Alla inlägg under november 2012

Av Malin de Besche - 7 november 2012 22:20

Det verkar som min kropp har bestämt sig för att hålla uppe den här rörligheten som jag fick under Portugalveckan. Jag har suttit en hel del på möte de här dagarna och jag har helt enkelt inte kunnat sitta still.


Jag bad om kaffepauser, ställde mig upp, ändrade sittställning, drog upp benen mot kroppen och rörde mig på alla möjliga sätt jag bara kunde. Det kunde nästan läsas av i mina kollegors ansikten att de undrade om jag fått myror i brallan.

Och vid min plats har jag stått mer än suttit. Tur att man har höj- och sänkbart bord.

Skulle det inte har varit för förkylningen skulle jag nog ha avverkat minst ett pass om dagen sedan jag kom hem. Endast tiden skulle ha hindrat mig från att köra något mer.

Men nu är det förkylningen som sätter gränser för att köra något alls. Jag hade dock planerat att köra basketträning idag men att ta det lite lungt. Dock var det lite för få människor på träningen för att kunna köra en vettig träning. Och vi har match i helgen! Ahhhg, hur ska det gå!?


Men jag hoppas på att förkylningen ska vara borta till dess i varje fall. Jag har blivit lite bättre och jag försökter att välja mat som ska hjälpa mig tillbaka till fullt friskt tillstånd.

Idag blev det en snabb rätt baserad på ris.

Jag kokade 3 dl ris i 6dl hönsbuljong. Stekte ett paket bacon knaperstekt och blandande ner 2 stjälkar selleri, 1/2 purjolök, 1dl hackad persilja, 1/2 dl balsamvinäger 150g torkade tranbär. Sen blandade jag ner det kokta riset och sedan saltade och pepprade. Lät detta stå ett tag. Det blev kanongott och massa nyttigheter.

Av Malin de Besche - 6 november 2012 21:45

Idag fick jag impovisera lite på basketträningen idag eftersom att vi inte kunde följa upplägget med stationsträning för mina tjejer. Halva styrkan tränare var borta pga denna hemska förkylning som går.


Jag känner mig inte speciellt kry jag heller. Jag hade lite känningar redan i Portugal och flera andra gäster talade om att de blivit dåliga. Tänkte gå och lägga mig tidigare idag för att få den där läkande sömnen.

Jag ska ju ha egen träning imorgon. Jag har verkligen längtat efter att komma igång på riktigt och Portugalresan skulle ju vara en rivstart.


Middagen laddade jag med massa nyttiga vitaminer, fetter och proteiner för att bygga upp immunförsvaret.

 

Jag stekte på Röding filéer med skinnet på.

Kokade rödbeter och gulbetor. Medan de kokade fräste jag 2 hackade vitlöksklyftor och lök som jag strimlat. Därefter la jag ner 120g Mangoldsallad och lite körsbärstomater. Sedan blandade jag ner betorna i stekpannan och lät de fräsa ihop. Därefter klyftade jag lite äpple och lät allt bli varm. Fantastiskt gott och nyttigt och en massa antioxidanter som jag hoppas ska göra lite nytta för den här förkylningen. Mirakelmiddag (hoppas jag)

Av Malin de Besche - 5 november 2012 21:39

Första arbetsdagen avklarad efter semestern. Det känns lite konstigt att vara stilla sittande så länge. Det var till och med så att jag kände mig tvungen att stå och jobba.


Jag har ju varit igång hela dagarna i en hel vecka och det är snabbt som man vänjer sig. Tyvärr så har ju förkylningen slagit till så jag måste ju ta det lite lungt. Jag hade ett möte som drog ut på tiden och det gjorde att jag inte hann med basketträningen, vilket kanske var bra så jag kanske kan bli av med förkylningen snabbare.

Jag hoppas kunna komma igång med min träning på allvar. Inte riktigt de 3-4 pass om dagen som jag kört under veckan, men jag vill i varje fall köra 5-6 pass per vecka.


Men fram till dess ska jag försöka köra lite av de rörelser jag lärt mig för att hålla upp rörligheten. Med rörligheten kan man nyttja sin styrka i vad man än ska göra.


Inför helgen planerar jag att gå på mässan. Jag skulle vilja gå på "Allt för hälsan" för att få lite inspiration och hänga med i trender. Detta ska jag få in tillsammans med att skjutsa dottern till hajeken och matchen på söndag.

Jag hoppas att jag kan få min vän Ulrika på mässan. :)

Av Malin de Besche - 3 november 2012 15:36

Sista träningen igår blev riktigt böt. Vi körde en dans/jympa mix i regnet på stranden. Ett riktigt bött pass i lös och blöt sand. Det sög ordentligt i benen.


Plötsligt vänder sig ledaren om och sliter av sig kläderna och säger att det är dags att bada.

Människor stod och tittade på varandra och undrade vad som hände. Men rätt som det var började fler slita av sig kläderna, även jag och rusade ut i vattnet. Trots att det inte var något höjdarväder så var det riktigt varm i havet.


Kvällen avslutades med bildvisning, prisutdelning, middag och halloweendisco. Min dotter både skämdes och var glad över att jag dansade där. Dansade med i Ganngnam style. Riktigt kul.


Idag var det sovmorgon och sen packa. Portugal bjöd på alla väder. Men det var i varje fall fint när vi körde resans sista Yoga/Ki bance mixpass.


På väg till lunchrestaurangen var det hällregn, så det är en blöt och möt tjej som åker hem nu till kalla Sverige.

Av Malin de Besche - 2 november 2012 14:50

I morse vaknade jag med ordentlig huvudvärk. Hoppade därför över Yogan på morgonen. Jag stängde av väckarklockan på mobilen, tog en huvudvärkstablett och försökte somna om. Tror att jag slumrade lite men inte somnade. Klockan åtta klev vi upp för att äta frukost.

 

Fortfarande ganska tung i huvudet och lite snorig bestämde jag mig för att i varje fall prova att köra flex som är en träningsform för att öka rörligheten. Inte så mycket puls eller styrka (dock lite kämpigt kan det vara ibland, man blir varm). Efter passet kände jag mig mycket piggare.


Jag bestämde mig för att delta i tävligen "passa tiden". Det är en tävling där man bestämmer en tid som man ska ta sig runt på en hemlig bana på 5250m på den tid man anger. Det är förbjudet att använda sig av klocka, musik eller annat hjälpmedel för att kunna tajma tiden. Jag tänkte att jag inte har sprungit på länge nu förutom "fartleken" och att en del av streckan skulle vara på stranden att jag skulle lägga på ungefär 2 minuter från "Bellmansstafetten" som jag sprang på 22 någonting i början på september. Därför angav jag tiden 24:35.


Jag hoppas och tror att jag ligger bra till. Det får vi reda på om några timmar när det är prisutdelning ikväll.

Nu är det lunch på Copacbana där de har gratis WI-FI för sina matgäster. Pizza idag faktiskt. Det är ju semester.

 

Av Malin de Besche - 1 november 2012 14:15

Det är lite begränsat med WI-FI här. Man måste sätta sig på ett Café och äta för att få tag i det. På hotellet finns ett lååååångsamt och dyrt ett. Fick inte med mig kabeln till Cafét så det blir inga tagna bilder nu.


Men tänkte ändå summera lite vad som hände här igår. Det var inte så där jättebra väder. Det regnade en hel del. Men jag började tidig morgon med lite Yoga trots att det inte blev jättetidigt kvällen innan då vi var på en fantastisk 3-rätters middag. Sen tog vi det lungt till klockan 10 då vi var med på träningsskolan, som nu handlade om rörlighet. Det är lika viktigt med rörlighet som styrka för att undvika skador och för att nå sin fulla potential och nyttja den styrka man faktiskt har.

Direkt efter träningsskolan var vi därför med sen på ett Flexpass. Kändes skönt med den här typen av övningar då jag hade sådan träningsvärk efter måndagens övningar.


Körde senda lite Step bara för skojs skull och lite puls.


Hade inte sprungti något på hela resan så tyckte det var dags sedan på eftermiddagen. Jag hoppade på fartleken. Efter att ha hört upplägget med fartleken att vi per grupp skulle en i taget bestämma fart och tid innan 30 sekunders vila, ångrade jag mig lite att jag inte hoppade på 2k rush. De jag sprang med kunde inte alls hålla min hastighet. När det var min tur att bestämma, sprang jag ifrån dem. De orkade inte hålla mitt tempo i 2 minuter.

Men samtidigt var det nog bra att inte ta ett alt för hårt pass eftersom att jag inte sprungit sedan i slutet av augusti.


Jag var riktigt trött efter middagen. Och efter föreläsnignen om kost kunde jag nästan stå och sova. Det var inga nyheter som sades på föreläsningen. Känns som att jag ändå har hyfsad koll på vad som är bra att äta. Det jag kan slås av är hur vanligt det är att folk äter godis varje dag och att de MÅSTE ha något som "lördagsgodis" för att dra ner på intaget. Känner mig lyckligt lottad att jag inte alls har de begäret :)

Ska försöka uppdatera med lite bilder senare.


Idag har jag hunnit med ett bergspass och snart har jag avslutat lunchen. Idag tittar solen fram mer än vad den någonsin gjort den här resan så det lbir nog allt lite stranden idag.


Tjingeling!

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14 15
16
17
18
19 20 21
22
23 24 25
26 27
28
29
30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mina mål

Springa milen på 45 min .......( )

Springa halvmilen på 20 min ..( )

Springa halvmaran ..............( )

Klara 1 chin ......................( )

Klara 35 armhävningar......... (X)

Klara 50 armhävningar......... ( )

Stå på händer (minst 3 sek)....( )

Stå i plankan 7min ..............( )


Ovido - Quiz & Flashcards