Alla inlägg under mars 2014

Av Malin de Besche - 23 mars 2014 21:27

Idag har det varit en fukkspäckad basketdag. Det började med en ganska tidig morgon med mina småtjejer och sedan min egna match. Och där emellan handlade det om att ladda upp och ladda om. Och som jag brukar när det är matchdag laddade jag med gröt till frukost.


Dagens gröt pimpade jag med 1 dl hallon, en näve valnötter och banan. Därefter blandade jag i en tsk av kokosolja och en msk av hampafrön. Riktigt gott.

 

Sen åkte vi till hallen för att ställa iordning allt inför matchen.

Idag hade vi många tjejer till matchen, hela 10 stycken. Det tog ett tag innan tjejerna insåg vilken betydelse ett bra försvar har. Och när de väl kom igång, lyckades de sno många bollar och stoppade många lay ups. De överaskade också när de lyckades med bedriften att sätta 2 3:or. Tjejerna var nöjda med matchen trots att de inte vann. Nu gäller det att ladda om och ta med sig lärdomen från den här matchen till nästa match.


Efter matchen åkte jag och min dotter till centrum för att åta lunch och shoppa lite. Det slutade med bara grejer till henne, men det var hon värd efter en väl genomförd match. Så åt vi lunch i solskenet. Det kallar jag bra uppladdning inför min egna match.


Under vår match gav jag allt när jag sprang från en planhalvan till den andra och gav mig in i retursituationerna. Men det var inte alltid huvudet var på skaft och detsamma gällde resten av laget. Vi spelade inte för varandra och många bollar passades bort. Vi kan spela mycket bättre, men det var som att alla hade sitt huvud någon annanstans. Det slutade i förlust, men jag måste säga att jag hade riktigt kul i varje fall.


På vägen hem stannade vi och handlade och för att korta ner tiden för matlagningen köpte jag en f'ärdiggrillad kyckling. Till detta stekte jag vitlök, spenat, kösbärstomater, färsk basilika, avocado samt lite färdigkokt kamuvete.

  

Bra återhämtningsmat efter matchen.

ANNONS
Av Malin de Besche - 22 mars 2014 15:28

Det är inte helt lätt att få till tillfällen att träna tillsammans med andra. Utöver träningen tränar jag mest själv. Men för ett år sen lyckades jag hitta Träning och mingel och idag blev det äntligen av att jag kom iväg. Härlig löpning i vårsolen i trevligt sällskap.


Jag har varit påväg ett tag nu, men det har hela tiden kommit någonting emellan och jag har fått prioritera bort det här arrangemanget. Men idag skulle det bli av.

Jag vaknade utan väckarklocka och kände mig utsövd. Temeperaturen har stigit till 21 grader hemma nu så det var inte så svårt att kliva upp heller.

Lite frukost och sedan ett parti schack med sonen innan jag gav mig iväg.

 

Vi samlades på Asics flaggskepp på Hamngatan där vi kunde låsa in ombyteskläder i små skåp. Sedan delade vi upp oss i två löpargrupper för olika nivåer samt en promenadgrupp. Tanken är att man ska träna tillsammans och skaffa lite nya bekanstskaper.

 

Strålande sol och löpning i behagligt tempo. Jag sprang med första gruppen som höll ungefär 5:25 tempo. Vi sprang från hamngatan och ut på djurgården. Så mysigt att springa längsvattnet med den varma solen i ansiktet.

Totalt blev det en runda på 9,3 kilometer.


När vi kom tillbaka fick vi mot en liten summa duscha i butiken. Så lyxigt fint där nere. Det var tre duschar och det fanns möjlighet att låna både hårtork, plattång och handduk. Inne i duschen fanns det tvål, shampo och balsam. Så nästa gång så behöver jag helt enkelt ta med mig mindre packning.


När vi fräschat till oss gick vi till Bianchi Café & Cycles på Norrlandsgatan och fikade. En aning trångt och det var inte det billigaste stället i stan, men det var riktigt gott och fräscht.

 

Trevliga människor och en härlig vårdag helt enkelt. Jag kommer helt klart att ansluta mig till det här gänget igen.

 


#Träning #Löpning #Träningochmingel #Mingel #Cafe #vårväder #Vårsol #Asics

ANNONS
Av Malin de Besche - 21 mars 2014 22:24

När man tränar är det oftast bara en tidsfråga innan man får någon skada eller ett bakslag. Ofta handlar det om infektion i muskler eller fästen eller överbelastade muskler. Ibland är det kompensationsbelastningar för att man har ont eller är för svag någon annanstans. Det är inte lätt att lokalisera vart ursprunget till problemen sittter.


Det vi känner är ju symptomen och inte allt för sällan sitter problemet och orsaken till smärtan på något helt annat ställe. Är man inte utbildad inom anatomi, är sjukgymnast eller på något annat sätt är påläst i ämnet är det svårt att hitta rätt. Men så blev jag tipsad om den här appen av en kollega. En fantastisk app som jag tror att jag kommer att ha mycket glädje av.

Appen heter iMuscle 2 och är en 3D-modell av människokroppen och dess muskler.

 

Man vrider på gubben, hittar rätt ställa som man vill stärka eller har ont i. Muskeln zoomas in och man kan se hur hela muskeln går, fäste till fäste.

 

Samtidigt får man upp en ruta med hur du primärt tränar den muskeln, alltså direkt träning av muskeln. Nästa flik kan du få övningar där muskeln är en sk hjälpmuskel. Och sista fliken innehåller stretchövningar av just den muskeln.

 

Jag har fått lära mig att mitt "knäproblem" egentligen sitter i muskeln som går ner i tårna. Jag får även tips på övningar så att jag ska stärka den här muskeln och därmed förebygga det här "knäproblemet" som inte sitter i knät.


Gymt bra app! Enkel att använda och förstå och väldigt informativ utan att det blir jobbigt att läsa. Jag rekomenderar denna app stark. Till min iPad kostade appen 38:-. Det finns även i iPhone-version men har inte testat den. Hur som helst, jag ser denna som väl investerade pengar.

Av Malin de Besche - 20 mars 2014 23:09

Huset var återigen iskallt igen. Det var något annat fel på pannan än vad servicekiller först trott. Men snabb som han var fick jag en tid efter lunch igen. Det gav mig lite tid att få koll på dagens basketträning för mina tjejer och dag fick tillfälle att samla lite steg.


Man sover ju lite bättre när det är svalt. Problemet är bara hur man ska ta sig upp. När jag kom in i köket kunde jag se att temperaturen hade sjunkit ner till 16 grader igen. Ringde servicekillen och talade in på telefonsvararen om temperaturen och läste upp vad som stod på displayen. Inte långt efter ringde han och vi bestämde att han skulle ringa efter lunch för att säga när han kunde vara på plats.

Det blev en tidig resa hem från jobbet. Skönt att slippa köerna. Han fick in lite värme men det är någon del som måste bytas ut.


Jag jobbade lite hemma innan jag fixade middag och sedan åkte vidare för att hålla träning med mina tjejer. Där lyckades jag samla en hel del steg i mitt annars rätt stillasittande dag. Jag får röra mig en hel del när jag ska visa hur man gör de olika övnignarna.

Vi hade inte tillräckligt med bollar då våra lånebollar inte var upptagna. Därför fick de köra en del löpskolning som uppvärmning. (Höga knän, hälkick, sidestep mm)

När bollarna kom upp fick de även dribbla fram och tillbaka med olika finter (Cross over, mellan benen, bakom rygg)

Något som ofta felar i matcherna när de blir lite stressade är passarna. Så idag övade vi olika typer av passar.

Sen övade vi passar i rörelse och avslutande med give and go samt pass direkt från studs.

Att visa hur man springer och var man lägger passen gjorde sig bra på min stegräknare.

Lite spel och rörelse mot korg innan herrarna kom in och skulle ta över hallen.


Då gick jag och min dotter och jag ner i squashhallen och sköt lite. Vi har satt upp korgar där. Så när vi inte har halltid kan vi alltid gå ner och skjuta lite till dess att någon som bokat hallen kommer.


Jag var inte helt nöjd med stegen, även om jag ändå hade ganska många fler steg efter tjejernas träning. Så jag yog mig en promenad på 55 minuter. Totalt en runda på 4,8km

 

Nästan 16'000 steg nu när jag lägger ner för idag och då har jag inte tränat något idag. Min vilodag kan man säga.

Av Malin de Besche - 19 mars 2014 23:18

Plötsligt slog kylan till och att vintern var tillbaka var ett faktum. Men det jag inte hade räknat med var att den även kom till mig inomhus. Först tänkte jag att värmepannan bara inte hängde med, men i morse när jag vaknade kände jag att det var outhärdligt. Något stod inte rätt till.


Idag var det min jobba-hemma-dag och när jag suttit en stund vid datorn insåg jag att detta var inte bara morgonkyla, eller att pannan inte hängt med. Jag satte batterier i termometern för att se vad temperaturen låg på. Den stod på 18 grader!!! Inte konstigt att det var kallt. Temperaturen kröp allt längre ner och jag lindade in mig i så många filtar jag kunde.

 

Jag började kolla runt bland alla knappar och siffror på frånluftsvärmepannan. Trycket var för lågt så jag vred på ratten jag skulle vrida på enligt instruktionsboken men temperaturen fortsatte att sjunka. Jag tog tag i saken och ringde återförsäljaren till värmepannan och 3 timmar senare var han på plats och kollade vad som kunde vara fel. Han tryckte på en knapp och sen visade han mig hur varmvattentemperaturen steg och förklarade att ni skulle det bli varmare. Det gjorde den också, men låååååångsamt. En tiondelsgrad i taget.

Gick runt i hemmet och tände ljus för att hjälpa värmepannan på traven.

 

Lite matlagning och sen var temperaturen uppe på 18 grader igen.


Sen var det dags för basketträning. Det hade snöat en hel del. Vintern var tillbaka på riktigt. Det var skönt att sätta sig i bilen med värmefläkt och sätesvärmare. I hallen var det bra mycket varmare än vad jag hade hemma och när jag visade övnignarna för tjejerna steg temperaturen ytterligare.

Idag körde jag mycket skott och spelförståelse med dom. Det går verkligen framåt.


Direkt efter deras träning var det dags för egen träning. Och redan under uppvärmningen kände jag svetten drypa. Det stamade i musklerna sedan styrketräningen igår, men som vanligt när man blivit lite varm och när man är mitt uppe i övningen så känner man det inte.

Mycket skott och springa idag. Tävlingsmänniska som jag är så såg jag till att komma först i all löpning, även fast det inte var någon tävling. Vi skulle bara "ge allt vi har". Löpningen är min styrka och det känns bra att pesonen som jag har hack i häl inte kommer förbi mig.


Svetten flödade idag och avslutade med en het dusch. Jag funderade på vad temperaturen kunde stå på när jag kom hem. Jag kunde inte vänta så jag ringde hem och frågade. 17,9!!! Hade tempen gått ner?!

Och mycket riktigt, temperaturen hade krypit ner lite lite, men det kändes varmare. Det måste vara så att tempen på 18 grader måste ha varit i köket men att den låg längt lägre i resten av hemmet och att den har fördelat sig mer över hela hemmet. Jag hoppas att det är så det är i varje fall.

Med vintern där utanför måste jag få upp värmen.

 

Igår var det endast lite frost och nu massa snö på en endaste dag. Imorgon hoppas jag verligen att jag vaknar med ett varmare hem.

Av Malin de Besche - 18 mars 2014 22:27

Jag vill äta nyttigt och jag vill föra över det på mina barn. Det är inte alltid det tas emot hurrarop från barnen. När jag serverar vegitariskt, fisk eller olika varanter av soppor, måste jag servera något till så att de glömmer att de inte fått sin favoriträtt. Och idag också för att släta över att middagen blev sen.


Igår var en sådan där dag då det inte var många rätt. Om man kunde skulle jag ha raderat dagen från almanackan. I kaoset missade jag basketträningen, men lyckades ersätta den med en löparrunda på drygt 7,5 kilometer. Lungt tempo i 45 minuter. 


Det blev inte helt enligt planen med dagens träning heller, men även denna gång ganska bra i varje fall. Planen var att vi skulle ha fått en Cross Fit introduktion i basketlaget, men vi hade för få anmälningar så vi var tvugna att ställa in.

Det var några som planerat att istället köra en omgång i vårt fängelseliknande gym och jag bestämde mig för att haka på.

 

Jag tog med mig min yogamatta och min foam roller och sedan körde jag en genomkörare av hela kroppen. Jag använde bara fria vikter och min egna kroppsvikt. Jag körde övningarna i 2 varv

Uppvärmning: Rörlighet

1. Plankställning med hantlar där jag drog upp hanteln upp mot kroppen och vred axeln bakåt (3kg 15 reps/arm)

2. Utfallssteg med bicepscurls med hantlar (2x3kg 15 reps/ben)

3. Utfallssteg med sving. Hantlar över huvud i upprätt läge och armarna svingande ner vid nedgång

4. Hantlar upp rakt framför mig-ut i sidan, ner längs kroppen, upp ut i sidorna, rakt ut framför mig, ner längskroppen framför mig. 10 reps

5. Ticeps med 5kg vikt bakom huvudet

6. Draken med 3kg vikt (15 reps/ben)

7. Magövningar med foam rollern

8. Rygglyft med 5kg vikt

Efter 2 varv gick jag fram och tillbaka i gymmets monkey bar


När jag kom hem gjorde jag en linssoppa inspirerad av Sassa Asli

 

Linssoppa:

1 gul lök, hackad

4-5 cm riven ingefära

2 morötter, tärnade

4 dl röda linser, sköljda

Kokosolja

6 dl vatten

3 tsk ekologisk grönsaksbuljong

400g kokosmjölk

1 chillifrukt, hackad

Salt

Jag fräste grönsakerna i kokosolja, tillsatte linserna och fräste en stund till. Sedan slog jag på all vätska med buljong och lät det puttra och till sist i med chillin och smaka av med lite salt.


Flirten med mina barn blev som oftast till soppa, bröd som jag värmer i ugnen. Den här gången blev det tortillabröd med skivad mozzarella i som jag lät bli varm (och smälta osten).

Det blev riktigt lyckat. Detta kommer jag att skriva in i min receptbok (så jag minns hur jag gjorde) där jag samlar recept som blir speciellt lyckade.

Av Malin de Besche - 16 mars 2014 22:00

Att spela match efter en lång bilresa är inte lätt. Det kräver lite extra av en för att kunna ladda om och hitta den där energin som krävs. Det är många faktorer som spelar in om man ska prestera bra eller inte. Det gäller att kunna fokusera och stänga ute störande moment.


Lördagsmatchen var en jämn match som borde ha varit en promenadseger men slutade i förlust. Det var kanske just för att det borde ha varit en promenad seger som tempot var lågt. Inledande period var bra, men det var inte det tempo vi brukar ha. Ställningen var jämn i princip hela matchen fram till dess en tjej skadade knät. 

Då över gick matchen till total katastrof. Inget tempo, ingen glöd och massor av misstag.

Efter matchen fick jag som äldst i laget ta hand om tjejen som skadat sig. Hon hade stannat till på rakt knä och hon kände hur knät vred till åt fel håll.

Men hon höll ändå gott mod hela tiden trots att det smärtade i knät. Ingen gnällspik det där. :)

 

De röntgade knät och konstaterade att det inte var något benbrott. Sedan tömde läkaren det svullna knät på lite blod för att kunna se vad som skadats i knät och orsakat att hon inte kunde stödja på benet.


Som alltid tog det lite tid på sjukhuset så efter ett tag kom coachen och en annan tjej för att hålla vår skadade spelare sällskap.


Vi kom ganska sent från sjukhuset så det enda som var öppet i Karlstad var olika grillar av olika slag. Tänkte att Falaffelsallad skulle vara ett bra alternativ. Men som många sådana här ställen så ser de Isbergssallad som sallad och toppar det med tomat och gurka. Lite för tråkigt så det fick bli en falaffel med bröd. Men själva falaffeln var riktigt god.


Till kvällen fick jag jordens huvudvärk och den höll i sig även under matchen. Den ville helt enkelt inte släppa, utom just när jag spelade. Det var inga problem så länge jag sprang. Men så fort jag satt på bänke och i pauserna plågade huvudvärken mig.


Den här matchen spelade vi mycket bättre. Det var fart, det var kämparglöd mestadels av matchen och på det hela taget en roligare match. Men det räckte inte till seger. Kan vara så att alla fick sig en tankeställare sedan gårdagsmatchen, kanske var det bara att bilresan till hallen endast var 10 minuter. Eller kanske lite av båda.


Under lördagen fick jag rapporter om att mina småtjejer hade gjort en fantastisk insats och vunnit sin match med 4 poäng. Så kul att höra att allt slit som de lägger ner på träningarna har börjat ge flera vinster.

Min dotter hjälpte de ett år äldre tjejerna med sin match idag precis lagom till jag kom hem. Den slutade inte riktigt lika bra. Skulle nog vilja jämföra den matchen med vår första på vår road trip. Passarna var inte genomtänkta och bollarna ville inte i och i vissa fall var det gång när de tappade sugen och blev ifrånsprungna.


Lyckades samla lite steg när jag stod och heja på tjejerna. Och det kunder verkligen behövas. De långa bilresorna har gjort att jag förlorat ganska många timmar att samla steg på.


Nu är det dags att ladda om för en ny vecka, så att jag orkar köra hårt och kanske till och med sätta ett stegrekord.

Och nu när vardagen kommer är det slut på skräpintaget på oregelbundna tider och långa stillasittande bilresor (Det blir bara de kortare till jobbet så klart. :)

Av Malin de Besche - 15 mars 2014 10:06

När jag packade bilen i morse snöade det och blåste snålblåst. Men efter ett par timmars bilfärd sprack det upp och solen strålade. Lång bilfärd kräver sina förnödenheter men vi måste även stanna för lunch så vi får den energi vi behöver inför vår första match.

 


   

Bilfärden är inte så himla bra för min stegtävling, men jag får försöka ta igen de förlorade timmarna när vi rastar.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ orkanensmitt med Blogkeen
Följ orkanensmitt med Bloglovin'

Sök i bloggen

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mina mål

Springa milen på 45 min .......( )

Springa halvmilen på 20 min ..( )

Springa halvmaran ..............( )

Klara 1 chin ......................( )

Klara 35 armhävningar......... (X)

Klara 50 armhävningar......... ( )

Stå på händer (minst 3 sek)....( )

Stå i plankan 7min ..............( )


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se