Alla inlägg under april 2014

Av Malin de Besche - 22 april 2014 21:03

Det är verkligen en förmån att kunna träna på sin arbetsplats. Man spar tid och man kan se till att träningen verkligen blir av, eftersom att man inte kommer hem och soffar till sig. Att jag sedan har en fantastisk kollega som är grym på att peppa och inspirera gör ju det hela ännu bättre.


Just nu är jag i ett flow där jag inte behöver så himla mycket motivation tillskjuten för att få till någon träning. Men jag tror nog att jag behöver lite pepp för att pressa mig. Det är så lätt att man hamnar i någon form av bekvämlighetslunk i träningen. I Basketen har jag ju laget och alla de tävlingsmoment man har där, men det är väldigt mycket pauser och jag känner mig sällan helt slut. När det kommer till löpningen är jag fortfarande lite försiktig efter löparknät som allt mer gör sig mindre påmind. (Jag är påväg att bli hel!) Men det gör att jag lätt hamnar i en lunk istället för att utmana mig.


Nu är jag ju anmäld till Tough Viking den 30 augusti tillsammans med några kollegor och det är dags att snäppa upp träningen och stärka sina svagheter. Jag vet att det är överkropp som ligger lite efter vilket jag berättade för min kollega som kom med den galna idén om att anmäla oss.

Invigningen av gymmet på jobbet är först på fredag, men vi körde premiärträning redan idag. Min kollega Jessika är PT och gav mig en rejäl omgång. Hon har varit lite dålig och kände inte att hon vågade köra igång idag då det inte är läge för henne att bli sjuk igen. Och det var ju tur för mig, för då kunde hon lägga full fokus på mig. :)


Träningen var intensiv med konstant puls och mycket överkropp och bål, men även del ben.

Jag fick köra Box med kickar, pullups, TRX-band, bålstabilitet med pilatesboll mm. Allt detta i set om 3 övningar med löpning på bandet mellan varje set.

 

Box och kick körde jag på mitsar och denna säck.

 

I TRX-banden fick jag dra mig upp och här är löpbandet fick jag "återhämta mig" med löpning upp på 13,5 tempo. Medicinbollen kastade jag sittandes upp till Jessika som stod framför mig och skickade tillbaka bollen. Då skulle jag ner och dutta bollen i golvet bakom mig över huvudet för att sedan sätta mig upp och kasta tillbaka bollen.

En Kettlebell fick jag hålla i medan jag reste mig från sittandes upp på fötter, trycka upp den över huvudet för att sedan sätta mig igen.

Med fötterna på Pilatesbollen och händerna i golvet i en planka drog jag in knäna mot magen och ut i Plankan igen.

Avslutningsvis fick jag springa med gummibanden i magen medan Jessika höll emot. Och det sög ordentligt i benen och jag kände hur mjölksyran började rinna till i benen. Speciellt efter sista löpningen på bandet och sista vändan med gummibanden.

 

Jag tror att hon var ganska nöjd med min insats, jag var i varje fall helnöjd med henne. Efter 35 minuters effektiv träning med hög intensitet kände jag att jag levde och tröttheten i armarna speciellt var ett faktum. När jag fått till tekniken så kommer jag kunan ta i ännu mer.

Tack Jessika för den grymma träningen, peppen och hjälpen vid mina pullups. Är det någon som kan få mig redo för Tough Viking så är det du.

Av Malin de Besche - 21 april 2014 23:00

Ännu en fantastisk dag med strålande sol idag. Idag fick bli en sådan där fixar dag. Och när jag har fixardag brukar jag få väldigt lite tid över till matlagning. Det är så bra då när man fått mat över från dagen innan. Lite tråkigt med matlåda, men om det istället blir en helt ny rätt är det fantastiskt.


Idag har jag skruvat hyllor, sett till att få däcken bytta (var tvungen att ta hjälp nu när jag har skadad tumme), tvättat och röjt i förrådet. När jag dessutom mitt uppe i allt detta fick besök av en go vän och hennes fantastiskt söta lilla son på 4 månader vill man ju vara social och gosa med bebis och inte stå och laga mat.


Igår gjorde jag tjälknöl på Fransyska med potatis och rödvinssås. Då blev det en massa kött kvar som jag idag strimlade och gjorde en biffsallad på.

 

Min sallad bestod av tomat, gurka, isbergssallad, färsk spenat, paprika, avocado och matvete (Zeta konserv).

Dressing:  

Salladskrydda

1 pressad vitlök

Balsamvinäger


Grymt god och nyttig sallad.


Tjälknölen gjorde jag så att jag satten den frysta köttbiten i ugnen på 75 grader i 8 timmar (höjde sen till 100 för att skynda på i en timme). Sedan la jag ner köttbiten i en marinad i ett par timmar.

Marinad:

1 liter vatten

1dl salt

0,25 dl sötin

10 krossade enbär

1 tsk torkad timjan

Koka ihop och låt svalna innan köttbiten läggs ner.


Sen framåt kvällen var det dags för första basketträningen efter en söt Påsk (även om det inte var särskilt mycket godis för min del var det väldigt goda deserter)

Av Malin de Besche - 20 april 2014 21:42

Efter att ha vaknat många gånger under natten var jag ganska tung i huvudet. Men det fina vädret gjorde att det spratt till i kroppen i varje fall. Det är påskhelg och det är massor man vill passa på att göra nu när man är ledig.


Det är rena drömvädret den här helgen och äntligen kan man börja äta sin frukost ute. Jag gjorde mig en smoothie som jag avnjöt i solskenet.

 

1 banan, 1,5 sojamjölk, 2 stora skedar av min hemagjorda sylt, 1 avocado. Toppade med lite granatäpple och blåbär.


När frukosten fått sjunka ner tog jag mig en liten löptur. Kände mig något seg och tung i kroppen, men tänkte att det skulle nog ge med sig. Jag tog bort alla krav på tider och tänkte att jag bara skulle njuta av löpningen i det härliga vädret. Och det blev lättare och lättare att springa och kroppen piggnade till. Jag plöjde igenom 7,5 kilometer med ett jämnt och bra tempo, även om det inte var det snabbaste jag sprungit. Tiden slutade på 39:15, dvs 5:14/km tempo.

När jag kom hem stretchade jag på min gassande altan. Det var precis som en svensk sommar.


Efter dusch och lite återhämtning så pep jag och dottern till IKEA. Dels för att köpa lite bra förvaring, grejer till min dotters rum, men också lite möbler för att kunna bara njuta av solskenet imorgon efter påskhelgens sista träningspass. Tror att det blir lite styrka och löpskolning.


#Löpning #Påskhelg #Påskträning #Smoothie #Solsken

Av Malin de Besche - 19 april 2014 16:09

En härlig Påsk med strålande solsken. Det var som att solen ropade kom ut och spring. Nu när migränen är helt borta kunde jag falla för frestelsen. Och medan jag fick mina kilometer i benen fixade dottern pannkakssmet.


Först en god och laddande frukost med ägg såklart. När jag städat upp tog jag på mig löparkläderna och gav mig ut på en försiktig löparrunda eftersom att jag har varit tvungen att hålla mig stilla ett par dagar. Har verkligen längtat efter en löparrunda i solskenet, och det gick så bra.


När jag kom hem ställde jag mig och stekte pannkakor. Detta serverade jag med min hemmagjorda och nyttiga sylt. :D

 

Denna är gjord på:

200g torkade aprikoser som legat blötlagda i 2-3 timmar

3dl tinade frysta hallon

nypa salt

lite vaniljpulver

1dl Chiafrön


Nu blir det Påskmiddag hos mamma. Glad Påsk allihop!

Av Malin de Besche - 18 april 2014 22:58

Långfredag skall historisk sett präglas av sorg eftersom att dagen varit lång och besvärlig för Jesus. Fram till 1969 var det förbjudet för nöjesetablissemang att hålla öppet. Det skulle helt enkelt vara en långtråkig dag. Min dag har varit allt annat än långtråkig.


Min dag har varit fullspäckad och jag fått mycket gjort. Efter frukost satte jag igång med storrengöring hemma. Det är en sådan där dag när man skurar och skrubbar, så när man lagt ner skurborsten så syns det inte att man städat. Man har liksom inte hunnit röja undan allt plock. Men man har vetskapen att ugnen är ren och badrummet är fräscht är ju skönt i varje fall.

Sedan gjorde jag lite Ajvar, då jag använt upp allt i förra satsen. Använde lite redan till lunnchen.

 

Sen var det dags att åka till mormor och kolla på lite fler bilder och prata igenom begravningen. Vi fick ihop några riktigt bra bilder. Bla deras bröllopsfoto.

 

Efter fika, middag och efterrätt åkte vi hemmåt, men stannade och påskhandlade lite. Stora barn vill ju också ha påskägg. Detta är en av de få dagar som jag köper hem traditionellt godis.

Men när jag kom hem så gjorde jag lite häsosammare påskgodis som nu står på kylning i kylskåpet.

 

Detta är en mix på torkade aprikoser, hasselnötter, havregryn och kokosflingor och en liten liten skvätt vatten.

När jag vaknade kände jag att migränen låg lite sådär latent, men var som bortblåst under dagen. Nu känner jag att det är dags att sova så den inte hittar tillbaka.

Av Malin de Besche - 17 april 2014 19:26

Nu har det gått någr dagar sen jag skrev sist. Det beror helt enkelt på att jag i måndags klev in i en dimma som var långt ifrån behaglig. Hela måndagen försökte jag hitta fokus att jobba. Jag drack vatten, tog lite promenader och åt frukt. Allt flr att kundra huvudvärken.


Först trodde jag att det var en vanlig huvudvärk jag hade fått. Men när den molande huvudvärken blev skarp för att det letade sig in lite solljus på kontoret. Då insåg jag att det var migrän jag fått. Jag tog en Eze som fanns på jobbet, men blev inte hjälpt. Men fortfarande var värken något sånär henterbar. Lite svårt att fokucera bara.

Jag åkte hem lite tidigare för jag skulle åka till mamma och planera morfars begravning. Jag kämpade mig igenom mötet och innan det var dags att åka till träningen.

Det har ju hänt förr att jag lyckats träna bort huvudvärk och tänkte att jag kunde ha en sådan tur denna gång med. Det gick bra att träna. Så länge som jag sprang var det inga som helst problem, det var när jag stannade uppsom det dunkade i huvudet och lamporna blev jobbiga. Tur i oturen var att halva belysningen inte fungerade så det blev som lite vila när jag var på den delen av basketplanen.

 

När jag kom hem blev värken bara värre. Jag tog Voltaren kapslar, men det blev inte bättre. Jag hoppades att en god natts sömn skulle hjälpa mig att bli av med värken.

När jag sedan vaknade på morgonen har det inte bra alls. Jag orkade inte kliva upp ur sängen. Jag kontaktade jobbet och kollegorna i Motala som jag skulle ha åkt till för att berätta att jag inte kommer.

Jag gjorde små försök att jobba lite en stund på dagen, men fick lägga ner efter bara några timmar. På kvällen tog jag en promenad i hopp om att lite friskluft och blodcirkulation skulle hjälpa. Till natten sen hade jag börjat må riktigt illa. Det fick bli en hink intill sängen.

 

Onsdag morgon och det hade bara blivit värre. Jag hittade några Ezeneo som jag tryckte i mig. När sista tabletten slank ner vid lunch kände jag att jag inte fått en enda paus från värken och jag kände hur orken började tryta. Jag bestämde mig för att ta en promenad ner till centrum för att gå och rådfråga apoteket hur jag skulle bete mig. De tyckte att jag skulle köra Pronaxen, en hel kur och sedan uppsöka läkare om det inte blev bättre.

När jag gick från apoteket drog jag en chansning och gick förbi vårdcentralen. Jag fick turen att prata med en sjuksköterska. I väntrummet började tårarna rinna för att jag hade så ont, mådde så illa och var så utmattad.

När jag kom in förklarade hon för mig att jag måste bryta smärtan. Därför skulle jag ta en rejäl dos på 3 tabletter av pronaxen och sedan ta enligt intruktionen på paketet.

Det blev något bättre och i morse kände jag att jag lyckat kliva ur min dimma, dimma av smärta. Det var förvisso en kortare arbetsdag idag eftersom att det är skärtorsdag, men det kändes underbart att kunna sitta hela arbetsdagen.

Det känns inte som att faran är över men det är betydligt lättare att leva.


#Migrän #Huvudvärk #Illamående #Hälsa

Av Malin de Besche - 13 april 2014 21:45

Bor man i ett radhusområde är man uppbokad 2gånger om året för att snygga till i området och se till att hålla naturen i schack. Idag var det dags för vårstädningen, så nu är vi redo för sommarvärmen.

 


Lite sovmorgon och sen en god smoothie som start på dagen. En god, lagom söt och näringsrik dryck, gjord på banan, mandelmjölk, turkisk yoghurt, hallon och blåbär.

 

Mellan 10 och 16 grävde jag upp rötter, släpade säckar och krattade. Det tog på krafterna kan man lungt säga. Förutom att ryggen var helt slut som att man gått halvkrökt hela dagen (trots att jag tänkte på hållningen), så var orken som bortblåst. När ja kom in la jag mig på soffan, helt slut efter allt kroppsarbete och frisk luft. 

efter lite TV tittande gjorde jag några bakåtböjningar för att få ordning på ryggen. 

Det kändes väl något lättare, men långt ifrån bra. Tror att en god natts sömn är den enda lösningen. 


Normalt brukar jag säga att man inte tränar när man har energi över utan att man tränar för att få energi. Men i det här fallet tror jag nog att jag får se dagens arbete som dagens träning.

Men jag återfick lite energi i varje fall och den använde jag till storhandling. Min dotter hade varit gullig och städat ut kylen och sonen hjälpte mig att bära in de tunga kassarna. Så jag kunde bara ställa in matvarorna in en fräsch kyl. Det tyckte min trötta kropp om.

Av Malin de Besche - 12 april 2014 12:49

Idag har jag mycket på schemat och jag vet inte riktigt hur det blir med maten idag. Då passar jag på att lägga lite mer kärlek på frukosten så det blir en riktigt bra start. det blir till att använda fantasin när man inte sett till att handla på ett tag. Vad kan man göra med en ananas.


Jag hämtade inspiration från PT-Emmas blogg men hade långt ifrån alla ingredienser hemma. Så såhär blev mina grötmuffins. Det blev 9 st

2 dl havregryn 

1 dl kokosflingor 

1 mosad ananas (mixad med handmixer)

1 krm salt

1/2 tsk vaniljpulver

1 tsk bikarbonat

2 msk jordnötssmör

 


15 min i ugnen 200 grader

     

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12 13
14
15
16
17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mina mål

Springa milen på 45 min .......( )

Springa halvmilen på 20 min ..( )

Springa halvmaran ..............( )

Klara 1 chin ......................( )

Klara 35 armhävningar......... (X)

Klara 50 armhävningar......... ( )

Stå på händer (minst 3 sek)....( )

Stå i plankan 7min ..............( )


Ovido - Quiz & Flashcards