Direktlänk till inlägg 8 februari 2015
Det är med viss lättnad som jag noterar veckans sista pass. Jag har lyckats få till alla passen vilket inte kändes så självklart för bara ett par timmar sen. Jag började dagen med lite huvudvärk som inte riktigt ville släppa men jag hade en del planer att följa så det var bara att köra.
Jag somnade som en stock igår och i morse vaknade jag närmare kl 9. Det var länge sen jag fått sova ut så. Men jag vaknade med en sådan där molande huvudvärk som det kan kännas innan den riktigt byter ut. När jag skulle plocka fram frukost insåg jag att jag inte hade mycket till mat hemma. Men jag tog fram lite morötter och ett äpple och gjorde mig en juice i min råsaftcentrifug. Och så kokade jag ett par ägg.
Gjorde inte mycket sen utan satt och kollade en film med sonen och hoppades på att huvidvärken som börjat ta fart skulle försvinna. När vi käkat lunch var det dags att åka och träffa alla tjejer och deras föräldrar för att ha ett föräldramöte kring de resor som väntar oss.
Stannade och handlade sen. Jag handlade bara lite av varje då jag inte har planerat maten för nästa vecka och framåt. Så det blir nog en handling ganska snart igen, men nu har jag lite hemma för att kunna låta fantasin flöda några dagar.
Eftersom att tiden rusat iväg och jag skulle göra en Chiligryta så tog jag fram min tryckkokare som jag tror att jag använt kanske 3 gånger på sin höjd. Men nu hade jag inte tid att koka köttet i 2-3 timmar.
Chiligryta med limekikärtor, tortillabröd och couscous
600g högrev skuren i bitar
1 msk olja
1 pkt bacon
1 rödlök, finhackad
1 morot, finhackad
6 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk chipotle chilipaste
1 tsk malen koriander
2 tsk spiskummin
2 tsk oregano
1 msk paprikapulver, rökig
1 msk paprikapulver
lite chiliflingor
2 msk tomatpuré
2 msk kalvfond
2 pkt krossade tomater
1 liter vatten
2 msk honung
Stek bacon, morot, lök och vitlök. Tillsätt sedan kryddorna och låt detta fräsa en stund medan du bryner köttet. Tillsätt tomatpurén till köttet innan du häller över i kastrull med lök och morot.
Häll på tomaterna, vatten och fond och koka upp. Dra på locket till tryckkokaren och koka i ca 20 minuter till köttet är mört. Sedan smakar du av grytan med honung, salt och ev lite mer chili om du vill ha lite starkare. Servera med Couscous, crème fraiche, tortillabröd och sköljda kikärter som blandats med limeskal, limesaft och färsk koriander.
När jag kokade upp vattnet till couscous hade jag i buljong, spiskummin, gurkmeja, olja, kryddnejlika och kanel. När det kokat upp hällde jag i couscous och lät det svälla.
Löpningen
Sen skulle man kunna tro att kvällen var slut där, men jag hade ju fortfarande mitt pass kvar. Att springa 2x12 minuter. Så på med löparkläderna och ut i snöyran och halkan. Det gick bra trots att jag inte satt på broddarna. Och det gick med hyfsad fart också. Det är inte så snabbt som jag sprang när jag inte hade några problem, men jag ökar konstant farten och längden. Så länge utvecklingen går framåt är jag nöjd. Nu sprang jag i halka i 5:30 tempo, helt ok.
Nu dags att ladda för ny vecka. God natt!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
7 |
8 | |||
9 |
10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | |||
16 |
17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 |
26 | 27 |
28 |
||||
|
Springa milen på 45 min .......( )
Springa halvmilen på 20 min ..( )
Springa halvmaran ..............( )
Klara 1 chin ......................( )
Klara 35 armhävningar......... (X)
Klara 50 armhävningar......... ( )
Stå på händer (minst 3 sek)....( )
Stå i plankan 7min ..............( )