Alla inlägg under augusti 2014

Av Malin de Besche - 12 augusti 2014 22:47

Med tryckvägsbehandlingen i baken sen igår så kändes baksida lår som det stelaste och hårdaste en muskel kan vara. Sent igår insåg jag att massören skulle komma idag, och till min stora glädje fanns det tid kvar. Idag är jag väldans glad att jag kom ihåg att skriva upp mig.


Jag tror att kombinationen med tryckvågsbehandlingen och dagens laser och massage är bra grejer. När man fått tryckvågsbehandlingen så är det som att ge musklerna ett rejält träningspass. Därför var det väldigt skänt att få massage idag. Hon fick lägga all fokus på benen, även om jag egentligen skulle behöva lite på axlarna med, men det är benen som är det akuta nu.

Något som förvånade mig var att det var bara skönt att få massage på vaderna. När jag tog massage på vaderna för något år sen var jag nära till tårar. Men nu var det som vilken muskel som helst.  

 

Lasern hon använde på mig skall göra så att återhämtningen går snabbare och hjälper musklerna att reparera sig.

Nu har jag fått behandling 2 dagar i rad, så den här dagen har fått vara en dag för återhämtning och jag tror allt att jag blivit lite mjukare igen.


#Massage #Laserbehandling #återhämtning #Tryckvågsbehandling

ANNONS
Av Malin de Besche - 11 augusti 2014 22:34

Benet plågar mig fortfarande, men daet har skett en förändring. Det gör inte ont på samma ställe som tidigare och jag har kunnat öka på löpningen. När jag var ute sist så kände jag efter extra noga för att veta vad jag skulle säga till sjukgymnasten inför behandling nummer 5.


Ruskigt omotiverad idag. Det var kämpigt att ta sig igenom den här arbetsdagen och Jessika hade ont så det blev inga fysiska utmaningar. Istället drog vi lite roliga historier och citat.

Efter jobbet åkte jag till Johan för att gå en ny omgång av tryckvågsbehandling. Han sa att det var positivt att det blivit en förändring, vilket det känns som att det tagit tid innan det blivit. Men när jag började behandlingen kunde jag inte ens småspringa till bussen och igår sprang jag ju först 2 och sen 3,6km. Det är ju en klar förbättring.

Och när jag fick känningar så hade de flyttat sig mer åt sidan.

 

Rödmarkerat är där jag kännder nu. Tidigare var det mer "mitt på".

Jag fick ont när jag med rakt ben fick pressa ner när han höll emot. Liksom tidigare högg det till direkt men kändes mindre efter tryckvågsbahndlingen. Tyvärr har det inte försvunnit parmanent.


Han sa att jag skulle fortsätta som jag gjort, där jag har ökat på lite grann men lägga ner så fort det gör ont. Sedan ville han kolla in mitt löpsteg. Fick därför ställa mig på ett löpband och det kändes bra. Efter att ha kollat in mina fötter från alla vinklar så sa han att mitt löpsteg var bra men att jag pronerar lite, dock ingen större fara. Ingen nyhet för mig eftersom att det är precis vad löplabbet och runners store har sagt tidigare.

När han sedan ökade på lutningen så började jag känna av lite grann.


Jag ska tillbaka 2 gånger till innan Tough Viking och han tror att jag kommer att klara Bellmansstafetten med. Det känns ju positivt. Om jag inte blir bättre så måste jag påbörja en större utredning med ultraljus som kan scanna av kroppen för att se vad som kan vara skadat.


Vila idag och mer träning imorgon igen då. Hoppas, hoppas att han har rätt.

ANNONS
Av Malin de Besche - 10 augusti 2014 21:23

Idag fick jag en släng av uttråkning, vilket jag inte haft på väldigt länge. Jag ville gå och bada men barnen var på eget håll, vännerna som inte fortfarande är bortresta var upptagna. Jag hade ingen lust att dra iväg själv och simpass lockade inte heller. Bestämde mig iställer för att köra ett gympass och kanske försöka springa lite också.


Rastlös som sjutton, men när jag väl bestämt mig för att träna var den känslan som bortblåst. Jag skulle ju få vara ute i solen och träna, 2 flugor liksom. Jag ska ju öka långsamt med belastningen av benet så jag tog en promenad till gymet på dryga 1,5km. Där körde jag ett pass med fokus på överkropp men även lite ben. Körde även övningarna som sjukgymnasten gett mig.

Jag körde 3 set och 10-15 reps

             

Här lyckades jag faktiskt göra dips utan att landa emellan. Sista setet blev det bara hopp för då orkade jag inte mer.

Chins med hopp och liggande chins.


Det var inte jättemånga som tränade idag, men väldigt många som "tittade på" och som skulle prova lite grann. Många barn som klättrade. Jag tycker att det är lite respektlöst att ta med sig barnen till gymet utan att förklara att de måste flytta på sig när det kommer någon som vill träna. Det är en sak att få vänta för att det är mycket folk som tränar, men att behöva vänta för att det är barn som klättrar eller någon som står och skrattar för att de inte orkar lyfta (som inte ens är ombytt utan bara testar lite), tycker jag inte är ok.

La mig på en av bänkarna och körde höftlyft, en övning jag fått av sjukgymnasten. Höftlyft med ett ben i luften. Sedan tog jag mig en runda i spåret för att testa benet lite. Och det gick förvånadsvärt bra. Jag försökte fokusera på löptekniken och vart jag kände av skadan nu så jag kan förmedla det imorgon när jag träffar Johan.

Jag ångade inte på för full fart utan ville hålla ett lungt tempo så att jag skulle klara av att springa med mitt ben hela spåret.

När jag kom tillbaka så körde jag de övningar jag inte fick gjorda innan och repeterade några till. Även denna gång så var det ett barn som klättrade runt på "maskinerna". Hade de varit av metall hade man troligen inte låtit barnent klättra. Men nu för att de är gjorda av stockar, kan man tydligen inte göra sig illa på dom, eller?

Nu var det mycket färre som var där så det gick att välja andra övningar så länge. Men lite surt att man inte kan köra på i det tempo man vill.


När jag kände mig färdig så körde jag ett varv till. Det kändes så bra, trots att jag fått lite känningar efter första varvet. När jag sedan kommit runt fortsatte jag hemåt. Då kunde jag känna att jag sprungit på. Men det är så svårt att hålla igen när det känns så bra. Men jag måste tänka långsiktigt. Jag måste bli bra till nästa vecka!!

Av Malin de Besche - 9 augusti 2014 22:51

Att registrera sin träning på jogg.se har sina fördelar. Man får koll på hur mycket man lägger ner på på olika träningsformer i både tid och mängd. I år har det blivit ännu mer varierat än tidigare eftersom att jag varit tvungen att hitta andra träningsformer. Som idag när jag utförde mitt 150:e träningspass.


Igår kväll tog jag mig en sk Power Walk på dryga 5km. Jag kände träningsvärk i rumpa och lår för varje steg jag tog, men jag ignorerade. Med hög musik i öronen så är det möjligt. Mot slutet så kändes det som att jag kanske gått lite för långt. I morse efter en skön sovmorgon vaknade jag alldeles stel i hela kroppen, speciellt i rumpa och lår. Får nästan ångest av att vara inne när det är strålande sol ute. Så jag utförde mitt yogapass i solskenet.

Det var inte helt lätt när man kände att musklerna var så tajta att det var svårt att röra sig. Men jag mjuknade upp ju längre in i passet jag kom.


När jag sedan fått i mig lite lunch packade jag en badväska för att åka iväg och simma och passa på att sola lite också. Jag kände mig fortfarande stel och varje steg påminde om att jag hade träningsvärk. Men det var ganska skönt att känna träningsvärk och inte bara värk.


Jag bytte om och dök i. Det var så varmt att kroppen inte fick den chock jag förberett mig på. Det enda jag hade bestämt mig för var att jag skulle simma minst 1000m, eller 1040 som det blir om man simmar den sträcka jag simmar fram och tillbaka till man passerat 1000.

Det var lite tungt varje gång jag simmade ut för det blåste duktigt. Men jag simmade målmedvetet mot 1000-strecket. Jag var trött i framför allt armarna och axlarna och funderade på om jag verkligen skulle orka simma längre än 1040m. Men när jag äntligen kommit förbi det målet så tog jag en vända i taget. Varje gång jag kom tillbaka till bryggan hade jag utökat stäckan med 80m. Det låter kanske löjligt men det lockade att ha simmat 15 vändor och jämnt 100-tal i meter. Det gjorde att jag hela tiden kände att det var ok att simma en vända till.

Totalt simmade jag 1200m och det hade faktiskt inte tagit mer än 39minuter. Det betyder ju att jag hållet ett bra tempo.


Sedan gick jag upp, la mig på filten för att läsa en tidning jag köpt för att se om den skulle kunna ersätta WH som jag nu känner inte riktar sig till mig längre. Har inte hunnit så långt än men den verkar vara mer av det jag söker än det som WH nu blivit.

 

Det jag sedan reflekterade över var att jag inte kunde känna av någon träningsvärk och ingen annan värk heller. Hoppas hoppas att mitt slit och fokus äntligen har gett resultat. Det kommer visa sig imorgon när jag ska försöka mig på ett till löppass.


När jag senare på kvällen la in simningen så kan jag se att passet var mitt 150:e pass i år. Jag har totalt lagt ner 133 timmar på träning. Det har även kommit in lite fler tårtbitar i träningsfördelningen. Men fortfarande är det övrig träning som jag utför mest. Och där i ligger min basket. Löpningen är något mindre än tidigare, nu knappt 15%, men det beror ju på skadorna.

 

Simningen har tillkommit och styrketräning har ökar något.Jag ligger en del efter på utmaningen "Jorden runt på 80 dagar", men hoppas på att komma ikapp nu när kroppen känns bättre.

Av Malin de Besche - 8 augusti 2014 21:12

Gårdagens utmaningar taggade och gav mersmak. Därför körde vi samma sak idag. Som kontorsmänniska bör man röra på sig minst en gång i timmen, kanske inte lika tufft som vi gör men i varje fall ta en liten sväng. Men med våra utmaningar så blir det både roligare och dagen upplevs kortare.


Utan att ifrågasätta så utför vi de utmaningar som vi får. Vi har inte pratat om någon konsekvens om vad som händer om man inte utför sin tilldelade utmaning, eller inte klarar av den. Det har inte behövts för att motivera oss, trots att vi båda är tävlingsmänniskor. Vi gör det bara för skojs skull. De här 2 dagarna har gjort att vi har fått till16 olika övningar och endast en har krävt en sopkorg i metall som redskap.

Det finns så många övningar man kan göra utan redskap och vi utförde några av dom. Varje timme turades vi om att ge den andra en utmaning. Idag till lite publik också. :)

09:00 Jägarvila på 1 ben 60sek (Jag)

 

Jägarvila på 2 ben var för lätt igår och utmanades med att endast stå på ett ben


10:00 Dips, så många som möjligt 60sek (Jessika)

 


11:00 Kräftgång så snabbt som möjligt 60 sek (Jag)

 

Framåt och åt andra hållet så backade jag. Tydligen gick det riktigt fort, så mobilkameran inte hänger med. ;-)


12:00 Benfällaren 60sek (Jessika)

 


13:00 Burpees så många som möjligt 60sek (Malin)

 

Jag hade funderat på att ge Jessika Bupees, men tänkte att det var lite elakt. Nu gav hon mig den så nu skulle det bli pay back


14:00 Mountainclimb så snabbt som möjligt i 60sek (Jessika)

 


15:00 Hålla i sopkorg (1-2kg) rätt ut 60sek (Malin)

 


16:00 Draken kontrollerat i 60sek (Jessika)

 


Vips så var det hemgång! Nu tar vi helg!

Av Malin de Besche - 7 augusti 2014 23:56

Så som jag har kämpat och sjukgymnasten har kämpat utan att det har gett något resultat, tills nu. Äntligen kunde jag känna en förändring. Det är inte bra än, men jag känner en förändring och det bara måste vara i rätt riktning.


Efter gårdagens fys och dagens utmaning varje timme på jobbet så var jag taggad till tusen för träning. Det gäller att hålla igen så man inte ger kroppen för mycket nu under rehab. Men idag bestämde jag mig för att prova på lite löpning. Så jag började med lite promenad för att värma upp kroppen lite. Efter knappa kilometern så joggade jag till spåret. Jag började jogga in i slingan till jag kom till utegymet. Då hade jag alltså joggat i närmare 12 minuter drygt 2 kilometer och det kändes ok. Jag ville ta det lungt så att benet skulle hinna med och att jag inte skulle få ont igen.

Vid gymet görde jag som har blivit min nya rutin. Varva 2 övningar till jag gjort 3 set och sedan intar 2 nya övningar.

Övning 1 och 2

Latsdrag 15st

 

Knäböj 10st

 

Övning 3 och 4

Axelpress 15st

 

Liggande rodd

 

Övning 5 och 6

Bröstpress 10st

 

Situps 20st

 

Övning 7 och 8

Chins med hopp 10 st (mellanstorleken)

  

Rygglyft

 

Övning 9 och 10

Liggande chins 10 st (Lilla storleken)

 

Dips med landning mellan lyften

 

När jag var klar i gymmet fortsatte jag att jogga slingan och vidare hemåt. Det gick bra, men jag fick lite känningar mot slutet. Men det var på en helt annan punkt. Där jag haft ont hela tiden och som det har huggit redan efter första steget, kände jag ingenting alls. Jag är så glad att det faktiskt har skett en förändring. När jag joggat nästan 2 kilometer till började jag gå hemåt, för att inte belasta och att den "nya smärtan" inte ska bli för stor.

Så nöjd med passet och så glad att det faktiskt har skett en förändring. Kanske kommer jag hinna bli helt rehabad innan både Bellmansstafetten och Tough Viking.


#Bellmansstafetten #ToughViking #Styrekträning #Utegym #Löpning #Rehab #Pilegårdträning

Av Malin de Besche - 7 augusti 2014 23:20

Det har varit lite tungt att komma tillbaka till jobbet och tillbaka i gamla vanor med att gå upp tidigt, sitta inne en hel dag istället för att sova länge och sedan vara ute hela dagen i friska luften. Då måste man hitta på lite roliga saker som gör att dagen går lite snabbare.


Jag och Jessika pratade igår om hur svårt det är att komma tillbaka och sitta inne hela dagen när man varit ledig. Och hon som dessutom är van att jobba ute innan hon fick det här jobbet. Så efter vår träning skickade jag ett sms till henne och sa att imorgon ska vi leka en lek som gör att det blir lite roligare och dagen går lite fortare. Jag förklarade nu på morgonen vad det hela skulle gå ut på. Varje heltimme skulle vi utmanas. Varannan gång skulle jag ge henne en utmaning och varannan skulle hon ge mig.

08:00 - Stå på händer 30 sek (Jessika)

09:00 Jägarvila mot vägg 60sek (Jag)

 

10:00 Plankan 60sek (Jessika)

 

11:00 Båten eller som vi kallar den kanoten, ben och överkropp ovan mark 60sek (Malin)

 

12:00 Armhävningar på tå 60sek (Jessika)

 

13:40 Statisk enarmsplanka 60sek (Malin)

Blev lite försenat eftersom att jag satt i möte  

14:00 Snabba squats 60sek (Jessika)

 

15:00 Sumosquats 60sek (Malin)

 

Vips så var dagen nästan slut. Grymt kul, och vilken hälsoboost sen. Att röra sig varje timme är något som alla kontorsmänniskor bör ägna sig åt.


#Utmaning #Handstående #Jägarvila #Plankan #Båten #Armhävning #Enhandsplanka #Squats #Sumosquats #RoligtPåJobbet.

Av Malin de Besche - 6 augusti 2014 21:31

Det är varmt som sjutton och luftkonditioneringen på jobbet fungerar inte. Hjärnan blir lite seg och arbetar inte så snabbt och effektivt som annars. Man blir trött eller man får en illution av trötthet. Jag ville se till att bli trött på riktigt.


Efter en heldag i varmt kontor och sedan extra lång bilresa eftersom att jag hämtade sonen vid Arlanda, så var jag ganska trött. Inte jättepigg på att åka och träna. Men jag påminde mig att tröttheten bara var en illution. Hjärnan säger till en att det är dags att vila trots att kroppen inte alls är trött. Dessutom hade jag bokat med Jessika att vi skulle träna på utegymet vid Eriksdalsbadet idag.

Så jag svidade bara om och åkte iväg för att möta upp henne. Jag har längtat efter att få träna med henne igen, så det var inte speciellt svårt att motivera sig.


Vi bestämde oss för att köra fokus på överkropp. Bra eftersom att det är min svaga länk och jag måste öka belastningen på benet stegvis. Jag ville ju kunna ge järnet.

Vi körde som tidigare, varvade 2 övningar till vi kört varje övning 3 gånger, innan vi bytte till 2 nya.


Övning 1 och 2

Dips: Eftersom att jag inte är tillräckligt stark att köra vanligt så körde jag med att landa i backen mellan varje och trycka ifrån lite med fötterna. Så många som jag orkade (15-15-10)

 

Hängande benlyft: Vi hängde i armgången och drog upp knäna upp mot bröstet. Så många jag ordkade (15-10-10)


Övning 3 och 4

Axelpress: Helt enkelt lyfta upp över huvudet så många som jag orkade. Eftersom att det var ganska mycket folk idag så var jag tvungen att ta en något tyngre andra vändan. Så därför blev det 15-10-15

 

Chins: Här körde vi bara 10st. Men fick köra 2 varianter pga mycket folk. Så först körde jag på den något lägre så det blir som "liggande chins". Och på den högre (mellan) så körde vi med hopp som hjälp upp.

 


Övning 5 och 6

Bröspress: 10st. Vid det här laget hade mina armar blivit rejält försvagade och det var inte alls lätt att klara av de 10 pressarna, men det gick

 

Marklyft: 15 snabba. Man står vänd mot stockarna, böjer på benen och håller sedan ribban nedanför knäna. Sedan reser man på sig och drar ihop skulderbladen och håller en rak hållning. Med pigga ben var det faktiskt ganska lätt.

 

Övning 7 och 8

Axelpress smal fattning: Detta är bara en stock som gör att man har smal fattning. 20 snabba De sista 20 var ruskigt jobbiga och gick inte så snabbt.

Armhävning mot kant: Jag problem redan vid första set. Jag fick ändra tll att köra armhävning på knä för det gick inte att få till en enda armhävning annars. Armarna var helt slut. Det tog stopp. Men på knä kunde jag kämpa mig till 10 st. De sista 2 fick jag hjälp. Jessika drog mig i linnet upp och så höll jag emot på nedvägen. Frustrerande eftersom att jag gör armhävningar utan större problem annars. Men armarna var slut, så nu kommer jag att bli jättestark! :)


Övning 9 och 10

Situps: Den lutande varianten 15-15-20

 

Dips: Den här gången körde vi mot en bänk och fötterna i marken. 15-25-25 högt tempo


Avslutningsvis så körde jag lite stepup och hopp upp på stockarna för att ge mitt ben lite utmaning.

Stepup på den nästhögsta och jämfotahopp på storleken lägre. Jag vet inte hur många jag gjorde men jag körde så mycket som jag kände var lite utmaning men utan att riskera ökad skada för mitt ben.

 


Efter passet var jag slut. Jag var trött på riktigt. Det var till och med svårt att stretcha. Jag sa det till Jessika att nu har jag fått för stora biceps så det till och med är svårt att böja armen. Inte helt sant utan det var bara totalt uttröttade muskler, men det lät bra. :)


Efter passat hade tröttheten bytt plats. Jag var klar i huvudet men totalt slut i kroppen. Men nu såhär efter dusch mat och lite TV-stund är jag trött hela jag och kommer att sova gott.


Tack för idag Jessika!


#Utegym #Styrekträning #FörberedelseinförToughViking #Dips #Axelpress #Marklyft #Chins #Pullups #Bröstpress #Armhävning #Situps #PilegårdTräning

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ orkanensmitt med Blogkeen
Följ orkanensmitt med Bloglovin'

Sök i bloggen

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mina mål

Springa milen på 45 min .......( )

Springa halvmilen på 20 min ..( )

Springa halvmaran ..............( )

Klara 1 chin ......................( )

Klara 35 armhävningar......... (X)

Klara 50 armhävningar......... ( )

Stå på händer (minst 3 sek)....( )

Stå i plankan 7min ..............( )


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se