Alla inlägg under november 2012

Av Malin de Besche - 14 november 2012 12:40

Igår small det till. De berömda blåskärmen tredde fram på min datorskärm. Det blev därför inget inlägg igår. Men igår kom ett breaktrough i min utmaning mot att klara en chin.


Jag ställde mig som jag numer gör varje kväll under stången i dörröppningen för att träna på en chin. Jag klarade nu att göra en från stående på fötterna. Dvs en lätt böjning i armbågen. Tjoho!

 

Frågan är nu, kan detta klassas som en riktig chin? Utgångsläget var inte helt raka armar men ändå inte vinkelräta heller. Hmmm vad säger ni?

Av Malin de Besche - 12 november 2012 22:53

Vi har just nu ganska ofta träning utan coach just nu då han pluggar och har praktik. Tyvärr blir våra träningar en aning flamsiga då, men framför allt så går det tid mellan övningarna då vi ska bestämma oss för vad vi ska göra. Man behöver någon som håller i taktpinnen.


Jag har ett annat problem med våra basketträningar och det är att vi är så ojämna i vår kondition. När flera av tjejerna säger att de håller på att dö så har jag knappt fått upp pulsen. Det är lite frustrerande. De flesta kämpar på och kör så hårt de kan men jag behöver mer utmaning än så.

Idag stukade en tjej foten vilket resulterade i att vi slutade lite tidigare. Då passade jag på att köra lite intervallträning. Jag ville få känna mig trött, även om det bara var för en kort stund. Så jag sprang fram och tillbaka över basketplanen som är 28 meter, dvs 56m, så snabbt jag kunde. Vilade ca 30 sekunder och sen sprang 2 gånger (112m), nästa intervall 3 gånger (168m) och tillsist 4 gånger (214m) innan jag följande intervaller gick ner igen. Alltså intervallen efter var jag nera på 3 gånger igen, 2 gånger och till sist 1 gång.

Sedan var det dags för herr 7:an att köra sin träning.

Jag hoppas att vi kan få till i en coach till som kan hålla upp tempot på träningen och ge oss/mig mer fysisk utmaning.


När jag kom hem igen hade min dotter fortfarande inte kommit hem. Innan paniken hann infinna sig ringde hon och bad mig hämta henne vid busstationen. Bara att slänga sig i bilen och hämta upp.

Tokhungrig åt jag mat innan dusch och sen köra några reps för att klara min chin till jul. Om jag står på tå i dörrkarmen där jag satt upp min stång så får jag 90grader i armbågen, då har jag inga problem att köra en chin. Men så fort armarna blir mer "uträtta" blir det genast svårare. Men jag kommer att köra lite på tå nu ett tag för att träna upp mig, så att jag till slut blir stark nog att klara det.   

Av Malin de Besche - 11 november 2012 22:42

Nu är jag sådär härligt mör i benen som man kan få efter hård träning. Jag har ju inte kunnat träna ordentligt under veckan på grund av förkylningen. Men idag kände jag mig tillräckligt bra för att spela match.


Vi mötte ett lag som låg en division högre än oss förra säsongen och den här säsongen hade de endast en förlust med endast 4 poäng. Så vi visste att det skulle bli en ganska tuff match.

Hela första perioden ledde de, men sen började vi trappa upp tempot och vid halvtid ledde vi med en poäng. Sedan började vi hämta en del poäng. Slutresultatet blev hela 19 poäng upp, 49-30.

Jag fick en tuff och stark tjej att spela försvar på. Det var grymt jobbigt men kul.

Så nästa vecka, då jäklar, då är jag igång igen. Nu ska det bli fullt ös med träningen igen. Basketträning imorgon.


Jag måste bättra på mitt matintag bara. Jag har inte käkat mellanmål som jag borde och idag inte ens huvudmålen. Bars Jag käkade frukost, men hann bara få i mig en banan innan matchen och direkt efter matchen åkte jag och handlade. Fick ett rejält sockerfall så jag var tvungen att köpa mig en bar bara för att få i mig något. Jag började skaka och svetten började tränga fram. Tryckte i mig den innan jag kom till kassan. Sen var jag människa igen.


Sen köpte jag lite keso och Kesella för att ta med till jobbet så att jag ska få till mellanmålen igen.


Men mina huvudmål har jag ätit bra länge nu i varje fall (om jag som i detta enstaka fall hoppar över det).

Ikväll blev det fläskkarré med en massa grönsaker. Jag tog en bit Karré, skar djupa skåror i den för att minska tillagningstiden och sen gned jag in den i en marinad bestående av balsamvinäger, soya och flytande honung. Sedan skar jag massa olika grönsaker i bitar och la runt köttet (zucchini, paprika, champinjoner, purjolök, rödlök och morötter). Lät allt stå i ugnen till köttet kommit upp i 80grader.

 

Till detta serverade jag en sallad på salladskål och mâche och körsbärstomater, och en senapsyoghurt (medelhavsyoghurt laktosfri och 3 msk senap)

Av Malin de Besche - 10 november 2012 22:34

Helt fulla parkeringar runt mässan gjorde att jag fick söka mig en bit bort och fick mig därmed en liten promenad. Jag var förväntansfull när jag klev in genom entrén. Allt för hälsan och Winter showen gick på samma inträde. Här skulle jag samla på mig en massa inspiration.



Jag kollade programmet och begav mig till ett seminarium som intresserade mig. Men trots att det var en stund kvar till att det skulle börja var det fullt. Så jag gav upp tanken ganska fort att gå på några seminarium och valde att bara gå runt på mässan.

Mässan innehöll verkligen allt som har med hälsa att göra.

#Hälsotillskott, #hälsokost, för huden, #träning av alla dess slag, mental hälsa, #livspussel mm

Jag shopade på mig lite hälsokost till mässpris

 

#Vetegräs som ska vara bra att ha i #smoothies för hälsans skull, #Potex som ger saftigt bröd och #Sötin med #Stevia (nyttigare satt att söta mat och bakverk). Köpte också en choklad sötad med stevia. Kanske inte den godaste chokladen jag ätit men helt ok.

Jag provade på #Poledance. Det var inte helt lätt kan jag säga. Det krävs nog en hel del styrka och teknik för att klara det. Men jag blev instruerad i en snabbkurs.

 

Det var fantastiskt kul men svårt.

     

Inte alls så sexigt som det ursprungligen är tänkt. Men hey, jag har andra kvaliteter.


Stannade till vid en monter där de hade en massa prylar för #hemmaträning. Och hittade mig en grej som ska hjälpa mig att klara min #chin till jul.


Gick vidare till Winter show och fick lite tips på hur jag ska hitta den rätta slalompjäxan. Han jag talade med sa att jag hade en klassisk kvinnofot. Och då undrar ju jag genast varför det är så svårt att hitta en pjäxa om den är så klassisk.


När klockan närmade sig stängning gick vi till den monter där de gjorde hälsokontroll, då det hade blivit långt färre i kö. Först fick man svara på en massa frågor, sen fick man gå vidare och mäta längd, vikt, fettprocent/muskelprocent mm. Sen fick man utföra en lite fysisk övning på en stepbräda (inte allt för jobbig) och därefter mätte de pulsen.

Skönt att höra att mina värden var riktigt bra. Fick reda på att jag förbränner 1499cal/dag i vilande tillstånd.

Vi var där till stängning, önskade verkligen att jag hade mer tid att gå där. Tyvärr kan jag inte tillbaka imorgon eftersom att jag har min match imorgon. Så jag får helt enkelt vänta till nästa år.


Väl hemma satte jag upp mitt redskap på att klara en chin till jul

 


Jag var riktigt hungrig när jag väl kom hem. Då tog jag med mig min son till O'learys ock åt en otroligt god laxrätt.

 

Av Malin de Besche - 10 november 2012 21:45

Efter frukosten idag, bar det iväg till Bollmorahallen för en basketmatch mellan Haga Haninge och Tyresö flickor 99. Det är svårt att sitta i publiken och titta på. Jag blir så engagerad och ropar lite coande glada tillrop.

Tyvärr var inte domarna speciellt intresserade av att döma en bra match utan bara låta den gå. Så det missades en del avgörande somslut. Annars var det en kul match att titta på.

 

Medan min dotter duschade och bytte om stod jag och sköt lite. Passade på att skjuta in mig till imorgon till min egna match.

När hon tillslut var klar var det dags att hitta ut till skogen där min dotter skulle vara på hajk. Hittade fram till bomen där vi skulle vara tvugna att gå för att komma till stugan, relativt snabbt. Men sen hade vi en slirig väg att ta oss fram på. Och detta med gympadojor.

 

Förstå att min dotter ska sova i den här sörjan. Eller ja hon ska sova i en stuga men en väldigt primitiv sådan när det ser ut såhär ute och inte speciellt varmt.

Detta gjorde att det tog lite tid och jag kom till mässan ca 45 minuter senare än vad jag tänkt. Väl framme var det fullt på parkeringen, men hittade en infartsparkering ganska snabbt. Det blev totalt en timme kortare tid på mässan. Och den timmen hade jag verkligen behövt. Tiden går så fort inne på mässan.

Av Malin de Besche - 10 november 2012 10:00

Jag har länge planerat att gå på mässan "Allt för hälsan" Tyvärr kunde inte min vän som jag tänkt få med gå just idag. Men efter ett utrop på Facebook sa min syster att hon ville hänga på. Fantastiskt kul. Det är inte ofta vi umgås. :)


Men så hade vi det här med mammarollen och aktiviteter. Min dotter ska spela basketmatch idag och sedan vidare på scouthajk. Och eftersom att de åker iväg på hajken tidigare måste jag köra ut henne i skogen. Hoppas att jag hittar.

Så jag kommer inte komma ut till mässan förrän vid två på eftermiddagen. Men 4 timmar på mässan ska vi klara oss med.


Så jag behövde ladda med en ordentlig men lite ordentlig och lyxig frukost. Gröten kanske inte var helt i hälsans tecken men står för lyxen. Och så brödet förståss. Både lyx och nyttigt :)

 

Av Malin de Besche - 9 november 2012 22:41

Jag har aldrig varit någon husmor och kommer aldrig att bli. Jag avskyr att städa och det här med att baka är inget som någonsin har lockat. Men jag tycker i för sig att det är rätt roligt att laga mat, när insprirationen är på topp.

Men nu har jag faktiskt tagit mig an lite bakning. Jag har hittat lite brödrecept i Fitness Magazine och kände för att testa. Jag vill ha lite nytt bröd då det känns som jag har gått igenom allt nyttigt bröd som finns i handeln. Och inget går ju upp mot nybakat bröd.

Dagens rätt är ytterligare en rätt med inspiration från receptsamlingen som skall ge ett starkt immunförsvar och "bota" förkylning. Dagens rätt en Vietnamesisk kycklings- och kålsallad

 

Riktigt gott och fräsht. Kycklingen förkokade jag igår och har låtit det stå i spadet hela natten och under dagen idag.

4port

2msk socker

2,5 msk äppelcidervinäger

1 tsk salt

1 rödlök, tunnt klyftad

köttet från en kokt kyckling, strimlat

1/2 huvud salladskål, tunnskivat

3 dl färska örter, mynta och koriander

0,5 dl pumpafrön

0,5 dl rostad lök

2 hackade chilifrukter


Blanda socker, vinäger och salt till sockret löst upp sig. Lägg i löken och låt dra i 10 minuter. Blanda i kyckling, kål och örter. Lägg upp detta på ett serveringsfat. Toppa med pumpafrön, rostad lök och chili. Servera med nouc cham


Nouch cham

2,5 msk farinsocker

5msk äppelcidervinäger

1,5msk fisksås

1 klyfta vitlök, finhackad

1 salladslök, tunnskivad

1 liten morot, fintärnad

0,5dl korander, hackad

1 chili finhackad


Blanda socker, vinäger och fisksås. Rör till sockret löst sig. Blanda i övriga ingredienser och låt dra i 30min.


Det är en del socker, inte så bra kanske. Men det var gott och förhoppningsvis hjälper den mot min förkylning.


När jag plockat undan efter middagen så plockade jag fram husmodern i mig och började baka.

Man ju se det som lite styrketräning, för det tar på krafterna att röra.

 

Formarna "fröade" jag med krossad linfrö

 

Är ju ingen bagare men har bakat lite i varje fall och är inte van vid att brödet skall gräddas som smet.

 

Detta är ett Grovt och glutenfritt lingonbröd.

4tsk bikarbonat

1 liter naturell yoghurt

10dl grultenfri mjölmix, grov

2dl krossat linfrö

1 dl fibrex

1dl pofiber

2dl solrosfrön

1dl sirap

2dl lingonsylt

1dl hasselnötter


Ugnen sattes på 175grader. Jag blandnade alla torra ingredienser i en bunke och de "blöta" i en annan tillsammans med bikarbonat. OBS! Det krävs en stooor bunke till detta. Det höll på att rinna över så jag blev tvungen att hitta en större. Yoghurten svällde tillsammans med bikarbonatet. Sedan rörde jag ihop alltsammans och hällde i formarna för att ställas i ugnen i en timme.


Nu luktar det riktigt gott och jag sitter och väntar på att brödet ska bli klart så jag kan ta mig en skiva med en kopp te medan jag planerar en häktisk morgondag.

Av Malin de Besche - 8 november 2012 21:30

Kampen mot förkylningen fortsätter. Jag måste bli frisk till helgen då vi spelar match mot Lidingö Cows på hemmaplan. Jag har varit liste småkrasslig de senaste 2 matcherna, och önskar vara fullt frisk så jag kan ta i för fullt. Det var länge sen nu som jag kunde köra helt slut på mig på match.


Men för att bli helt frisk och bygga upp immunförsvaret så jag blir mer motståndskraftig mot dessa bacilusker måste jag se till att sova ordentligt och äta rätt.

De senaste middagarna har jag verkligen tänkt på att få i mig vitlök, zink, C-vitamin, fibrer, anti oxidanter, proteiner och D-vitamin. Alla dessa nyttigheter som ska vara bra för immunförsvaret och för att jaga bort förkylning.

Dagens middag blev en köttgryta med ris.

 

Köttgryta

600g Fläskkarré

1 gullök strimlad

30 körsbärstomater

1 dl matlagningsvin rött

30 svarta oliver

1 chilli

2 vitlöksklyftor

2 dl mjölk

lite arrowrot till redning

Salt och nymalen svartpeppar

Jag brynte det strimlade köttet med lite salt. La sedan ner lök, chilli och körsbärstomater. Hälde på matlagningsvin och lät det koka lite. Efter ett tag la jag ner oliverna, tranbären och vitlöken (som man inte ska lägga i maten för tidigt om man vill ha ut det bästa av den, när det kommer till hälsofördelar). Hällde sedan på mjölken och lät det koka upp. Sedan strödde jag över lite arrowrot för att få bra konsistens. Smakade sedan av med salt och peppar.

Detta serverade jag med ris och en sallad.

Jättegott och ännu ett slag i kampen mot förkylningen.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14 15
16
17
18
19 20 21
22
23 24 25
26 27
28
29
30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mina mål

Springa milen på 45 min .......( )

Springa halvmilen på 20 min ..( )

Springa halvmaran ..............( )

Klara 1 chin ......................( )

Klara 35 armhävningar......... (X)

Klara 50 armhävningar......... ( )

Stå på händer (minst 3 sek)....( )

Stå i plankan 7min ..............( )


Ovido - Quiz & Flashcards