Alla inlägg under juli 2014

Av Malin de Besche - 5 juli 2014 21:46

Det blir inte alltid som man tänkte sig. Men när det blir mer positivt än vad man väntat sig. Sällan refelterar man över att det faktiskt blev bättre än förväntat. Så idag har jag ska jag uppmärkasamma de små postiva sakerna som blev lite bätte än förväntat.


Igår arbetade jag min sista dag innan jag skulle gå på semester. Och det verkar som att det var just igår kväll som sommaren kom till stan. Efter många veckors kallt väder som påminnt om allt annat än sommar så blev det äntligen varmt. Jag hade nästan givit upp hoppet om sommaren.

Bestämde mig för att prova den där latten jag läst om på en blogg. Den lät lite udda, men det lät ändå spännande nog för att prova. Choklad-ägglatte, ett recept från PT by Emma.

    

Ingredienser:

Det lät ju helt galet att blanda kaffe och ägg. Men det var faktiskt riktigt gott. Smakade inte ägg alls och det var väldigt lätt att få till det där härliga skummet. Smakade förvånadsvärt gott.


Ni som följer mig vet hur jag håller på att kämpa med mitt ben. Passade på att göra lite yogainspirerade övningar. Trodde inte att det skulle ge den effekt det gav. Jag känner faktiskt en rejäl förbättring även om jag fortfarande har en bit kvar. 


Till kvällen blev det såklart grillning. Så tänkte nog resten av Sverige med. Galet många i affären som rätt tydligt med sina inköp visade att de skulle grilla.

Vi grillade fläskfilé och till det åt vi min favoritpotatis som jag stekte i min nya stekhäll. Skönt att kunna tillaga tillbehören och fortfarande kunna stå kvar vid grillen.

 

Kokt färskpotatis med salt, timjan och vitlök. Spräck dom med en rotfruktsstöt och stek en krispig yta.


#Chokladägglatte #Grilla #Sommar

Av Malin de Besche - 4 juli 2014 21:05

Idag hade jag ingen som helst aning om vad vi skulle äta. Jag öppnade kylen så där en 100 gånger som man gjorde när man kom hem från skolan för att se om det inte var något som ändrat sig i kylen sen sekunderna innan. Till slut bestämde jag mig för att göra en ny rätt på rester.


Jag velade en del när jag kommit på idén om vad jag kunde göra av soppan som blev över igår. Min första tanke var att ha ner lite kyckling och omvandla linssoppan till en gryta, inte så fantasifullt. Sen tänkte jag att man kunde ha ner kyckling och lite mer grönsaker och göra wrap på dom. Men jag hade inga tortillabröd eller tunnbröd hemma.

Sen kom jag att tänka på att man kunde göra soppan till pajskal. Vilka knäppa idéer jag år tänkte jag. Men när jag inte kom på något bättre så fick det bli så. Jag kan ju alltid beställa mat om det skiter sig.

Så jag blandade de ca 3dl soppa med 2,5dl vetemjöl, knådade och tryckte ut i en pajform. Naggade den och gräddade på 200gr i ca 10 minuter.

 

Sen fyllde jag den med lite tärnad kassler, 1/2 ask halverade körsbärstomater lite färsk spenat och en mozzarellaklump skuren i bitar. Sedan slog jag över en äggstanning på 3 ägg, 2,5grädde, lite torkad basilika och salt.

 

Gräddade detta på 200 grader i ca 25 minuter. Och min chansing blev riktigt lyckad. Fantastiskt gott att göra pajskalpå linssoppa. Så himla mycket smak och det kändes fräscht.

 

Yummie!!! Och paj äts ju alltid med en grönsallad :)


#Paj #Linspaj #Recept #wildshot

Av Malin de Besche - 3 juli 2014 22:41

Frustrationen växer och jag blir bara mer fast besluten att bli av med spänningarna jag har från höfterna och nedåt. Jag kommer nu att lägga in foamroller övningar, massage och stretch varje dag fram till dess att spänningarna har släppt.


Jag körde lite Foamroller igår, vilket gett resultat att det känns mindre när jag bara går. Men så fort jag måste ta mig fram lite snabbare, som att småspringa till bussen så känner jag av sätesmuskeln.

Det kommer inte att funka att träna förrän spänningrna har släppt. Idag ägnade jag runt 35 minuter att bara rulla mig på faomrollern.

Sätesmuskeln

 

Utsida lår

 

Framsidalår

 

Baksida lår

 


Ju mer man håller på desto mer känner man hur spännda alla muskler är. Jag ska nog köra med lite värmedyna i natt. Med träning i sikte...

Av Malin de Besche - 2 juli 2014 22:08

Det är visst inte bara jag som har lite ont här och där i damlaget. Vi få som kunde delta idag är alla lite halvskadade eller sjuka och skulle inte kunna köra för fullt. Så den träningen ställdes in. Men jag hade ändå mina tjejers träning att ta hand om.


Det är mycket på jobbet nu innan jag ska ta semester, vilket gjorde att jag kom iväg sent. Skulle gå till tåget, men jag gick lite fel. Det gjorde att jag fick mig en rejäl promenad. Så himla mycket mer träning blev det inte för mig.

När jag kom hem hann jag bara packa väskan och byta om för att dra till tjejernas utomhusträning. Den sista innan uppehållet. Väl framme stod det 2 tjejer och väntade på mig.

Även om de var få var det bara att kavla upp ärmarna och ge dom ett grymt träningspass. Idag hoppade vi fysen och körde bara basket. Mycket skott och fotarbete och avslut med lite lek.

Jag försökte få till så mycket rörelse som jag bara kunde medan de värmde upp. Jag kunde ju inte springa med själv. Det skulle göra för ont. Så deprimerande när man inte kan träna som man vill.

Fixade lite middag när jag kom hem. Kyckling drumsticks och risonisallad.

 

Risoni, körsbärstomater, röd paprika, gurka, färsk spenat, 1 avocado och massa god basilikapesto


Resten av kvällen ägnade jag mig åt min foamroller. Det gjorde fruktansvärt ont och jag fick påminna mig om att det gör gott. Men det är svårt när det känns som att man rullar direkt på skelettet. Det är så oskönt och tålamodet tryter. Jag vet att jag måste hålla ut för att kunna få de här spänningarna att någonsin släppa. Men jag grejar det bara inte. Jag måste köra i omgångar. Massagen är tvungen för att jag ska kunna komma tillbaka utan att lägga allt på hyllan en längre tid. Mer självmassage imorgon.

 

Av Malin de Besche - 1 juli 2014 22:32

Även om det är svårt att tro det när man kliver ut på morgonen så har det faktiskt blivit sommarens andra månad. Juli, industrisemesterns månad. Frågan är om man kan lite på säsongstabellen nu när det är så kallt. Men enligt kalendern är det lite förändring av säsongsvarorna.


När man kliver in i sommarmånaderna kan man se på äktavarors hemsida att det blir allt mindre för att bli helt tomt på säsongsfisken i juli. Jag frågade dom om detta, varför fisk som Lax, Röding, Helleflundra, Tonfisk och Rödspetta inte var med på listan.Jag tänkte att det var lite tråkigt att det blev tomt på fisk under sommaren. Det kunde ju inte vara helt sant. Jag har ju i barndomen fiskat massor under sommaren.

Svaret jag fick var:

 Hej Malin! Att välja bra fisk är svårt. Våra enkla säsongstips kan inte jämföras med någon avancerad fiskguide (som t.ex WWF) där så många olika aspekter tagits med. Den visar dock inte när fisken helst ska fiskas. Vi har utgått från de fiskar som finns i Sverige, inte har "rött ljus" och försökt visa när de är som bäst smakmässigt. Lax som finns tillgängligt hela året är inte beroende av säsong på samma sätt. De andra du nämner är fiskar som mer eller mindre är hotade av överfiske och därför inte finns med. Även gös, lake och gädda tillhör de sorter som man numera bör se upp med så bäst är nog att välja MSC eller KRAV-märkt. Vi kommer att se över listan inom kort. Tack för din kommentar.


Så det är inte helt fel att lägga Lax på grillen i sommar i varje fall. :)

 


Däremot så ökar det på frukt och bärsidan. Just nu är det säsong för:

Aprikoser, blåbär, Citron, Fikon, Fläder, Hallon, Jordgubbar, Krusbär, Körsbär, Melon, Nektarin, Persika, Rabarber, vinbär och vindruvor.

 


Och när det kommer till grönsakerna så är det ännu mer. Det borde faktiskt inte vara så svårt att hålla en vegitarisk kost under sommarn om man skulle vilja, med tanke på utbudet.

Säsongens grönsaker är:

Blekselleri, Blomkål, Broccoli, Brytbönor, Skärbönor, Vaxbönor, Dill, Gräslök, Fänkål (MUMS), Gurka, Kronärtskocka, Kålrabbi, Kålrot, Lök, Salladslök, Majrova, Mangold, Morötter, Palsternacka, Parika, Persilja, Färskpotatis, Purjolök, Rotselleri (Gott att grilla), Rädisor, Rödbeta, Sallader, Sockerärtor, Spenat, Spetskål, Squash, Tomat och Vitkål.

 


Nu fattas bara lite matplanering med dessa varor.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19
20
21
22
23 24
25
26 27
28 29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mina mål

Springa milen på 45 min .......( )

Springa halvmilen på 20 min ..( )

Springa halvmaran ..............( )

Klara 1 chin ......................( )

Klara 35 armhävningar......... (X)

Klara 50 armhävningar......... ( )

Stå på händer (minst 3 sek)....( )

Stå i plankan 7min ..............( )


Skapa flashcards