Direktlänk till inlägg 21 oktober 2012

Söndagslugn?

Av Malin de Besche - 21 oktober 2012 21:46

Efter frukosten idag åkte jag till Farstahallen för att coacha mina tjejer i deras första match för säsongen. Tog det lungt , var ute i god tid. Precis innan jag klev in genom entrén kom jag på att jag glömt matchkläderna. Det var bara att rusa tillbaka till bilen och gasa hem för att hämta dem.

Två matcher senare åkte jag förbi Kvick kök och kollade av lite priser och hur jag skulle kunna uppdatera mitt kök och bättra på förvaringen, så nu måste jag ta och mäta lite grann.


Sedan vidare för att hämta upp dottern som varit på hajk. När jag kom hem kom min pappa förbi för att hjälpa mig med lite skåp. Jag ställde mig och rensade lite hängrännor då det hade börjat svämma över.

Lillebror kom förbi med sin familj. Medan han hjälpte pappa med skåpen röjde hans barn duktigt. Galet skönt att mina barn vuxit upp känner jag. Man är helt slut. Storasyster dök upp med 2 av sina döttrar så det var fullt hus.

Ganska mör efter att ha haft konstant besök när jag varit hemmavid sedan i fredagskväll.


casava, cassawaNär de flesta åkt hem började jag laga mat. Det var dags att tillaga Cassavan som jag köpt tidigare vid en storhandling. Lite smått nervöst då den ska vara giftig som rå.

Skalade den och skar den i grova bitar och kokade i lättsaltat vatten i 25 minuter.

Under tiden stekte jag 500g kycklingfilé med lite champinjoner.

Hällde av vattet som cassavan kokat i och hällde ner i stekpannan till kycklingen. Hällde på 3dl matlagningsgrädde och 1tsk buljong, saltade och pepprade och lät det koka ihop.

Skar en röd paprika i bitar och lät det bli varmt.

Det blev som en stuvning av alltihop. Detta serverade jag med lite sallad.

 

Inte helt snygg bild då jag redan hade börjat äta när jag kom på att jag skulle ta en bild.   

Cassavan var ganska god. Det smakade som en degig potatis. Vet inte om det beror på hur jag tillagade den eller om den alltid blir litet "degig".

Den gick hem hos min 16 åriga son, men inte lika positiv var min 12 åriga dotter. Men allt gick åt i varje fall, och jag känner mig nöjd med att ha provat ytterligare en ny grönsak.


Om en vecka kommer vi att åka iväg på en träningsresa till Portugal. När jag är utomlands vill jag gärna prova på inhämsk mat. Vad är typiskt portugisiskt?

Hoppas bara min dotters pass hinner bli klart innan lördag.   

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin de Besche - 6 juni 2016 10:24

Det är försommar och det är en tid med mycket firande. Den här helgen har jag verkigen varit massor av firande. Då har träningen fått stå tillbaka lite. Så jag har fått lägga in ett par extra vilodagar för att hinna med allt firande.   I torsdags...

Av Malin de Besche - 1 juni 2016 23:08


I morse vaknade jag och mådde inte alls bra. Så pass att jag ställde in tiden hos sjukgymnasten. Jag skulle ha tejpats för att se om det skulle hjälpa mig i min löpning. Men med ganska hög press på jobbet just nu kände jag att jag inte kunde stanna h...

Av Malin de Besche - 28 maj 2016 18:12


Jag är väldigt trött på att känna att jag inte kan ta i fullt ut att ett hårt löppass känns avlägset. Att jag inte kan köra på som jag vill är frustrerande. Igår hade jag ett besök hos sjukgymnasten efter en hel månads upphåll. Jag behövde höra vad h...

Av Malin de Besche - 24 maj 2016 22:51

Ibland är inte omständigheterna så som man tänker eller planerar. Det är lätt i sådana lägen att bara ge upp och strunta i allt. Men det är inte alltid det ända alternativet. Ibland får man anpassa sig och helt enkelt make it work.   I Söndags ha...

Av Malin de Besche - 21 maj 2016 23:41


Att ha legat i influensa har tagit hårt på kroppen och har hållit mig helt från träning och har sakta börja komma igång med promenader och lättare gympass tredje veckan. Idag drog jag igång med löpning och utegym. Nu ska jag snart vara tillbaka.   ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9 10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20 21
22 23
24
25
26
27 28
29 30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Mina mål

Springa milen på 45 min .......( )

Springa halvmilen på 20 min ..( )

Springa halvmaran ..............( )

Klara 1 chin ......................( )

Klara 35 armhävningar......... (X)

Klara 50 armhävningar......... ( )

Stå på händer (minst 3 sek)....( )

Stå i plankan 7min ..............( )


Ovido - Quiz & Flashcards