Alla inlägg under januari 2015

Av Malin de Besche - 3 januari 2015 21:00

Tack vare att de röda dagarna kring jul och nyår hamnar på massa vardagar så blir det nästan som att ha jullov. Och idag var det dags för en cup mitt i all ledighet. Flera matcher på relativt få personer i laget, och under många timmar utan egentligen riktg tid att äta.

 

Cupen började först på eftermiddagen så jag hann med lite fix hemma innan det var dags att ge sig iväg. Gick upp ganska tidigt för att vara en ledig dag så jag hann med både frukost och lunch innan, vilket jag var väldigt tacksam för då det skulle röra sig om ganska många timmar utan riktig måltid.


Klockan 13 anmälde vi oss som närvarande till #127Fetivalen 's basketcup

Matcherna var 2x10 rinnande tid (med undantag på straffkast och sista 2 miutrarna). Vid lika blev det förlängning på 2 minuter. Första matchen tog vi ganska enkelt mot Bollstanäs och vi vann med stor målskillnad runt 6-45 eller liknande.

Direkt efter matchen bjöd arrangörerna på lite extra protein.

 

Andra matchen var jämn i princip hela tiden, men vi låg ett par poäng före. Länge kändes det som att vi hade grepp om matchen, men efter några missar lyckades Skuru peta i ett par poäng och matchen slutade lika. Därför blev det förlängning och då gick det inte lika bra. Vi förlorade med 2 poäng.


Nu hade klockan blivit ganska mycket utan att vi ätit något. Så vi tog en liten promenad till den närliggande matbutiken och köpte lite proviant. Men vi hade inte så lång tid på oss att äta att smälta maten. Därför blev det något lättare intag. Jag köpte kvarg, clementiner, några bananer och lite nötter.

 

Blandade Kvarg och clementiner i en liten kaffekopp från kafeterian.

Det förvånade mig att den provisoriskta kafeterian endast hade fikabröd och korv med bröd (vitt) samt lite läsk när det var en cup för yngre vuxna som skulle vara i hallen många timmar. Hade utrustat kafeterian med frukt, bars, nötter och annat hälsosammare hade de nog fått sälja mer. 


Sen var det bara att ladda om för nästa match. Den här matchen mot Alvik var vi tungna att vinna för att gå vidare.

Även den här matchen var jämn och tyvärr gick inte heller den här matchen vår väg. Att sekreteriatet gjorde fel och gav Alvik 2 av våra poäng hade ingen betydelse i att de vann. Räknar man bort den missen så vann de i varje fall med 5 poäng. Och det känns ju skönt i varje fall att vi inte förlorade på deras misstag.


Det var ändå ett glatt gäng som åkte hem. Det var skönt att få en genomkörare innan serien drar igång efter juluppehållet i nästa vecka.

 


#Basketcup #Basketmatch #127fetivalen #127Fetivalencup #127Turnering #Mellanmål #Återhämtning #Laddaom #Tagga #Bredängshallen

Av Malin de Besche - 2 januari 2015 23:03

Det är nödvändigt, men så oerhört tråkigt. Man får påminna sig hela tiden om att jag gör det här för att bli bra, för att kuna komma igång med den "riktiga" träningen. Den största utmaningen är den mentala. Jag pratar såklart om REHAB.


En övning för att stärka bålen och de små musklerna, samt för att öka stabiliteten i höfterna.

 

När jag börjar har jag båda fötterna i golvet. Sen gör jag så här:

Vinkla höften så att svanken har kontakt med golvet, samtidigt som jag ser till att det är luft mellan knäna

Lyfter höften så att det blir en rak linje från knä till höft.

Lyfter ena benet, fortfarande luft mellan knän och ser till att låren är parallella.


Detta ska jag göra några gånger per ben varje dag. Tråkigt men nödvändigt. Motivationen är målet att vara skadefri till våren.


#Tråkträning #Rehab #Höftlyft #Bålstabilitet #Stabilitetsövning #SnartSkadefri #SkadefriTillVåren

Av Malin de Besche - 1 januari 2015 17:11

Så var 2014 till ända och lugnet har lagt sig efter nyårsfirandet. Inte så många löften och mål i år, men ett väl så viktigt ett. Att göra allt för att bli skadefri och att sätta upp nya mål till våren. Slutet av 2014 byggde jag grunden och 2015 så kör jag järnet.


Nyårsafton och det var kallt och isigt, men ändå ett helt ok väder. Jag drog på mig löparkläderna och ett par broddar för att klara det halkiga underlaget. Jag kände mig något stel men det gick bra och jag kunde utöka löpningen till 4,5 kilometer. När jag kom hem stretchade jag länge innan dusch. Såg till att jag inte missade en enda muskel som behöver töjas ut.

Därefter var det bara att förbereda inför årets sista fest med massor av god mat och trevligt umgänge.

 

När jag vaknade upp 2015 så gick jag runt och städade efter frukosten. Sen drog jag på mig löparkläderna igen. Det hade hunnit bli eftermiddag och det var långt mycket mildare ute så broddarna behövdes inte.

Det gick bra. Mycket bra. Jag kunde hålla ett ok tempo trots vinterunderlag. Vid ett par tillfällen hade det faktiskt varit bra med broddarna, men jag tog mig runt utan att göra någon vurpa.

Det kändes ok under hela rundan och det kändes som att jag faktiskt hade kunnat springa på lite till. Men jag måste ta det lungt och sanat framåt så att jag blir helt skadefri till våren som planerat.

 

Jag är taggad till tusen. Bring it on 2015!!! :)


#ÅretsSistaLöprarrunda #ÅretsFörstaLöparrunda #Vinterlöpning #Broddar #Nyårsfirande #DagenEfter

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6
7
8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mina mål

Springa milen på 45 min .......( )

Springa halvmilen på 20 min ..( )

Springa halvmaran ..............( )

Klara 1 chin ......................( )

Klara 35 armhävningar......... (X)

Klara 50 armhävningar......... ( )

Stå på händer (minst 3 sek)....( )

Stå i plankan 7min ..............( )


Ovido - Quiz & Flashcards