Alla inlägg under januari 2015

Av Malin de Besche - 19 januari 2015 21:39

Ja det var en riktig förkylning som jag åkte på. igger strax efter min dotter som så vänligt delade med sig av sina virusar. Det är bara att lägga ner all träning för att invänta tillfrisknandet. Men det finns något som jag ändå måste kämpa mig igenom.


Jag stannade hemma ifrån jobbet idag för att sova lite extra och låta kroppen göra sitt jobb att jaga ur mig det virus som angripit min kropp. Jag gjorde lite småjobb som jag orkade med för att inte ha allt för mycket när jag nu kommer tillbaka.


Det skulle inte bli någon träning för min del idag. Men jag hade min plikt att som tränare vara på plats för tjejerna. Så jag kämpade mig till hallen och insåg att det var ganska många som led av samma sak som jag då det bara var halva laget på plats. Men vi körde på efter bästa förmåga och lite anpassning till att vi var färre än vad jag planerat för.


Efter träningen åkte jag hem och tog mig en kopp te med ingefära och honung. Nu sänggående och hoppas att kroppen är starkast.

 

#Te #Förkylning #Sjuk #Sjukstuga #Krya

Av Malin de Besche - 18 januari 2015 21:15

Jag har under året klarat mig ganska bra från förkylning och de gånger som jag har blivit lite krasslig så har det varit väldigt kort. Tidigare har jag varit lite småsjuk hela hösten och vintern. Nu har det bara varit ett par enstaka gånger under året.


Sedan jag tillfrisknat efter min senaste förkylning i september så har det varit många sjuka runt omkring mig, men jag har klarat mig. Det är så att det har verkligen slagit mig vilken tur jag haft. Men nu har jag åkt dit. Det hände under matchen.

Jag kände mig lite seg på förmiddagen, men tänkte att det snarare berodde på dålig sömn än förkylning. Min sömn blev avbruten när min dotter åkte iväg tidigt i morse för att åka med sin moster och kusiner till Kungsberget.

Tog mig en liten powernap innan lunchen och sen började jag ladda på nytt för att komma igång. Då kändes det helt ok i kroppen.


Det var heller inga problem under uppvärmningen men när jag kommit in första gången i matchen började det riva i luftrören. Och när jag kom in på bänken igen kände jag hur det började rinna om näsan på mig. Jag slåg bort alla tankar på att bli sjuk för jag ville in igen. Det var en kul match trots förlust och jag lyckades kämpa på  utan några större problem.

Vi började med att visa vart skåpet ska stå och gjorde 2 ganska snabba poäng. Sen spelade vi ganska jämnt. Men tappade ett par gånger som helt avgjorde matchen. Vi kom ikapp lite men der räckte inte utan vi förlorade med 17 poäng. Men bra jobb i varje fall då det ändå var mot serieledarna som vi spelade 48:65

 

Jag har ganska lite speltid i våra matcher så jag hade planerat att köra mitt sjätte pass på löpprogrammet efter. Men jag kände att jag har faktiskt blivit förkyld på riktigt. Så det fick bli en power walk istället. Jag gick nästan 4 kilometer i raskt tempo. Det var lätt att komma runt med musiken i öronen.


Väl hemma igen blev det Chaite med honung och ingefärsskivor. En god natts sömn kanske sätter stopp för det här tramserierna med rinnande näsa.


#Basketmatch #BasketDiv2 #Dambasket #PowerWalk #Förkylning #Sjuk #Huskur

Av Malin de Besche - 18 januari 2015 11:40

Idag är det match och då börjar uppladdningen redan på morgonen med en god frukost. Idag slog jag nog rekord i näringsinnehåll i min smoothie. Lite tendenser till förkylning men jag hoppas att det lägger sig så att det inte blir några problem att spela.


 

Min smoothie innehöll:

2dl naturell yoghurt

Juice på 3morötter och 1/5 ananas från råsaftcentrifugen

1 avocado

1 banan

1 msk av mixen ni ser i bilden.


#LaddaFörMatch #Smoothie #Hälsosmoothie #Recept #Basket

Av Malin de Besche - 18 januari 2015 10:36

Något sen men nu är det i varje fall avklarat. Jag har plockat undan julen och passat på att skurat i köket. Perfekt nu när jag hade vilodag. Till kvällen sen mötte jag upp en vän jag inte träffat på länge och vi gick på en trevlig restuaturang på söder.


För ett tag sen fick hag höra att man kunde göra rent ugnen med grönsåpa. Man "smörjer in" ugnen i såpa och sen sätter på den på 100grader. Sen låter man det svalna. Att ingen berättat för mig tidigare hur bra det blir!! Man slipper den hemska fräna lukten och man torkar av ugnen jättelätt. Dessutom väldigt mycker mer mijövänligt. Rekomenderar den starkt som rengöringsmedel.

 

Det blev lite mörkt nu när man plockade bort alla stjärnor och ljusstakar. Ska nog satsa på lite mer ljus bara för att lysa upp i mörkret.


Till kvällen sen åkte jag int till Axela och käkade. Grymt god mat, mysig miljö och helt ok priser. Jag åt pesto och chevrefylld lax med potatiskross. Till efterrätt sorbe i champagne. Mycket gott.

 

Det fördes lite liv bakom oss. Och när jag tittade bak så såg jag att de höll på att ställa upp för fotografering. Då såg jag vem som var huvudpersonen i det där gänget. Jag blev lite Starstucked när jag såg Kungen av Bajenland. :) Lyckades sno åt mig några sekunder för med honom för en selfie.

 


Av Malin de Besche - 16 januari 2015 23:05

Vädret satte stopp för mitt löppass igår. Med mina fulltecknade schema så har jag inte så mycket utrymme för att ändra i planeringen. Men jag lyckades ta igen det missade passet nu på morgonen. Jag behövde bara gå upp lite tidigare.


Eftersom att min motorlampa började lysa igår så fick jag åka med en kollega på morgonen till jobbet. Vi åkte något tidigare än vad jag brukar åka hemifrån. Planerade därför att ta igen mitt missade löppass på jobbet på löpbandet.

Värmde upp lite med squats, tåhävningar och kickar. Sen hoppade jag upp på bandet i 25 minuter i lagom tempo för mitt ben.

 

Jag fortsätter att känna av benet, men det funkar, och det blir bättre för varje gång. Pass 5 i programmet avklarat.


Eftersom att vi åkte så tidigt blev det ingen frukost hemma innan passet. Jag tryckte bara i mig en leverpastejmacka för att överleva morgonen. Men sen efter träningen var det dags att få i sig lite näring. Jag har ingen handmixer på jobbet så jag gjorde helt enkelt en smoothie förhand, och kokade 2 ägg.

 

Jag hade med mig ingredienserna i små burkar. I den här smoothien hade jag naturell yoghurt, en banan som jag mosade med en gaffel til den blev nästan flytande. En matsked med en mix av olika pulver samt lite juice.


Efter en lång arbetsdag åkte jag hem. Men jag hann inte fixa någon middag innan det var dags för basket. Klubben ordnade med något som vi kallar Friday Night. En aktivitet för hela klubben från herr och damlag till basketskolan.

Därför blev den en riktigt sen middag idag. Men har man fullt upp så är det lätt att glömma att man är hungrig.


Full fart från morgon till kväll. Men jag är glad att jag hann få in veckans andra pass idag så att jag hinner få in det sista för veckan under helgen.


#Löpning #LöpningLöpband #OrdningenÅterställd #Smoothie #SmothieFörhand

Av Malin de Besche - 15 januari 2015 21:54

Vädret brukar normalt inte hålla mig inomhus och få mig att hoppa över ett träningspass. Men idag var det annorlunda. Isgata på vägarna, regn och vindar med ordentligt kraft gjorde att jag helt enkelt planerade om istället.


Det verkar som det är fler än vanligt som får motorstopp just nu. Det orsakar långa köer och det gjorde att jag kom hem väldigt sent och inte hann göra någon middag innan det var dags att åka till tjejernas träning. Jag packade väskan för löpning utomhus för att köra mitt femte pass i programmet efter basketträningen.

Men vädret blev bara värre och värre. Jag skulle hinna handla och få i mig den middag jag inte hunnit göra också. Nej jag kunde nu bara se en massa hinder för löpningen. På vägen hem ser jag att min motorlampa börjar lysa.

Suck inte alls som jag planerat direkt. Fick planera om helt enkelt.

Jag ringde en kollega som bor nära mig och frågade om jag kunde åka med honom till jobbet. Han sa att vi skulle åka tidigt. Inte mig emot, då jag skulle hinna springa innan jobbet på löpbandet i så fall. Skönt! På så sätt så hinner jag med alla pass som jag ska den här veckan.

När jag kom hem lagade jag en ugnsomelett som jag serverade med kallrökt lax och sallad.

 

Väldigt god middag som även blir min lunch imorgon. :)


Nu ska jag passa på att njuta en stund i soffan med en kopp te och film innan det är dags att gå och lägga sig och ladda batterierna inför imorgon. :)


#IngenLöpning #Träningsbortförklaring #Basket #GodaMiddagen #RegnoRusk

Av Malin de Besche - 14 januari 2015 23:00

Jag kämpar på med min nacke och axel och efter de senaste träningspassen så har det kännts bättre. Jag har sett en ljusning på den här stelheten och även min ischias har gått framåt även om den utvecklingen har varit och är något svajig.


Efter träningspasset igår kände axeln riktigt bra. Jag vaknade något stel efter natts sömn men det var bara morgonstelhet. När jag kom till jobbet körde jag en snabbvariant av kontorsyoga från "yoga för alla".

Det gjorde att jag mjuknade något i kroppen och när jag skulle åka hem kändes det helt ok.


Det var galet mycket köer idag påvägen hem så det blev knappt med tid till matlagning. Men många hade hört av sig och sagt att de var sjuka så det gjorde inget att vi blev lite sena. Det skulle endast vara 3 stycken på träningen, så jag lät tjejerna köra väldigt mycket individuellt. Då kunde även jag köra lite själv, vilket gav mig den uppvärmning jag behövde innan min egna träning. Ruskigt viktigt nu när jag har mina skadeproblem.


Axeln sa ifrån lite i bland men det var inte värre än att jag kunde köra på och min ischias kan jag inte ens komma ihåg att jag skulle ha känt av. Så det är ju riktigt positivt. Det blir hela tiden bättre.

Men mitt under spel så är en tjej så ivrig att sno bollen att hon hoppar efter den. Hon landar på min axel och det smäller till. Det gör så ont att det svartnar.


Men det var bara för en kort sekund. Jag kunde skaka av mig det och köra på. Men efter träningen kände jag att det hade blivit en liten smäll. Lite värme på det här så får vi se hur det känns imorgon.


Av Malin de Besche - 13 januari 2015 21:42

Det är tisdag och det var nästan retfullt att veta att massören skulle vara på plats på jobbet men att jag inte hade någon tid. Nacken och axeln kändes fortfarande stel trots värmedyna hela natten.


Jag vaknade lite sent då jag hade haft en liten tankevurpa kvällen innan när jag ställde mobilen på väckning. Så jag fick lägga in en liten extra växel för att hinna till jobbet. Jag tog bara en banan till frukost. Jag visste att jag hade lite Kesella på jobbet så jag kunde få i mig lite mer mat där.

Sitter i bilen för att åka iväg, då bilen för första gången inte vill starta. Stapplande på grund av isgata mot grannen som är bilmeck, inser jag med besvikelse att det är mörkt och jag kan bara inte plinga på. Sätter mig i bilen och börjar lirka med tändning och gas och tillslut så startar bilen. Phu!

Under allt det här strulet lyckades jag nog spänna mig onödigt mycket för när jag kom fram längtade jag mer än någonsin efter massage.

Väl framme på jobbet gick jag ner till gymmet där massören arbetar, bara för att chansa på att någon bokat av sin tid som jag skulle kunna ta. Men icke. Kände att jag hade rejält oflyt den här morgonen.

Men det var ett par minuter kvar till första tiden så hon erbjöd mig lite laserbehandling som bara tar någon minut. Efter så drog hon på lite liniment. Efter några minuter började det bränna rejält.

 

Det brännde hela dagen fram till sena eftermiddagen. Men det var skönt. Jag kände att jag kunde röra mig lättare. När arbetsdagen var slut gick jag ner i gymmet för att köra pass 4 i mitt löparprogram.

2X15 minuter.

Jag tycker egentligen inte om att springa på löpband. Men det var så halt ute att jag inte ville utsätta mig för risken att halka omkull. Men med lite kollegor runt omkring mig som tillsammans höll ordning på tiden gjorde det faktiskt lite roligare.

Jag började med lite uppvärmning med löpskolning och stora rörelser. Det kändes hela tiden i högerbenet, men det var ok. När jag var inne på andra passet på 15 minuter så började det bränna till rejält i nacke och axel där jag fått liniment. Men det var bara att tänka bort om jag skulle klara av det här passet. En fördel med löpning på band som jag kom att tänka på medan jag sprang är att man kan se sig i spegeln och hålla koll på hållningen hela tiden, även när man börjar bli trött.

 

Jag var nöjd med min insats och framförallt nöjd med att det kändes ok under hela löpningen, även om jag inte är på så hög hastighet än. Jag tog god tid på mig med stretchingen för att vara säker på att köra igenom hela kroppen.


Det gjode att jag kom hem lite sent och att middagen skulle bli lite senare än vanligt. Men när jag skulle börja med middagen så var det dags för humöret att hetta till istället. Kycklingen jag köpt luktade inte gott. Den kan inte ha legat i kylen hela tiden i affären.

Hungrig som jag var blev jag riktigt grinig för att jag inte kunde följa matplaneringen. Så det fick blispagetti och köttfärssås istället.


Med lite mat i magen så var jag på gott humör igen och kunde konstatera att det kändes mycket bättre i axeln och i nacken. Hettan från liniment, ett löppass och stretching gjorde susen.


#Löpning #Träning #PåLöpbandet #Pass4 #Löparprogram #Liniment #Laserbehandling #Muskelvärk #Hetta #Löparhållning #SnartSkadefri

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6
7
8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mina mål

Springa milen på 45 min .......( )

Springa halvmilen på 20 min ..( )

Springa halvmaran ..............( )

Klara 1 chin ......................( )

Klara 35 armhävningar......... (X)

Klara 50 armhävningar......... ( )

Stå på händer (minst 3 sek)....( )

Stå i plankan 7min ..............( )


Ovido - Quiz & Flashcards