Alla inlägg under mars 2014

Av Malin de Besche - 14 mars 2014 22:06

Nackdelen med att spela i division 2 är att man kan bli tvungen att åka långt för att spela match. Och i helgen är det en sådan helg. Man ska åka långt och ändå vara redo att prestera sen efter flera timmar i bilen. Men jag slipper köra i varje fall.


Jag började dagen med ett stenskott på vägen till jobbet. Fick en tid senare på eftermiddagen så jag fick ta helg något tidigare. Skönt att få det fixat på en gång eftersom bilen ska åka lång resa.


Så efter jobb, lagning av vindruta och basketträning var det dags att förbereda sig inför resan.

Vi ska spela match i Arvika imorgon lördag sen åker vi vidare till Karlstad där vi spelar på söndag. Eftersom att mina tjejer spelar nästan samtidigt imorgon så har jag fått kalla in en "stand in" som coachar dom.

När jag duschat efter träningen åkte jag därför till min "stand in" med tjejernas matchställ. Sen åkte jag till macken och såg till att fylla tanken och sen vidare till affären för att handla lite färdkost till imorgon.

Vår coach vill inte att vi som spelar ska köra för att vi ska vara utvilade efter 4-5 timmars bilfärd. Därför kommer han att köra min bil imorgon.


Så som en sista förberedelse får jag köra en snabbstädning av bilen. Nu en natts god sömn.

ANNONS
Av Malin de Besche - 13 mars 2014 23:12

Jag är inne på fjärde dagen på stegtävlingen och det är snart dags att registrera dagens steg. Det är inte helt lätt att komma upp i steg och inte ledningen. Jag har en hel del kvar och det blir inte lätt. Man tycker att promenera är inte så svårt, men tittar man på hur mycket alla går så blir även några steg övermäktigt.


Efter första dagen låg jag i topp inom vårt lag och vårt företag låg inte allt för långt ner i lagtoppen. Men när fler hade börjat registrera sina steg gled jag och laget allt längre ner på respektive lista.

Det är helt galet vad folk samlar steg!

Jag är inte speciellt stillasittande på fritiden, men man måste tydligen ha ett rörligt jobb för att ha en chans i den här tävlingen.

 

Inom laget ligger jag nu på 7 plats efter registrering av 12'241 steg. Idag helt utan träning, bara vanlig gång. Men jag fick ta en liten promenad för att få till lite extrasteg och komma över 10'000 steg.


Men jag blev varse att jag inte är den enda tävlignsmänniskan på jobbet. En kollega och jag kollade in listan i dag och förundrades över hur en del lyckas samla steg. Hur hinner de? Dygnet har ju endast 24 timmar och en del har lyckats samla dubbelt så mycket steg som jag.


Vi är några i laget som håller oss över 10'000 steg per dag, men vi har även några som har färre och några har inte registrerat några steg. Min kollega tyckte att de som ligger efter måste börja jobba på så att de inte "drar ner oss" på lagtoppen. Det är nämligen snittsteget per person som avgör vart laget hamnar i listan.


Nej nu är det dags att börja peppa varandra om vi ska börja klättra i listan. Imorgon ska jag slå personligt rekord! :)


#Stegtävling #Topplista

ANNONS
Av Malin de Besche - 12 mars 2014 22:57

På något sätt har jag vägrat låta mina krämpor hålla mig helt tillbaka. Jag har sett till att kunna träna på något sätt trots knäproblem, ryggproblem och tennisarmbåge. Och för sörsta gången på väldigt länge vågar jag nog säga att jag kommer att bli helt bra.


Igår klarade jag milen utan att få ont, vilket är ett stor framsteg. Ryggen är ju lite till och från, men den hindrar inte mig längre. Sedan har vi armbågen, som blivit mycket bättre. Jag känner att det är lättare att få till skottet nu. Armen känns inte för kort.


Det är inte helt hundra än, men så mycket bätte än på länge. Nu gäller det att inte ge upp med rehabövningarna bara för att det känns lite bättre. Så numer tar jag med mig min foamroller till träningen.

 

Så idag körde jag igenom ben och rygg på den efter basketträningen, när jag fick den tillbaka från alla i laget som ville testa.

Min övningar är även en grym träning för bålstabiliteten.


Smalben

Jag står i plankaställning på händerna och med rullen straxt under knäna. Sedan drar jag knäna under kroppen och tillbaka ut i plankan igen.

Sedan vred jag på kroppen så det blev lite mer på sidan av smalbenen, och så andra sidan.

Jätte skönt för benen och grymt bra träning för magen, men även axlar och armar


Framsida lår

Även här i plankaställning men med rullen ovanför knäskålen och så drog jag kroppen fram och tillbaka så rullen masserade hela framsida lår.

Ingen smärta, bara skönt och väldigt mycket lättare för magen


Yttersida lår

Här har jag kroppen i en sidoplanka med rullen strax nedanför höften sedan för jag kroppen fram och tillbaka så rullen kommer ner till nät och tillbaka upp igen. En sida i taget.

Detta är något lättare för bålen men här har man väldigt ofta rejäla spänningar. Det gör ont helt enkelt. Behöver man lätta på trycket mot muskeln kan man sätta ner foten på det ben man inte "masserar" i golvet. Då kan man reglera hur mycket som skall pressas mot muskeln. Väldigt nyttig övning.


Vader

Här önskade jag att jag kunde få lite mer tryck på vaderna, så man kommer åt de djupa musklerna där massagen verkligen skulle göra nytta. När sätter rullen mitt på vaderna och är i sittställning med händerna i golvet så att rumpan svävar över golvet. Sedan för jag kroppen över rullen så att hela vaden masseras.

Grym träning för axlarna, lite före bålen


Baksida lår

Samma som med vaderna fast med rullen under låren istället.

Väldigt enkel, inte mycket belastning på armar och axlar eller bålen. Massagen är bara skön. Man ska nog ha rejäl träningsvärk om det ska kännas på samma sätt som på övriga delar.


Rygg och skuldror

Jag lägger foamrollern under ryggen och har benen i 90 grader med fötterna i golvet. Sedan vandrar jag med fötterna så att hela ryggen masserar.

Viss träning för bålen frö att hålla den rak och de med spända ryggar kan känna den där sköna smärtan. Men de flesta tycker nog bara att det är skönt.


Nu jäklar ska jag fortsätta att bli bättre och bättre i kroppen. Jag har en massa lopp och utmaningar att ta mig an.

Av Malin de Besche - 11 mars 2014 20:38

Jag är så glad! Det var länge sen jag sprang så långt och det kändes bra. Inte blev det som det brukar med maten men det var inget problem det heller. Jag sprang på utan att veta hur långt det skulle bli. Det var en skön känsla.


När jag insåg att jag skulle komma hem hyfsat tidigt från jobbet bestämde jag mig för att jag skulle ta en löparrunda innan middagen, medan det fortfarande var ljust.

Men när jag kom hem blev jag varse att min dotter skulle behöva skjuts för att hinna till sin träning. Funderade en stund och bestämde mig sen för att byta om och springa medan hon tränade. Jag skulle inte ha koll på hur långt det skulle bli eftersom att det inte är en plats jag springer på normalt.

Sagt och gjort så såg jag till att ha stegräknaren på plats, slog på stoppuret och började springa. Jag tänkte att jag skulle springa mot spåret men hade inte bestämt mig för vilken sträcka.

Men eftersom att det kändes så bra tog jag slingan på 5 kilometer. Men jag hade inte koll på hur långt det var dit och tillbaka till hallen där min dotter tränade.

Men när jag mätt upp sträckan på jogg.se så visade det sig vara närmre milen och med en helt ok tid med tanke på hur länge sen det var jag kunde springa en mil. Jag höll 5min/km tempo.

Stretchade lite medan jag väntade på att min dotters träning skulle ta slut. Sen åkte vi hem och fixade middag.

 

Chillibiffar med Polemosallad

Biffar:

500g köttfärs

2 ägg

1dl chillisås

1tsk salt

peppar

0,5dl polenta


Sallad:

1 honungspolemo i bitar

Blandad grönsallad

några körsbärstomater

1 avcado i bitar

1 röd paprika i bitar

150gr fetaost


För att inte behöva äta mitt i natten brukar jag äta före träning. Men den här gången blev det efter, och jag överlevde.

Jag avslutar kvällen med att registrera 14164 steg.

Av Malin de Besche - 10 mars 2014 22:38

Bästa sättet att få igång motivationen är tävling eller mål. Sedan jag började ta bilen till jobbet har min vardagsmotion gått i botten. Det var dags att göra något åt det och så tackade jag ja till stegtävlingen. Idag var första dagen.


Jag tänkte att jag inte skulle hinna gå så många steg idag. Jag går ju ut till bilen och sen går från bilen tänkte jag. Men det blev faktiskt en hel del steg från det att jag satte på mig stegräknaren.

Så fort jag fått på mig kläderna placerade jag stegräknaren på höften. Sedan satt den på hela dagen fram till att jag bytt om till basketkläder. Stegräknaren skulle vara lite i vägen under träningen, så därför använde jag stegtävlingen stegomvandlare för att räkna ut vad träningen motsvarande i steg.

Enligt omvandlaren så var min basketträning värd 8750 steg och så hade jag samlat på mig 8902 steg, blev alltså totalt 17652 steg idag.

 

På stegräknaren kunde jag också få fram...

att jag gått 6,23 km

gjort av med 365,1 kalorier

gått 1:45:23 (t:mm:ss) effektiv tid

jag gått 16:54min/km


Detta var såklart utan basketträningen. Jag lyckades nog samla många steg när jag handlade.


Innan basketträningen drog igång gav jag mig själv lite tid med min foamroller. Jag visade tjejerna lite övningar med foamrollern så att de ska få ordning på sina knän, ryggar och ben. De insåg att flera av övningarna kräver sina magmuskler. :)

 

Tror nog att jag lyckades sälja in foamrollern till dom. Synd att jag inte har provision på dom ;-)

Av Malin de Besche - 9 mars 2014 21:33

Jag kände mig som en ny människa igår efter löpturen och stretchingen. Så mycket lättare. Men efter en natts sömn är man något stel igen. Så idag ville jag se till att vara rörlig på ett skonsamt sätt för kroppen.


Direkt när jag vaknade så drog jag på mig kläderna för att ge mig ut på en powerwalk (eller rask morgon promenad om man så vill). Testade att promenera med mina lättare tävlingsskor. Det är snart dags att börja provspringa distanser med dom. Hittills har jag ju bara kört intervallpass inför 400-metersloppet.

 

Det var ganska stelt i början, men ju längre jag gick desto mjukare blev jag i kroppen. När jag kom hem igen körde jag stretching igen, balsam för stela muskler.


Lite frukost och sen vidare till baskethallen. Min dotter skulle hjälpa de ett år äldre tjejerna då de är något få. En spännande match som slutade med förlust med endast 2 poäng. Det är svårt att hålla tillbaka hejarop och coachande rop som man måste göra när man sitter i sekreteriat.

Medan min dotter duschade, passade jag på att öva lite skott och rörelse mot korg.


På vägen hem lyckades min dotter övertala mig att vi skulle äta pannkaka till lunch. Insåg när vi blandat smeten att vi inte hade någon slylt. Så jag kokade lite äppelmos och min dotter mixade hallon med lite turkisk yoghurt. Detta toppade vi med lite krossade valnötter och lite pumpafrön. Mums!

 

Sedan blev det lite röj och rensning. Såg till att få upp massor av grejer på vinden. Äntligen! Sakerna har stått i allrummet som liksom försvunnit ur mitt medvetande. Man blir hemmablind efter ett tag så man ser inte grejer som inte skall vara där.


Plötsligt var det dags för middag. Idag blev det en variant av Risotto.

 

Risotto är ett perfekt sätt att rensa kylskåpet på grönsaker som kanske inte håller så himla länge till. I min Risotto hade jag (4 port):

1 Scharlottenlök, finhackad

3,5 dl ris

1 dl rödvin (skulle ha varit vitt men hade bara rött hemma)

9dl fiskbuljong

1 röd paprika, hackad

3 stora champinjoner (delade)

1/2 zucchini, tärnad

En näve grönkål

400g Lax, skuren i bitar

30 oliver

Salt

Fräs först scharlottenlök och ris i lite olja. Slå sedan på vin och buljong. Mot slutet av koktiden, släng ner alla grönskaker. När det börjar bli mjuka lägg ner laxbitarna och till sist oliverna. Smaka av med salt.


Till detta serverade jag "Heta cashew bitar sprinkels" från Renée Voltaire. Jätte gott tillbehör!

 

Av Malin de Besche - 8 mars 2014 16:33

Jag vaknade med stelhet och värk i både ryggen och benen. Planen att åka iväg till stan och delta i en löpargrupp kände jag att jag inte klarade av. Min kropp behövde tid att vakna till liv och bli något mer rörlig. Men den strålande solen utanför lockade.


När jag ätit frukost så kunde jag inte hålla mig längre och kroppen kändes ju något bättre än när jag vaknade. Så jag drog på mig löparkläderna för att ta årets första runda i spåret. Längtade att få springa i lite skogsmiljö. Tanken var att ta en kortare runda bara för att få lite blodflöde, men när jag sprungit ett varv kände jag att jag ville fortsätta. Så jag sprang på ett varv till.

Totalt blev det en runda på 7,5 km


När jag kom tillbaka så gav jag kroppen en rejäl genomgång av stretching i vårsolen. Så härligt! Nu har jag lyckats samla på mig lite D-vitamin.

     


Fick också lite påhälsning av ett vårtecken.

 

Av Malin de Besche - 7 mars 2014 22:13

Nu är det slut på veckan, det är dags för fredagsmys... När jag tidigare pratade med en kollega om fredagsmys, så sa hon att hon var lite emot fredagsmys för att det är så kopplat till att äta. Men även om det var en chipstillverkare som populariserade uttrycket så måste man ju inte äta sånt för att kalla det mys.


Ryggen känns tack och lov något bättre idag, men bilen är inge bra för den. Kände mig stel, trött och seg efter att ha köat mig hem från jobbet. Men när jag väl packat basket väskan och var påväg till basketträningen var jag redan piggare. Körde lite rörelseövningar som uppvärmning, vilket gjorde gott för ryggen.

Efter träningen satte jag på mig mysbyxorna och njöt av att ryggen var mycket bättre. Men jag har en bit kvar.


Matplaneringen har inte varit den bästa, så jag fick fundera på vad jag kunde göra med det jag hade hemma. Jag började med att slänga in djupfrysta kycklingfiléer i ugnen medan jag funderade på vad jag skulle göra. Så det blev en liten röra som jag bredde ut över kycklingen och kokade matvete.

 

Röran bestod av:

1 gul lök, finhackad

100g champinjoner, finhachade

8 soltorkade tomater, hackade

200g färskost

2 vitlöksklyftor, pressade

1 kruka basilika, finhackad

salt

När jag mixat alltihop var det bara att bre ut över.

I slutet av koktiden för matvetet rörde jag ner 1 stor näve hackad grönkål, 1 rött äpple, 1 dl valnötter och 1 tsk honung. MUMS!

 

Det här fredagsmyset fick väl godkänt av barnen

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ orkanensmitt med Blogkeen
Följ orkanensmitt med Bloglovin'

Sök i bloggen

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mina mål

Springa milen på 45 min .......( )

Springa halvmilen på 20 min ..( )

Springa halvmaran ..............( )

Klara 1 chin ......................( )

Klara 35 armhävningar......... (X)

Klara 50 armhävningar......... ( )

Stå på händer (minst 3 sek)....( )

Stå i plankan 7min ..............( )


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se