Direktlänk till inlägg 11 januari 2014

Move that stiff body

Av Malin de Besche - 11 januari 2014 15:37

Efter en ganska sen frukost och lite hushållsgöra drog jag på mig löparkläderna för en löparrunda i vinterlandskapet. Jag kände mig stel som en pinne med träningsvärk och det var kallt och fullt av snö ute. Men jag visste att både kylan och träningsvärken skulle kännas bättre när jag väl kommit ut.


När man ska springa ute på vintern måste man klä sig i flera lager och det ska vara lite småkyligt när man kliver utanför dörren, så man inte blir för varm när man väl kommit igång. Det är också bra med kläder som släpper ut den svett du utsöndrar så att svetten inte kyler ner dig allt för mycket. Egentligen bör man ha broddar eller skor för just vinterlöpning, men idag valde jag att springa i mina vanliga.

Jag hade på mig mina vinterlöpartajts, en underställströja, tillhörande hood till tajtsen och en vindjacka ovanpå. En mössa och vantar för just löpning.

 

Jag lyckades hålla ganska god fart trots lite kala fläckar. Det kändes skönt att springa en distansrunda som jag inte kunnat göra avslappnat på väldigt länge. Det känns som att löparknät börjar försvinna för gott, vilket är glädjande. När jag blivit varm i kroppen kände jag heller inte av träningsvärken. Trampade lite snett men hann tack och lov att räta upp foten så jag undvek stukning. Annars tycker jag att rundan gick bra. Lite tung i benen när jag kom till min mastodontbacke, men jag höll farten uppe hela vägen till toppen. Sedan vara det skön utförslöpning innan det fick lite uppför innan målet.

När jag kom hem promenerade jag lite fram och tillbaka för att få bort slaggprodukter. I en vändning så halkar jag på isen som ligger under snön. Jag har klarat mig en hel runda utan att halka, så gör jag det när jag promenerar hemma. Smärtade till lite i benet men gick över ganska fort. Puh!

Skottade i ca 20 minuter, vilket blev en bra nedvarvning.


När jag kom in så började jag med en sen lunch. Laxpaj och sallad. Jag snodde ihop pajen och medan den stod och blev klar i ugnen tog jag en varm och efterlängtad dusch. Duschen är alltid lite skönare när man kommer in från löparrunda i kylan.

Skalet:

50g smör

25g kokosfett

1dl kikärtsmjöl

2dl rågmjöl

en skvätt vatten och en nypa salt

Kör allt i en mixer/matberedare till en deg och ställ in i kylen.


1 chili, hackad

en bit ingefära, hackad

2 vitlöksklyftor, pressade

1 röd lök, strimlad

Broccoli

Bladspenat

1 parika, tärnad

Några körsbärstomater, halverade.

50g soyabönor

Stek allt i en stekpanna. Lägg ner det i nämnd ordning i stekpannan.

Tryck ut degen i formen och förbaka den medan du gör stanningen. När skalet är färdigbakat släng ner görnsakerna.


  

Stanning:

2 ägg

salt och peppar

1 burk kokosmjölk

200g varmrökt lax

Vispa ihop allt utom laxen. Rör sedan ner laxbitar och häll över i pajformen. Strö över lite ost. Sjuts in i ugnen till den fått fin färg, ca 20 minuter.

 

Servera med en god sallad.


Sen var vi redo för match i FU14-serien som jag coachar (och min dotter spelar i). Och kroppen, den är som ny (fast jag känner fortfarande av träningsvärken, något mjukare bara)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin de Besche - 6 juni 2016 10:24

Det är försommar och det är en tid med mycket firande. Den här helgen har jag verkigen varit massor av firande. Då har träningen fått stå tillbaka lite. Så jag har fått lägga in ett par extra vilodagar för att hinna med allt firande.   I torsdags...

Av Malin de Besche - 1 juni 2016 23:08


I morse vaknade jag och mådde inte alls bra. Så pass att jag ställde in tiden hos sjukgymnasten. Jag skulle ha tejpats för att se om det skulle hjälpa mig i min löpning. Men med ganska hög press på jobbet just nu kände jag att jag inte kunde stanna h...

Av Malin de Besche - 28 maj 2016 18:12


Jag är väldigt trött på att känna att jag inte kan ta i fullt ut att ett hårt löppass känns avlägset. Att jag inte kan köra på som jag vill är frustrerande. Igår hade jag ett besök hos sjukgymnasten efter en hel månads upphåll. Jag behövde höra vad h...

Av Malin de Besche - 24 maj 2016 22:51

Ibland är inte omständigheterna så som man tänker eller planerar. Det är lätt i sådana lägen att bara ge upp och strunta i allt. Men det är inte alltid det ända alternativet. Ibland får man anpassa sig och helt enkelt make it work.   I Söndags ha...

Av Malin de Besche - 21 maj 2016 23:41


Att ha legat i influensa har tagit hårt på kroppen och har hållit mig helt från träning och har sakta börja komma igång med promenader och lättare gympass tredje veckan. Idag drog jag igång med löpning och utegym. Nu ska jag snart vara tillbaka.   ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9
10
11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mina mål

Springa milen på 45 min .......( )

Springa halvmilen på 20 min ..( )

Springa halvmaran ..............( )

Klara 1 chin ......................( )

Klara 35 armhävningar......... (X)

Klara 50 armhävningar......... ( )

Stå på händer (minst 3 sek)....( )

Stå i plankan 7min ..............( )


Skapa flashcards