Alla inlägg under februari 2015

Av Malin de Besche - 5 februari 2015 23:10

Omplanering på högsta nivå när man upptäcker att det kommer in fler saker i ett redan fullspäckat liv. Planen var från början att jag skulle ha fyspass med tjejerna följt av ett löppass. Den planen sprack då det pressades in annat i min jonglering av livet.


Förberedelsena för konferensen krävde att jag satt kvar på jobbet lite längre än vanligt. Eftersom att jag totalt glömt bort att det var coachmöte idag fick jag skicka runt till alla att träningen var inställd. Tänkte att jag kunde köra på löpbandet igen och åka direkt till coachmötet. Men jag hann inte med allt som jag var tvungen att göra innan jag ska åka iväg på konferens. Så jag jobbade in i det sista istället och åkte sen direkt till mötet.

Tänkte sen att jag kunde köra vinterlöpning efter mötet istället.

Men så insåg jag att det skulle bli alldeles för sent. Mötet höll ju på bra mycket längre än vad fyspasset skulle ha gjort.

Jag ska nu den här veckan med en kommande konferens, coacha en match och hålla ett föräldramöte, försöka få in 2 löppass. Hmm undrar hur det ska gå till. Jag vill ju inte ha passen allt för tätt heller.

 

Det gäller bara att behålla lugnet försöka hitta luckorna och ta en sak i taget av det som står på schemat, samtidigt som man lägger in tid för oförutsedda saker som vill pressa sig in i mitt schema.


Dags att sova och samla energi för den här helgen.


ANNONS
Av Malin de Besche - 4 februari 2015 23:23

Klarvaken kvart över fem i morse. Jag började göra min försök att somna om, men efter en kvart kom jag på att det var nog bättre att åka före köerna och köra ett löppass på morgonen istället för under lunchen. Jag skulle nu köra vidare på mitt löpprogram.


Eftersom att jag åkte tidigare på morgonen så sparade jag en massa tid. För det första är det något färre bilar vid den tiden (fast idag var det nog värre än vanligt den tiden pga all snö). För det andra behöver jag bara göra mig iordning 1 gång. Annars skulle jag ha gjort mig iordning på morgonen och sedan en gång till efter träningen.

Dessutom käkar jag frukosten vid skrivbordet medan jag arbetar.

Idag var det dags att köra 2x12minuter. Jag började med att värma upp lite grann med squats, kickar och "step up" följt av lite gång. Passet gick riktigt bra. Jag har aldrig klassat mig som morgonmänniska när det kommer till träning, men idag kändes det riktigt bra.

 

Jag körde 10 först och ökade hela tiden till jag kom upp i 11,2 i första setet. Till andra kände jag att jag kunde köra därifrån direkt och ökade sen till tempo 11,5. Totalt blev det 4,8 kilometer.


Efter jobbet var det som alla onsdagar basket först tjejerna som jag coachar. Den här förkylningstiden är så tråkig. Det blir så få som kommer till träningen. Så till en av övningarna var de enspelare kort. Så jag fick hoppa in vilket innebar springa. De skulle köra "Speed dribble" Man dribblar så fort man kan över till andra änden av basketplanen där man lämnar över till en annan som dribblar över tillbaka och lämna över till en anna som dribblar tillbaka igen. Många sprints med korta vilor. Sen hoppade en tjej från det yngre laget som tränar innan mina tjejer in i träningen så jag kunde koncentrera mig på att coacha istället.


Damträningen efter verkade till en början bli väldigt lugn. Men den stegrade succesivt och mot slutet körde vi en övning som var riktigt jobbig. Vi skulle dribbla över planen på max 7 sekunder och så fick vi vila 7 sekunder. Sen skulle vi dribbla 2 planer på 14 sekunder och vila 14 sekunder. Vi ökade med en längd och 7 sekunder mellan varje vila till vi kom upp i 6 planlängder på 42 sekunder. Därefter gick vi ner igen.

Så här mycket springa hade jag inte planerat idag. Men det känns bar. Benet är helt ok med springarndet och jag är så där skönt trött i benen.


#Springa #Löpning #Sprinter #Basket #Basketplan #Löpband #Träning #Morgonträning


ANNONS
Av Malin de Besche - 3 februari 2015 22:17

Nu har jag bestämt mig för att komma igång med löpningen igen. Lugnt och öka sakta men säkert. Jag ska vara i form till vårens Tough Viking. För att inte förstöra de framsteg jag gjort så flyttade jag alla passen som jag skrivit in framåt och börjar helt enkelt där jag slutade.


På morgonen när jag kom till jobbet insåg jag till min stora glädje att jag hade massagetid. Så jag gick ner till gymmet där hon ställer massagebänken när hon masserar oss. Rätt skönt när jag känner att jag inte alls är så stel i höger sida som jag varit den senaste tiden. 

 

Men till lunchen fick jag erfara att det inte gav mig möjlighet att springa det där passet som jag skulle köra nu när jag skulle återuppta löpträningen. Lite surt. Och inte kunde jag heller springa passet efter jobbet eftersom att vi skulle tacka av en tjej som slutar hos oss nu när hon flyttar hem till Halland.


Men jag passade på att styra om löppassen i kalendern så att jag enkelt kan återuppta mitt löparprogram. Jag flyttade alla pass 2 veckor framåt. Programmet har jag för att jag inte ska springa vare sig för länge eller för snabbt. Men dagens pass får jag helt enkelt försöka klämma in imorgon innan basketträningen. 

Detta är veckans löppass:

Onsdag: 2X12 min löpning med 1:30 gång mellan

Torsdag: 30 min löpning med 3 stegringar

Lördag: 2x12 min löpning med 1:30 gång mellan


#Löpning #massage #Löpprogram #Rehab #Träning

Av Malin de Besche - 2 februari 2015 23:21

Den här långdragna skadan har verkligen varit deprimerande. På detta fick jag en förkylning. Men idag kom jag till ännu en punkt som visar på att det går framåt. Jag var så glad när jag kom hem för vad jag hade klarat av på basketträningen.


Ni som följer mig vet ju hur länge mitt ben har plågat mig och att det inte blivit helt bra trots både behandlingar och vila. Jag har kunnat börja springa lite grann och basketträningarna har funkat även om det ibland känts lite grann och det krävs alltid en god uppvärmning. Jag har heller inte kunnat ta i för mycket utan sprugit på kanske 85% som max.


Idag på träningen så kom jag senare att tänka på att jag inte ens funderade över benet. Det var heller inga problem med tvära vändningar. Så underbart. Vi var ganska få idag så vi slutade lite tidigare. Men jag och en tjej till var inte helt färdiga. Så hon föreslog att vi skulle köra en idioten avslutningsvis.

Man springar från baseline till straffkastlinjen och tillbaka till baseline, vidare upp till halvplan och tillbaka, straffkast på andra sidan och tillbaka och slutligen baseline på andra sidan och tillbaka. Sista sträckan är 2x28m

 

Hon jag sprang med är ruskigt snabb så hon drog med mig i ett tempo snabbare än jag sprungit på länge (tror jag ivf). Det kändes så bra. Ingen smärta, inte ens någon känning.


Nu ska jag fundera på hur jag ska återuppta löparprogrammet. Jag får inte bli allt för exalterad nu så att jag kör på för hårt och får börja om från början igen.

Men efter dagens träning känns det i varje fall så bra!   


#JagBliBättre #SnartSkadefri #Springa #Ischiasproblem #Glädje #Motmålet

Av Malin de Besche - 1 februari 2015 21:58

Om det är utmattning jag har väntat på för att få en god natts sömn så har jag nog lyckats med det nu. Idag har jag utmanats både i styrka och kondition. Men inte som tradionellt på gym, utan rejäla arbetsuppgifter. Träning medan man utför måsten.


Jag började dagen ganksa lungt eftersom att det var fest igår. Gick runt och småplockade lite, promenrade till centrum för att hämta paket och allt i bara strostempo.

För ett par dagar sen så blev jag erbjuden att köpa en basketkorg då de skulle flytta och inte ta med sig korgen. Idag åkte jag för att hämta den. Jag hade med mig hjälp att skruva ,fixa och bära där korgen skulle avhämtas. Det var väldigt meckigt att få loss stång och korg från foten men vi lyckades tillslut. Den här foten var tung men gick att lyfta om man är 2.  Väl hemma kom sonen ut för att hjälpa mig.

Jag kunde tyvärr inte köra upp bilen så nära som jag hoppats då det var mycket modd och snövallar så det blev en bit att bära. Stången var lätt att bära, bara något otymplig. Sen kom den här foten som kändes mycket tyngre än tidigare. Det tog ett tag innan jag kom på att det berodde på att sanden i foten hade samlats i ena änden vilket gjorde det svårt att bära. Grannen kom förbi och hjälpte till. Att bära den här foten blev ett rejält styrkepass och mina muskler kändes färdiga. Men monteringen får vänta till våren.

 

Insåg att jag var tvungen att skotta. Det snöade blöt snö och snön som låg på backen var tung och svårskottad. Jag slet verkligen med den där snön. Skyffeln fastande är jag försökte "ploga" och jag försökte slänga snön över ett staket. Skyffeln kommer upp i några kilo när den är full av blöt och tung snö. Blev många reps. :)

Ett pass som gjorde slut på armmusklerna, aktiverade voremusklerna och ökade flåset.


Jag höll på att vela länge om jag skulle orka laga mat eller åka iväg och fixa hämtmat. Men jag kände att även åka iväg inte var lockande. Så jag tog mig i kragen och lagade mat hemma helt enligt planen.


Så nu har jag kommit till en kväll då jag faktiskt känner mig riktigt utmattad. Det kommer nog bli enkelt att somna ikväll. Och då borde jag "komma ikapp" med sömnen.


#Vardagsmotion #SkottaBlötsnö #Fyspass #Basketkorg #Lyfta #Kånka #SlitaSläpa

Av Malin de Besche - 1 februari 2015 10:58

Igår hade vi match i Katrineholm, en lördagskväll! Samma dag hade jag bokat in en lunch med mormor och min syster bjöd in till släktkalas för hennes 15 åring. Allt på samma dag och allt skulle hinnas med. Lyckades peta in lite spontant festande också.

 

Jag hade fått ett presentkort på en brunch för 2 personer på Smådalarögård. Men de har slutat med brunch nu så vi fick lunch med efterrätt istället. Vi bjudan på Cava som kompensation, men jag körde och skulle på match efter så mormor fick avnjuta ett glas medan jag tog bubbelvatten.

 

Efter lunchen körde jag min mormor till min syster så att hon kunde kalasa med resten av släkten. Själv åkte jag i snöovädret till uppsamlingsplatsen inför matchen. 

Ovädret orsakade många avåkningar så det var köigt oavsett väg man valde. Det gjorde att vi fick gasa på för att hinna till matchen. Det var inte helt lätt med moddig och slirig väg och snö som vräkte ner.


Vi kom fram i tid, dock lite senare än planerat, men lagom för att byta om och få lite uppvärmning. 

Men den långa resan gjorde något med oss. Vi spelade inte jättebra och min insats var katastrofal. Inte alls nöjd. Det var bara att byta om och resa hemåt med svansen mellan benen.

Ovädret tilltog så det var rejält slirigt. Jag satt på helspänn till Södertälje då det började bli mer kontakt med asfalten och fäste för däcken.


När jag släpt av tjejerna som åkte med mig så var det dags att åka runt och samla in mina barn som var på olika ställen. Jag var hemma framåt 22:00. Jessika hade tjatat rätt länge på att jag skulle med henne ut så lite mat i magen och sen ut på stan. Egentligen var jag sjukt trött, men tänkte att jag snart skulle komma igång igen. Och det gjorde jag. Fest till morgontimmarna. Nu är det dags att ta tag i dagens bestyr.


Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ orkanensmitt med Blogkeen
Följ orkanensmitt med Bloglovin'

Sök i bloggen

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9
10 11 12
13
14 15
16
17
18
19 20 21 22
23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mina mål

Springa milen på 45 min .......( )

Springa halvmilen på 20 min ..( )

Springa halvmaran ..............( )

Klara 1 chin ......................( )

Klara 35 armhävningar......... (X)

Klara 50 armhävningar......... ( )

Stå på händer (minst 3 sek)....( )

Stå i plankan 7min ..............( )


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se