad och vidare åka till Bromma flygplats. Det var dags att åka till Malmö.

Funderade på om det lite halvsnoriga och lite hesa i halsen berodde på förkylning eller sömnbrist. Jag valde att tro det senare och körde på.

Jag kände mig helt ok under dagen. Men sen till hemresan började jag må lite illa. Jag kände mig lite förkyld under flygresan och sen när jag skulle ta mig från flyplatsen började jag må riktigt illa. Men inga olyckor på hela hemresan och jag slängde mig en stund i soffan när jag kom hem.

Käkade lite middag och det kändes lite bättre igen. Efter en kväll i soffan, vilket är ganska ovanligt för att vara mig, så gick jag iväg och mötte min dotter efter hennes basketträning. Illamåendet hade inte släpt bara av och till varierat i styrka.

För att bli av med illamåendet tog jag till en gammal beprövad huskur. Jag gjorde mig en kopp kamomillte med lite honung och massa färskriven ingefära.

 

Kamomill kan användas både utvärtes och invärtes och har följande egenskaper:

  • Inflammationshämmande
  • Bakteriedödande
  • Kramplösande verkan på glatt muskulatur (mage, tarm, livmoder)
  • Lätt lugnande och rogivande verkan
  • Svettdrivande

Även ingefäran är inflamationshämmande och är bra mot illamående. Honungen är mest för smakens skull men den är bakteriedödande så har jag fått i mig någon bakterie kan jag ju hoppas att min kopp te har drivit ut det ur kroppen.


#Huskur #Förkylning #Hälsa #BliFrisk

Av Malin de Besche - 1 september 2015 21:47

Jag har varit så duktig nu och lyckats matplanera för hela veckan. Matplaneringen är viktig för att kunna hålla en bra kost. Riktigt nöjd och den kommer att hjälpa mig äta bra vilket kan vara bra efter senaste tidens kostintag. Men så kommer sådana här dagar då man mer får tänka mer på själen.


Igår gjorde jag en röd hummus. En god nyttig och väldigt enkel röra som går att använda till många rätter. Jag använde den igår till kyckling och  idag hade jag den till inkokt lax.

 

Röd hummus

7-800g kikärtor

Saft från 1 citron

1 tsk salt

2 msk olja

3 dl Ajvar


Detta är bara att mixa ihop med en mixer. Jag tog av min egna ajvar som jag gjort sedan tidigare.

Den inkokta laxen är också väldigt lätt.

Man kokar ihop en lag i ca 5-10 min, låter laxen koka med 2 minuter och sen ställer kastrullen åt sidan och låter laxen bli klar i de varma vattnet.


Lagen är gjord på:

8 dl vatten

1/2 dl ättikssprit

5 vitpepparkorn

5 kryddpepparkorn

1 gul lök i skivor

1 msk salt


Efter laxen åkte jag till en kompis för att fira henne på hennes födelsedag. Hennes dotter hade bakat. Inte fullt lika nyttigt som maten, men gjorde verkligen gott för själen och smaklökarna.

Kladdkaka och tårta.

 


#NyttigRöra #EnkelMat #Födelsedagsfika #Tårta

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mina mål

Springa milen på 45 min .......( )

Springa halvmilen på 20 min ..( )

Springa halvmaran ..............( )

Klara 1 chin ......................( )

Klara 35 armhävningar......... (X)

Klara 50 armhävningar......... ( )

Stå på händer (minst 3 sek)....( )

Stå i plankan 7min ..............( )


Ovido - Quiz & Flashcards