Alla inlägg under november 2014

Av Malin de Besche - 18 november 2014 20:45

Just nu är det galet mycket på jobbet och jag kämpar hårt med att hinna med allt. Med lite för mycket i huvudet glömde jag helt bort att jag skulle vara på ett kundbesök tillsammans med en kollega. Fick rafsa ihop mina grejer ganska snabbt medan jag insåg att träning på kontoret var uteslutet.


Min kollega ringde mig för att se om jag kommit fram till kunden tidigare än honom då insåg jag att jag hade lite bråttom och att det inte kommer att vara lönt att åka tillbaka till kontoret efter mötet för att köra i gymmet som jag först planerat.

Så när jag sedna kom hem tog jag fram träningskläderna som jag hade packat ner i morse och körde ett träningspass med lite enkla redskap och egen kroppsvikt.

 

Jag började med lite rörelser för att värma upp. Squats, utfall med rotation och armsving mm. Sen körde jag 2 cirklar av lite olika rörelser.

Utfallssteg med 5kg medicinboll över huvudet - 20 rep

Sidoplankan med armsving - 20 reps per sida

Frivändning (stor hantel) med knäböj - 20 reps

Höftlyft med medcinboll 5kg - 20 reps

Utfallssteg med bicepcurls - 20st (10 per ben)

Situps med medcinboll på raka armar - 20 reps

Rygglyft på pilatesboll - 20 st

Armhävningar -  10st


I slutet av vardera varv körde jag med chins i min dörröppning. Inte från hängande, för det klarar jag inte än. Utan jag stod på golvet och då blir mina armar lite lätt böjda, då kan jag dra mig upp. Sedan släppte jag ner mig långsamt till hängande armar i en negativ chin.

 

Jag klarade 3st sen blev jag tvungen att hoppa upp och köra negativ chin 3 gånger. Efter andra varvet klarade jag bara 2st.

Efter att ha stretchat körde jag lite med min foamroller på mina onda lår. Passet blev totalt en timme och det var skönt att ha det avklarat tidigt och att man kan ta resten av kvällen med ro. Inte en massa stress för att hinna med allt och faktiskt ta han om hemmet.


Efter duschen stekte jag köttfärsbiffar som fick bli klara i en sås på min hemmagjorda Ajvar.

 

Väldigt enkelt. Biffaran är gjorda på bara 500g köttfärs, 2 ägg, 1tsk salt och lite svartpeppar.

Såsen är gjord på 2dl Ajvar, lite salt och 3dl havregrädde.

Den varma salladen är gjord på en blandning av purjo, mangjold, grönkål som jag stekte i olja och sen tillsatte haloumi och valnötter.

 


#Dagensmiddag #Styrketräning #Hemmagym #Hemmaträning #Medicinboll #Foamroller #Haloumi

ANNONS
Av Malin de Besche - 17 november 2014 23:30

Om det nu beror på att jag lyckats bygga upp ett bra immunförsvar, eller att jag såg till att vara hemma och ta det lungt eller att det bara var några kortlivade baciller/virus/bakterier, vet jag inte. Men det spelar inte så stor roll. Jag är mest glad över att det halsonda har försvunnit.


Jag var ruskigt trött när jag vaknade i morse. Jag hade sovit något mindre än vad jag räknat med då jag fick besök av en gammal vän som jag inte umgåtts med på flera år. Så för säkerhetens skull så ställde jag in bilresan till Vingåker och åkte till kontoret istället. Kände att jag inte skulle klara av att sitta att köra i 2-2,5 timmar.


Eftersom att det halsonda försvann redan igår kväll så räknade jag med att kunna träna idag. Det gick jättebra. Inget riv i halsen trots att jag jobbade upp flåset. Men benet satte lite stopp för mig att ta i mitt yttersta. Det gör lite ont fortfarande, men jag försöker köra på i varje fall. Nu var det ett tag sen jag var hos sjukgymnasten. Inte sen gången innan hon ställde in min senaste tid. Jag önskade att även detta var en snabbis, men detta är allt annat än något kortvarigt. Jag ska kanske ge mig iväg till ytterligare en ny. Kanske ska jag boka tid hos min dotters sjukgymnast som hon gick till när hon fick överansträngda knän.


Imorgon ska jag köra lite i gymmet på jobbet. Jag måste köra mer på styrka nu när jag inte kan springa. Målen jag satte upp för 2014 känns ganska avlägset. I varje fall de flesta. Men jag ska väl satsa på de där min ischias inte är i vägen.


#HalsontÖverPåEttKick #Sjukgymnast #Träning #TräningMedSmärta #Ischias #Basket

ANNONS
Av Malin de Besche - 16 november 2014 11:22

Jag hade börjat fokusera på vad jag kan göra istället för vad jag inte kan göra. Det var dags att sluta gnälla. Men så dyker nästa grej upp. Jag hade börjat träna på på den nivå jag är men sen kommer det något som sätter lite stopp.


Igår hade mina tjejer match. Det var en jämn match där vi i tredje perioden fick saker att lossna och de började spela som ett lag. De brast lite i försvaret, då jag har några som är nybörjare att spela i lag och har en tendens att springa efter bollen eller har svårt att se bollen samtidigt som de spelar försvar på en spelare.

Jag fick konstant ropa ut påminnelser om att styra dribblare utan att foula, stoppa bollen och att de måste hålla varsin spelare. Den perioden var helt avgörande för resultatet då vi sista perioden tappade en hel del och Huddinge började komma ikapp.

 

Sen till kvällen kände jag att halsen svek mig. Det började sticka och jag kände mig frusen. Inte alls skönt. Om det sedan var allt gapande eller bara virus som gjort att halsen svek, spelar ingen roll. Är inte glad på min hals just nu.

 

Ingen träning idag allstå. Jag hoppas att det bara är något kortvarigt och att dagens vila ska få den här svikaren på banan igen.


#Halsont #Match #Basketmatch #Coaching

Av Malin de Besche - 13 november 2014 18:00

Idag har jag tagit in en vikarie till tjejernas Basketträning, då jag ska gå på Gala. Betonggalan!

 

#Gala #Betonggalan2014 #UngochTung

Av Malin de Besche - 12 november 2014 23:47

Onsdag och basketträning både för mig och och min dotter. Skyndade hem så snabbt jag bara kunde för att få laga mat och äta i lugn och ro. Jobbet gjorde att det inte blev så vansinnigt mycket tid över. Jag fick jobba på marginalerna igen.


Hela dagen har jag kännt av mina triceps efter gymträningen igår. De påminde mig om att jag behöver träna mera. Jag har hamnat efter lite i planeringen så jag fick fundera lite i huvudet bara vad de skulle få göra idag.

Men det gick ganska bra. De fick träna på utblockering och attack mot korg samt en del eno mot en innan vi körde spel, där jag stoppade tjejerna när jag tyckte att de grötade ihop sig och få som att förstå hur de skulle gjort istället. På så sätt hoppas jag att jag ska få dom att förstå att inte "gröta ihop sig" runt korgen, utan skapa utrymme och inte vara i vägen för varann.

Min egna träning sen var en lugn träning. Det var väldigt mycket spelgenomgång då det inte sitter i ryggmärgen på alla.

Vi avslutade med en del sepl men på det hela tiaget en väldigt lugn träning.

Kanske lika bra med tanke på mina armar som lider från igår. Men senare i veckan får det bli hårdare träning.

 

Av Malin de Besche - 11 november 2014 21:21

Det har varit ett tag sen jag körde ett rejält pass i gymmet och blev sådär härligt trött i musklerna som antyder att man kört hårt. Min gymtid har mest inneburit rehab senaste tiden. Idag passade jag på att ta en tur i gymmet på jobbet.


Jag började med att gå och jogga på löpbandet om vartannat i 10 minuter. Det gjorde lite ont i benet  längs sidan, men det var överkomligt så jag körde på. Det gick ju lite lättare när jag gick så det blev lite paus för benet.

 

Efter löpningen körde jag 2 varv av lite olika övningar.

Liggande rodd i TRX - 10 reps

 

Plankan - 1 minut

Sidoplankan med svingande arm - 20 reps på vardera sida

Kabeldrag framför kroppen ner mellan ben 40kg - 20 reps

Kabeldrag över huvudet 20kg - 20 reps

 

Situps med medcinboll - 20 reps

Höftlyft med medicinboll - 20 reps

 

Frivändning (skivstång) med knäböj - 20 reps

Stepup på bänkpress bänken - 20 reps

Utfallssteg - 20 st

Fokus låg på att hålla pulsen uppe och köra intesivt i 35 minuter.


Det var ett pass som gav mina armar vad de tål. Frivändningarna och kabeldragningen var inte helt lätt andra varvet. Även liggande rodd var inte heller det enklaste.

När passet var över var jag härligt trött i armarna. Sen när jag lagade middag kände jag hur trött jag var i armarna speciellt när jag skalade rödbetorna.

 

Mat med mycket järn

4 kycklingfiléer skuren i bitar

1 gul lök, hackad

2 vitlök, pressade

1 liten fänkål, hackad

3 stora nävar finskuren grönkål

3 kokta rödbetor, skuren i bitar

3 jordärtskockor skuren i bitar

2 stora champinjoner, skuren i bitar

2,3 dl havregrädde


Stek kycklingen för sig och lök, fänkål och grönkål för sig, samt jordärtskockorna för sig. Blanda sedan i alla ingredienserna och avsluta med havregrädden med buljong. Krydda med salt, peppar och chiliflarn.


#HögIntensivTräning #Gym #Armmos #Bålstbilitet #Träning #Styrka #Recept

Av Malin de Besche - 10 november 2014 23:30

Vissa dagar kan man känna att allt går fel, och man säger "Det är inte min dag". Men just nu känns det inte som "mina vecka" eller "min period". Saker och ting har gått lite snett, så nu måste jag skapa mig lite tur.


I dagarna har jag hamnat i bilköer där det normalt är fritt, i helgen förlorade mina tjejer sin match och min egna match vann vi förvisso men min insats gick sådär. Kroppen ville inte riktigt som jag ville. Så trots vinsten så förtogs glädjen lite av min egna insats.

Eftersom att jag själv inte alltid styr helt och hållet över min egna tid (har ju ett par chefer i hemmet) så hann jag inte med att packa in vinterdäcken i bilen. Så jag åker hem, börjar med maten (lasagene) som jag ställer in i ugnen och sen passar jag på att sticka iväg för att byta till vinterdäck. Jag vill ju inte ha "otur" att bli överraskad med halkan.

Tänkte att jag hade tur att det var så lite bilar i kön. Fick köra fram ganska snabbt. Men glädjen över att få komma fram fort förtogs ganska snabbt av att bult efter bult drogs av och de fick ställa sig att borra upp, vilket de hade jätteproblem med. Det tog väldigt lång tid. Fast jag är glad att de kunde göra det på plats, för när det hände sist så fick jag åka till en verkstad så snart som möjligt för att få detta fixat.

Jag fick ringa barnen för att ge instruktioner om hur de skulle göra med maten. Magen kurrade extra mycket när jag såg att klockan passerade tiden för när maten skulle vara klar.

 

Men maten fanns i varje fall där när jag äntligen fick komma hem. Barnen hade skött det exemplariskt. Inte blev den bränd eller uttagen för tidigt som jag befarat.


Idag så hamnade jag i en bilkö som gjorde att jag inte alls kom hem i så god tid som jag önskat. Fick ringa dottern och be henne slänga in lite lax i ugnen. Detta serverade jag med sallad och en bit bröd.

 

Även denna gång lyckat för att jag har turen att ha så duktiga barn (eller bara dotter idag, så sonen inte va hemma)


Kommer sent till tjejernas träning men lyckas ändå få till träningspasset så att vi kom ikapp med tiden. Idag la vi väldigt mycket på försvar.

Min dotter och en tjej till går ner i gymmet efter sin träning medan jag gick över till min. Ensamma i omklädningsrummet där de lämnar sina saker obevakade för en stund, blir de av med sina mobiltelerfoner. Trodde först att tjuvarna varit i hallen då jag inte kunde hitta min telefon, men jag hade tack och lov tappat den i bilen. Den hade ramlat ur min ficka.

Så idag har jag fått sitta och ringa runt till Polis, teleopratör och försökringsbolag när jag kom hem.


Måste ju säga att det var lite tur i oturen i vissa av dessa avseenden. Men det känns som att det inte riktigt gått min väg de senaste dagarna. Men kanske hade jag kunna skapa mig mer "tur" om jag (och min dotter) tänkte till.

Bilköerna kanske jag undvikit om jag valt en annan väg

Bultarna kanske jade klarat sig om jag hade bytt ut dom. Fick ju höra förra skiftet att det var ett typiskt Saab-problem.

Min dotter hade inte blivit av med mobilen om hon inte lämnat den obevakad, och kanske hade hon inte gjort det om jag påmint henne om att inte lämna sakerna obevakade (dyr läxa). Med mera, med mera.

Eftersom att försäkringsbolaget hunnit stänga får jag kontakta dom imorgon. Då får vi se hur stor tur jag har med utdelningen från min försäkring då.


Dags att skapa sig lite tur nu. Behöver det känner jag.

Av Malin de Besche - 8 november 2014 23:00

I fredags var det väldigt få som kunde träna. Jag kände då att jag hellre ville umgås med min försummade familj. Men tanken är ju nu att jag ska sätta igång med träningen på riktigt nu. Så jag tog igen det i morse med lite hemmaträning.


Hemmaträningen var något kortare än basketträningen, men mer intensiv. Jag körde ungefär en halvtimme intensivträning med bålstabilitet, utfallssteg, axlar och rygg. Ett litet bildkollage från mitt pass.

 


Efter träningspasset åkte jag och dottern iväg för hennes basketmatch. Det verkar som att de behöver spela in sig lite innan match för första halvlek var inte alls så bra som den borde. Men till andra halvlek spelade de mycket bättre, men då var det försent. De kom aldrig ikapp. Men vi kunde glädjas åt att det var ett bra spel under andra period i varje fall.


Sen åkte vi på middag till min mamma med min bror och min mormor. God mat trevligt upmgänge och pilkastning.

Det bjöds på köttgryta med potatis och rödbetsmarmelad (istället för gele). Överaskande gott.

 

 

Nu är det dags att sova och ladda för match imorgon.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ orkanensmitt med Blogkeen
Följ orkanensmitt med Bloglovin'

Sök i bloggen

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mina mål

Springa milen på 45 min .......( )

Springa halvmilen på 20 min ..( )

Springa halvmaran ..............( )

Klara 1 chin ......................( )

Klara 35 armhävningar......... (X)

Klara 50 armhävningar......... ( )

Stå på händer (minst 3 sek)....( )

Stå i plankan 7min ..............( )


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se