Direktlänk till inlägg 18 maj 2014

Festlig lördag

Av Malin de Besche - 18 maj 2014 16:45

Igår lördag var en festardag. Det började med en ledaravslutning och avslutades med en god middag med goda vänner. Mycket glädje och lite sömn kämpade jag med dagens måsten medan jag funderade på gårdagens föreläsning och vad det innebär för mig.


Efter frukost ilade jag ner till Baskethallen för att delta i vår ledaravslutning. Det här blev helgens "träning". Har man hållt ner på träningen i två veckor så känns det på flåset.

Vi körde lite skottävlingar och match sådär bara på skoj. Det är ju väldigt varierat spelmaterial på våra ledare. De flesta av dom spelar inte själva idag, utan har helt enkelt blivit coacher istället.

Därefter blev det dusch och lunch. Det serverades rostbiff och potatissallad och grönsallad. Eftersom att jag inte är speciellt förtjust i burkpotatissallad så blev det rostbiff och grönsallad för min del. Detta avnjöts i solskenet medan vi fick lite information om kommande säsong.

Avslutningsvis hade en av våra mest rutinerade coacher en föreläsning om just coaching och ledarskap. Han sa att alla ledarutbildningar som han gått så kommer alla till att säsongen och träningarna måste planeras.

Här är tipsen som jag tog till mig:

  1. Planering av säsong med övergripande mål.
    Vad vill jag att de ska lära sig den kommande säsongen.
    Detta delas sedan upp i delsäsonger, månader och ner på träningsnivå.
  2. Gör en SUP - En individuell spelarutvecklingsplan
  3. Gör en SWOT - Vilka är lagets styrkor och svagheter. Vilka är möjligheterna och hoten.

Detta satte igång tankarna på mig om vad som behövs till kommande säsong för att komma vidare i utvecklingen. Planeringen är något jag alltid gjort fast målen har hittills varit väldigt generella. Det är när man har en planering man får till de bästa träningarna. Men nu måste jag sätta upp nya mål och kanske lite mer konkreta. Nästa säsong kommer jag:

  • Utöka med en träning i veckan, 2 träningar i veckan är lite för lite.
  • Lägga in mer fys. De måste få bättre fysisk men framför allt bli mer explosiva
  • Sätta upp konkreta mål både individuella per spelare och för hela laget. När de ska klara olika moment.

 

Efter avslutningen åkte jag hem och gav hemmet lite kärlek. Så skönt när ett stökigt hem blir städat och rent. Sen gjorde jag mig iordning för nästa festlighet.

Middag med goda vänner som intogs med gott vin. Hemma vid 2 och sedan upp tidigt på morgonen igen. Inte för att jag kände mig tvungen, utan för att min kropp hade fått för sig att den sovit klart.

 

Så idag har jag meckat högtryckstvätt, tvättat och oljat altanen.


Nästa vecka måste jag komma igång med träningen igen. För även om jag har lite resthosta kvar så får jag nog se mig som frisk nu. Dags att planera veckan.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin de Besche - 6 juni 2016 10:24

Det är försommar och det är en tid med mycket firande. Den här helgen har jag verkigen varit massor av firande. Då har träningen fått stå tillbaka lite. Så jag har fått lägga in ett par extra vilodagar för att hinna med allt firande.   I torsdags...

Av Malin de Besche - 1 juni 2016 23:08


I morse vaknade jag och mådde inte alls bra. Så pass att jag ställde in tiden hos sjukgymnasten. Jag skulle ha tejpats för att se om det skulle hjälpa mig i min löpning. Men med ganska hög press på jobbet just nu kände jag att jag inte kunde stanna h...

Av Malin de Besche - 28 maj 2016 18:12


Jag är väldigt trött på att känna att jag inte kan ta i fullt ut att ett hårt löppass känns avlägset. Att jag inte kan köra på som jag vill är frustrerande. Igår hade jag ett besök hos sjukgymnasten efter en hel månads upphåll. Jag behövde höra vad h...

Av Malin de Besche - 24 maj 2016 22:51

Ibland är inte omständigheterna så som man tänker eller planerar. Det är lätt i sådana lägen att bara ge upp och strunta i allt. Men det är inte alltid det ända alternativet. Ibland får man anpassa sig och helt enkelt make it work.   I Söndags ha...

Av Malin de Besche - 21 maj 2016 23:41


Att ha legat i influensa har tagit hårt på kroppen och har hållit mig helt från träning och har sakta börja komma igång med promenader och lättare gympass tredje veckan. Idag drog jag igång med löpning och utegym. Nu ska jag snart vara tillbaka.   ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mina mål

Springa milen på 45 min .......( )

Springa halvmilen på 20 min ..( )

Springa halvmaran ..............( )

Klara 1 chin ......................( )

Klara 35 armhävningar......... (X)

Klara 50 armhävningar......... ( )

Stå på händer (minst 3 sek)....( )

Stå i plankan 7min ..............( )


Ovido - Quiz & Flashcards