Alla inlägg under december 2013

Av Malin de Besche - 27 december 2013 15:22

En förkylning är aldrig välkommen. Som det har varit nu de senaste veckorna har jag haft många korta förkylningar. Jag vill bli däckad i en vecka och sen vara immun mot allt skit som finns runt omkring. För nu är jag trött på det här, och nedräkningen har börjat.



Jag har varit noga med min handhygien, jag har varit noga med att få i mig både vitaminer och proteiner. Kanske är det därför jag har så korta förkylningar. Men varför är det så många?!

     

Nedräkningen har börjat, så jag har gjort mig ett träningsprogram för att kunna glänsa den 6 februari. Men jag har har redan fått stuva om i programmet flera gånger pga många återkommande förkylningar.

Jag har ändå lyckats få till lite basketträningar mellan förkylningarna så jag har ju inte varit helt stillasittande. Det är ändå en liten tröst när paniken börjar stiga över att jag inte kommer igång med mitt träningsprogram.

Det kommer att krävas att jag kör stenhårt när den här perioden väl är över. Och det hoppas jag att den snart är.


Man ska ju bryta ner kroppen för att bygga upp den. Och sist ska man ju ta det lungt och låta kroppen återhämta sig för att sedan prestera på max.

Dessutom måste jag se till att få ner ett par kilo så att jag kan flyga fram över banan ;-)


Så låt mig bra få blir FRISK! Ska leta igenom hälsokosten om det är något som kan hjälpa mig där. För nu börjar jag bli desperat.

Av Malin de Besche - 26 december 2013 19:28

En stor fördel med att Blogga är att man dokumenterar sin träning, sina mål och sina tankar, utan att tänka på det. Det är något som man brukar vilja göra men som man allt för lätt missar för att man inte orkar/hinner. Men genom bloggen har jag detta på köpet.


Jag har läst igenom bloggen, januari-mars och hittade ett och annat intressant som jag kan ta lärdom av eller bara är roligt att minnas.


Januari

Satte rekord i armhävnignar och därmed nådde mitt mål på 35 armhävningar

Jag provade på Boxträning för första gången.

Blev utmanad på jobbet. En utmaning som slutade i 2-2 i matcher. Förlorade de frösta 2 som var armbrytning och armhävningar men vann plankan och Jägarvilan.

 


Februari

Haninges idrottsgala där vår klubb vann 2 av 3 nomineringar. Årets namnliga idrottare och årets manliga idrottsledare. Årets kvinnliga ledare fick vi nöja oss med nominering.

Jag satte upp flera träningsmål och jag inser nu att det är många jag inte nått än, inte ens försökt att nå dom.

Skidtripp till Sälen/Stöten under en långhelg.

Jag ägnade mig en hel del åt vinterlöpning

 


Mars

Jag sprang Premiärmilen. Då jag verkligen började få problem med benen på allvar, eller betent rättare sagt.

Jag testade att köra Cirkelgym. Jag ägnade ganska många timmar på gymet under den här perioden

 


Fortsättning följer...

Av Malin de Besche - 26 december 2013 01:05

En fördel med att ha pulverkaffe istället för något "finare" bönkaffe är att det år lättare att blanda och smaksätta. Nu förtiden strör jag över lite kanel i kaffefiltret vid bryggning för att få det lite juligare.


Jag lägger helt enkelt en tsk kanel över kaffet i kaffefiltret. Så när kaffet bryggs smaksätts kaffet. Jag har även blandat ner kakao, vilket ger en något "rundare" smak. Det blir inte direkt chokladsmak.

Jag har även smakat kaffe med kardemumma.

   

Gott och kul med lite variation på kaffet.


Av Malin de Besche - 24 december 2013 09:00

Då är det julafton sista luckan i den här Fitness- och hälsojulkalendern. Jag tänkte komma med ett tips på något jag gjort tidigare och som gjorde att jag blev helt såld på konceptet. Det är något som är grymt bra för hälsan på flera olika sätt. Så det är något som jag kommer att ge mig själv i julklapp eller i varje fall en variant.


För drygt ett år sen var jag iväg på träningsresa i Portugal med mina barn. Det var familjevecka så det fanns träning som var anpassad till barnen likväl som till deras föräldrar. Man får helt enkelt leva som en idrottsstjärna under veckan, äta, träna och sova. Självklart hinner man med lite sevärdeter också.

Konceptet är enkelt och anpassas till alla nivåer. Det finns ett smörgåsbord av olika träningspass och så deltar man i de som man vill.

Resan är välgörande för hälsan både vad gäller den fysiska hälsan, kosten och det som en solresa innebär.

  

Därför kommer jag att ge mig själv i julklapp att jag kommer att åka på träningsresa under 2014. Just nu så är det Turkiet som lockar mest.


Ha en helmysig jul!


#Julkalender #Träningsresa #Lucka24 #Julklapp

Av Malin de Besche - 23 december 2013 21:18

Dan före dopparedan och det börjar dra ihop sig mot dejten med tomten. Då inhandlas de sista julklapparna och i köket går spis och ugn på för fullt. Sedan ska granen kläs och julklappar slås in. Men allt detta efter en dags arbete.


Jag klev upp tidigt i morse och slog på daton och satte mig och arbeta. Lunchen var resterna från igår så det där sparde jag in lite tid. När jag avslutat min arbetsdag vid köksbordet hoppade jag in i duschen för att sedan bege mig mot centrum för att inhandla de sista julklapparna. Det gick fantastiskt bra och det blev en liten latte med dottern den här shoppingrundan med.


När jag kom hem gjorde jag iordning middag och julskinkan åkte in i ugnen. På schemat står även att baka bröd, klä granen och slå in julklappar. Allt detta medan jag för första gången på 10 år kollar på Bingolotto och uppesittarkväll. Galet med vinster! Synd bara att man inte vinner. En resa, bil eller massa matpengar skulle ju inte sitta helt fel. Men kvällen är ju inte slut än, så man kan ju alltid hoppas.

 

God Jul på er allihop!

Av Malin de Besche - 23 december 2013 07:00

När man räknar ner så går tiden mycket snabbare och det är svårt att fatta att det redan är dagen före julafton. Men nu har vi tänt alla fyra ljus och julklappar har inhandlats och hemmet är städat. Så under dagens lucka tänkte jag tipsa om ett nyttigt alternativ på julborde och som höjer grönsakskvoten lite.

 

Jag älskar rödbetssallad. Men den man köper är inte så hälsosam. Här kommer ett bättre alternativ som man enkelt gör själv.

3 kokta rödbetor, i stavar
1 liten lök, finhackad
3 st äpplen, fint tärnad
2 dl turkisk yoghurt
2 msk olja
1 msk senap
Lite citron eller äppelcidervinäger
Örtsalt

 
Av Malin de Besche - 22 december 2013 22:44

på något sätt så tycker jag att det här med julen är som mysigast innan. Då man håller på med alla förberedelser. Jag har slutat stressa innan jul så jag kan njuta av förberedelsen och shoppingen. Så idag tog jag med dottern till Farsta Centrum för att få hjälp med julklappsidéer.


Jag började med att städa på morgonen. Efter lite lunch drog jag och dottern för lite julklappshandling. Fick ett samtal av en stressad släkting som inte alls njöt av det här med julshopping. Förr var jag också stressad inför julen. Men trots att jag idag egentligen har mer att göra så är jag mindre stressad över julen nu. Jag har släppt kraven på att allt ska vara så perfekt. Jag vet vad jag tycker är mysigt och vad jag gillar. Men hinner man inte med allt så får man vara glad för det man hann med.

Förr flängde jag hit och dit och hade ångest över det jag inte hann med. Sedan när man vaknade på juldagsmorgonen tog jag det lungt och passade på att mysa så mycket jag kunde för att upptäcka att tiden runnit iväg och att det var dags att göra sig i ordning och fixa barnen. In med barn och julklappar i bilen. Sedan kändes det som att julklapparna man nyss slagit in och lastat i bilen skulle åka hem igen fast bara utan julklappspapper.


Det hör väl lite till småbarnstiden i för sig, men när jag slutade ha så höga krav kunde jag börja njuta. Och idag hade jag lite shoppingmys med min dotter. Och självklart blev det en liten fikastund. Min dotter tog en chokladfrappino och blåbärspaj, själv blev det endast en latte.

 

När vi kom hem igen var det dags för middag. Det här är mer sommarmat. Men med tanke på vädret så är det inte så mycket vinter och då funkar ju den här i varje fall. :)

 

Laxen har jag skurit i kuber och rullat i Teriyakisås och panerat med skalde sesamfrön. Dessa har jag sedan tillagat i ugn på 200grader i 15 minuter.

Till detta kokade jag råris som jag gjorde en sallad på. Som dressing har jag 2msk olivolja, 1msk vit balsamvinäger och massa örtsalt. Mums!


Och plankanutmaningen: Som längst stod jag i 3 minuter. Något kortare än mitt tidigare rekord på 3:40

En dag ska jag klara 7

Av Malin de Besche - 22 december 2013 08:45

Det forskas hela tiden fram nytt material som ska öka vår prestation och ge våra idrottsstjärnor större möjligheter att lyckas. Sedan tar det några år så är detta ute på marknaden för oss motionärer att köpa. Och det säljer, för numer så finns det många som vill bara så nära stjärnorna som möjligt.


 

Det är precis så jag är. Jag faller för dessa "små ting" som ska hjälpa mig att prestera bättre. Köpte nyligen ett "smalbensskydd" som jag hoppas ska hjälpa mig att få ordning på mitt smalben. När jag var i affären och skulle köpa detta föreslog försäljaren att jag skulle prova kompressionsbyxor. De skiljer sig från vanliga tajta löparbyxor. Dessa byxor är som en stödstrumpa på hela underkroppen och ska underlätta återhämtningen.

Försäljaren sa att de var sköna att ha när man springer med träningsvärk. Nu kostar kopressionsbyxor något mer, så de får hamna på min önskelista.


   #Julkalender #Träningskläder #Löpning #Julklappar

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24
25
26 27 28 29
30 31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mina mål

Springa milen på 45 min .......( )

Springa halvmilen på 20 min ..( )

Springa halvmaran ..............( )

Klara 1 chin ......................( )

Klara 35 armhävningar......... (X)

Klara 50 armhävningar......... ( )

Stå på händer (minst 3 sek)....( )

Stå i plankan 7min ..............( )


Ovido - Quiz & Flashcards