Direktlänk till inlägg 14 september 2013

En bit påväg

Av Malin de Besche - 14 september 2013 21:44

Det har varit minst sagt lite oregelbunden träning senaste tiden och motivationen har svajat. Men i torsdags hände något. Jag fick en liten gnista motivation, som jag inte har en aning om vart den kom ifrån, och den har hållit i sig. Plötsligt har jag känt av träningsglädjen och det känns som att jag kan komma iform igen.


Det tog tid innan jag kom igång idag. Men efter en fika i centrum var jag taggat. Det var lätt att dra på sig kläderna och knyta skorna. Kände inget som helt motstånd eller att det skulle vara jobbigt att träna.

Jag valde en runda som jag sparat på jogg.se bara för att enkelt veta hur långt jag sprungit.

Jag höll ett tempo som kändes behagligt och som jag kände att jag klarade att hålla löptekniken. Upp med bröstet, fram med höften och sparka bakåt mot rumpan.

Det svåraste är att skjuta fram höften. Det är då man märker att de där höft och magträningarna är bra.

Men jag lyckades bra och jag kände inte av knät alls och muskeln som går intill skenbenet gjorde sig inte påmind heller. Jag lyckades att ta i och ta mig upp för backarna relativt fort, även värstingbacken.

Även om det kändes bra så trodde jag aldrig att jag skulle komma ner under 5min/km. Rundan jag sprang är 5,7km och det sprang jag på 27:39, alltså 4:52/km i snitt. Ett helt ok tempo med tanke på hur lite jag har tränat.


När jag kom hem ville jag få in lite styrka också så jag slog på en träningsDVD med styrka för hela kroppen. En hel del ben och mage, vilket är nödvändigt för god löpteknik.

Utfallsstegen var den enkla biten. Men föga förvånande så var magmusklerna något förslappade. Vilken mjölksyra jag fick. Det är bra med en träningsDVD som hjälper ne att hålla tempot uppe och någon som peppar en att ta i lite till. Passet var på 15 minuter och ett bra avslut på löppasset.


Sedan kollade jag lite TV medan jag stretchade. Kände mig sjukt nöjd när jag var klar. Jag hade lyckats ta i och kroppen hade inte protesterat. Så nu jäklar är jag påväg.  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin de Besche - 6 juni 2016 10:24

Det är försommar och det är en tid med mycket firande. Den här helgen har jag verkigen varit massor av firande. Då har träningen fått stå tillbaka lite. Så jag har fått lägga in ett par extra vilodagar för att hinna med allt firande.   I torsdags...

Av Malin de Besche - 1 juni 2016 23:08


I morse vaknade jag och mådde inte alls bra. Så pass att jag ställde in tiden hos sjukgymnasten. Jag skulle ha tejpats för att se om det skulle hjälpa mig i min löpning. Men med ganska hög press på jobbet just nu kände jag att jag inte kunde stanna h...

Av Malin de Besche - 28 maj 2016 18:12


Jag är väldigt trött på att känna att jag inte kan ta i fullt ut att ett hårt löppass känns avlägset. Att jag inte kan köra på som jag vill är frustrerande. Igår hade jag ett besök hos sjukgymnasten efter en hel månads upphåll. Jag behövde höra vad h...

Av Malin de Besche - 24 maj 2016 22:51

Ibland är inte omständigheterna så som man tänker eller planerar. Det är lätt i sådana lägen att bara ge upp och strunta i allt. Men det är inte alltid det ända alternativet. Ibland får man anpassa sig och helt enkelt make it work.   I Söndags ha...

Av Malin de Besche - 21 maj 2016 23:41


Att ha legat i influensa har tagit hårt på kroppen och har hållit mig helt från träning och har sakta börja komma igång med promenader och lättare gympass tredje veckan. Idag drog jag igång med löpning och utegym. Nu ska jag snart vara tillbaka.   ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24 25
26
27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mina mål

Springa milen på 45 min .......( )

Springa halvmilen på 20 min ..( )

Springa halvmaran ..............( )

Klara 1 chin ......................( )

Klara 35 armhävningar......... (X)

Klara 50 armhävningar......... ( )

Stå på händer (minst 3 sek)....( )

Stå i plankan 7min ..............( )


Ovido - Quiz & Flashcards