Alla inlägg under juli 2014

Av Malin de Besche - 12 juli 2014 15:20

Jag har nu i ett par veckor gnällt på mitt ben som hindrat mig från att träna. Vågar inte riktigt ge mig på styrketräning och löpningen gör att jag känner av benet som mest. Och när jag sprungit har jag inte vågat/kunnat ta i, utan gått lite på halvfart. Det är dags att öka växeln nu om jag ska klara av Tough Viking.


Det är lätt att köra fast i gamla spår och köra samma typ av träning hela tiden och fantasin för andra träningsformer är ofta låg. I varje fall hos mig. Visst kan jag prova på nya saker och hitta på, men just vardagsträningen där man tar ut sig är svårt att göra när man provar nytt.

Men när jag och dottern cyklade till badet märkte jag att det gick alldeles utmärkt att cykla. Bestämde mig därför för att det idag var dags att sluta mesa. Nu ska jag köra så hårt jag kan på det sätt jag kan. Lite omplanering i tränignen bara. Så i morse, efter frukost (blev faktiskt ingen smoothie den här gången utan bara yoghurt med lite frön och gryn) och Yoga så tog jag fram cykeln.

Upptäckte efter ett tag att sadeln inte var helt fastskruvad utan åkte ner när jag satt på sadeln och åkte över gupp och ojämnheter i marken. Så ibland fick jag stanna till och höja sadeln, men i övrigt körde jag på allt vad jag hade.

Stötte på många härliga backar, och det gjorde gott för självförtroendet att jag faktiskt klarade av att cykla upp för samtliga backar, även när mjölksyran satte in. Det blev en runda på 1,7 mil och det kändes bra. Så nästa gång kan jag öka lite till. Måste bara se över cykeln lite så all fokus kan ligga på att köra järnet.

 

När jag kom hem stretchade jag och gjorde lite 2x15 armhävningar. Jag ska fundera ut lite övnignar som jag kan utföra utan att benet blir lidande till nästa gång. Måste ha övningarna klart för mig när jag ska köra själv för att det ska bli något vettigt. Konstigt, när jag leder andra kan jag imporvisera, men för egen del så måste jag veta vad jag ska göra innan. Annars funderar jag mest på vad jag ska göra näst och tar inte ut max.


Rätt nöjd med passet och att jag bestämt mig för att sluta "gömma mig" bakom att jag är skadad. Belönade mig med en god sallad till lunch.

 

#ToughViking #Cykla #Träna #Cykelpass

Av Malin de Besche - 11 juli 2014 20:28

Jag började dagen med min nya rutin med smoothie och yoga. Sedan passade jag på att göra lite ärenden i centrum nu när jag är ledig en vardag. När det är så fint väder som det varit idag vill man ju njuta av det tillfullo och ta till vara på solens strålar.


När jag kommit hem igen från centrum var det dags för lunch och jag gjorde iordning en sommarsallad, med allt vad jag kunde hitta i kylen. Dressingen är gjord på salladskrydda, Balsamico och olivolja. Stekte lite Haloumi till.

 

Jag och dottern började sedan montera vår nya utemöbel i den stekande hettan. Det gick åt en hel del vatten och vattenmelon. När vi var klara var vi bara tvugna att åka och bada. Något blåsigare idag än tidigare i veckan men temperaturen var hög både i luften och i vattnet. Tog en liten simtur för att minska på avståndet till farthållaren på "Jorden runt på 80 dagar"

När jag satt i solen och torkade upp fick vi lite sällskap. Gissar att de brukar få lite att tugga på då den var väldigt modig och kom så nära.

 

Mat smakar ju alltid lite godare ute. Och ännu bättre är det när man lagat maten ute. Så nu när jag fått en Paellapanna tänkte jag att det var dags att inviga den med en enkel men grymt god Paella.

2 morötter, skuren i småbitar

1 rödlök, skuren i småbitar

2 vitlöskklyftor, krossade

1/2 blomkålshuvud, delad i buketter

3 msk olivolja

3 dl avorioris

1/2 gram saffran

1/2 tsk chiliflakes

2 tsk paprikapulver

1 ask körsbärstomater

6dl kokande vatten

1 1/2 tsk salt

3dl skalade räkor

200gram ugnsstekt lax

grovmalen svartpeppar


Fräs lök, vitlök, morätter och bomkål. Tillsätt riset och kryddorna och fräs en stund till. Slå på kokande vatten och körsbärstomater. Låt puttra på svag värme i 20 minuter. Rör sedan ner laxen och räkorna. Smaka av med salt och peppar. Servera med en klick Creme fraische.

    

Nu ska vi se vad det finns för sommarfilmer att välja bland...

Av Malin de Besche - 10 juli 2014 21:19

Det är fruktansvärt frustrerande att inte kunna träna som vanligt. Normalt hade jag varit ute och sprungit i solskenet och slängt mig i sjön efter en runda i värmen. Nu måste jag jobba på att blir bra i benet istället och den lilla runda jag sprang igår kunde jag inte ta ut mig i. Jag kommer att ha mycket att ta igen sen.


Jag måste hitta alternativa träningspass. Yogan är till för att bli rörligare och förhoppningsvis göra mig bra igen. Men jag måste få till träning som håller min kondition uppe. Den kommer att vara så eftersatt när jag väl kommer igång sen.

Idag tog jag och min dotter cyklarna och cyklade iväg till några klippor där vi badade.  Jag insåg när jag trampade mig upp för de branta backarna att detta är något som jag kanske kan köra för att underhålla konditionen. Det gick förvånadsvärt lätt upp för backarna och det gjorde inte ont.

 

Jag kan inte påstå att jag tog ut mig när vi cyklade till och från badet men backarna ökade min puls och jag insåg att ett rejält träningspass på cykel kan komma att vara min räddning.

Jag kommer att ha svårt att sitta på sadeln med min domnande skinka och lår, men det går ju utmärkt att stå.

Perfekt för att få till rörelsen utan belastning och öka blodcirkulationen.

Medan vi var och badade lev det också lite simning. Det skulle jag ju faktiskt kunna köra som träningspass med. Kanske det blir en tur imorgon med.


#AlternativTräning #Cykel

Av Malin de Besche - 10 juli 2014 09:39

Jag har hört att det tar drygt två veckor att skapa en rutin, minst. Men jag tror att jag är på god väg att skapa mig en ny morgonrutin. Åtminstonde under semestertid. När vardagen är tillbaka så måste jag nog börja om från början då jag inte alls kommer att ha samma tid.


Att skapa rutiner handlar om att automatisera och inte behöva tänka på vad det är man ska göra. Det går åt mindre kraft och energi att utföra dom då kroppen på något sätt "kan vägen" och behöver inte instrueras.

Lite samma sak är det med att ta tag i saker. Vet du hur du ska göra ju lättare är det att utföra sådant som inte är på rutin.


Min nya morgonrutin, eller ksa jag säga min semesterrutin, är smoothie på morgonen följt av ett yogapass, ute (Det kommer ju helt klart vara berende på väder såklart). Det är full fokus nu på att bli helt bra i benet.

 

Min smoothie 3 glas:

2 bananer

1/4 vattenmelon (modell något mindre)

2dl naturell yoghurt

2 tsk baobabpulver

3 msk kokosolja

1 tsk vetegräs per glas.


Mixas. Mina barn är inte särskilt intresserade av vetegräs, därför rör jag ner det i mitt glas efter. :)


Nu lite yoga i morgonsolen.

    


#Yoga #Smoothie #morgonrutin


Av Malin de Besche - 9 juli 2014 22:28

Jag velade lite under dagen om jag skulle våga mig på ett löppass idag. Jag kände mig något bättre i benet men jag kände också att det inte var helt på topp. Först njöt jag av den strålande solskensdagen och framåt kvälle när det blivit svalare tog jag en chansning.


Började dagen med frukost i solskenet. Härligt att sitta i solen med svalkande yoghurt. Mätt i magen körde jag ett lätt, mjukgörande pass från yogaforalla.se

 

Det är något speciellt att köra yoga i solen. Jag var stelare än vanligt och yogan var mer behövlig än någonsin. Yogan gjorde gott och jag var något mjukare i kroppen.

Fixade lite hemma och packade sedan badväskan med badkläder, vatten, vindruvor, solkräm och boken "Det blir alltid som man tänkt sig". Den är väldigt lättläst och innehåller en hel del kloka ord och tankarnas betydelse för hur saker och ting blir. Jag har inte hunnit läsa hela, då syftet med den lilla utflykten var att ta årets första!!! dopp.

 

Jag hann med en liten handling innan min hjälp med att rengöra fasaden och taket som jag inte fick till igår. Så skönt att ha det gjort. Lite grillat på det och sen laddade jag för ett löppass.


Jag började med att promenera och valde en väg som innebar något mindre backar. När jag gått en bra bit (ca 1km) så började jag köra lite löpskolning innan själva löpningen. Jag kände av sätesmuskeln och baksida lår i princip på en gång.  FUnderade på om det verkligen var klokt att ge mig ut.

Men det var ganska ok och det blev inte värre, så jag fortsatte rundan. Tänkte att jag måste ju ändå ta mig hem. Jag tänkte mycket på löptekniken, löpsteget och gjorde bitvis överdrivna kickar bakåt då jag kände av låret och sätet som minst då. Rundan slutatade på drygt 4 kilometer på ca 5:45 tempo. Då var löpskolningen inräknad i det (Då låg snittempot på dryga 7), så något snabbare låg löpningen på då.

Väl hemma körde jag lååååång stretching, samtidigt som jag kollade på "Mina jag och Irene". När nyheterna började gick jag över till en Foam roller. Det gjorde inte så fruktansvärt ont, inte nes på utsida lår.

Jag hoppas, hoppas att den här rundan gjorde gott och att jag inte förvärrat något. Det återstår att se imorgon.


#ÅretsFörstaDopp #Sommar #Träning #Reahab #Hoppasjaghåller #Yoga

Av Malin de Besche - 8 juli 2014 21:37

Igår var det massage och idag körde jag ett kortare yogaprogram för att stretcha ut ordentligt. Men sedan, därefter, vad gör man när man inte kan träna? Plötsligt har man massa tid över. Sitta och dyrka solen orkar man inte hur länge som helst.


Började morgonen med en smoothie till mig och mina barn. Detta gjorde jag på Naturell yoghurt 2 dl, Proviva apelsin/blodapelsin/Grape 1,5 dl, 3 bananer, 1 dl färska jordgubbar, 1tsk baobab pulver, 3 tsk vetegräs

   

För att fördriva tiden idag så har jag tvättat fasaden, tvättat altanen på baksidan, klippt och krattat gräset och vattnat allt som går att vattna.

Tog en liten lunchpaus innan jag fortsatte igen. Tonfisksallad

 

Det känns i armarna nu. Faktiskt inte det lättaste arbetet att stå och jobba med högtryckstvätt eller att gå och dra en manuell gräsklippare och kratta gräset.


När kvällen börjat falla tog jag mig bort till IKEA. Skulle vara lungt på folk trodde jag. Men det var köer till IKEA och det var galet mycket folk. Ett varv på IKEA och bära runt på paketen där gör att jag känner mig en aning stel i baksida lår.


Men ingen träning för mig idag inte.

Av Malin de Besche - 7 juli 2014 22:56

Nu kan man säga att sommaren har kommit på allvar. Fantastiskt härligt väder hela dagen. Och idag fick jag min efterlängtade massage. Den gjorde gott för hela kroppen, men det behövs mycket mer. Frågan vad dagens promenad gjorde för mina ben.


Efter frukosten tog jag bilen ut till Torö där jag skulle få min massage. Hela kroppen var stel som en pinne och varje muskel kändes som en fiolsträng. Hade därför bokat en helkroppsmassage.

Jag trodde att dagens massage skulle vara en enda lång plåga. Men faktiskt så var det bara skönt. Till och med massagen av vaderna. Eller ja, det var sådär sköntont, men inte så illa så att tårarna kommer.

 

Sedan åt vi lunch på hennes stora altan med en grym utsikt. Sallad, fetaost, oliver och lycklingspett. Solen brände mot huden och man kunde konstatera att nu var det äntligen sommar på riktigt. Som jag längtat!

 

När jag kommit hem packade jag bilen med en massa skräp som skulle till kretsloppscentralen. Avslutade med en middag på Oleary's då jag inte alls kände för att laga mat idag. VI tog promenad dit och hem och jg hoppas att det var den rörelse jag behövde.


Imorgon blir det lite yoga igen. Hoppas hoppas att jag snart ska kunna börja springa igen.


#Massage # Reahab #sommar #sommarlunch

Av Malin de Besche - 6 juli 2014 13:10

Det är inte bara massage mina ben behöver. Jag behöver stretcha ut ordentligt. Och jag kände redan igår att de små yogaövningarna från igår gjorde gott. Men det blir bara på måfå. Jag behöver ett program för att kunna utföra ett vettigt pass.


Jag googlade lite efter yogaprogram och hittade en sida som heter Yoga för alla. Jag är inte så sprituell av mig och har lite svårt för det flummiga i Yoga som många utövar. Jag blir rastlös. För mig är Yoga en serie stretch och rörelseövningar som också involverar en del styrka och stabilitet. Andningen hjälper till att pressa sig lite längre. Det är precis vad min stackars kropp behöver. Därför kan jag bortse från "Tacka dig själv för att du gett dig själv den här stunden" och "Namaste".

Jag har kört en del yogapass på Friskis och ett tag hade vi det på jobbet också. Det är lättare med vägledning än att försöka ta övningar ur minnet och köra på måfå. Passen på sidan är indelade i Nybörjare, Lätt, Medium, Avancerad. Nu känner jag mig så stel så det är helt klart dags för ett lätt pass. Först körde jag ett lite kortare pass på ca 20 minuter, men jag var redo för mer. Därför klickade jag fram ett mjökgörande pass på 33 minuter.

       

Detta och massage ska få mig back on track.


Kan rekomendera den här sidan. Hon har till och med lagt in kontrosyoga, dvs lite rörelse och stretchövningar som kan utföras vid skrivbordet. Fantastiskt för att undvika konstrosskador. Gäller bara att få in det innan och inte bara köra efter att man fått ont.


#Yoga #Styrka #Rörlighet #Rehab #Stretch

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19
20
21
22
23 24
25
26 27
28 29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mina mål

Springa milen på 45 min .......( )

Springa halvmilen på 20 min ..( )

Springa halvmaran ..............( )

Klara 1 chin ......................( )

Klara 35 armhävningar......... (X)

Klara 50 armhävningar......... ( )

Stå på händer (minst 3 sek)....( )

Stå i plankan 7min ..............( )


Ovido - Quiz & Flashcards