Alla inlägg under oktober 2012

Av Malin de Besche - 10 oktober 2012 23:09

Vad är det frågan om! Kan inte saker få bara flyta på för mig? Måste det hela tiden dyka upp en massa hinder?

Just nu är det så vitala saker som Internet, TV och telefon som strular för mig. Ja det är viktigt i det I-land jag lever i.

Jag var så less på Comhem och blev glad att höra att de förlorat avtalet i den hus jag bodde i. Allt fungerade kanon att flytta över till Telia, utom just telefon. Det tog nästan ett halvår för dem att få till det med överföringen av mitt nummer från Comhem. Det berodde i för sig mycket på att jag inte hade tid och kraft att ringa och jaga.

Var riktigt nöjd med Telia där jag bodde, att jag valde Telia ADSL istället för Comhem som fanns i det nya huset jag skulle flytta till.

Jag skulle få nyteckningserbjudande och allt lät så himla bra. Sen började problemen. De råkade säga upp mitt fiber i gamla lägenheten 2 veckor för tidigt. Inget fungerade. Ringde Telia, satt mig mig snällt i telefonkön och väntade. Tv:n kom igång, men inte internet och telefon. Fick ringa igen och sätta mig i telefonkön, De fick tillslut igång internet. Men telefon kom inte igång. Det tog flera dagar att komma fram till att de blandade ihop mina 2 adresser. Den jag bodde i och den jag skulle flytta till. Fick lite filmer som kompensation.

När det sedan var dags att flytta in så fick jag igång TV och internet men inte telefon. Det var bara att ringa Telia igen och sätta sig i telefonkön. Då sa de att telefon inte var upplagd på mitt modem. Det skulle börja fungera om 20 minuter. Det gjorde det inte. Fick sätta mig i telefonkön. Det visade sig att han hade lagt upp telefonen på fel modem. De hade satt upp det på det gamla modemet som jag hade i den gamla lägenheten. För att göra denna långa historia lite kortare så fick de igång allt, även telefon. Och så idag, när jag kom hem från basketträningen och tänkte kolla på TV så fungerade inte TV:n längre. Suck! Telefonkö igen!

Jag var inte nöjd med Comhem, men jag börjar nästan längta tillbaka till dem, även om de är helt värdelösa på att hantera kunder. Telia är bra på att hantera kunder, men funderar lite över hur de hanterar tekniken.

Nu kan det bli så att jag helt enkelt är utan telefon och TV resten av veckan, alltså över helgen.

Jag är ledsen alla som försöker nå mig på hemtelefonen. Det kommer inte att gå. Och måste bara tillägga. De har FORTFARANDE INTE plockat bort min gamla adress! Hoppas verkligen inte att någon ny hyresgäst sitter och ringer, surfar och kollar TV på min bekostnad.

Det här har jag inte tid med. Snälla snälla låt mig få ägna mig åt att komma i ordning istället för att sitta i telefonkö och lösa mina I-landsproblem.

Av Malin de Besche - 9 oktober 2012 23:09

Jag har varit lite ur balans och träningen har tyvärr fått stå tillbaka. Löpträning var riktigt länge sen som jag ängnade mig åt. Men jag jobbar på det. Nu är det ju nya gator att bekanta sig med för en löparrunda. Tog med mig sonen på en liten promenad för att bekanta oss lite i området.


Idag blev det ingen träning förutom det lilla man får röra på sig när man coachar tjejerna och promenaden sen med sonen. Jag måste få in rutiner i mitt nya område, både när det gäller mat och träning.

Så länge jag inte har det så kommer jag inte att hinna med att träna.

Jag har lite fysiska minnen från mina löparrundor. Tappade en tånagel idag. Det var pga den blånagel jag skaffade under ett av min träningspass.

 

Igår kom det diplom jag skulle få för att jag sprungit Midnattsloppet fem gånger. Också en liten påminnelse om mina löpparpass.

 

När jag är ute och går i snålblåsten behöver jag ha lite påminnelse om att jag faktiskt har varit ute många pass då det varut så här kallt, blåsigt och regnigt och då inte alls plågasts så mycket dom man skule kunna tro.

Men jag kommer sakta men säkert tillbaka till mina rutiner. Även om jag är i läge att skaffa mig nya.


När det kommer till maten har jag slarvat en hel del men även där börjar det sätta sig lite grann.

Dagens middag blev Lax- och blomkålspaj. Mycket gott! Serverades med mycket sallad. Mmmmmm

   

Av Malin de Besche - 7 oktober 2012 22:00

Dagen började med grötfrukost för att ladda med energi nog att orka lyfta och kånka tunga paket när det var dags att montera garderoberna. Eftersom att jag för tillfället inte har någon micro och min son inte uppskattar när jag blandar bär i gröten så var jag tvungen att koka gröten i en kastrull och bär i en separat som jag hällde på som sylt sen. Helt utan socker, utöver det naturliga i bären då. :)

 

Det är satan vad tiden går när man ska fixa hemma. Ägnade flera timmar åt att få till min dotters nya garderob från Ikea. Det är ganska tungt och rätt otympligt att jobba med det själv. Det reulterade i en ond rygg vilket blev riktigt jobbigt när jag satte mig i bilen för att köra ner till syrran för att fira hennes yngsta dotter på hennes 3-årsdag.


Efter kalaset åkte vi och storhandlade. Och som tidigare så var det dags att prova något nytt ur frukt och grönt kategorin. Det var inte helt lätt. Känns som jag ätit det mesta. Som går att få tag i i vanliga mataffärer i varje fall. Men det blev en ny rotfrukt, Cassawa.

Cassawa   Googlade lite snabbt i affären för att se hur man tillagar den. Läste då att den är giftig som rå. :/

Man måste koka den för att den ska vara ätbar. Hittade inte på vilket sätt den var giftig. Om det är fara för sitt liv eller att man kommer att kasta upp det lika fort som man fått ner det.

Ska bli spännande och se hur den här smakar.

När det var dags att betala frågade kassörskan om det var gott. Jag svarade då att jag inte hade en aning. Då sa hon, jaha du har sett den i ett recept. När jag svarade nej såg hon lite frågande ut. Sa då att jag har börjat köpa en ny grönsak varje gång jag storhandlar och att jag sedan tar reda på hur man äter den. Hon tackade för tipset och sen berättade hon att hon haft en kund som liknat den med potatis.

Men ikväll tog jag inga risker. Det fick bli en köttgryta med mathavre. Väldans gott och matlåda blev det också. Har inte haft det på ett bra tag nu. Hoppas att jag kommer ihåg att ta med den imorgon.


Imorgon är det basketträning, startskottet för att ta tillbaka mitt träningsliv. :)

Av Malin de Besche - 6 oktober 2012 22:39

Nu är jag tillbaka efter en hektisk vecka med projekt på jobbet och flytt till nya radhuset. Det har varit rätt tungt, varpå jag fick bestämma mig för att ta det lite lungt med bla bloggandet och tyvärr träningen med. Men man måste lyssna på kroppen då den säger ifrån. Det blev för mycket att både jobba över och sköta flytt och samtidigt få in träning och blogg. Så en liten paus var precis vad jag behövde.


Flytten gick bra. Jag hade många nära och kära som var snälla nog att hjälpa oss att flytta. På morgonen åkte jag till OKQ8 och hämtade den bil jag bokat. Tyvärr blev det inte den största B-bilen då alla var uppbokade. Sista helgen i september var tydligen en stor flytthelg. Tack och lov hade Johanna i basketlaget erbjudit mig sin pickis som hon kom förbi med på morgonen.

Vi började plocka kartonger innan resten av mina hjältar dök upp. Flytten gick rätt smidigt trots att barnen inte hade tömt sina rum helt och hållet. På två vändor var lägenheten tömd.

Inte varje dag man kör en lastbil.
 

Egentligen kan man kalla själva flytten för träningspass. Det blev mycket bära, mycket springa i trappor och tunga lyft. Väl framma vid vårt nya hem var det dags att släpa in allt.

 

Ingenting i egentlig ordning utan att bara få in allt. Vi lassade in det mesta i sovrummet intill vardagsrummet som är tänkt att bli kontor och träningsrum. :) Nu har jag ju en trappa att öva mina chins på.   

 

Vid nya hemmet kom ytterligare en från basketlaget med sin kille och hjälpte till. :) 

Söndagen ägnade jag helt åt att städa. Då var det långt färre som hjälpte till. Av någon anledning är det lättare att få folk att hjälpa till att bära och kånga än att få dem att hjälpa till med städning. Jag är tydligen inte ensam om att inte ha det som favoritsyssla. Men mamma och hennes sambo var där och sedan kom min pappa och avlöste efter att de var tvugna att åka. Trots att jag inte behövde städa hela hemmet så tog det 8 timmar att städa.

Måndagen blev det fortfarande ingen träning då jag var tvungen att jobba över. Först onsdag gick jag på basketträning. Efter träningen åkte jag och handla hem lite mat. Har inte alls skött kosten dessa dagar. Tänk vad stressen och rutinbristen förstör.


Passade på att köpa lite "mellis" eftersom att jag inte hade fått i mig någon middag.
 

De här riskakorna med smak av honung rekomenderas inte efter träning. Inget salt alls. Fast egentligen föll det mig inte i smaken alls faktist.


Det är fortfarande kaos hemma men planen är att jag i nästa vecka ska komma igång med träningen och kosten igen. Längtar en hel del. Idag var vi på IKEA och spenderade massor av pengar för att kunna få ordning hemma. Det kommer att bli såååå fint :) Bilder på detta kommer sen.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9 10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20 21
22 23
24
25
26
27 28
29 30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mina mål

Springa milen på 45 min .......( )

Springa halvmilen på 20 min ..( )

Springa halvmaran ..............( )

Klara 1 chin ......................( )

Klara 35 armhävningar......... (X)

Klara 50 armhävningar......... ( )

Stå på händer (minst 3 sek)....( )

Stå i plankan 7min ..............( )


Ovido - Quiz & Flashcards