Direktlänk till inlägg 26 januari 2014

Som en arbetsdag

Av Malin de Besche - 26 januari 2014 19:15

Den här dagen blev som en hel arbetsdag. Jag vaknade tidigt för att äta frukost och baka till dagens caféteria. Därefter har det varit full fart i baskethallen med lite olika roller. Men jag började med rollen som förälder och sedan coach.


Klockan ringde lite tidigare så att jag skulle hinna med att baka till Caféterian som mitt lag hade hand om idag för att samla pengar till lagkassan. Vi samlar pengar för att komma ut i Europa och spela basket.

Därför ställde jag mig som mamma och bakade kokostoppar.

 

2 ägg

50 smält smör

1dl kokossocker

1 påse kokos

Rör ihop ägg och socker (ej vispa). När smöret svalnat något rör man ner det tillsammans med kokos. Låt svälla i 10 minuter och klicka sedan ut toppar på bakplåtspapper. Grädda i 10-15 minuter på 175gr.


Med kokossocker får det något brunare färg, men det är något bättre socker än vanligt vitt.

 

När jag kom till baskethallen så satte jag igång att ställa fram allt och fick lite hjälp av dottern att ställa fram stolar, veva ner korgar medan jag sprang upp och ner för alla trappor.

Fick igång lite peppande musik till uppvärmningen vilket gav resultat. Tjejerna gjorde en kanonmatch som de vann med 2 poäng! Det var 2 jämna lag och det kändes skönt att vinna den här matchen. Det behövde de för självförtroendet. Det var så spännande och jag var så uppe i varv att jag säkert blev lika svettig som tjejerna trots att jag "bara" coacha. Matchen avgjordes när en av tjejerna satte sina 2 straffkast i slutsekunderna.

Jag skakde i hela kroppen långt efter slutsignalen. Så härligt!

 

Efter matchen fick jag sätta mig i sekreteriat när Herr7:an spelade. Medan jag satt där gick dottern och köpte en drickyoghurt och wasaknäcke till mig så jag fick lite i magen. Kompletterade med banan och kaffe som vi hade i caféterian. Inte världens bästa kost, men sådana här dagar så straffar det sig att inte ha förberett allt.


När den matchen var slut så ställde jag mig i caféterian de sista 2 matcherna, men fick flytta ner till sek under sista matchen då de var för få.

Det var bara mina tjejers match som slutade med vinnst för klubben, men den sista när HU23 spelade var det jämnt. När sista slutsignalen ljudit så fick jag springa upp och ner för trapporna för att ställa allt till rätta igen, diska och tömma sopor. När jag satte mig i bilen för att åka hem insåg jag att jag hade varit i hallen i 8 timmar.


Slängde mig på matlagningen hemma. Provade på något nytt, att baka sötpotatis. Blev riktigt gott.

 

Jag penslade dom med lite olja som jag pressat vitlök i och strödde över lite flingsalt. Såsen fick bli creme fraich med vitlök och sambal olek och en nypa salt.


Ur träningssynpunkt fick detta bli en vilodag också. Hade helt enkelt inga krafter kvar. Nu är det inte många dagar kvar som jag kan pressa mig hårt i löpträningen. Hårdkörning imorgon.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin de Besche - 6 juni 2016 10:24

Det är försommar och det är en tid med mycket firande. Den här helgen har jag verkigen varit massor av firande. Då har träningen fått stå tillbaka lite. Så jag har fått lägga in ett par extra vilodagar för att hinna med allt firande.   I torsdags...

Av Malin de Besche - 1 juni 2016 23:08


I morse vaknade jag och mådde inte alls bra. Så pass att jag ställde in tiden hos sjukgymnasten. Jag skulle ha tejpats för att se om det skulle hjälpa mig i min löpning. Men med ganska hög press på jobbet just nu kände jag att jag inte kunde stanna h...

Av Malin de Besche - 28 maj 2016 18:12


Jag är väldigt trött på att känna att jag inte kan ta i fullt ut att ett hårt löppass känns avlägset. Att jag inte kan köra på som jag vill är frustrerande. Igår hade jag ett besök hos sjukgymnasten efter en hel månads upphåll. Jag behövde höra vad h...

Av Malin de Besche - 24 maj 2016 22:51

Ibland är inte omständigheterna så som man tänker eller planerar. Det är lätt i sådana lägen att bara ge upp och strunta i allt. Men det är inte alltid det ända alternativet. Ibland får man anpassa sig och helt enkelt make it work.   I Söndags ha...

Av Malin de Besche - 21 maj 2016 23:41


Att ha legat i influensa har tagit hårt på kroppen och har hållit mig helt från träning och har sakta börja komma igång med promenader och lättare gympass tredje veckan. Idag drog jag igång med löpning och utegym. Nu ska jag snart vara tillbaka.   ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9
10
11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mina mål

Springa milen på 45 min .......( )

Springa halvmilen på 20 min ..( )

Springa halvmaran ..............( )

Klara 1 chin ......................( )

Klara 35 armhävningar......... (X)

Klara 50 armhävningar......... ( )

Stå på händer (minst 3 sek)....( )

Stå i plankan 7min ..............( )


Ovido - Quiz & Flashcards