Alla inlägg under mars 2013

Av Malin de Besche - 18 mars 2013 22:43

Jag känner mig bestulen på våren, vintern som inte vill släppa greppet. Jag känner mig bestulen på min kropp, då jag inte fått vara helt frisk. Det är svårt att vara positiv när man känner så. Hur hittar man geisten i ett sådant läge?


Igår var det sol, i morse var det sol och man trodde att våren hade börjat få grepp om naturen. När det blev dags för hemgång ser jag snön falla. Och det var inte bara lite puder, utan det var riktigt mycket snö.

 

Det är snart dags för Premiärmilen och min önskan är verkligen att springa på barmark. Men det känns avlägset idag. Kan det verkligen försvinna till på söndag?


En efter en hörde av sig och lät meddela att de inte mådde så bra, eller hade ont någonstans. Samtidigt kände jag mig en aning varm under tiden jag lagade middag. Tog tempen och kunde läsa av att jag hade 37,6. En liten förhöjdfebertermometer kroppstemperatur alltså.      

Men jag ville verkligen till basketträningen. Det kändes inte rättvist.

Men jag bestämde mig för att gå i varje fall. Jag tänkte att vi blir så få, så det blir nog en lugn träning.


Så med en tendens till feber och något snorig näsa åkte jag till träningen. Eftersom att hälften som var där, inte var helt krya körde vi mycket skott. Men även en hel del styrka och kondition. Jag var med hela träningen och med på allt, men jag valde att köra lite enklare variant när det blev lite mer ansträngande än vad jag vågade göra i mitt tillstånd. Bla valde jag att köra Squats (benböj) istället för Burpees.


När jag hade kommit hem igen känmde jag mig en aning friskare än vad jag gjorde när jag åkte iväg. Hoppas att det inte var ett dåligt vald av mig när jag åkte iväg och tränade.


Kvällen avslutas med en kopp chai-te. Och jag håller tummarna för att våren kommer till på söndag (öven om det ändå är ganska mysigt med snö)


Av Malin de Besche - 17 mars 2013 16:54

Med en envis snuva spelade jag en tuff match idag. Efter måste man se till att fylla på så att man får en riktigt bra återhämtning. Så efter matchen åkte jag och handlade och kollade efter något för återhämtningen.


Det var varmt i hallen när vi kom in och jag kände mig inte alls på topp. Men det var inte så många som kunde spela idag så det var bara att bita ihop.

Det var en tuff match Blackeberg bjöd på. De var väldigt samspelta och lyckades bryta sig igenom vårt försvarett flertal gånger. De var även många fler än oss och kunde byta ut sina spelare ofta.

Vi gjorde en hyfsad match i varje fall men det räckte inte hela vägen. Vi förlorade med runt 20p.


Efter åkte jag och handlade. Det saknades en del hemma och jag behövde ha något i magen. Så jag provade en av Paulúns kokosvatten. "Naturlig återhämtning"

kokosvatten  

Den innehåller både fett, kolhydrater, protein och kalcium.

Jag kompletterade med lite naturgodis, som jag bara inte kunde sluta äta av.


Kokosvattnet var inte jättegott. Smaksättningen var helt ok, men eftersmaken av själva kokosvattnet var inte alls i min smak.


Men det var inte så illa att det inte är drickbart. Det tar nog ett tag att vänja sig att dricka det, om man nu skulle tycka att det är nödvändigt. För det är inte den billigaste "Juicen" man kan hitta.


Nu råkar det vara så att jag plötsligt blev barnfri. Dottern drog iväg och bada med en kompis och sonen på Bandyfinalen för att se sitt favoritlag Hammarby.

Så nu har jag hela huset för mig själv. Det är väl återhämtning om något! :)

Av Malin de Besche - 16 mars 2013 12:16

Näsan rinner och löpningen får vänta ett tag. Det är bara drygt en vecka kavar till premiärmilen och jag måste bli av med det här snorandet. Motion lär vara lösningen. Men det får ju inte vara för ansträngande när man är förkyld.


Solen sken in genom fönstret när jag vaknade idag och jag fick en enorm längtan ut i solen. Därför väckte jag sonen och släpade ut honom på en timmes lång Power Walk.

Jag passade på att passera centrum så att jag kunde ta ut lite domarpengar till i eftermiddag.

Det är fortfarande lite kalt i luften men det var skönt med solen som värmde i ansiktet.

Planen var inte att gå så långt med det var så härligt med lite vårkänsla så vi bara vandrade på.


När vi kommit hem igen bled det grötfrukost. Jag testade att blanda ner lite jordnötssmör i gröten som jag läst att så många andra gör. Det var förvånadsvärt gott. Tinade lite frusna bär som jag toppade gröten med. Ett par mackor och ägg.

Nu är jag laddad för att cocha matcher med en styrka som är bantad till hälften pga sjukdom.

Men det är bara köra på.

Av Malin de Besche - 16 mars 2013 00:51

Idag hade vi utbildning hela dagen på jobbet. Utbildning innebär bjudlunch och fika. Till kvällen var vi bjuda på kalas med en massa god mat. Det är vid sådan här tillfällen man funderar på om man är gourmét eller gourmand.


Hela dagen idag hade vi utbildning för hela kontoret på SAS Radison Blu i Frösundavik. Upplägget är med massa lekar, spel och tävlingar för att vi lättare skulle kunna ta in det som ledningen hade att förmedla.

På lunchen serverades det först en kräftsallad med en senapsdressing. Dressingen påminde om hovmästarsås. Och de serverade ett sådant gtt knäckebröd. Jag glömde ta reda på vad det heter. Det är ofta man får det vid luch på konferensanläggningar och det är tokgott.

Sedan serverades majskyckling med risotto och en smakrik sås. Väldigt gott. Jag är snabb på att äta upp och hade det inte tagit slut hade jag nog allt kunnat äta lite till.

Till fika blev det en tårta. Jag tog en liten bit bara för att jag tyckte att den såg kul ut. Men hade svårt att få i mig den lilla biten. Den påminde om princesstårta. Jag har verkligen svårt att få i mig något så sött.

Planen från början var att gå på cirkelgym, men jag hade ju ett kalas att gå på. Dessutom har jag blivit redigt förkyld. Endast en rinnande näsa än så länge och jag hoppas att det stannar där. Jag har ju match på söndag.

Åkte till en av mina bästa vänner för att fira hennes 20+dag.

Hon bjöd på fantastiskt god mat. Plockmat! Vilket innebär att man trycker i sig alldels för mycket.

Det var kallskuret kött i lite olika form, pastasallad, paj, tapenad och mycket mer. Jag åt till jag började må illa. Bara för att jag inte kunde låta bli att äta. Så fantastiskt gott.

Jag tycker om god mat, vilket kan tolkas som gourmét. Men med de mängder som jag kan trycka i mig gör mig till en gourmand. Kan vara både och?

Av Malin de Besche - 14 mars 2013 22:00

Torsdag och det är box på F&S. När man kommer utan partner paras man ihop med någon annan "singel". Då kan få en som är mindre eller någon större som ger en en rejäl utmaning. Idag blev det en jämnstor som hade varit på många boxpass.


En hel arbetsdag i myskläder gör att man är i ett skönt mysmode. Vet inte riktigt hur det gick till men klockan tickade iväg och det blev kväll. Lika duktig jag är på att vara effektiv, lika duktig är jag på att få tiden att gå utan att egentligen göra någonting. Tanken var att jag skulle fixa middagen efter dagens arbete, innan det var dags att sticka iväg på boxpass.

Men nu blev det så att jag var tvungen att ila iväg med bilen för att hinna. Inne i salen bad instruktören oss som inte kom tillsammans med någon att hitta en parter. Jag såg en massa späda tjejer och jag ville bli utmanad. Då ser jag en tjej som är i ungefär samma storlek som jag. Är snabbt framme och föreslår att vi ska köra.

  

Jag frågade henne om hin kört förut och hon svarade att hon kört många gånger. Och det märktes. Hon var stark och hade bra teknik. Det gjorde att jag fick jobba med att hålla emot som hennes sparringpartner.


Det blev ett tufft pass med högt tempo. Hon var inte direkt den som peppade verbalt. Hon tog i utan att skrika, hon sa inte mycket när det var jag som boxades. Men hennes fokusering och energi när hon körde var pepp nog. Vid varhe momentbyte kunde det komma ett "bra jobbat" eller liknande.

Själv skrek jag, peppade jag och tog i allt jag hade.

  


Jag gick därifrån med trötta armar och axlar. Det var en riktigt tuff brud jag mött. Jag blev framför allt imponerad av hennes sparkar som var väldigt kraftfulla. Kul pass idag. :)

Av Malin de Besche - 14 mars 2013 16:45

Ni vet hur det kan vara ibland. Man är helt uppe i något, glömmer bort tiden och plötsligt är man tillbaka i verkligheten och upptäcker att man inte har ätit. Det är dags för lunch och man behöver mat NU! Ställa sig och laga mat i 40 minuter är inte ett alternativ.


Jobbar hemma så att jag samtidigt kan passa upp på min sjuka dotter när hon behöver. Eftersom att hon roar sig mest med att ligga framför TV:n så fick jag ju jobba helt ostört i flera timmar. Såg att klockan hade passerat ett och att vi borde ha ätit lunch för en timme sen. Öppnade kylskåpet för att se vad man snabbt och lätt kunde sno ihop. Och voila:

 

En riktigt god och mättande sallad. För oss 2 behövde vi:

1 burk tonfisk

125g mozzarella

1 röd paprika

1 bit gurka

1 Pak Choi stam (125g)

2 ägg

Lite matlagningsyoghurt med lite honung i

Strimla och skiva allt uton yoghurt, honum och ägg. Blanda yoghurt med honung. Lägg upp på tallrik och toppa med skivat ägg och honungsyoghurt.


Det blev saftigt, gott och mättande. Pak Choi är en sorts salladskål som är aningen mildare än kålsallad. Jag köpte den sist jag storhandlade som den "nya grönsaken" Den används flitigt i det asiatiska köket.

Den är krispig och saftig i den vita delen och den gröna är mer salladslik.

 

På paketet står det följande tips:

Ett krispigt grönt tillbehör till milda rätter, gärna med fisk eller kyckling. Är också utmärkt i en het wok. Extra god att smörslunga och servera till kokt torsk.


Näringsvärde per 100g:

Energi 80kj/15 kcal, protein 1,5g, kolhydrater 2g varav sockerarter 1g, fett 0,2g, fibrer 1g, natrium 0,065g


Rekomenderas!

Av Malin de Besche - 13 mars 2013 13:17

När man går till doktorn och får reda på att orsaken till att man känner sig halvt död beror på ett virus, kan det kännas som att man suttit i väntrum i onödan med alla andra bacilusker. Man kommer dit de klämmer, känner och tittar och så tar de lite prover och säger att man får gå hem och kurera sig.


Detta var vad som hände när jag gick dit med min dotter. Hon har fått hög feber, ont i halsen, yrsel och är snorig. Detta beror helt enkelt på ett förkylningsvirus eller influensa. Finns inget att göra. Inga mediciner. Bacillskräck

Det finns nässpray för att göra det lättare att andas, och om det behövs lite hostmedicin som dämpar hostan och löser slem. Men inget som botar. Detta måste kroppen göra själv.  


Då har man suttit i ett väntrum med massa människor med alla möjliga åkommor i flera timmar. Förstå ångesten med min bacillskräck.


Det var lite smått kaos på vårdcentralen i akutmottagningen, men jag måste säga att de hanterade alla krävande människor bra. Det hela tog 2 timmar att få komma in till doktorn, ta prover och få beskedet att kroppen måste bota sig själv. Och min dotter som hade hoppats på en dundermedicin.


Men jag fick en annan värdefull information. Något man lätt glömmer är att kroppen faktiskt har ett eget system och verktyg för att råda bot på dessa äckelpäckel.


Jag har alltid trott att halstabletter är till för att lindra det halsonda. Vilket det också är. Men en annan sak som har Svalglyckats undkomma mig är att det ökar salivproduktionen. Och i saliven har man en massa antikroppar. Dessa antikroppar är de som kan jaga ut viruset ur kroppen. Inga mediciner, utan kroppens egna försvarssytem. Och det är ju klart att ju fler små "soldater" du skapar ju större chans att man vinner kriget mot virusinfektionen.


Det kom också till min vetskap att Strepsils och Zyx inte botar mer än andra mer godisliknande halstabletter. De bedövar, men det är salivproduktionen som "botar".

Tuggummi har alltså samma effekt. Allt som ökar salivproduktionen.

Det går lika bra med hårda karameller som man suger på. Fast då har du ju det här med sockret som inte är till fördel för din kropp.

Man ökar salivproduktionen genom att tugga och av friska smaker (typ mint).

Det fantastiska är att det är samma saliv som håller dina tänder hela. Flera positiva effekter alltså.


Så....

Varsågod och svälj, sin saliv, så kryar du på dig snabbare och kanske tom hindrar viruset att ta fart i din hals. :)

Av Malin de Besche - 13 mars 2013 07:00

Just vintern och våren är och har alltid varit lite svajigt. Förkylningarna avlöser varandra. Jag blir inte helt liggande utan bara sådär lite småsjuk. Nu är det knappt två veckor kvar till Primiärmilen och det enda man kunnat ägna sig åt är lite vinterlöpning, inte hård intervallträning


Jag börjar på lite darriga nerver nu när Primiärmilen närmar sig. Det blev ett uppvaknande när startbeviset dök upp på mailen. Inte ens två veckor kvar...

 

För att kunna få till bra tider på milen måste man varva passen med lite intervallpass. Men det känns inte som jag kommit igång riktigt med den fokuserade träningen där målet är att komma under 45 minuter.

En lång vinter och lite halsförkylda dagar har gjort att jag inte har taigt ut mig helt och hållet i löpträningen. Även om jag tävlar mot mig själv så känns det ju lite bättre om det visar sig att alla springer lite sämre än vanligt. Inte helt ödmjukt och medmänskligt tänkt men...

Jag kan ju inte låta bli att undra. Är alla andra mer friska än vad jag är? Eller drabbas alla av dessa bakslag i träningen? Hur står sig min form i jämförelse med alla andra? Och hur laddar jag nu de sista dagarna inför premiärmilen när jag har en liten halvförkylning? Hur bra kommer det att gå när jag ska spela match dagen innan?

Hur är det för alla andra?

Det jag vet är att jag kommer att hämta ut min nummerlapp i slutet av nästa vecka.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24
25 26
27
28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mina mål

Springa milen på 45 min .......( )

Springa halvmilen på 20 min ..( )

Springa halvmaran ..............( )

Klara 1 chin ......................( )

Klara 35 armhävningar......... (X)

Klara 50 armhävningar......... ( )

Stå på händer (minst 3 sek)....( )

Stå i plankan 7min ..............( )


Skapa flashcards