Alla inlägg under maj 2015

Av Malin de Besche - 7 maj 2015 22:08

Igår var det basketträning och jag körde på i alla övningar till dess att jag kände att det blev väldigt mycket närkamp. Då tog jag en paus. Jag ville inte riskera att bli skadad så att jag inte kommer kunna köra Tough Viking på lördag. I morse kom det jag inte förutspått.


Igår på träningen så vågade jag inte ge allt i en övning när det blev ganska tajt. Det var i slutet av träningen också så muskler var lite trötta och då ökar ju risken avsevärt att skada sig. Tog då en paus och stretchade lite istället.

Planerade in lite gymträning istället på jobbet innan arbetsdagen skulle börja.

Hade kommit i säng ganska sent så jag var lite seg och trött i kroppen. Men det gick väldigt fort att kroppen vaknade så det blev ett bra träningspass. Började med lite uppvärmning på crosstrainern i ca 5 minuter.

Sen körde jag 2 varv med övningar.

Övning 1 - Rygglyft, 9kg, 15 reps

 

Övning 2 - Frivändning och knäböj med axelpress, 10kg, 15 reps

Övning 3 - Repdrag belastning triceps, 15reps

Övning 4 - Stående cronches, 15kg, 15reps

 

Övning 5 - Kick med vikt enligt min sjukgymnastik 10kg, 10reps/ben och håll

 

Övning 6 - Benpendling med höftlyft

 

Övning 7-8 - Sjukgymnastiken på pilatesboll

 

Övning 10 - Armgång i sidled

 

Andra varvet hoppade jag övningarna på pilatesbollen och körde med mitt gummiband istället enligt sjukgymnastiken.


Armgången är perfekt träning inför Tough Viking då man har både de romerska ringarna och monkeybar. Det jag inte hade räknat med är de sviter jag fick som kommer att göra det lite svårare för mig.

 

Det här var varken skänt eller lämpligt såhär nära Tough Viking. Jag kan bara önska att det kommer att läka till på lördag.


#SnartSkadefri #Skadefri2015 #Rehab #ToughViking15 #Träning #Rehab #Styrka #Skavsår #GymPåJobbet

Av Malin de Besche - 5 maj 2015 23:43

Att köra rehab samtidigt som man ska träna för att bygga upp inför en utmaning som Tough Viking är en utmaning i sig. Man ska köra hårt samtidigt som man ska ta det lungt och inte gå ut för hårt. Man måste ha rätt inställning vid rätt tillfälle. Inte som jag är van, att alltid gå in med 100%


En klok människa kanske skulle säga att hoppa över Tough Viking. Men jag brinner lite för mycket för utmaningar för att vara klok. Jag kommer att ta mig igenom loppet, frågan är bara hur mycket jag kommer att klara av att satsa. Det gick ju bra i augusti förra året då det var 7 km längre. Dessutom hade jag nog mer ont då. Då var ryggen det största problemet.


Men för att rehaba kämpar jag på med mina övningar och springa-gå-träning och för att bättra på min fysik så kör jag på hårt med styrkan så mycket det bara går.


Efter middagen drog jag på mig löparkläderna och gav mig ut i den kyliga luften. Det var dags för den något lugnare träningen, gå-springa-övningen. Den här veckan ökar jag på med löpningen med en minut, dvs gå 4 minuter och springa 3. Det gjorde jag till jag kom till utegymmet. Jag pausade telefonen på run keeper och la in den högre växeln. Dags att träna hårt. Varvade som vanligt 2 övningar till jag kört de 3 gånger innan jag bytter ut till 2 nya.


Övning 1 & 2 - Latsdrag & Axelpress

15x3 av vardera. Latsdragen var helt ok men axelpressen var tokjobbig, speciellt omgång 2 och 3


Övning 3 & 4 -Liggande rodd & och bröstpress

15X3 av vardera. Här var det lättast med bröstpressen, säkert då den aktiverar samma muskler som armhävningar och det har jag ju gjort en del. Men den liggande rodden kändes en del.

  


Övning 5 & 6 - Rygglyft & Hängande crunches

15x3 av vardera. Rygglyften fick jag ge lite mer utmaning genom att hålla händerna rakt ut från axlarna. När jag körde Hängande crunches så märkte jag att mitt grepp hade förbättrasts sedan sist. Jag klarade av att hänga alla reps utan paus när jag drog upp benen mot magen.

 

Övning 7

Jag avsluta med att köra 15x3 knäböj och gick runt på gymområdet som paus.

 


Sen sprang jag tillbaka men tog vägen förbi den skola som jag sett har en sk monkeybar. Men "pinnarna" var i olika nivåer så det var svårt att ta sig igenom.


Väl hemma var det dags att rehaba igen. Jag körde mina övningar på Pilatesbollen samt övningen med gummiband. Avslutningsvis körde jag Yoga, föatt stretcha igenom hela kroppen. Även här kunde lägga märke till förbättring.

När jag kom till båten så kunde jag gå vidare med sträckte ben, vilket jag inte klarat förut.


Skönt att se att jag faktiskt blir starkare vilket kommer att underlätta på lördag.


#Rehab #Skadefri2015 #SnartSkadefri2015 #ToughViking #InförToughViking #Träning #Utegym #Löpning #Utmaning

Av Malin de Besche - 4 maj 2015 21:57

Nu har nedräkningen börjat. Det är nu 5 dagar kvar till Tough Viking och jag kan fortfarande inte träna som jag gjort tidigare. Det viktigaste nu är att jag bygger upp grundstyrkan så att kroppen kommer att hålla under den här utmaningen som vi står inför. Tar till alla knep jag kan.


Bilresan från jobbet satt jag med mina greppträning igen. Det är något knkret som jag måste stärka inför Tough Viking, så att jag klarar av monkey bar och min lilla skräck, romerska ringar.

 

Annat som är viktigt att jag lyckas stärka är lågintensivt arbetandemuskler och "löparmusklerna". Tränade ju löpning och min sjukgymnastik igår så idag skulle jag vila från det men ändå kunna ge lite belastning på annat sätt. Därför satte jag lite extra vikt på mina vrister som skulle göra det lite jobbigare att gå.

 

Det blev en runda på 4,8 kilometer som varade i 45 minuter och 30 sekunder. Det kändes inte jättejobbigt med dessa vikter, men jag vet att det satte mina muskler i lite extra arbete.

När jag kom hem igen så körde jag lite Yoga. Passet "kvällsro" för att dels få stretcha igenom kroppen och dels att det får mig att jobba med stabilitet i hela kroppen. Dessutom kommer man ner i varv av det.


Nu när nedräkningen börjat på allvar så måste jag se till att förbereda mig att komma runt hel, helst helt utan skador.


#SnartSkadefri #Skadefri2015 #InförToughViking #ToughViking2015 #Kortrundan

Av Malin de Besche - 3 maj 2015 23:42

Vissa dagar springer bara på utan att man hinner att reflektera över vad som har hänt. Precis så var det den här helgen. Det ena avlöste det andra, och dessutom var detta en extra lång helg som började med valborgsmässoafton.


Jag hade lyckats bli väldigt stel i baksåda lår. Så stel att jag hade svårt att röra mig. Så på kvällen när våra gäster gått hem så fick min dotter massera benen. Och det var inte av den behagliga varianten. Därefter fick hon dra på lite Linnex. Men innan jag hann förklara för henne hade hon dragit på flera lager och det räcker gott och väl med endast ett drag.


Jag vaknade mitt i natten av att det brännde på benen. Jag försökte slappna av, men det kändes som att majelden hade spridit ut sig på mina ben. Huden var alldeles röd och den hade svullnat upp ca 1mm remsa längs benen.

Jag fick blöta ett par handdukar i iskallt vatten och lägga på benen för att kunna somna om igen.


Dagen efter var det dags att kliva upp tidigt för att köra dottern till bussen som skulle skeppa henne och ett gäng ungdomar till Eskilstuna för att spela en basketcup. Jag var verkligen inte pigg och kände mig ganska seg överhuvudtaget. Men jag hade planerat att ge mig ut på en löp/gång. Att köra 4 minuter gång och 2 minuter löpning. Min kropp sa ifrån en del. Efter första gångintervallen och jag började springa så högg det mitt på vänster knä. Det försvann när jag blivit lite varm, men hela jag kändes stel, på båda sidor.

När jag kom tillbaka körde jag mina övningar och yoga. Det var ett tag sen men jag tror att jag behöver stretcha ut orderntligt och då är yoga riktigt bra. Så jag gick in på samma sida om jag gick in ofta på i somras, yogaforalla.se

    

Lördagen blev en sådan där fixardag, som jag fixade med en massa grejer. Perfekt då jag hade min vilodag. Jag kände mig ganksa trött i ryggen, ungefär som att man kört ett hårt ryggpass. Vid närmare eftertanke tror jag att det kommer från yogan.

Det blev en liten utgång på kvällen. Vi käkade på "Mest kök och bar" på söder och jag fick mig en supergod skaldjursgryta. En sväng på Södra teatern innan jag åkte hem för att kunna ta mig till Eskilstuna. Min dotters nya lag som hon går över till nu när hennes lag läggs ner, hade gått vidare till final, och det ville jag inte missa. En spännande match som tyvärr slutade i förlust. Men tjejerna var grymt nöjda med att ha kommit till final och få silvermedalj.

 

Efter att vi kommit hem och ätit middag så drog jag på mig skorna och gav mig ut på en gång/löparrunda. Sista passet, enligt planen, som jag kör 4-2. Den här gången kändes det bättre, men lite känningar i skinkan.

Även det här passet avslutade jag med mina pilatesbollövningar och slutligen yoga.


Laddad och klar för en ny vecka!


#SnartSkadefri #Skadefri2015 #Linnex #Linement #BrännandeHud #Gånglöpning #Yoga #Stretch #Basket #Basketmatch #EEM15 #EskilstunaBasketCup #Silvermedalj

Av Malin de Besche - 1 maj 2015 11:37

Det har varit lite hektiskt för mig ett tag nu och det har gjort att jag inte riktigt fått till träningen som jag önskat. Tough Viking närmar sig med stormsteg och jag börjar bli lite orolig för hur det kommer att gå när jag inte fått till den träningstid som krävs. Men jag gör mitt bästa för att samla ihop träningstimmar.


Bilköerna är hemska i Stockholm och det är tid som man aldrig får tillbaka. Trots det kommer jag faktiskt fram fortare än med kollektivtrafiken. Jag har alltid sett fördelen med att åka kollektivt är att man får tillfälle att röra sig (mellan de olika förbindelserna samt till och från buss/tåg) och att man kan läsa eller göra annat medan man åker. Men nu har jag kommit på ett sätt att inte låte tiden gå till spillo i att "bara åka". Man kan träna också.

 

Med min stela kropp så är det så mycket träning som jag inte kan utföra. Löpningen tex som jag skulle behöva köra inför mitt lopp. Men jag behöver verkligen förbättra min greppstyrka också. Och den kan jag träna på i bilköerna.

Det här var i onsdags, min sista arbetsdag för veckan och till kvällen var det basketträning.


Lite överraskande så var det endast min dotter som kom till träningen. Så vi gick ner i gymmet och körde lite istället innan damträningen. Lite vilsen då jag inte har riktigt hade en plan på vad jag skulle köra och jag kan inte gymmet tillräckligt. Så det är inte att bara köra på som jag kan göra spontant på gymmet på jobbet.

Men jag körde mycket fokuspå ben. Squats, goodmornings och frivändningar med skivstång.

 

Sen körde jag lite ben på maskiner men provade också att gå lite i den monkeybar som finns där. Avslutade med lite bål. Plankan och plankan med vrid. Sen gick vi upp och körde lite basketträning, vilket var mycket skott och spel. Det är närmsta konditionsträning jag kommit senaste tiden. För min gå-spring-övning belastar inte lungorna jättemycket.


Efter att ha missat en massa träningstid så blev det väldigt intesivt på en dag. Det gjorde att jag blev väldigt stel i baksida lår och det var inte läge att köra någon gå-springövning igår. Men det blev en hel del promenad när jag gick till sopstaionen med kassar av sortering och så givetvis promenaden till Valborgsmässoelden.

 

Inte långt kvar nu. Långhelg så jag ska nog få in lite mer förberedelse inför loppet i nästa vecka.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5
6
7 8 9 10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mina mål

Springa milen på 45 min .......( )

Springa halvmilen på 20 min ..( )

Springa halvmaran ..............( )

Klara 1 chin ......................( )

Klara 35 armhävningar......... (X)

Klara 50 armhävningar......... ( )

Stå på händer (minst 3 sek)....( )

Stå i plankan 7min ..............( )


Skapa flashcards