Alla inlägg under mars 2015

Av Malin de Besche - 20 mars 2015 23:21

Jag hade inte tänkt att träna idag mer än att göra min rehabövningar. Men när mitt möte på eftermiddagen blev inställt och jag inte behövde lägga ner tidigare för dagen så kände jag att jag lika gärna kunde köra ett träningspass. Då är det skönt att man alltid har träningskläder liggande på jobbet.


Jag gick ner som vanligt på lunchen och körde mina bakåtövningar och så fick jag till ytterligare en gång på eftermiddagen.

 

Och när jag slutat för dagen gick jag ner för att köra ett ordentligt träningspass. Och då såg jag till att få in mina rehabövningar i passet, eftersom att jag ska köra det 3 gånger om dagen. Då jag körde som jag vanligtvis gör övninarna i en cirkelfys så fixk jag faktiskt till mina övningar mer än 3 gånger.

Ett finurligt sätt att baka in rehabövningarna.


Jag gick runt och funderade lite på hur jag skulle lägga upp träningen. Efter en stunds funderande la jag ut lite bilder på övningar för att kunna koncentrera mig på att köra och inte fundera så mycket på vad som kommer näst. När jag var nöjd ställde jag mig på crosstrainern i ungefär 5 minuter för att värma upp. Jag börjar bli lite vän med crosstrainern nu när jag varit tvungen att ta det lite lugnt med löpningen.


Själva cirkelfysen körde jag på 7 övningar i 3 varv.


Rygglyft med 6kg hantel - 20st

 


Benböj med axelpress - 20st

 


Triceps med repdrag - 20st

 


Benspark bakåt - 3x10/ben

 

Den här övningen kommer åt muskelfästet som jag måste träna upp i baksida lår på lite annorlunda sätt än mina höftlyft som jag har som rehab-övning. Men jag kommer åt samma ställe. Det kändes som att det var bra att variera lite då musklerna blivit "vana" att köra höftlyften. Vi har inga vristlänkar på jobbet så jag tog vad jag fick tag i så jag kunde utföra övningen.


Armdrag i trx-band - 10st

Mountainclimb i trx-band - 60st

 


Avslutnignsvis på varje runda körde jag mina bakåtböjningar. Lite belastning på triceps samtidigt som jag ordnar till ryggen.


Efter stretch och dusch tog jag mig hem. Jag hade som tur var en grape liggandes på jobbet. För jag var ruskigt hungrig och jag kände hur kroppen skrek efter näring. Men efter den kände jag att jag kunde överleva till min sena middag.


#GymPåJobbet #Skadefri2015 #SnartSkadefri #Cirkelfys #Gym #Styrketräning

ANNONS
Av Malin de Besche - 19 mars 2015 20:59

När en dag inte följer de vanliga rutinerna är det lätt att missa de där måstegrejerna som man inte gör av ren vällust utan snarare att förnuftet säger en att det är det man bör göra. Lite så har det varit idag med mina rehabövningar.


Jag fick inte till mina rehabövningar förrän till efter lunch idag. Och jag som ska få till dom 3 gånger om dagen egentligen. Lite skönt att vi har gymmet så att man kan komma ifrån lite och göra dom i varje fall. Annars kommer alla med nyfikna frågor och undrar varför jag ligger där på golvet.

 

Mycket lättare att hitta en bänk att använda för höftlyften också.

Tiden vara flyger iväg och det är dags att bege sig hemmåt. Jag hann inte med en omgång till. Medan jag är påväg hem hör den ena tjejen efter den andra av sig om att de är sjuka eller behöver plugga, så jag får inse att det är lika bra att ställa in träningen.


Jag får ju ingen hård träning med tjejerna men jag får i varje fall lite rörelse. Jag kände därför ett behov av att röra lite på mig i varje fall. Så jag gav mig ut på en timmes Power Walk.

När jag kom hem sen var jag lite sådär skönt trött som man blir efter en stund i friska luften med lite flås. Slog mig ner i soffan för att kolla på "Ninja Warrior" som jag oftast missar.


Det jag fascineras över är hur starka och smidiga alla tävlande är. Och ändå är det få som kommer hela vägen in i mål.

  

De måste ha en ruggig överkroppsstyrka, stor räckvidd och en väldigt smidig kropp, tänkte jag när jag satt där i soffan. Hmmm smidig...

Det minsta jag kan göra är att göra mina övningar så jag blir rörligare i ryggen och höftlyften så att jag kan börja träna på riktigt. Trots att jag inte är i närheten av formen som dessa människor är, och jag är inte ens säker på att jag någonsin kommer att bli, så blev jag inspirerad nog att jobba med övnignarna.


#Rehab #Övningar #Skadefri2015 #SnartSkadefri #NinjaWarrior

ANNONS
Av Malin de Besche - 18 mars 2015 23:40

Att träna vill jag inte se som en trend. Snarare att människor har fått mer kunskap och större intresse för hälsa som gjort att det satsas på friskvård och gymmen får allt större utbud. Antalet utövare ökar stadigt. Däremot går det trender i vad vi utövar.


Något som jag tycker verkar vara stora trenden som egentligen pågått ett bra tag är att träna med den egna kroppsvikten med endast ett fåtal enkla redskap som pilatesboll, medicinboll, gummiband mm. Syftet är att bli så allsidig som möjligt och göra oss starka och smidiga i våra ursprungliga "naturliga" rörelser. Man försöker efterlikna våra förfäders fysiska utmaningar. Crossfit är något som är större än någonsin förr och som går efter den principen. Många gym har det och även många olika varianter av det.


I vårt stressiga samhälle så vill man minimera tiden. Det får inte ta för lång tid. Skulle gissa att det började med att man skulle slå hål på alla ursäkter som människor kommit med för att inte behöva ta tag i träningen. "Jag har inte tid .." skulle inte längre få vara en godtagbar ursäkt. Det har forskats en hel del och allt fler säger att det är den korta intensiva träningen som är den mest effektiva. Och det är klart. Tar man bort allt mingel på gymmen och komprimerar träningen utan pauser så behövs ju inte lika lång tid.


Nu när basketsäsongen i princip är över, eller i varje fall har vi spelat alla våra matcher så vill jag få till någon träning som skänker mig samma glädje. Så fort sista matchen är spelad börjar folk droppa av från träningarna och det är inte långt kvar till basketträningarna läggs ner. Jag känner för att utmana mig. Jag vill testa mina gränser och jag vill kunna känna mig sådär totalslut som jag gjorde när jag la stor fokus på löpningen och gick på gymklasser för att variera träningen. Och jag gick alltid på de mest utmanande klasserna både vad gäller styrka och kondition.

Den känslan har jag nog inte känt sedan jag blev skadad. Men det är den känslan jag ska jaga. Att jag har gett allt och att min starka kropp kan ta mig genom i princip vad som helst.


Kanske är det Crossfit som gäller för mig. Troligen inspiration därifrån. Men jag måste bli skadefri först. Utöver ökad rörlighet ska jag stärka baksida lår som ett led i arbetet mot en skadefri kropp.


#Skadefri2015 #SnartSkadefri #Träningstrender #Crossfit #UtmanaKroppen

Av Malin de Besche - 16 mars 2015 22:54

Att gå på rehabövningar är inte speciellt inspirerande eller kul, och det är lätt att glömma av. Men det är viktigt att man inte slutar med dom för tidigt. Det har jag fått erfara den hårda vägen. Med häktiska dagar är det lätt att övningarna uteblir.


De senaste dagarna har jag inte varit jätteflitig med mina övningar. Det har varit mycket på jobbet och helt uppslukad av jobbet har jag "glömt av" övningarna, och den här helgen har jag fyllt med massor av socialt umgänge. Jag har gjort övningarna men inte 3 gånger om dagen.


Jag fick ju bakåtböjninganarna för ganska länge sen men slutade så fort det kändes bättre, istället för att köra till dess att jag faktiskt blev så rörlig som man bör i ryggen.

Jag har också fått rådet att stärka baksida lår ett par gånger, men så länge det har kännts bra så har jag liksom inte blivit påmind att fortsätta med dom.


Jag måste nu komma på något bra sätt som får mig att att fortsätta med övningarna, även om det för tillfället känns bättre. Men just nu är det stelt. Jag behöver verkligen göra mina övningar, ändå är det så svort att få till dom 3 gånger om dagen. Idag fick jag till övningarna först i samband med lunchen och nästa gång blev det på träningen.

 

Jag tror att jag måste ha bestämda tider för övningarna så att det blir en vana. Jag har förr haft alarm på mobilen, men när man blir van vid dom och kanske blivit tvungen att skjuta på dom så ser man inte dom längre.


Hur sjutton ska jag få till det? Hur ska det bli en vana och något jag inte slutar med för tidigt?

Av Malin de Besche - 14 mars 2015 16:27

Efter en arbetsvecka med massa stress och fixande som man gör i veckan, var det ganska skönt att bara få vara bland vänner. Och igår fick jag ha helkvällsmys med en av de starkast människorna jag känner, både fysiskt och i sinnet.

Efter jobbet åkte jag och mötte upp Jessika för att köra ett pass på hennes gym. Det är ruskigt mycket roligare att träna tillsammans med någon. Speciellt när det är någon som är lika fokuserad på att träna hårt som jag och som tycker att det är lika roligt.

Vi värmde först upp på crosstrainer sen gick vi in i en sal för att köra en core-klass. Men det var inte som ett vanligt pass, utan man tar in sin utrustning och sedan följer man en video på en stor skärm.

 

Efter en halvtimme core kände vi att vi ville köra lite till. Så då körde vi fyra varv med rep och upphopp. En körde med repen medan den andra köre upphopp. Repen är stora trossar på några meter som man håler i ändarna och försöker få lite sväng på, upp och ner i högt tempo.

 

Vi avslutade med lite stretch och sen gick vi hem till henne och käkade, drack vin och snacka till sena timmen. Fredagsmys på det sätt som jag vill ha det.


Av Malin de Besche - 12 mars 2015 22:42

Idag har jag varit på ett branchevent som inneburit mycket stillasittande. Det gör att man tappar lite energi och blir trött. Då ökar ju behovet av få röra på sig senare till kvällen när alla måsten har klingat av. Det är ju inte min träningsdag så var ju tvungen att få in någonting.


Efter en heldag i åhörarstolen kröp det lite i kroppen på mig. Jag längtade till mina tjejers basketträning. Det hade varit jätteintressant och spännande, men alldeles för stillasittande. Med basketen så fick jag röra lite på mig men långt ifrån tillräcklig då jag ger mer instruktioner än utövar.

Jag behövde någonting mer för att bli av med allt det där krypet. Och jag vill ju inte dra igång löpningen än med tanke på risken för att mina skador ska bli värre igen. Men jag förbereder mig för det och idag köpte jag något som jag tidigare känt att jag vill ha ibland när jag är ute och springer.

 

En löparryggsäck. Just för när man väljer att springa till en träning, eller springa någonstans där man senare vill byta om. Den här köpte jag faktiskt på Lidl. Billig som sjutton och nu återstår det att se hur kvalitén är när jag väl kan börja använda den.


Efter basketen har klockan hunnit bli för mycket för att dra iväg till något gym och löpning är ju inget alternativ än. Så jag drog på mig varma kläder så gav jag mig ut på en liten promenad. Jag stannade till hemma hos en av mina bästa vänner på en kopp te och sen gav jag mig iväg hem igen. Totalt en promenad på totalt 3,7km.

Så nu kan jag sova gott eftersom att jag fått röra på mig.


#Löparryggsäck #Promenad #powerwalk #Livirörelse

Av Malin de Besche - 11 mars 2015 23:38

Nu är våren på ingång. Solen har börjat titta fram allt mer och temperaturen har börjat stiga. När man sitter inne och jobbar hela dagarna njuter man verkligen av de korta stunder som man får i solskenet. Det är då man försöker få de stunderna att blir fler.


Har tagit bilen till jobbet i princip varje dag. Men idag när jag klev utanför dörren var det så varmt (ja, jämfört med vad det har varit) och solen sken. Så jag bestämde mig för att ta bussen istället för att få röra mig så mycket som möjligt ute, som man gör mellan bytena. Dessutom blir jag så ruskigt trött av solen om jag sitter i en bil och värmen stålar in genom fönstret.

Sagt och gjort jag tog min väska och gav mig iväg till busshållplatsen. Härligt med solen i ansiktet. Men jag hinner bara kliva på bussen så blir jag lite rädd. Det är så många som är sjuka nu och jag känner mig lyckligt lottad som klarat mig. Och nu satt jag där på bussen med hostande medpassagerare. Och mina tankar spann vidare på vad mycket bakterer det måste finnas i alla räcken, säten och luften. För att inte tala om virus.

Trängde bort de tankarna och passade istället på att njuta av att jag kunde läsa en stund, slumra lite och att jag sen skulle få mig en promenad i solskenet. Det är med skräckblandad förtjusning jag åker kommunalt.

 

Hela dagen har jag bara längtat ut. En löparrunda i vårsolen är så underbart härligt. Det är då man känner att man lever. Men jag kan ju inte springa. Inte än och inte så långa sträckor. Eller jag vill inte riskera att jag ger mig ut för tidigt igen och går på för hårt som det lätt blir när allt känns bra och vårkänslorna sprudlar. Jag måste helt enkelt hålla igen och inte låta impulsen ta överhand.

Jag är så rädd att jag ska få börja om igen. Jag måste jobba sokuserat med min rehab innan jag ger mig ut. Men idag onsdag är en basketdag och då har jag inte tid att ge mig ut på någon löparrunda.

 

#SnartSkadefri #Skadefri2015 #ÅkaKommunalt #ÅåååkaPendeltååååg #Vårsolen #StåEmotFrästelser

Av Malin de Besche - 10 mars 2015 22:01

Jag hade verkligen sett fram emot massagen idag. Men så va hon sjuk! Jag fick inte heller till mina övningar under dagen så många gånger som jag önskat. Så jag fick planera in mitt gympass med övningar som ger sig på samma delar som rehabövningarna.


Ingen massage och stressig dag på jobbet gjorde att det endast blev en enda omgång rehabövningar. Tur att jag planerade in ett gympass efter jobbet idag då. Tisdagar har blivit min gymdag, då jag inte har någon tid att passa efter jobbet. Frågade Jessika om hon hade några övningar att tipsa om för att komma åt muskelfästena som rehabövningarna gör.


Det blev en stunds övertid först så jag ville köra ett snabbt och intensivt pass för att spara lite tid och att middagen inte skulle bli så sen. Jag gjorde en liten cirkel på 8 övningar som jag körde i 3 varv. Uppvärmning blev lite dans i all min ensamhet. Sen körde jag igång.

 

De första 2 övningarna var de Jessika tipsade mig om.


Övning 1: Liggandes på mage, benen i 90grader och fötterna vinklade så fotsulan pekar mot taket. Lyfte foten rakt upp med sulan kvar mot taket. 3x10/ben


Övning 2: Från plankposition vida kroppen med diagonal fot och hand som lyfter från golvet. 30st

  


Övning 3: Höftlyft på pilates boll med indrag, 20st

Övning 4: Bålrotation sittandes med medicinboll, 30st

Övning 5: Situps med medicinboll, över huvudet och upp framför, 20st

 


Övning 6: Höftlyft enligt rehabövningarna 3x10/ben

 


Övning 7: Mage i bänkpress. Svinga upp ben och lyfta höften, 20st

 

Övning 8: Knäböj med axelpress, 30st

 

Mycket bål och lite ben det här passet samt lite axlar och armar. De tre varven tog drygt en halvtimme innan jag pustade ut och stretchade.

 

Det blir lite mer gymtid nu ett tag framöver så att jag lyckas stärka de delar av kroppen jag behöver för att kroppen ska klara av den belastning som den utsätts för vid löpning.


#Gym #Cirkelfys #Träning #Rehab #Friavikter #TränaMedEgenKroppsvikt #SnartSkadefri #skadefri2015

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ orkanensmitt med Blogkeen
Följ orkanensmitt med Bloglovin'

Sök i bloggen

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18 19 20 21 22
23 24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mina mål

Springa milen på 45 min .......( )

Springa halvmilen på 20 min ..( )

Springa halvmaran ..............( )

Klara 1 chin ......................( )

Klara 35 armhävningar......... (X)

Klara 50 armhävningar......... ( )

Stå på händer (minst 3 sek)....( )

Stå i plankan 7min ..............( )


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se